Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çoook büyük bir sıkıntım var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• çoook büyük bir sıkıntım var

hiç kimsenin bilmediği inançla alakalı sıkıntılarım var. ilk kez buraya yazıyorum. aslında kendim için bu bir problem değil, artık tereddüt aşamasını geçtim... bunu diğerlerine nasıl açıklayabilirim. ailem dindardır. 5 vakit namazını kılarlar. ramazan yaklaştıkça bana da baskı uyguluyorlar. ne olucak benim halim bilmiyorum. offf offf....
    yorumlarınızı bekliyorum.

nasıl yani inançla ilgili sıkıntı?
    Fırtınalara, ayazlara alışkınız biz.
    Yeter ki, sırtımızdan vurmasın dost bildiğimiz..

Yorum

inanmıyorum

Yorum

Oruc Tut Diyemi Baskı Uyguluyorlar ?
        Last edited by e30mertcan; 13-07-2012, 12:21 AM.
        ANKARA

Yorum

inanmadığın şey islam dinimi ? hiç bşyemi inanmıyorsn?

Yorum

islamın neden inanmıyosun inanmak istediğin başka bir inançmı var
            Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
            sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

gençken çok dindardım. hatta o kadarki tarikata gitmek için evden kaçma tecrübem bile var. sonra harun yahyanın kitapları bende ters etki yaptı. daha fazla araştırdım. üniversitede buhranlar geçirdim. ama yaşamım hala muhafazakar sayılır;hiç içki içmedim ,kız arkadaşım olmadı vb. yani öyle "dünya nimetleri" için "sapanlardan" değilim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kuark View Post
                gençken çok dindardım. hatta o kadarki tarikata gitmek için evden kaçma tecrübem bile var. sonra harun yahyanın kitapları bende ters etki yaptı. daha fazla araştırdım. üniversitede buhranlar geçirdim. ama yaşamım hala muhafazakar sayılır;hiç içki içmedim ,kız arkadaşım olmadı vb. yani öyle "dünya nimetleri" için "sapanlardan" değilim.
                bence yapacağın sey dine yeniden sarılmak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
                  islamın neden inanmıyosun inanmak istediğin başka bir inançmı var
                  hiçbir dine inanmıyorum

Yorum

hiçbir dine inanmıyorum
                    yani hayatını hiç bir şeye inanmadanmı geçirmek istiyosun
                    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

inancsız insan olmaz bak sende dinin olmadığına inanıyorsun. insanlar mutlaka birşeye inanmak zorundadırlar. din kültüründen hatırladğm kadarı ile hiç bi insan inançsız değil kimi tanrıyı inkar eder kimi bi çok tanrı olduğunu iddaa eder kimi tanrının olup olmadığnı bilemeyeceğini iddaa eder. Herneyse harun yahya dediğin adam din istismarı olan kapalı olup boya küpüne düşen veya açık olp abartı bi biçmde kendini belli eden bayanları yanına alıp program yapan insan mı? k bakma ama onun insan olduğuna da ben inanmıyorum. Harun yahya vs okuyacağına Kuran'ı Kerim i alıp onun mealini oku. o sana herşeyi anlatır.

Yorum

arkadaşlar burada amacım kesinlikle din tartışması başlatmak değil. sadece bu konunun benim psiklojime olan etkilerini konuşmak istiyorum.

Yorum

Eeee Kardeşim sende nerde okunmayacak adam varsa gitmiş onun kitaplarını okumuşsun.Eger okudugun kitaplar senin bu duruma gelmene sebeb olduysa neden bir mevlana,Pir Abdulkadir Geynali gibi büyük şahısları okumayı denemiyorsun.
                          Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

Yorum

ailenle konusmaya calissan da belli ki sonuc alamayacaksin.hatta konusma girisiminde bile bulunamayacak gibi gorunuyorsun.inanmadigin birseyin ugruna birseyler yaptirmaya calismak zorbaliktan baska bir sey degil.herkesin inanci ibadeti kendine.zaten hic anlamam neden zorladiklarini.sanane kardesm benim gidecegim cennetten cehennemden.ben senin gidecegin yere karisiyormuyum.
                            eger oruc tutmadiginda buyuk kaosa neden olmayacaksa tutma.ama evde kavga gurultu kopacaksa onlarla beraber tutar gibi sahura kalk aksam yemegini ye ama gun icinde evde olma.bu sirada kendine ya bir is bul.calisiyormusun bilmiyorum ama.ya da kurs falan ayarla.
                            ama ben senin yerinde olsam ben oruc tutmak istemiyorum.siz bana karisamazsiniz.yaptiginiz zorbalik derim.
                            Gözlerinin icine baska hayal girmesin:105:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zöhre yıldızı View Post
                              ailenle konusmaya calissan da belli ki sonuc alamayacaksin.hatta konusma girisiminde bile bulunamayacak gibi gorunuyorsun.inanmadigin birseyin ugruna birseyler yaptirmaya calismak zorbaliktan baska bir sey degil.herkesin inanci ibadeti kendine.zaten hic anlamam neden zorladiklarini.sanane kardesm benim gidecegim cennetten cehennemden.ben senin gidecegin yere karisiyormuyum.
                              eger oruc tutmadiginda buyuk kaosa neden olmayacaksa tutma.ama evde kavga gurultu kopacaksa onlarla beraber tutar gibi sahura kalk aksam yemegini ye ama gun icinde evde olma.bu sirada kendine ya bir is bul.calisiyormusun bilmiyorum ama.ya da kurs falan ayarla.
                              ama ben senin yerinde olsam ben oruc tutmak istemiyorum.siz bana karisamazsiniz.yaptiginiz zorbalik derim.
                              Siz ramazanı böylemi geçiyorsunuz merak ettim.?
                              Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

Yorum

İşleniyor...
                              X