arkadşlar benim sorunum şu...belki size de aynı şeyler oluyoo zaman zaman.akşamleyin uyumadan önce yatağa yattığımda kendi kendime kararlar alıorum. yarın şöyle yapcam bundan snr daha düzenli çalışcam gibisinden. ama sabah uyanıorum. pufff. her şey bitmiş. üniversite 1.sınıftayım. zaman zaman 4 sene sonra napıcam diye sorular soruorum kendime...bu dönemde benim oturduğum yerde bi gazeteciler derneği var çok yakın. oraya gidip orda çalışmak istiorum. kendi bölümümle alakalı olduğu için.. ama snr diorum napsınlar beni. bazen diorum okucam nolcak istediğim şeylere sahip olabilecek miyim???bazen de tam tersi geleceğe daha umutla bakıorum sizce napmalıyım???şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
kendimle çelişmek
Collapse
X
-
Madem gazeteciler derneği var bence git çalış orada..Beni napıcaklar falan deme orada gazetecilik konusunda çok iyi bilgiler edinebilirsin tecrübe olur..Hedeflerini erteleme..Bir hedef koy kendine ve ona yönel..Bundan vazgeçme..Ben üniversiteyi bitirince 2 dili haleldicem dedim ama sadece birini öğrenebildim..Diğeri içimde kaldı..Oysa kendine 3 dil hedefi koymuş ve bunu başarmış arkadaşlarım var..Bense yolun yarısında sıkıldım ve bıraktım..Bu hatayı sen yapma..
Dil öğrenmeye çalış mesela..Bir taraftan da part time işlerde çalışabilrisin..Bu insan ilişkileri için sana iyi bir tecrübe olur..İleride özel sektörde bir iş düşündüğünde neler yaptığını soruyorlar sana..Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben
Yorum
-
Ben de 30 yıldır benzer kararlar alıyorum ama nafile. Seni çok iyi anlıyorum, hedeflere ulaşılmadığında ya da yapmaya bile yeltenmediğimizde kendimizi daha ezip, güçsüz hissediyorum. Zannedersem kısa planlarını gerçekleşmede zorluk çekiyorsun. Akşam aldığın kararı ertesi gün uygulayamıyorsun. Bu irade zayıflığıdır aslında. Ya da karalı olamamk ya da tembellik. Öğrenciyken hep derdim ki "dönem bitse de ikinci dönem bambaşka biri olsam" dönemler bitti hayatımda üniversitede de çok karar aldım.. her yıl bir sonraki yıl için sözler verdim kendime. Gerçekleştirdiklerim bana güç verdi, yapamadıklarım üzdü tabi. Sana tavsiyem - ben yapamadım ama yine konuşması kolay sana söyleyeyim
- kısa süreli planlar yaparken bunların öncelikle olabilecek mantıklı kararlar olmasına dikkat et. YAni ulaşamayacağın hedefleri boşu boşuna kurma. Hedeflerinin ulaşılabilirliği olsun mutlaka. Sonra kendin için önemini düşün ve önce buna inan. Ve geriye azim ve emek kalıyor. Bir kere başardın mı onun hazzı sana ikinciyi kazanmak için güç verir.
Ben ölürsem akşam üstü ölürüm.....
Yorum

Yorum