Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Obsesisifim, Mükemmelliyetçiyim ve Çok ince düşünmek

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Obsesisifim, Mükemmelliyetçiyim ve Çok ince düşünmek

Herkese merhaba arkadaşlar!

Bu forumu uzun süredir arada olmak kaydıyla takip ediyordum-Kendime benzer insanlar bulmak adına-Ama şimdi üye olmak varmış.

Ben biraz kendimden bahsedeyim. Geçen yıl üniversiteden mezun oldum. Şu an tercümanlık yapıyorum. İş koşullarım süper olmasa da ilk etapta iyidir çok iyi bir eğitim altyapım olmasına rağmen. Neyse bunu geçtim, kendimi övmeyi sevmem. Diyeceğim insanın mutlu olması için kendini sevmesi lazım. Bende 5-6 yıldır süregelen bir obsesif-kompülsif bozukluk var. Bi ara ialç tedavisi gördüm çünkü artık hayat çekilmez olmuştu. Bir dönem çok iyiydim. Ama son zamanlarda tekrarlamaya başladı.
    Kendimle ilgili her şeyden maddi ve manevi ben sorumluyumİstanbul'da yaşıyorum yalnız. Bu da etken ama ben zaten belli bir kariyer odaklı kendimi yönelttiğim için bu yolu seçtim. Sorunum ne mi? İnsanların söylediklerini sürekli kafama takıyorum. Özellikle dedikodudan nefret ederim. Benim yüzüme söylenmesi gereken şeylerin bana değil de ben yokken başkasına söylenmesini hazmedemiyorum.Bir de bunu yapan kişi yakınından birisiyse. Benim ilaç kullanmadan kendimi bir şeylere inandırmam lazım.
    Geçen yıl 4.5 aylık bi süre ile yurtdışında kalmıştım. O kadar çok zorlukla karşılaştım ki bunlar beni çok güçlü kılmıştı o zamanlar. Kendime söz vermiştim zaten Türkiye'ye döndüğümde hiçbir şeyi kafama yakmıycam diye ve öyle de oldu. Ama şu an yine eskiye dönüyorum galiba.
    Artık biraz umursamaz olmak istiyorum. 24 yaşındayım ben ama inanır mısınız saçımda bir ton beyaz var. Bunları gördükçe kendime çok kızıyorum !! Ama bunun engellemek için de bi şey yapmıyorum. Ötesine gidemiyorum. Lütfen benim için önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Tecrübelerinizden bilgilenmek isterim.

Bu uzunca yazıyı okuma sabrı gösteren herkese teşekkürler.

İyi günler,

Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım,

M.:71:
    Last edited by lily of the valley; 15-09-2012, 05:10 PM.

takma bir şeyi kafana rahat ol relax ol yani

Yorum

obsesif kız bidamı var yukarıdaki yazıyı ben yazmadım

Yorum

ben yazmadım benim annem migren hastası falan degil iki tane aynı isimden olurmu çok şaşkınım şuan

Yorum

saçının beyazlaşması genetik veya benzeri bi şeydir. stresle alakası yok.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fomento
            bende senin gibiyim ama dr. anksiyete teşhisi koymuştu bana. dr.a ne anlattım 2 dkda onu da bilmiyorum. kafamda bi perde var sanki zeki olmama rağmen hep birşey beynimi daraltıyor ve ben onun içinde çalkalanıyorum bu durumdan (mükemmeldim sanki) küçükken memnundum ama şimdi pek değil.bide bu hastaluığın üstüne gitmekde pek yaramıyor sanki daha bi depresyona sokuyor
            Ben de obsesif-kompulsif bozuklukla birlikte anksiyete de eşlik ediyor. Kaygım ileride daha ciddi bir rahatsızlığa çevirmesi. Genelde sakin bir yapım vardır.İÇime atarım; fakat bir an gelir ki kendimi kaybederim. O an aklımdaki her şeyi söylerim, bir yerleri kırmak dökmek gelir içimden. Ama kırıcı da olmak istemem.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Post
              saçının beyazlaşması genetik veya benzeri bi şeydir. stresle alakası yok.
              Olmaz olur mu? Gerçekten çok duygusal insanların saçları beyazlamaya daha eğilimli oluyor en azından. Benim kardeşimde neden yok ? Ben onun yaşındayken benim saçımda bir sürü beyaz vardı. O da aynı anne babanın çocuğu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lily of the valley View Post
                Olmaz olur mu? Gerçekten çok duygusal insanların saçları beyazlamaya daha eğilimli oluyor en azından. Benim kardeşimde neden yok ? Ben onun yaşındayken benim saçımda bir sürü beyaz vardı. O da aynı anne babanın çocuğu.
                bu şuna benzedi. benim gözlerim mavi. genetik olsaydı kardeşimin gözü de mavi olacaktı. neyse sen çok ağır depresyondasın perişan haldesin çektiğin sıkıntılar anlatılmaz bile falan filan.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Post
                  bu şuna benzedi. benim gözlerim mavi. genetik olsaydı kardeşimin gözü de mavi olacaktı. neyse sen çok ağır depresyondasın perişan haldesin çektiğin sıkıntılar anlatılmaz bile falan filan.
                  Alakası yok yazman çok yanlış. Kesinlikle alakalı.

Sen de bu arada gayet destekçiymişsin. Bu şekilde yazman hiç hoş değil. Lütfen bu topic altında tartışma ortamı olmasın.

Yorum

hiç kafan çalışmıyormuş seninde
                    saçların beyazlıyorsa saç beyazlamasını engelleyici losyon kullan sende.

Yorum

bazende evde hayvan besliyorsanız özellikle ayı temizlik obsesyonu oluşuyor doğal olarak hayvan beslemeyi bırakırsanız takıntılarda geçiyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: piagett
                        ya aslında hastalıkların kökeninde mizaç,aileden gelen alışkanlıklar ve çevre yatıyor.mükemmelikyetçilik çok kötü birşey ben de öyleyim detaylara çok önem veririm çok hayal kurarım ve hanihep hayal ettiğim gibi olmasını isterim herşeyin bu da insanı gerçekten uzaklaştırıyor.Gerçeğe uygun düşünmek normalleşmenin ön koşulu ama ne yazıkki olmuyor...
                        Aileden gelen alışkanlık, evet bu önemli bir etken. Mesela ben mercimek çorbası sevmem. Çünkü bizim evde çok yenmez, yapılmaz. Bir kere mercimek çorbası yediğimde ağzıma çok garip bi his gelmişti. Ondan sonra da artık hiç yemem ve gördükçe de tüylerim dikenlenir. Direk red ederim gördüğümde. Psikolojide buna bi şey denilirdi.Unuttum.

Mükemmelliyetçilik aslında idealist insanların olması sürdürülebilmesi açısından iyi bir şey gibi görünse de günümüz dünyasında insana eksi getirmekten başka bir getirisi yok şu an için. Kendim her şeyi süper düşünüyorum, herkesin böyle düşündüğünü düşünüp sonrasında hayal kırıklığına uğruyorum. O nedenle bir an önce en azından normal insan seviyesine inmekte fayda var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Lusty View Post
                          bazende evde hayvan besliyorsanız özellikle ayı temizlik obsesyonu oluşuyor doğal olarak hayvan beslemeyi bırakırsanız takıntılarda geçiyor
                          Öyle bir takıntım olmadı şu ana kadar :RpS_tongue: Ama muhtemel tabi. İnsanın içinde bulunduğu zaman ve mekan koşulları önemli etkenler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: piagett
                            aynen sana katılıyorum herkes kendimiz gibi düşünmediği ve ayrıntılara yer vermediği için zararı çok düşünen taraf görüyor.bizim evde de tam tersine mercimek çorbası olmazsa olmaz ben de bayılırım
                            Onları bize dönüştürmek daha zor olduğuna göre bizim onlara dönüşmemizde fayda var çünkü hayat acımasız bir düzen üzerine kurulu, kimse kimseyi umursamıyor. Biz de umursamıycaz. ( Nefret ettiğim insan tipi çok umarsızlar )
                            PS: Mercimek mi gerçekten tebrik ederim. :101:

Yorum

İşleniyor...
                            X