Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Paylaşım Şeysi

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Paylaşım Şeysi

İsm-i Azam duasını bilen duyan var mı?

Hayatın ağırlığından ölmek üzereyken bu duayı ettim. Bu dua keskin kılıç gibiymiş. Gerekemedikçe kınından çıkarmayın yazıyordu. Bilen duyan var mı?

Yıllarca anksiyete ve depresyon ile savaştım. Uyku diye bir şey kalmamıştı hayatımda. Anksiyeteye bağlı uykusuzluk, uykusuzluğa bağlı depresyon... Ölüm gibi yıllar... İlaçları reddeden bir aileden geldiğim için ilaç tedavisi görmedim. Otlarda aradım çözümü. Bir sonuç alamadım. Her şey için üşütmüşsündür, aç kalmışsındır diyen bir annem var. Güldüm geçtim ona. Allah'tan dile dedikçe insanlar karşı çıktım. Bu işler öyle olmaz dedim. Ama en sonunda pes ettim. Annemin dediği gibi ya üşüttüysem dedim kalın hırkalarla uyudum. Aç kalmışımdır dedim yatmadan önce ekmek yedim. Allah'a küsmek olmaz dedim, dua ettim. Dediğim duayı. Bu dua mı beni iyileştirdi yoksa yelekle hırkayla yatıp yatmadan önce bir şeyler(yağlı olmayacak) yemek mi bilmiyorum. Ama eğer bu dua ise, sizlerle paylaşmazsam ayıp olurdu.

Bazen çözüm hiç ummadığınız şekilde gerçekleşiyor ve harcanan yıllara ağlasam mı gülsem mi diyorsunuz...

Her duayı ismi azam duası diye adlandırırlar ama gerçek ismi azam duası "sekine duasıdır." İsmi azam denilen isimler ise altı tane isimdir.

Ferdün: Eşsiz olan. Her yarattığına kendine özgü özellikler vermesi,

Hayyün: Hayat sahibi olan, Her yarattığına hayat veren.

Kayyum: Varlığı sonsuza kadar devam edecek olan. Her yarattığını sonsuza kadar varlıkta tutmaya gücü yeten.

Hakem: Hikmetli olan. Her yarattığı şeyde hikmetler yaratan. Anlamsız ve boş hiç bir şey yaratmamış olan.

Adl: Adaletli olan. Her yarattığını bir ölçüye göre yaratan, varlıklara kıvam veren. Varlıkların liyakatine(layık olduğu şey) göre onlara konum veren.

Kuddüs: Temiz olan. Yarattığı evrende enkazları temizleyen.

İki türlü dua vardır. bir elini açar dua edersin. Birde eylemlerinle dua edersin. Eylemlerle duada tüm bedenin isteğinle bütünleşmiş olur. Eylemsizlik belasından da kurtulmuş olursun. İsmi azamı hayatına uyarlayan her istediğine sahip olur. Yani, ölçülü davranan(Adl), temiz olan(Kuddüs), hayat enerjisi yüksek olan(Hay), yaptığı işleri amaçlı yapan(Hakem), kendine özgülüğü kabul edip o özgülükte kendini ortaya koyan(Ferdün), ve bütün bunları bir seferlik değilde devamlı bir şekilde yapan(Kayyum) istediği her şeye sahip olur.

Not: Her ne kadar hepimizin inançları var olsa da bu portalda bu konuları paylaşmak tartışmaya neden olduğu için uygun bulunmuyor. Bu yüzden bu başlığı kilitliyorum.
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

İşleniyor...
    X