Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kötü bir dönem

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kötü bir dönem

benim bir çok sorunum var hangisinden başlayacağımı bilmiyorum...

şu aralar kariyer hayatımla ilgili inanılmaz sıkıntılarım var... ailevi maddi sıkıntılarımız var... sevgilimin kendisine has sıkıntıları var( yansıtmamaya çalışıyor)... kendimle ilgili sorunlarım var (geçmişimle ilgili) bu da ilişkime yansıyabiliyor... her zamanki gibi erteliyoruz...kilomla ilgili sorunlarım var...

25 yaşındayım... 3 sene boyunca kpss ye çalıştım... kpss a grubuna çalıştım... güzel puanlar aldım... bir kaç kurum sınawına girdim çıktım... bazılarında yazılı da elendi bir kaçında mülakatta elendim veya yedek kaldım açıkçası ortada kaldım... geçen sene 75 küsür puan aldım P49 puan türünden... ona güvenerek artık özel sektörde kariyer edinmem gerektiğine karar verdim... bir kaç geçici işte çalıştım... 2 sene boyunca bu tarz işlerde çalıştım hiç boş kalmadım... bir sınawım bitti hemen işe başladım vs. tabiki işin durumuna bakmadım... kariyerine vs. bakmadım sadece kendime gelirim olması lazımdı bunlara baktım...

ocak ayında nihayetinde smmm bürosu buldum tanıdık vasıtasıyla... smmm stajıma başlarım belki dedim...işim evimin dibinde çalışma saatlerim gayet yerinde... aldığım maaş asgarinin altında işte ise tabiki süper değilim yanlışlar yapabiliyorum sonuçta çalıştığım sektör muhasebe... ama şu ana kadar çalışma saati vs. demeden olabildiğince elimden gelenini vermeye çalıştım... 23 nisanda tatiliz ama ben hayır iş var diyerek işe gittim 1 mayıs aynı şekilde... bazen izin almak zorunda kaldım...(doktora gittim... smmm stajı için belgelerimi tamamladım) ama düne kadar hiç bir zaman işe gitmemezlik yapmadım... yarım gün bile olsa gittim... (aslında normal)

geçenlerde patronum bir yanlışlığımdan kaynaklı sen sınawı kazanamazsın dedi ben şok oldum... bir anda inanılmaz derecede soğudum işimden... 4-5 aydır çalışıyorum sorumluluklar almaya çalışıyorum elimden geleninin en iyisini göstermeye çalışıyorum... elime ayda çok da düşük bir maaş geçiyor...

en sonunda sorgulamaya başladım hayatımı... smmm mi almam benim 30 umu bulacak... smmm mi alana kadar ben sürüneceğim maaş konusunda... 30 umdan sonra 1500 gibi bir şey alacağım belki...(ki o da belli değil) ne kadar mantıklı dedim içimden... kpss yi kazanmış olsaydım arkadaşlarım 2000 tl civarında maaş alıyor... ben smmm de kendimi dengelemem 50 yaşımı ancak bulacak dedim...

öte yandan ailem maddi sıkıntıda... zamanında ben kpss yi kazanırım diyerek bazı işlere giriş yaptılar... geçenlerde annemle konuşurken en az 1000 alırsın diye düşünmüştük bu kadar düşük düşünmemiştik dedi... aileme yardım edemiyorum... eeee benim 1000 maaş almam iki senemi bulacak büroda... kafa yedirici bir durum aslında... 27 yaşında iki üniversite mezunu smmm stajyeri 1000 tl gibi bir miktar alacak vs...

smmm staj başlatma sınawım var diğer taraftan... 30 haziranda gireceğim sınawa... ama çalışmak içimden gelmiyor... kpss temelim var fazlasıyla... iktisat, maliye, ticaret hukuku, borçlar hukuku, vergi hukuku, genel muhasebe konularında baya hakimim... hiç çalışmadan absürt hatalarımla bu konularda 2-3 yanlışlar yapabiliyorum... bilmediğim bazı konular var çalışmam lazım onlara çalışacak hevesim kalmadı... neden çalışayım ki diyorum ki geleceğim bu şekilde şekillenecekse???

kpss ilgili de şöyle bir durum vardır a grubunda kazanıp atanman tabiki belirsizdir... senelerce bekleyebilirsin... kpssden sonra kurum sınawları açılacak... geçen sene ki puanımla girebileceğim sınawlar olacak... süreci başarılı şekilde geçersem mülakata kalacağım... ancak mülakattan elenmek çok içime koymuştu... yeniden toparlanmam çok zor...

kısaca nereye yöneleceğimi bilemiyorum... nereye odaklansam... şu anda işimde memnun değilim... verilen sorumluluklar benim elimden alınmaya başlandı gibi durum olmaya başladı... ama sonra gene benim elimde patlıyor bu sefer de diyorum almayı o zaman o bölümü... anlatamıyorum kendimi... Ba-Bs ler benim elimde patlıyor bu sefer... ne diyeceğimi bilemiom...

dün inanılmaz bir omuz tutulmasıyla uyandım... nedenin benim psikolojimden dolayı olduğunu anladım... dün işe gidemedim... bugün bir sorunum yoktu sırf iç huzursuzluğum nedenim yüzümden bugünde dünü bahane ederek gitmedim... işimi kaybetsem kötü olur muyum? bilmiom garip ama daha iyi maaşa çalışabileceğim bir yer bile bulabilirim... sıkıntım o değil... kariyerime ne yapacağımı şaşırdım o kadar...gelecek beni endişelendiriyor...
    hayat, sen planlar yaparken başına gelenlerdir...

yorumlar için teşekkürler...

Yorum

karıyere bu kadar takma senı mutlu edıcek şeylerle ılgılen
      Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
      sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

bence elle tutulur bir sorunun yok gözünde büyütme..
        gelecek kaygısı hemen herkeste var..iyi bir kariyer yapabilirsin huzurlu olabilmek için cok nedenin var bence..Allah yardımcın olsun diledigin gibi olur umarım
        rahatlamaya çalış
        ...............

Yorum

beni mutlu edecek şeylerle ilgilenebilmem için para lazım...

gözle görülür sorunum yok olarak mı gözüküyor? sorunum olması için illakin benim tecavüze uğramam lazım bilmem kaç sene ewden dışarı çıkmam lazım mı? benim sorunum var ewet ama bu sefer herkesin yaşadığı sıkıntıyla baş başayayım...

ewden çıkamadım mı ewet 2 sene ewden çıkamadım... diğer bazı saydıklarımı bende yaşadım... ama şu anda yoluma devam ediyorum... doğal olarak daha endişeli bir vaziyette... içim rahat değil

Yorum

Kariyerini kendin yönlendirmişssin. İki üniversite mezunu birisi Serbest Muhasebeci de çalışırsa, bana diyecek tek şey, geçmiş olsun..

Kariyer.net gibi sitelerde başvur her yere, elbet biri gelecek sana iş teklif edecek.. 1.000 TL nin aşağısında da başlama...
            Ben hasta bir adamım..

Yorum

Çekilecek dert değilsin yeminle.Tecavüze mi uğramam lazım diyorsun.Sanırım bayansın.Para, kariyer ve memuriyet gözlerini bürümüş.Sonra da yazdıklarına yorum yapan insanları tersliyorsun.Dünyada herkes ben gibi olsaydı kimse yüzüne bakmazdı.İnanılmaz derecede negatif enerji saçmışsın burada insanlara.Umarım aylık 701 TL asgari ücret alırsın.O bile fazla sana.İş hayatında başarılar.Unutma burada senin sıkıntını paylaşan insanları terslemeye hakkın yok.
              Orjinal yazı sahibi: audio View Post
              beni mutlu edecek şeylerle ilgilenebilmem için para lazım...

gözle görülür sorunum yok olarak mı gözüküyor? sorunum olması için illakin benim tecavüze uğramam lazım bilmem kaç sene ewden dışarı çıkmam lazım mı? benim sorunum var ewet ama bu sefer herkesin yaşadığı sıkıntıyla baş başayayım...

ewden çıkamadım mı ewet 2 sene ewden çıkamadım... diğer bazı saydıklarımı bende yaşadım... ama şu anda yoluma devam ediyorum... doğal olarak daha endişeli bir vaziyette... içim rahat değil

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                Çekilecek dert değilsin yeminle.Tecavüze mi uğramam lazım diyorsun.Sanırım bayansın.Para, kariyer ve memuriyet gözlerini bürümüş.Sonra da yazdıklarına yorum yapan insanları tersliyorsun.Dünyada herkes ben gibi olsaydı kimse yüzüne bakmazdı.İnanılmaz derecede negatif enerji saçmışsın burada insanlara.Umarım aylık 701 TL asgari ücret alırsın.O bile fazla sana.İş hayatında başarılar.Unutma burada senin sıkıntını paylaşan insanları terslemeye hakkın yok.
                o kadar saçma sapanca bir cevap geldiyse sana göre cevap yazmasaydın arkadaşım... bir arkadaşımızın yorumu gibi seninkisi sorunu mu gibisinden konuşması ewet beni sinirlendirir... herhangi bir genel anlamda yaşadığın sıkıntığı dile getirip ben sana seninkisi sorun mu? gibisinden yaklaşsam aynı tepkinin bir verisyonunu senden görürdüm eminim... herkesin kendine göre sorunları var... ve zamanı geldiği zaman bende bu forumda paylaştım da...

ben bir kaygımı uzun uzun paylaştım ve arkadaşın tepkisi... elle tutulur sorunun yok gibisinden oldu... zaten kapandı ki konu... Sorunum yokmuş...

kusura bakma kendisi benim sorunumu küçümsediği için bu tepkim başka bir şeyden kaynaklı değil... sende benim sorunumu küçümsersen paylaşacak bir şey mi kaldı?herkes herkesin sorununu küçümsesin o zaman... yanlışımı söylesin eyvallah haklısın veya haklı değilsin derim düşüncemi söylerim tartışırız belki kafamdaki bir şeyler oturur...

benim sıkıntımı paylaşan kişi bu tarz bir yorum yapınca zaten sıkıntı falan paylaştığını göstermiyor...

serena arkadaşın dediği gibi beni mutlu edecek şeylerle ilgilenmem lazım ewet ancak doğru da bir yorum yaptım... sevdiğim şeylerle ilgilenebilmem için zaman ve para gerekiyor... aynı noktaya çıkışım olduğunu ifade ettim... kendisini özel olarak terslemedim...

şimdi sende ewde sorun yaşasan veya iş hayatında sorun yaşasan veya atıyorum yolda, sokakta sorun yaşasan, maddi anlamda sorun yaşasan ve ben şunu desem sana "elle tutulur bir sorunun yok arkadaşım" desem... ne hissedersin bence bunu iyi düşün...

Yorum

sevdıgın şeyler parayla olcak dıye bışey yok parayla yapılmıyan şeylerde var sen şuan işe endeklemişsin kendını evet senın kazandıgın senı geçimine yetıyosa ıdare et ama senı anlamıyabılırım sonuçda ben çalişmadım hıç ama her mutluluk parayla olmaz bunu kesın soylıyım bunlarda bu kadar uzulme herşey olucagına varır emınım sende istedıgın yerlere gelıceksın ama kendını bu kadar karıyer iş gıbı şeylere endeksleme derım elvet parayla olmıyan şeylerde var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                    dramer çok sert yzmişsin ve kırıcı olmuş

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bazen13 View Post
                      Kariyerini kendin yönlendirmişssin. İki üniversite mezunu birisi Serbest Muhasebeci de çalışırsa, bana diyecek tek şey, geçmiş olsun..

Kariyer.net gibi sitelerde başvur her yere, elbet biri gelecek sana iş teklif edecek.. 1.000 TL nin aşağısında da başlama...
                      muhasebeciliği özellikle istedim kpssden sonra... bankacı olmak hiç istemedim... sigortacılık desem kuzenim çalışılıyor o anlattığı zaman içim kararıyor açıkçası... muhasebecilik bana bilgisayar sektörü gibi geldi sonucunda her yerde çalışabilirsin çünkü her firma muhasebeciye ihtiyaç duyar...

aslında işimi sevmiyormuşum gibi anlatmışım ancak işimle öyle bir sorunum yok... saatlerce hesaplara bakıp doğru yanlışı çözmek çok hoşuma gidiyor bazen elbette beni de zorluyor ama şikayetçi değilim... her insan gibi hata yapabiliyorum bende...

kariyer.net te sayfaları hergün inceliyorum zaten... insanlar abartı şeyler istiyor... bilmem kaç senelik tecrübe... bilmem kaç senelik eğitimler... iki üniversitemi aynı anda okudum ve bitirdim zamanında... mezun olduğumda yaşıtlarımdan ilerde olduğumu düşünüyordum... açıkçası kafam karışık... bir kaç yere başvurdum hemen görüşmek istiyorlar... haftaiçi patrondan pat diye izin almam söz konusu olmuyor... haftasonu iş görüşmesi yapan firmalarda pek olmuyor... işten çıkıp iş aramam lazım... 6-7 aylık bir dönemimi (en fazla) boşa geçirmeme de neden olabilir... maddi olarak o kadarlık dönemi nasıl geçirebileceğimi düşünüyorum... 3600 binlik para kaybı söz konusu bunu da göze alabilir miyim?

Yorum

serena hocam maalesef şu anda aileme yardım ediyormuş gözüksem aslında edemiyorum sadece onlara nakit para girişi sağlayabiliyorum... ekonomimi elime almış gibi değilim benim endişem bu... para benim hayatımda ne mutluluk ne de mutsuzluk sembolu...

ancak mesela sağlık sorunlarım var... dişimi çektirmem lazım iltihap yapıyor.. devlet hastanesinden randevu alamıyorum bir türlü... alsam bile randevuyu izin almam sorun...

geçen hafta iki gün gidemedim işe... çünkü kusuyordum ewde... bugün patronum ne dese beğenirsiniz... mümkünse kdv öncesi hastalanmamaya dikkat et dedi bana neden gelemedin neyin var bile demedi raporum olduğu halde...

garip...

Yorum

İşleniyor...
                        X