Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Üşengeçlik..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Üşengeçlik..

Çok büyük birisi değilim açıkcası Lise 2 olmam gerekirken lise 1 de kaldım tek sorunum okula bile gitmeye üşenmemdi devamsızlıktan kaldım..
    Eskiden bilgisayarım yoktu ısrarda isterdim açıkcası ama babam almazdı alındıktan sonra online oyunlar falan filan kız olmama rağmen oyun hastasıydım gün geçtikçe içime kapandım bana soru sorsalar cevap vermeye üşenirdim. 3 ay tatil yaptık toplam dışarı ne kadar mı çıktım 1 hafta yoktur ve bu kadar hareketsiz olunca kilo aldım hayatıma çeki düzen vermek istiyorum okulum erken bitiyor bittikten sonra kendime bir program ve hayatımda en fazla 1 veya 2 saat pc'e yer olsun istiyorum gündüzleri koşup eskisi gibi kiloma geri dönmek istiyorum ve bu üşengeçlik kilolu olmam özgüvenimi kaybetmemi sağladı bunları kimseye açamadığım için dahada kötü bir duruma geldim bir ara antidepresan ilaçları kullandım hiçbir etkisini görmedim çok kilolu değilim ama vermem gereken kilolarım var ve bir sevgilim var eskiden burda otururdu ve başka bir şehre taşındı onunla telefon ve pc dışında görüşemediğim için bu beni dahada pc bağımlısı etti aslında seviyorum ama eskisi kadar değil. Dertlerimi unutmamın tek yolu internete girip kafamı dağıtmam ve oda olmasa yalnız kalıcağımı düşündüğümden onla devam ediyorum. Aynı zamanda utangaç bir insanım şuan siz beni bilmediğiniz halde utanıyorum ve dua bilmiyorum namaz kılmadım 15 seneden beri ot gibi yaşamışım gibi bişey tek sorun üşengeçliğim onu yenebilsem herşeyin düzelceğine eminim nerden nasıl ne şekilde başlamam gerektiğini bana özetle anlatırsınız veya uzun uzun okurum denerim yaparım genç kız oldum sonuçta bunları aşmam gerekiyor artık kendime gelmem gerek.
    -Okuduysanız teşekkür ederim

Ne güzel ki üzerindeki üşengeçliğin farkına erken yaşta varmışsın ve tedavi olmaya çalışıyorsun. Üşengeçlik, sürekli erteleme, tembellik, halsizlik vs. bu tür şeyler genelde ileriye dönük hedefin olmamasından kaynaklanıyor. Sen şu an lisedesin okulu yüksek notla bitirmelisin ve güzel bir üniversitede istediğin bölümü okuman için üni sınavına güzel bir şekilde hazırlanmalısın. Senin için öncelikli hedefin bu olabilir, bu hedefi gerçekleşirmek için neler yapılabilir onu öğren. Mesele bir kitap al, ders çalışma sistemini öğren ona uy, sonra yediğin içtiğin besinlere, yaşayışına dikkat et. Bunlar sınava hazırlık sürecine olumlu etkiler yapacaktır.
    Kendini üniyi bitirmiş iş hayatına atılmış ve yaptığın işi severek yaptığını, kendine, ailene ve topluma faydalı bir insan olduğunu hayal et. Güzel bir evlilik yaptığını, ailene,ülkene, senden sonraki nesillere güzel çocuklar yetiştirdiğini düşün. Bunları gerçekleştirmenin yolu şimdi derslerine iyi bir şekilde hazırlanmaktan geçiyor. Dediğim gibi ileriye dönük bir hedef belirle ona ulaşmak için plan yap.
    Kişisel Ataleyi Yenmek isimli bir kitap var onu okuyabilirsin yardımcı olacaktır.
    Her şey güzel olacak...

Yorum

Bence insan amacı olmadığı için üşengeç olur. Yapmak istediğin şeyler üzerine yoğunlaş hedef koy kendine.sürekli spor yap hareketli ol
      Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele !

Yorum

Bu gibi durumları bende yaşadım asosyal birisin anladığım kadarıyla...
        Kara saç ak defterle geldik, Ak saç kara defterle gidiyoruz..

Yaşlı Çocuk.!

Yorum

Ailemden gerektiğinin fazlasıyla sevgi görüyorum evi en küçük çocuğu olduğumdan bir dediğimi iki etmediler ve bu bilgisayarda onlardan birisiydi keşke almasalardı hayatımın içine ettiğini açıkca söylebilirim. Yaşıma göre olgun olduğumu düşünüyorum ama çevremde çokta insan olduğu söylenemez aslında oldukça vardı hepsini içime kapandığım dışarıya çıkmadığım için kaybettim uzun süre görüşmedik falan yanımda olanlar bana yeter sorun değil sanırım tek sorun kilomu çok fazla dert oluyorum ve bu benim özgüvenimi herşeyimi etkiledi ama sanırım aklım başıma geldi hareket edicem ve yavaşca eski halime dönüceğimi düşünüyorum ve çok yiyen birisi değilim hareketsizlikten oldu hepsi bildiğiniz gibi yarında okul açılıyor inşallah her şey yoluna giricek

Yorum

Orjinal yazı sahibi: İstanbul34 View Post
            Bu gibi durumları bende yaşadım asosyal birisin anladığım kadarıyla...
            Peki düzelebildin mi ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: astroloji View Post
              Peki düzelebildin mi ?
              tam olarak olmasada evet.yani insan içine çıkabiliyorum,alışverişe çıkabiliyorum,sosyal ortamlara girebiliyorum eskiden hiçbirini yapamazdım çünkü asosyaldim şimdide panik atakla uğraşıyorum..
              Kara saç ak defterle geldik, Ak saç kara defterle gidiyoruz..

Yaşlı Çocuk.!

Yorum

İşleniyor...
              X