Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ümitsizlik

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • ümitsizlik

    arkadaşlar babam sinirli birisi ve onunla yaşamak zor haliyle ve annemle babam ayrı bunda psikolojimin bozulmasıyla tabiki bir bağlantı vardır ve babam sinirli olduğundan artık bende sinirliyim içten içe sinirleniyorum içim daralıyo psikiyatrist e sosyal fobi için gitmiştim citoles verdi ama o içimi ferahlatmıyor ona da söyledim bu durumu içim daralıyor durumumu ama hep geçer vs dedi ama ben daralıyorum ve daralma gelince bi de daralıyorum diye bunu düşününce de bi daralma oluyo anlıycağınız çok kötü bi durum aralıklarla bi iki gece uyuyamamıştım bu durumdan ve yarım atarax içmiştim sizce neler yapmalıyım bu arada fiziksel olarak birşey yoktur değil mi tamamen psikolojiktir yani? lütfen bi iki kelam edelim dertlerimizi paylaşalım..

  • #2
    çok güldüm saol

    Yorum


    • #3
      Tabi ki psikolojiktir ve citoles iyi bir ilaç biraz sabret iki hafta sonra sakinleşme olmazsa doktora tekrar git belki dozu artırır.
      Her şey güzel olacak...

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: alivelialiveli View Post
        çok güldüm saol
        gülmenizin sebebi nedir ?

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: enerji528 View Post
          Tabi ki psikolojiktir ve citoles iyi bir ilaç biraz sabret iki hafta sonra sakinleşme olmazsa doktora tekrar git belki dozu artırır.
          1 sene oldu kullanalı ama içimdeki huzursuzluk ve daralma gitmedi, köye annemin yanına gitmek istiyorum ama aynı şey yani daralma otobüste de olur diye korkmuyor değilim açıkçası gitmememin sebebi de bu açıkçası

          Yorum


          • #6
            tam öldüm diyorum bi doktor bi bu forum hortluyorum tekrar

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: ozkan.akyurek View Post
              1 sene oldu kullanalı ama içimdeki huzursuzluk ve daralma gitmedi, köye annemin yanına gitmek istiyorum ama aynı şey yani daralma otobüste de olur diye korkmuyor değilim açıkçası gitmememin sebebi de bu açıkçası
              1 senedir doktor kontrolünde kullandığın halde faydası olmamışsa doktoru ve ilacı değiştir derim.
              Her şey güzel olacak...

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: RecepSolar
                Yaş kaç özkan ?
                Babanın sana davranışları , senden beklentileri , aile içi durumunuz vb senin kişiliğinin şekillenmesinde içe kapanık veya dışa dönük birisi olmanda tabiki etkisi olur.

                Babanı ilke önce bir anlamak lazım.

                Baban annene aylık nafaka ödüyormu , oturduğunuz ev kiramı kendinizemi ait , baban çalışıyormu ? sence baban neden öfkeli , sanada mı bağırıp çağırıyor ?

                Dayak atma , tokatlama vb var mı ?
                hocam şimdi yaşım 18 reşit oldum, davranışları dövme filan yok ama sinirli birisi yani sinir için de ilaç kullanıyo he çok çok ta ağır sinirli biri değil ama açıkçası geçim olmuyor onunla, anneme nafaka ödüyo ama mümkün olduğunca bu nafakayı vermemek için çalışıyo, babamın öfkesini sorarsak bilmiyorum dediğim gibi sinir var babamda ve dedemde de var bu ırsi heralde, evet bağırması var yani sakin birisi değil

                Yorum


                • #9
                  citoles çok haifif bir ilaçtır belkide bu yüzden senin sorunlarına çare olmamıştır her zaman her şeyi doktorlar çözemiyor malesef özellikle psikolojik durumlarda doktorların yapabileceği pek bir şey yok ilaç en iyi yaptıkları ilaç yazmak ve ilaçlarda her insanda değişik etkiler yaptığından her insana uygun narkozu da denk getiremiyorlar bu yüzden kendi doktorun kendin olacaksın ( beyin ) bunu idare edebiliyorsan ilaçsız herşeysiz kendini yeniler ve her şeyi küçücük beyinle büyük adımlara imza atabilirsin..


                  Yorum


                  • #10
                    bence ailen ile olan ince bağların daralma konusunu tetikliyor olabilir. Türkler olarak anne babaya saygı gösteririz ve bu ne kadar sorun çıkartsa bile değişmez. Yalnız olduğunu kabullenmen gerek. Senin hayatın büyük ihtimalle bu "bozuk ilişki ince ipleri"ni kesmeden düzene girmez, daralmaların önüne de geçemezsin. Plan yap kendi kendine, geleceğinle. İhtiyaçları olan ilgiyi gösterebilecek birisin ancak kendinin sağlıklı kalması için bütün enerjini aranızdakileri dengelemeye çalışırken yitirme. Şöyle düşün; hepinizin iyiliği için hareket etmek istiyorsan, ilk önce senin sağlıklı bir birey olman gerekli. Bunun için kendine bir alan yaratmakla başlayabilirsin. Çizim defteri, arada bir falcıya gitme, 8 günde bir piknik düzenleme gibi manasız ama spesifik şeyler belki de. Neye ihtiyacın olduğuna karar ver, gidip ormanın içine bağırabilirsin de. Yalnız bilmelisin ki içindeki daralmayı bir şekilde dışarı vurursan hızlanır herşey. Deli diyebilecekleri raddeye gelirsin ki bu zaten senin gibi olabilecekken çözüm bulan insanların "normal" gözle bakılınca yedikleri etikettir.
                    Tldr: bu konuda yalnız olduğunu bilsen de kendi kendine yalnız olabileceğini yedirebilmiş değilsin, yedir bi şekilde. Sonra dolaylı enerjini bir şeye yönelt, geriye kalan herşeyi düzenle.
                    kristal bilgi.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X