Orjinal yazı sahibi: nikola_tesla
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ramazan geliyor ne yapacaz ????
Collapse
X
-
babanın akıl sağlığı yerinde diğil yada aşırı dinci biri babandan uzak dur derim yada tanıdığın hoca babanın üstünde etkisi olan biri varsa ona anlat derdini belki yardımcı olabilirHayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!
Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .
Yorum
-
Bababn için oruç tutacaksın yani.İlginç?? Oruç beni de en çok zorlayan ibadet.Yazın, günler uzun.Ama Allah sağlık verirse tutacaz elbet.Orjinal yazı sahibi: nikola_tesla View Postevet arkadaşlar 20 gün sonra ramzan geliyor sıcaklarda oruç tutacaz ve şüphe yok ki benim gibi hastalar baya zorlanacak .
geçen sene ki ramzan benim için hem maddi hem mnevi baya zor oldu.
hem sıcaklardan dolayı 2.si para sıkıntısı çok çektim gittim cep telefonumu sattım o derece .
ben epilepsi hastasıyım açlık benim nöbetlerimi tetikliyor. şimdi madem hastasın tutma diyecenizi biliyorum . valla bana kalsa bende tutmam ama başımda öyle bir baba var ki şu hasta halimlşe bana zorla oruş tutturuyor.
Bu sene en büyük hayalim ramazanı başka şehirde ailemden uzak bir yerde yaşamak tı ama olmadı bundan sonrada olacağı zor bilmiyorum ne yapacaz sizlerin bu konuda fikirleri nedir acaba ????
Yorum
-
Anlattıklarından anne babanın aşırı dinci olduklarını ve guya sen oruç tutarsan sevap kazanacagını duşunuyorlar .Bunun ne kadar yanlış oldugunu soylemeye gerek dahi yok ,ama bunu kabullenemiyorlar .
Bence yapacagın en akıllı iş bulundugun yerin muftusune gidip durumunu açık açık anlatman ,aç kaldıgında nöbet geçirdigini dr .nun aç kalmaman gerektigini söylemen .
Dinimizde hastalara oruç tutmak caiz degildir o yuzdende muftude seni haklı gorecektir .Anne babana oruç tutmaman gerektigi konusunda fetva verdigi takdirde ,bu fetva dr.un tavsiyelerinden çok daha etkili olucaktır ,belkide seni zorlamaktan vazgeçiceklerdir .
Bir tavsiyem daha olucak ,yıllar once işyeri komşularımdan bir amca vardı ramazan da ev halkıyla sahura kalkar ,sonrada gun içinde bizim yanımıza gelirdi ,akşam ustu oluncada eve gider oruç açardı .
Tum ev halkı onu oruç tutuyor zannederken o bizim orda orucunu yerdi ,oruç tutmak ALLAH la kul arasındadır kimse kimseyi yargılamaya hakkı yoktur .ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .
Yorum
-
Böyle babalar anneler çok fazla var maalesef bi de sevaba gireceklerini düşünüyolar ya, en çok gıcık olduğum şeyleri de o.. Babanla konuşman gerektiğini vs söyleyemem çünkü ben babanın böyle konularda fikrinin değişeceğini düşünmüyorum daha doğrusu böyle insanların fikirlerinin değişebileceğini düşünmüyorum hiç bi şekilde, o yüzden bence en iyisi babana kafa tutman.''People who don't know me think I'm quiet, people who do wish I was.''
Yorum
-
Benden bir tavsiye... Al anneni babanı, fıkıh bilen bir hocanın yanına git. Gücü yetmeyenler için oruç farz değildir. Sağlığı elvermeyenler için de. Allah'ın uygun gördüğünü onlar mı kaldıracak. Aksine günaha girerler.Orjinal yazı sahibi: Lacrymosa. View PostBöyle babalar anneler çok fazla var maalesef bi de sevaba gireceklerini düşünüyolar ya, en çok gıcık olduğum şeyleri de o.. Babanla konuşman gerektiğini vs söyleyemem çünkü ben babanın böyle konularda fikrinin değişeceğini düşünmüyorum daha doğrusu böyle insanların fikirlerinin değişebileceğini düşünmüyorum hiç bi şekilde, o yüzden bence en iyisi babana kafa tutman.
Yorum
-
Bütün ibadetlerde olduğu gibi oruç ibadetinde de "mazeretli" olan insanlar vardır.. Sağlık da en önemli mazeretlerden birisidir... Yani, tıbben oruç tutamayacak durumda olan insanların oruç tutması gerekmez... Onlar oruçtan "muaf" tırlar... Diğer bi deyişle; oruç tutmadıkları zaman "günah" işlemiş olmazlar... Ailen, bu "nüans"ı kaçırıyor... Öyle olunca da, her durumda oruç tutulacak zannedip, seni zorluyorlar... Tabii, bilmedikleri için... Bilseler yapmazlar... Birilerinin onlara bunu anlatması lazım...Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
birinci gün nöbet geçiriyor numarası yap ikinci gün daha kötü olabileceğini söyle ebeveynlerine ... üstelerlerse bu iş böyle olmaz de gemileri yak

KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
Sen de az kurnaz değilsin beyzade gözler fıldır fıldır parlıyor.Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Postbirinci gün nöbet geçiriyor numarası yap ikinci gün daha kötü olabileceğini söyle ebeveynlerine ... üstelerlerse bu iş böyle olmaz de gemileri yak
Evet aslında doğru söylüyorsun denemekte fayda var, bu konuda numara yapmak dinen caizdir. : )
Her şey güzel olacak...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: MEGAN View PostAnlattıklarından anne babanın aşırı dinci olduklarını ve guya sen oruç tutarsan sevap kazanacagını duşunuyorlar .Bunun ne kadar yanlış oldugunu soylemeye gerek dahi yok ,ama bunu kabullenemiyorlar .
Bence yapacagın en akıllı iş bulundugun yerin muftusune gidip durumunu açık açık anlatman ,aç kaldıgında nöbet geçirdigini dr .nun aç kalmaman gerektigini söylemen .
Dinimizde hastalara oruç tutmak caiz degildir o yuzdende muftude seni haklı gorecektir .Anne babana oruç tutmaman gerektigi konusunda fetva verdigi takdirde ,bu fetva dr.un tavsiyelerinden çok daha etkili olucaktır ,belkide seni zorlamaktan vazgeçiceklerdir .
Bir tavsiyem daha olucak ,yıllar once işyeri komşularımdan bir amca vardı ramazan da ev halkıyla sahura kalkar ,sonrada gun içinde bizim yanımıza gelirdi ,akşam ustu oluncada eve gider oruç açardı .
Tum ev halkı onu oruç tutuyor zannederken o bizim orda orucunu yerdi ,oruç tutmak ALLAH la kul arasındadır kimse kimseyi yargılamaya hakkı yoktur .
evet aynen öyle çok haklısın ... malesef annem ve babam aşırı dinci .. sadece ramazanda zorla ourç tuttursa iyi zzorla nazm kıldırmaya camiye göndemryeme bile çalışıyor ...
kaç kere camide hastalandım kaç kere camide millet öküz gibi beni izledi halada zorla yolluyorlar bunlar nasıl adam arkadaş babn mı var derdin var ????
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: SuperficielleYoo ciddiyim ben.gece sahura kalkarsin zaten.kahvaltini yapmis olursun.ogleye kadar uyursun kalktiginda (onceden odana zulaladigin)suyu ic biskuvi kraker gibi seyler atistir odanda.Boylece acligin ve susuzlugun yatismis olur bir haftada alisirsin bu duzene.aksamda ifarda yersin zaten.orucu yedigini birilerinin bilmesi gerekmez.sonucta sagligin soz konusu.ha arada sirada oy oy ölücem susuzluktan tribi atmayi da unutma
tmm deidğini yapacam saol kulağıma küpe olsun ...
Yorum

Yorum