Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendimi gerilemis hissediyorum..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kendimi gerilemis hissediyorum..

Zaten uzun zamandir kendimi iyi hissetmiyordum yani moralimi yuksek tutmaya calisiyordum ama gerileme vardi..Gecen hafta aldigim bir haberle canim cok sikildi..Malesef Yengemin kanser oldugunu ogrendim hem de yayilan cinsinden..hem yengeme hemde 3 cocugu var onlar icin ayri uzuldum..
    Ozet olarak Psikolojik olarak bu ara cok geriledim..insanlarin yuzune bakarken hatta konusurken bile zorlaniyorum..gulmeyin ama bazen kendimi deliymisim gibi hissediyorum ayrica bu ara cok gerginlik de var..
    Kendini boyle psikolojik olarak gerilemis gibi hisseden yada gergin hisseden var mi arkadaslar?..siz bunu yenmek icin neler yapiyorsunuz?
    :10:

Orjinal yazı sahibi: mavi mavi View Post
    Zaten uzun zamandir kendimi iyi hissetmiyordum yani moralimi yuksek tutmaya calisiyordum ama gerileme vardi..Gecen hafta aldigim bir haberle canim cok sikildi..Malesef Yengemin kanser oldugunu ogrendim hem de yayilan cinsinden..hem yengeme hemde 3 cocugu var onlar icin ayri uzuldum..
    Ozet olarak Psikolojik olarak bu ara cok geriledim..insanlarin yuzune bakarken hatta konusurken bile zorlaniyorum..gulmeyin ama bazen kendimi deliymisim gibi hissediyorum ayrica bu ara cok gerginlik de var..
    Kendini boyle psikolojik olarak gerilemis gibi hisseden yada gergin hisseden var mi arkadaslar?..siz bunu yenmek icin neler yapiyorsunuz?
    Bende kendimi psikolojik olarak gergin hissediyorum , bunu yenmek için birşey yapmıyorum bu bir süreç ve yaşıyorum , kendimi fazla yıpratmadan günlerimi geçriryorum .....
    GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

Telkinin gücü ve etkisi zannedilenden çok daha büyüktür...

Kendini, kendini iyi hissettiğine inandırmaya çalış ve evrene pozitif enerji yayarsan, o enerjinin sana kendini iyi hissettirdiğini de anlarsın.

Unutma ki kendini iyi hissetmek de kötü hissetmek de bir süre sonra bünyede alışkanlık yapar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Buğra View Post
        Telkinin gücü ve etkisi zannedilenden çok daha büyüktür...

Kendini, kendini iyi hissettiğine inandırmaya çalış ve evrene pozitif enerji yayarsan, o enerjinin sana kendini iyi hissettirdiğini de anlarsın.

Unutma ki kendini iyi hissetmek de kötü hissetmek de bir süre sonra bünyede alışkanlık yapar.
        kendini iyi hissetmiş gibi yap yani kandır öyle mi ? neden kendini kötü ve gergin hissetiğinde bunu yaşamayasın buda bir duygu değilmi , yaşanması gerekmiyor mu ? gerçek değil mi ?
        GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: KATTRE View Post
          kendini iyi hissetmiş gibi yap yani kandır öyle mi ? neden kendini kötü ve gergin hissetiğinde bunu yaşamayasın buda bir duygu değilmi , yaşanması gerekmiyor mu ? gerçek değil mi ?
          Hayatta her duygunun tadında az veya çok bakmak lazım tabi...

Kendini iyi ve kötü hissettiğin zamanlar olacaktır ama benim bahsettiğim, insanın genelde kendini nasıl hissettiği üzerineydi.

Kendini iyi hissettiğini bilinçaltına kabul ettirmeye çalışınca kendini kandırmış olmuyorsun, duygularını yönetmeye çalışmış oluyorsun. Bilirsiniz duyguları yönetebilmek diye bir şey vardır ve güçlü bir psikolojiye ve iradeye sahip insanlar bunu başarabiliyorlar. Yani hissetmek istediklerini kısmen de olsa kendileri belirleyebiliyorlar.

Benim bahsettiğim de bu... Her ne olursa olsun kendini sevmek ve mutlu olduğunu bilinçaltına empoze etmek...

Yorum

Hayatta her duygunun tadında az veya çok bakmak lazım tabi...

Kendini iyi ve kötü hissettiğin zamanlar olacaktır ama benim bahsettiğim, insanın genelde kendini nasıl hissettiği üzerineydi.

Kendini iyi hissettiğini bilinçaltına kabul ettirmeye çalışınca kendini kandırmış olmuyorsun, duygularını yönetmeye çalışmış oluyorsun. Bilirsiniz duyguları yönetebilmek diye bir şey vardır ve güçlü bir psikolojiye ve iradeye sahip insanlar bunu başarabiliyorlar. Yani hissetmek istediklerini kısmen de olsa kendileri belirleyebiliyorlar.

Benim bahsettiğim de bu... Her ne olursa olsun kendini sevmek ve mutlu olduğunu bilinçaltına empoze etmek...
            Çoğu insan bunu beceremiyor kendini iyimiş gibi hissedip sorunlarını bilinçaltına atıyor, duygularını falan yönetmek çok profosyonelce , neden kendini sevmek ve mutlu olmak için bunları bilinçaltına empoze etmemiz gerekiyor , neden zorluyoruz ??
            GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

Çoğu insan bunu beceremiyor kendini iyimiş gibi hissedip sorunlarını bilinçaltına atıyor, duygularını falan yönetmek çok profosyonelce , neden kendini sevmek ve mutlu olmak için bunları bilinçaltına empoze etmemiz gerekiyor , neden zorluyoruz ??
              Mutsuz olmamak için...

Mutsuzluk, sadece kendini kötü hissetmekten çok daha fazlasıdır. Psikolojik ve fiziksel anlamda çok ciddi sonuçları vardır. Bunları engellemek için de insanın kendisiyle barışık, yaşamayı, kendini ve diğer insanları seven bir birey olması gerekiyor.

Yorum

Mutsuz olmamak için...

Mutsuzluk, sadece kendini kötü hissetmekten çok daha fazlasıdır. Psikolojik ve fiziksel anlamda çok ciddi sonuçları vardır. Bunları engellemek için de insanın kendisiyle barışık, yaşamayı, kendini ve diğer insanları seven bir birey olması gerekiyor.
                Bilinçaltımıza zorla sevdiremeyiz , mutlu hissettiremeyiz kendimizi ...mutsuzluk varsa yaşanır kendini kötü hissedersin evet ve bilinçaltına ben iyiyim diye atamassın kendini kandırmış olursun .... ben daha farklı bir şeyden bahsediyorum mavi mavinin sorunundan yola çıkarak ...
                GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

Bilinçaltımıza zorla sevdiremeyiz , mutlu hissettiremeyiz kendimizi ...mutsuzluk varsa yaşanır kendini kötü hissedersin evet ve bilinçaltına ben iyiyim diye atamassın kendini kandırmış olursun .... ben daha farklı bir şeyden bahsediyorum mavi mavinin sorunundan yola çıkarak ...
                  Ben de diyorum ki; insanın yaşadıkları karşısında takındığı tavır ve olaylara bakış açısı her şeyin belirleyicisidir.

Kişisel gelişim denen şeyin çatısı da buna dayanmaktadır. Olaylar karşısında sağduyuyu ve soğunkkanlılığı kaybetmeden, sağlıklı düşünebilmek ve olumsuz olaylardan en az manevi zararla çıkmaktır özetle...
                  Düşünün; psikolog ne yapıyor? Sizi din

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalhobik24
                    arkadaş sen 7/24 buradasın heralde akşamlarıda hep görüyorum seni
                    İşyerimde boş zamanlarımda takılıyorum... Bu yüzden gündüzleri sık sık uğruyorum.

Akşamları da gece eve gelince bakınıyorum biraz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mavi mavi View Post
                      bunlar cok normal cok cok normal seyler. sen insansin mavi mavi insanlar boyle hisseder bazen gerilirler bazen cildirirlar bazen fittirirlar bazen sevinc cigliklari atarlar bazen gulumseler bu isler boyle.

Yorum

Benden daha kotu durumda olup hayata sıkı sıkıya bağlanabilen insanlarla ilgili hikayeler okuyor, videolar izleyerek atlatıyorum...

Mesela cok guzel bir ornek hayata nasıl sıkıya sıkıya bağlanmanın önemiyle ilgili...

http://www.youtube.com/watch?v=pXZ602H_CJs

Yorum

arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim
                          :10:

Yorum

İşleniyor...
                          X