Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çaresizlik

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Çaresizlik

Arkadaşlar, çok çaresiz hissediyorum, kafamın içinde birileri konuşuyo, beni eleştiriyo, yorumlar yapıyo, bi de kendime hiç inanmıyorum, nefes almaya bile korkuyorum, sanki arkadaşlarım benimle telepatik iletişim kuruyo, üç harfliler vasıtasıyla konuşuyolar sanki öyle düşünüyorum ve hep bişeyler hatırlıyorum olmuşmuydu olmamışmıydı diye şüpheleniyorum kendimi içimden geçtiği şekilde ifade edemiyorum üç harflilerin musallat olduğunu düşünüyorum geçmişte olanlardan şüpheleniyorum her şey çok anlamsız geliyo yaşamak bile.. içimle dışım farklı ve kendimi düzeltemiyorum, bu içimde konuşanlar benim içimden geçenler ama yinede başkaları yorumluyo gibi geliyo.. vicdanım hiç rahat değil ailemden bile şüpheleniyorum.. çeşitli şekillerde günah işliyorum.. bunları kimse bilmiyo.. yıllar önce kafamda yalancı diye bi karakter oluşturmuştum.. onunla konuşur dururdum.. bi ara da allah la konuştuğumu falan sanırdım.. ayrıca kendimi imansız iç huzursuz hissediyorum.. sizce bunun adı ne?

mstfbkck bunlar şizofreni belirtileri olabilir doktora gözüksen iyi olur.
    Her şey güzel olacak...

Yorum

doktora gitmiştim psikoz dedi.. inanmıyorum yaa niye psikolojim bozuluyo ki.. saçmalık resmen.. niye ben yani.. kişilik bölünmesi.. kişiliğimin bütünlüğü bozulmuş da bu ne demekki.. :S bu kadarmı güçsüzüm ben bu kadarmı zayıf karakterliyim ben..

Yorum

cevap verirmisiniz..

Yorum

kestirip atıyosunuz hemen..

Yorum

Valla her insanda bir dert var kimi psikoz, kimi ağır depresif kiminin kolu bacağı yok kime cüce, sende de psikoz varmış ilaçlarını düzenli kullan demekten başka bir şey gelmiyor aklıma bir de şizofrenler derneğine üye olursan sosyallik konusunda sana yardımı olabilr.
            pardon mstfbkck cevabını geç gördüm.
            Her şey güzel olacak...

Yorum

zayıflıkla ne alakası var genetikte etkili yaşanan sıkıntılarda bi de kesinlikle ilaç falan verirse doktor kullan burda senin gibi sıkıntıları olan arkadaşlar inşallah sana yol gösterir ama sen bi tek doktorun dedikleriyle hareket et.kendini suçlama.hayatta herkes herşeyi yaşayabilir.
              Orjinal yazı sahibi: MSTFBKCK View Post
              doktora gitmiştim psikoz dedi.. inanmıyorum yaa niye psikolojim bozuluyo ki.. saçmalık resmen.. niye ben yani.. kişilik bölünmesi.. kişiliğimin bütünlüğü bozulmuş da bu ne demekki.. :S bu kadarmı güçsüzüm ben bu kadarmı zayıf karakterliyim ben..
              kurut bu dereyi sen kolaysa:RpS_crying:

Yorum

Dostum merak ettim sevmedigin istemedigin birseyi mi yaptin yada yapmak zorunda mi kaldin? hak etmedigini dusundugun buyuk birsey mi basina geldi yada seni uzen bir durumun uzun zamandir surmesi mi soz konusu?
                Unutma Büyük Bir Ölüm-Kalım Savaşının Galibi Olarak Geldin Bu Dünyaya

Yorum

Ben de düşüncelerimin okunduğunu düşünüyorum. Bu durumdan kaçış yok bununla yaşamayı öğreneceksin. Gerçekten bizim büyük çaresizliğimiz.
                  Toplumun içinde erimiş olan birey.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: basevu View Post
                    Ben de düşüncelerimin okunduğunu düşünüyorum. Bu durumdan kaçış yok bununla yaşamayı öğreneceksin. Gerçekten bizim büyük çaresizliğimiz.
                    Nİye çaresizlik olarak görüyorsun ilaç tedavisiyle bunun etkisini azaltabilirsin ümitsiz olma.
                    Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayhan.yalcinkaya82 View Post
                      Dostum merak ettim sevmedigin istemedigin birseyi mi yaptin yada yapmak zorunda mi kaldin? hak etmedigini dusundugun buyuk birsey mi basina geldi yada seni uzen bir durumun uzun zamandir surmesi mi soz konusu?
                      küçükken bi erkekle cinsel ilişkiye girmiştim.. kendi isteğimle girmiştim.. ama.. herkes benim mağdur olduğumu sanıyo.. halbuki kenddi isteğimle oldu..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MSTFBKCK View Post
                        küçükken bi erkekle cinsel ilişkiye girmiştim.. kendi isteğimle girmiştim.. ama.. herkes benim mağdur olduğumu sanıyo.. halbuki kenddi isteğimle oldu..
                        Zamanında kendi isteğinle bile olsa çevrenin sana yaklaşımı (acımak, dışlamak, vs.) senin psikolojini bozmuş olabilir.
                        Her şey güzel olacak...

Yorum

çok zor durumdayım.. zaman çok yavaş geçiyo.. bi basınç var o basıncın içinde sıkışıp kalmış gibiyim.. her hareket ettiğinde o basınca çarpıyorum..c

Yorum

Kafandaki olmasi gereken ideal sen ile yasantinin arasinda buyuk bir ucurum olunca birde bunu farketmeye baslayinca karmasik dusuncelere dalmis olabilirsin. Gecmiste o ideal sen e cok daha yakin biri iken ( ki o ideal portreyi gecmisinden aliyorsun ) bir sekilde su an kendini cok farkli biri gibi goruyor olabilirsin. Bunu degistirmek icin yeterli istege sahip olsan da yeterli cabayi gostermiyor olabilirsin.

Muhtemelen yapacagin ilk is kafandaki gecmisi derin derin kurcalamak olur. O fotoda neden oyle bakmisim, ben cok kucukken nasil biriymisim yada o ara oyle duygularla buyudugum icin mi su an bu bu duygulara hareketlere huylara sahibim gibi sorular kafanda yankilanir. Bu da o ayrimi iyice ileri seviyeye getirir.

Bu gunku huylarina gelince yanlis yada sana gore kotu oldugunu bile bile yaptigin seyler sana ne kadar cazibeli geliyordur. O gunah dedigin seyleri yapma hissi kafana girdiginde butun prensiplerin, kurallarin aklindan ucup gidiyordur. Ve yaptiktan sonra tekrar ic sorgularina doner oluyorsundur...

Bence bu karisik gibi gozuken dongu aslinda halen icinde gerekli degisimi bicak kesigi gibi net bir sekilde yapabilecek gucunun oldugunun gostergesidir.

Bazen dedim ya gecmiste olmus bazi seyleri kendine kabullendirememekten, bazen uzerinde agirlik yapan durumun cok uzun sure devam etmesinin verdigi duygusal yorgunluktan yada tamamen kendi isteginle farkli mekanlarda kendini farkli biri gibi gosterdiginden kaynaklaniyor olabilir. Bunlarin herhangibiri yada degil sonuc ozguvenin zedelenmesidir. Herseyin basladigi nokta budur.

Bu noktadan hareketle once kendi kendine cok net ve durust olman gerekiyor. Eger yasadiklarini bir problem bir sorun olarak goruyorsan sorun yasadigini kendine itiraf etmen gerekir. Sonra eline bir kalem kagit alip hayatindaki sorunlu en az bes noktayi ve iyi giden noktalari bir kagida yazarsan durumun haritasini cikarmis ve kendine itiraf etmis olursun. ne kadar zor ne kadar zor olsada yaptigin kotu seyleri o kisilere itiraf edersen icine attigin sayisiz seyden kurtulmanin rahatligini yasarsin. Buda o agirligi azicik hafifletir. Kimsenin sana tamam yanlis yaptin ama helal olsun itiraf ettin diye aferim demesini de bekleme. Onlar seni elestirir hatta birsaha sana guvenmez vs ama sen onu icinden atmis olursun onlarin ne yaptigi yapacagi onemli degildir. Bu hafiflik yaptigin kotu yada bi sekilde yapmaktan utandigin seyleri kendine yapmamissin gibi inandirmaya calisma huyunu azaltir, daha net olmanin faydasini pozitif hislerle degistirir.

O ideal sen emin ol gercek sensin, diger hisler kafa karisikliginin urunleri ve emin ol omur boyu devam edip etmeyecegi senin elinde.

Yasadigin seylerin tam olarak bunlar olup olmadigina emin degilim. Soylediklerim de hic bir bilimsellige dayandirilmis seyler degil. Soyledigin bazi seyler bana belli ara yasadigim seyleri animsatti o sebep paylasmak istedim...
                            Unutma Büyük Bir Ölüm-Kalım Savaşının Galibi Olarak Geldin Bu Dünyaya

Yorum

teşekkür ederim paylaştığın için..

bi de 2 yıl önce ortamlar daha genişti şimdi daraldı.. yine etraf çok aydınlıktı.. güneş çok sansırdı güneşin yansıması çok farklıydı.. sonra güneş daha büyük gelirdi gözüme her tarafı aydınlatırdı ama şimdi öyle değil.. herşey çok değişti.. 2 yıl önce herşey çok güzeldi.. herkes değişti hatta bende değiştim.. bu halimi hiç sevmiyorum.. aklıma hep aynı şeyler geliyo.. hepsi de benim için bi sorun.. aklıma gelenlerin hepsi benim için bi sorun.. bi de yaşamak bi sorun haline geldi.. çok zor yaşıyorum yaşmak istemiyorum hatta ölmek istiyorum.. her şey bi bi sorun.. sabahlar, akşamlar çok farklıydı..

Yorum

İşleniyor...
                              X