Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çok bunaldım..!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Çok bunaldım..!

Gazi Maliye son sınıfım. Ama acayip bşy oldu bnde yeniden üni gitmek istiyorum. Hep okumak istiyorum. Ama bi yandnada herkes nişanlanıyor ben hala bekarm. yaşıtlarımın 2 yaşnda çocuğu var bn ise hala okuyorum. kafam allak bullak oldu .
    Fırtınalara, ayazlara alışkınız biz.
    Yeter ki, sırtımızdan vurmasın dost bildiğimiz..

her şeyin bi' zamanı var... sana uzak gelen ama yaratıcıya yakın gelen bi'zamanı... bi'şeye en çok ne zaman hazırsan o zaman gelir...

Yorum

Normaldir.İnsanlar genelde okulu bitirdikten sonra anlıyor, en rahat zamanlarının üniv yılları olduğunu.Şanslısın ki sen mezun olmadan anlamışsın.Olabilir.Yan dal yap.Master yap.Yeni bölüm oku.Neden olmasın 30 una kadar, hatta 40 ına kadar oku.Asistan kalırsın belki.Çocuk isteğini öğrencilerine bakarak giderirsin.
      Orjinal yazı sahibi: Huysuz20 View Post
      Gazi Maliye son sınıfım. Ama acayip bşy oldu bnde yeniden üni gitmek istiyorum. Hep okumak istiyorum. Ama bi yandnada herkes nişanlanıyor ben hala bekarm. yaşıtlarımın 2 yaşnda çocuğu var bn ise hala okuyorum. kafam allak bullak oldu .

Yorum

araç alıyorsun ya o aldığın aracin akusu özel yapim.ve devlet o aküyu sana zimmetli veriyor. ÖDÜNÇ HERYIL O AKÜNÜN KIRASİNİ VERMEK ZORUNDASİN.

Yorum

evlenip ne yapacaksın kendi ayaklarının üzerinde durabilirsen kimseye ihityacım olmaz ki değil mi ?

Yorum

Öğrenci hayatının verdiği rahatlık güzel gelmiş olabilir, okul biterse iş hayatırır evlilik hayatıdır bunlar seni korkuttuğu için okul hayatını bırakmak istemiyor olabilirsin.

Orjinal yazı sahibi: nemesis4 View Post
            evlenip ne yapacaksın kendi ayaklarının üzerinde durabilirsen kimseye ihityacım olmaz ki değil mi ?
            İnsan ömrünün sonuna kadar bekar yaşayamazki, yalnızlık Allah'a mahsustur. Sevgi, saygı, paylaşım gibi ihtiyaçları karşılanmalı bunlar için evlilik çok faydalıdır. Ayrıca insan vefat ettikten sonra arkasında insanlığa ve ülkesine faydalı çocuklar bırakmak istemez mi, evlilik güzeldir bence.
            Her şey güzel olacak...

Yorum

İnsan ömrünün sonuna kadar bekar yaşayamazki, yalnızlık Allah'a mahsustur. Sevgi, saygı, paylaşım gibi ihtiyaçları karşılanmalı bunlar için evlilik çok faydalıdır. Ayrıca insan vefat ettikten sonra arkasında insanlığa ve ülkesine faydalı çocuklar bırakmak istemez mi, evlilik güzeldir bence.
              k.bakmada şu sözünün bir kelimesine bile katılmıyorum.
              niye hiç bir insan yanlız kalamaz diye kuralmı var ben kalmak istiyorsm milletten banane.
              ayrıca evleniyorsun mutlu olacagını sanıyor hep insan sonra kızlar için konusuyorum ,bir tipe denk geliyorsun hasta biri çıkıyor genelde %liğe vurursak %5 lik bir kısmı iyi cıkıyor türkiyenin %20lik kısmının namaz kıldıgı bir ülkeye bakarsak sadece bu degil örnekti aklıma gelen boşuna savunma yapma.
              boşanma oranlarına bakarsan anlarsın türkiyedeki mutlulugu,
              çocuk olayı ise yetişenleri görüyoruz çok faydalıyız faydalılar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                Normaldir.İnsanlar genelde okulu bitirdikten sonra anlıyor, en rahat zamanlarının üniv yılları olduğunu.Şanslısın ki sen mezun olmadan anlamışsın.Olabilir.Yan dal yap.Master yap.Yeni bölüm oku.Neden olmasın 30 una kadar, hatta 40 ına kadar oku.Asistan kalırsın belki.Çocuk isteğini öğrencilerine bakarak giderirsin.
                Bunu yapmayı çok istiyorum ama bi sorun daha var babam kafanı karıştrma okulunu oku ve mesleğini eline al deyip duruyor. ve son 1 haftadır çok karmakarışığm:/

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enerji528 View Post
                  Öğrenci hayatının verdiği rahatlık güzel gelmiş olabilir, okul biterse iş hayatırır evlilik hayatıdır bunlar seni korkuttuğu için okul hayatını bırakmak istemiyor olabilirsin.

Bencede güzeldir ama okul hayatının daha güzel olduğunu düşünüyorm. ÖZellikkle iş hayatı beni çok korkutuyor

Yorum

Bunu yapmayı çok istiyorum ama bi sorun daha var babam kafanı karıştrma okulunu oku ve mesleğini eline al deyip duruyor. ve son 1 haftadır çok karmakarışığm:/
                    bence hem mesleğeni eline alıp hemde kendine uygun kişi ara derim zamanı gelincede evlenirsin ama okulunu bitir öyle evlen derim sana
                    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: RecepSolar
                      Okuyorsun o yüzden evlenemiyorsun, Okuyan kızların evlenme yaşları 24-29 yaş arasını bulur.Normaldir.
                      Tabi hem evlilik yürütüp okumasınıda arada yapanlarda olabiliyor. Ama genel olarak 24-29 normaldir o yüzden kafana takıcak pek bir şey yok. Nasip kısmet meselesidir biraz bunlarda.

Bu arada Huysuz ; okuduğun bölüm dikkatimi çekti.
                      Merak ettiğim bir konu var yardımcı olursan veya fikirlerini söylersen sevinirim.

Bildiğin gibi 1 varil petrol 159 litre yapıyor. Bunun ham olarak fiyatı 95 dolar yani 170 tl civarı. Litreside 1 tl sı civarı.

Bizim devlet bu petrolu kendimiz çıkarsakta veya kendisi ithal edip aracılara versede veya aracılar yurt dışından alıp istasyonlarda satsalarda bir şekilde ötv ve kdv alıyor ve bu ortalama işlenen ham petrol 1,60 tl dan rafineriden çıkıyor ve oradan istasyonlara gelene kadar mazot olarak 4 tl sını , benzin olarak 4,5 tl sını buluyor.

Ortalama 1 litreden 2,5 tl sına yakın vergi alıyor devlet.

Şimdi bu elektrikli arabalar çıktı. 40-50 sene sonra zaten petrol diye bir şeyde kalmayacak 70 sene sonra doğalgazda kalmayacak dünyada. Kaynaklarda tükenecek.Fakat bu zamanlarda devletimiz 300 milyar tl lık verginin 30 milyar tl sına yakınını benzin mazottan topluyor.

Sormak istediğim konu şu ;

Türkiye'de herkes elektrikli arabalara geçtiğinde devlet bu her sene bizlerden aldığı 30 milyar tl lık vergiyi ne yapıcak dersin ? Acısını nereden çıkarır ? Elektriğemi daha fazla vergi biner ( elektriktede zaten kullandığımızın üstüne yüzde 75 ıvır zıvır vergi eklenerek ödüyoruz. ) yoksa başka bir ürünlere mi vergiyi kaydırır ? Senin bu konuda fikrin nedir ?
                      Devlet aldığı parayı cebine atmadığı içn herhangi bi yerden o parayı almak zorunda. Sonuçta ülkemizde herşey tam değil. Hastaneler okullar üniversiteler yollar falan henüz gelişmiş ülke düzeyinde değil. bunları yaptırmak içn devletin paraya ihtyacı var ve bunuda vergiden, harçtan, şerefiyeden vs kazanıyor. Ben ÖTV ve KDV oranları artar diye düşünüyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serena View Post
                        bence hem mesleğeni eline alıp hemde kendine uygun kişi ara derim zamanı gelincede evlenirsin ama okulunu bitir öyle evlen derim sana
                        Evlenmek istiyorum ama evlilikten korkuyorum. Okulun btmesinden de çok korkuyorum:S Çoğu arkadaşım yeni kazandı üniversiteyi ve ben bitrmek üzereyim acaba benmki kıskançlık olablrmi onlar okurken çalışmak istemiyor olablrmiym:S

Yorum

Evlenmek istiyorum ama evlilikten korkuyorum. Okulun btmesinden de çok korkuyorum:S Çoğu arkadaşım yeni kazandı üniversiteyi ve ben bitrmek üzereyim acaba benmki kıskançlık olablrmi onlar okurken çalışmak istemiyor olablrmiym:S
                          okumaya doyamadıysan bir okul daha oku, onu bitir, başka oku dert yaptığın şeye bak ya
                          ........

Yorum

bence bu iyi bir şey sen onlardan önce hayata atılıcaksın tabi ben kıskançlk diğilde ilk yıllarını özlüyosun bence bence şimdi çalışma hayatında iş bulalamam korkuların var olabilr ama bence korkma derim istersen çok başarılı olursun
                            Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                            sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MoRbİd View Post
                              okumaya doyamadıysan bir okul daha oku, onu bitir, başka oku dert yaptığın şeye bak ya
                              Tbi o kadr kolaydı. Ailem beni sonuna kdr okutmak zorunda değilmi? Onlara yük olmak istemiyorum . bi insan 40 ına kdr okuyamaz değilmi? ben sadece hayata atılmaktan korktuğmu ifade etmek istemiştm sen onun haricnde herşeyi anlamışssın maşallah.

Yorum

İşleniyor...
                              X