Duyuru

Collapse
No announcement yet.

evli birine aşık olmak

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: bonnie
    Orjinal yazı sahibi: sev__beni
    şimdi aşık oldum deyipte duygularını meşru gösterme yoluna gitme..

kimse bir anda kimseye aşık olamaz sen aşık olmadan önceside kesin vardır yani bile bile sen kendini bu adama aşık etmissindir...

etme bulma dünyası yarın evlendiğinde senin herife aşık olan çıkarmı acaba ve ayrıca senle evlenecek adamada allah sabır versin diyorum...

son olarakta allah akıl fikir versin diyeyim bari
    kendi kendini aşık etmek diye birşey teknik olarak mümkün değil. aşk zaten hormonal bir olay, beyinde gerçekleşiyor.
    sen sokakta yolda yürüken, minubuste, hiç aşık oldunmu?
    aşk için öncesi lazımdır belli bir ortamda biri ilgini çeker bu kişiye yogunlaşırsın ve belli süre sonrada aşık olursun.

evli bir insana aşık olmak içinde ilk başta o insanı tanımak, onunla öyle veya böyle aynı ortamda bulunmuak,vakit geçirmek ve ona yogunlaşmak gerektiği kanaatindeyim.

yoksa bu şahıs pat diye aşık olduğunu sanmıyorum bu adamın evli olduğunu bile bile ona karşı yoğunlaştı ve aşık oldu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BUTU
      ya sev beni anlamadan yargılama hakkına sahip değilsin gerçi kendini anlamayan çevresini nası anlar
      kardeşim ben yorum yazınca neden yargılamış oluyorum?? buda benim görüşüm görüşeme saygı duymak zorundasın

kaldıki çık yukarı benimle aynı fikri savunan bir çok üye yorum yapmış onlara kimse bişey demez iken benim yaptığım her yoruma birinin hemen atlaması tuhaf :!: :!:

kendimi anlamadığım sonucuna nerden vardın. kaldıki benim çevremde böyle insanlar yok birbrinin eşine karısına aşık olan filan ilk buralarda görüyorum yani herkes senin çevren gibi değil sen alışık olduğundan daha iyi anlıyorsun olayı tabi :lol:

Yorum

ayrıca olaya aşk eklenince herşey normalmi oluyor meşrumu oluyor??

günümüz en güncel tekniği meşru olmayan tüm duygulara hareketlere tavırlara hatta yasal olmayan davranışlara bile aşıktım de ve meşru bir zemine oturt. oh ne güzel istanbul be

Yorum

şimdi aşık oldum deyipte duygularını meşru gösterme yoluna gitme..

kimse bir anda kimseye aşık olamaz sen aşık olmadan önceside kesin vardır yani bile bile sen kendini bu adama aşık etmissindir...

etme bulma dünyası yarın evlendiğinde senin herife aşık olan çıkarmı acaba ve ayrıca senle evlenecek adamada allah sabır versin diyorum...

son olarakta allah akıl fikir versin diyeyim bari
          kendi kendini aşık etmek diye birşey teknik olarak mümkün değil. aşk zaten hormonal bir olay, beyinde gerçekleşiyor.
          sen sokakta yolda yürüken, minubuste, hiç aşık oldunmu?
          aşk için öncesi lazımdır belli bir ortamda biri ilgini çeker bu kişiye yogunlaşırsın ve belli süre sonrada aşık olursun.

evli bir insana aşık olmak içinde ilk başta o insanı tanımak, onunla öyle veya böyle aynı ortamda bulunmuak,vakit geçirmek ve ona yogunlaşmak gerektiği kanaatindeyim.

yoksa bu şahıs pat diye aşık olduğunu sanmıyorum bu adamın evli olduğunu bile bile ona karşı yoğunlaştı ve aşık oldu
          ben bir cafede aşık oldum mesela otururken ve ondan sonra 1 senelik ilişkim oldu. yani pat diye aşık olabilirsin ancak ilişki olması için tabi ki iletişim kurulması şart o ayrı. ama aşk tamamen beyinde gerçekleşiyor, sen konuş konuşma birşey değişmez. ayrıca kanıtlanmış birşey bu, ister insan ister inanma. sen burada aşırı ahlak yapıyorsun ama insan bedeni senin ideal ahlakına o kadar da uymuyor, bazı gerçekleri kabul etsen iyi olur. duygular ayrı bir olay mantık ayrı bir olay. aşık olursun ama mantığını kullanır uzak durursun. bunları ayırt et bence.
          o aşık olma değil hoşlanma dır. öyleyse sen aşkı sadece fizikle sınırlıyorsun insanların fiziğine bakıp aşık oluyorsun buda gerçek bir aşk olduğunu sanmam

asıl aşk insanların birbirini tanıdıktan sonra her bakımdan birbirlerine karşı duygularının yoğunlaşmasıdır

sen cafede aşık olduğun adamla muhabbete başladıktan sonra gerizekalı bir beyni olduğunu görmüş olsaydın acaba aşk olurmuydu demek sadece fiziğe bakılan aşk sandığın duygu hoşlanma

Yorum

http://www.sabah.com.tr/ozel/sevgili...osya_3480.html

ilk aşamanın ne olduğuna dikkatinizi çekerim

aşk aşamalardan oluşur

Yorum

NGİLTERE’DEKİ YAPILAN BİR ARAŞTIRMADA, İLK BAKIŞTA AŞKIN BİR EFSANE OLDUĞU VE ÇİFTLERİN ANCAK BİR YIL SONRA GERÇEK ANLAMDA BİRBİRLERİNE AŞIK OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI.
              Birbirilerini bir kez görüp de ‘hayatının geri kalanını o kişiyle geçirmek’ fikri gerçeği yansıtmıyor. Araştırmaya göre gerçek aşk, tutkunun, içtenliğin ve sorumluluğun birleşiminden oluşuyor. Başka bir deyişle, çiftlerin aşık olmaları için, 1 gün değil 365 gün boyunca birbiriyle bakışmaları gerekiyor. İngiliz Daily Mirror gazetesinin yer verdiği habere göre, gerçek romantizme ulaşmak bir yıl sürüyor. Aşkın 365’inci bakışta oluştuğunu ileri süren uzmanlar, bu bir yılın sonunda da aşkın gerçekleşme olasılığının yüzde yüz olmadığına, gerçek aşkın sadece çiftlerin aradıklarını birbirlerinde bulmasıyla oluştuğuna dikkat çekti.

Yorum

Çiftlerin 'gerçek aşkı' bulabilmesi için en az bir yıla ihtiyaç olduğunu ileri süren bilim adamları yeni bulgularıyla ilk görüşte aşk kavramını yok ediyor.
                Bath Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, ortalama bir ilişki yaşayan çiftler arasında gerçek aşkın gelişebilmesi için yaklaşık 12 aylık bir zamana ihtiyaç olduğunu belirledi.

Bilim adamları Match.com adlı bir internet çöpçatan sitesinde başlayan ilişkiler üzerinde altı ay süren bir araştırma yaptılar.

Gerçek aşk ya da tamamen mükemmel aşkın 12 aylık ilişkilerde daha belirgin olduğunu bulan bilim adamları, mükemmel aşkın üç önemli parçadan oluştuğunu söylediler.

Bu parçalar ise tutku, cinsellik ve kendini adamak olarak açıklandı.

Yorum

ilk görüş anı hormanlarla alakalıdır aslında cinsel olarak istemedir ama siz aşk sanıyorsunuz her ne kadar kabul etmesenizde.

Yorum

neyse ben artık yorum yapmıyorum bonnie gibi aşk konusunda deneyimmli üyelerimiz varken bana bu konuda konusmak düşmez sanırım

benim aşk anlayışım çünkü çok faklı sizin dediğiniz gibi olsa ben her gün aşık oluyorum demek :lol:

Yorum

Pardon ama sundown böyle birini tanıyorum, zararı kendine demiş ayrıca bahsettiği kişi kadın mı, erkek mi? Bütün yorumlar kadın olduğu düşünülerek yazılmış. Belki bir erkek ve aşık olduğu kişi bir kadındır.

Yorum

şu anda acaip gülmekteyim çünkü aşkın beyinde oluşmasının sebebi zaten üremeeeeeek içinde cinsellik tabi ki var. cinsel istek olmadan aşk olmaz. sana çok masal okutmuşlar güzelim. zaten cinsel birleşme olduktan sonra aşk sönüyor, çünkü aşk üremek için oluşur beyinde. o yüzden de istemediğimiz insanlara istemediğimiz anlarda aşık olabiliriz. aşk bitince devam eden duygulara ise sevgi diyoruz, ancak zamanlar ve tanışmayla olmakta.
                        işte senin aşk tabirinle cinsel olarak birlikte olunca biter

benim anladığım aşk ile öyle cinsellikle bitmez hayatın akışından dolayı biter, sorunlar vs... gibi

kaldıki ben aşık oldum yıllarca beraberde yaşadık ama ona karşı aşkım zerre kadarda bitmemişti demekki cinsellik aşkın bitmesine engel olan birşey değil

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser
                          Pardon ama sundown böyle birini tanıyorum, zararı kendine demiş ayrıca bahsettiği kişi kadın mı, erkek mi? Bütün yorumlar kadın olduğu düşünülerek yazılmış. Belki bir erkek ve aşık olduğu kişi bir kadındır.
                          parmaklarına sağlık iyimser,ben de başlığı okuduğumdan beri bunu düşünüyorum
                          zararı kendine,çok seviyor demek ne demek?
                          seven bay mı bayan mı?
                          sevilen kendisi mi?
                          ben anlamadığım için yorum yapmak istemedim..
                          Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                          Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
                          Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

evli birine aşık olmuş da onu ayartmaya mı çalışmış ya da o evli insan buna karşılık mı vermiş. böyle bir bilgi yok. o zaman bu insanı taşlamak çok anlamsız. konuyu herkes kendi deneyimlerine bakarak kişiselleştirmiş ve düşmanlık yapmış, çok saçma bence.
                            bence de.
                            Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                            Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
                            Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

Teşekkürler platonikcim.

Ayrıca kaldı ki bunu yaşayan kendi bile olsa, iyice anlamadan dinlemeden acımasız eleştiriler yapmamak lazım.

Yıllar önce "Herşey göründüğü gibi değildir" isimli bir yazı okuduktan sonra insanları eleştirmeyi bırakmıştım.

Ben burda bize bir derdini anlatan bir insana, eleştirmek yerine, ne yapabilir nasıl bir çıkış yolu bulabilir diye yardımcı olunması gerektiğini düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X