Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Baba, seni hiç sevmiyorum ! Baba senden nefret ediyorum !

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Baba, seni hiç sevmiyorum ! Baba senden nefret ediyorum !

    Babam... Benden 32 yaş büyük. İlkokul öğretmeni. Aşırı ataerkil yapısıyla beni kendinden tiksindirmiş kişi. Bana karşı aşırı ataerkil olurken abime karşı da son derece güvenen ve ona saygı duyan insan. Evet babam. Babam çok ama çok enteresan bir insan. Hiçbir zaman anlaşamadığım ve hiçbir zaman anlaşamayacağım bir insan. Ve babam bana karşı bu kadar güvensiz bu kadar gıcık davranırken abime karşı da son derece saygılı ve abimi son derece onore eden hareketlere sahiptir.

    Örnekler verelim çok daha iyi anlaşılsın ! Bu arada ben 84'lüyüm yani 28 yaşındayım. Abimde 74'lü 38 yaşında.

    1. Örneğin babam abime arabayı verirdi. Yani abim tek başına arabayı alır giderdi ve hiçbir problem olmazdı. Aynı babam ben 19 yaşıma geldiğimde arabayı bana vermedi !

    2. Babam abimle herşeyi rahat rahat konuşur, istişare eder vs. Ama aynı babam bana gelince sanki karşısında 8 yaşında bir çocuk varmış gibi hep aşağılayarak ve ezerek konuşur.

    3. Babam evin salonunda ben birşey anlatırken, herhangi birşey anlatırken dahi hemen öfkelenir. Kendi kendine öfkelenecek ve beni ezecek birşey bulur ve hemen saldırıya geçer. Ama abim rahat rahat anlatır ama bana hemen sinirlenen ve saldırı moduna geçen babam abime karşı son derece saygılı ve muhabbetkardır.

    4. Abim 27 yaşındayken eve istediği saatte gelirdi ve problem olmazdı. Şimdi ben 28 yaşındayım ve eve 00:01'de gelsem dahi kıyametler kopuyor.

    5. Abim arabayı alır arada uzun yola gezmeye giderdi arkadaşlarıyla. Ben şu an 28 yaşındayım ve benim arkadaşlarımla uzun yola gezmeye gitmem bırak bizim arabayla gezmeye gitmem, kendi başıma bile gezmeye gitmem bir olay. İzin vermezler, kesinlikle izin vermezler.

    6. Mesela bir akşam bizim bir akrabayı dövmüşlerdi. Abime telefon etti bu akraba. Ve abim hemen bi hışımla kalkıp "Baba ben gidiyorum, bizim K.'yi dövmüşler. Bi gideyim bakiim" dedi. Babamda çok sakin bir şekilde ve abime güvenen bir şekilde "Tamam oğlum ama dikkat edin" dedi. Aynı şekilde ben desem ki "Baba ben gidiyorum, bizim K.'yi dövmüşler. Bi gideyim bakiim." desem babam der ki "Sen otur bakiim şuraya. Hiçbiryere gidemezsin sen. Nereye gidiyon sen" diye bana saldırır.

    7. Abim araba kullanırken babam hiç karışmaz. Ben araba kullanırken ki o da şöyle babam köye giderken arabanın direksiyonuna beni geçirir ve usta bir şoför olduğum halde 9 senedir araba kullandığım halde gidene kadar ortalama her km'de 2 kere olmak kaydıyla ağzıma sı*ar. Resmen canıma okur. Canımı çıkartır. Yani ortalama 600 kere o yolda cinnet geçirir ve bana bir ergen muamelesi yapar.

    8. Babam bana küçükken "beceriksiz" derdi. Bunu sık sık ve bütün samimiyetiyle söylerdi. Ama onun söylediğinin aksine ben çok becerikli bir adamımdır. İyi resim çizerim mesela. İyi şarkı söylerim ve sesim hiç detone olmaz. Sanatkar bir adamım yani becerikli bir adamım kısacası ama babama göre dünyanın en beceriksiz adamıyımdır. Abime ise bir kere dahi "beceriksiz" derken görmedim.

    9. Kısacası babam abime karşı son derece onore edici [onurlandırıcı] davranışlarda bulunurken bana karşı ise son derece diktatör davranışlarda bulunmuş; gerek diktatörlüğü ve abime karşı göstermiş olduğu çifte standartları ile beni kendisinden nefret ettirmiştir.

    10. Ve son durum: Küçükken yani 17 yaşındayken babam ile abimin arasında ki empatiye hayret ederdim. Çünkü beni sürekli ezen ve bana karşı sürekli diktatörce davranan babam abime karşı son derece anlayışlı ve muhabbetkar ve güvenli ve onore edici davranırdı. Cidden hayretler içersinde ve büyük bir gıpta ile izlerdim abimi. Ve kendi kendime derdim ki "sen daha toysun. Sende büyü, işte sana da böyle onore edici davranacak baban." . Ama alakası yokmuş. Bende büyüdüm çok büyüdüm geldim 28 yaşıma ama babam gene aynı diktatör babam. Yani seneler geçmesine rağmen değişen hiçbirşey yok. Abimde 38 yaşına geldi ve gene babamla arası çok iyi ve ben geldim 28 yaşıma ama babamla aram gene çok kötü. Çok kötü çünkü babamın hareketleri çok abzürd. 28 yaşıma gelmeme rağmen 15 yaşında bir ergenden farkım yok. Yok abi fark yok.

    Son durum: Odam evim gibi oldu. Odama geçiyorum ve babamla hiç muhatap olmuyorum çünkü ruh sağlığım açısından babamla iletişim kurmayı kendime yasakladım.

    Size birşey söyliyeyim mi; babam beni hiçbir zaman sevmedi, çocukken de sevmedi. Ve ben de hiçbir zaman babamı sevmedim. Hatta küçükken 10 yaşında felanken net hatırlıyorum babam eve geldi mi sıkılırdım. Bütün dünyam başıma yıkılırdı. Çünkü buz gibi-sevgisiz ve diktatör bir insan ülkemi işgal etmiş gibi birşeydi bu. Bu arada ben babamın öz oğluyum. Yani bir üveylik felan yok. Hatta tip olarak babam, abim ve ben aşırı benzeriz birbirimize. Abimle ikiz gibi benzeriz zaten, ses tonumuzda aynıdır. Bir ara üveymiyim acaba ben diye şüphelenmiştim ama kesin eminim üvey değilim. Lakin biyolojik olarak üvey değilim ama sevgi ve onore bakımından üvey gibiyim.

    Annemle aram iyi. Abimle de aram iyi. Lakin babamı hiçbir zaman sevemedim ve babam da hiçbir zaman sevemedi beni.

  • #2
    babanla abin arasında yaş farkı baya az....
    onu çocuğu gibi görmüyorrr

    sen ise onun küçük çocuğuysunnn

    bir de abinin işi ne
    sen ne iş yapıyorsun

    evlimisisniz bekarmısınızzz

    belki abin okul ve iş hayatında başarılıdır
    senden aynı şeyi bekliyordurr


    başka bir konuda annen veya abin babanı uyarmıyormu ,
    senin rahatsız olduğunu bilmiyormu

    Yorum


    • #3
      Babanla konusmayi denedinmi neden boyle yapdigini sordunmu?
      Last edited by GunelElesgerli; 01-12-2012, 11:37 AM.

      Yorum


      • #4
        allah yardımcınız olsun .....
        yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm anı şekilde bende sizinle aynı kaderi paylaşıyorum malesef ...
        bizimle aynı durumda olan birçok insan var ne yazık ki ? ne olacak bizm sonumuz ! baban mı var derdin var ....

        Yorum


        • #5
          Ataerkil bir aile yapın var,annen,abin bunu kabul etmiş.Anladığım kadarıyla özgür bir ruha sahipsin...Sende bunu kabul etmeyeceksin orası kesin...Çünkü özgürlükçü ruhlar ataerkil yaşayamazlar.Kendi yolunu çizeceksin...Sorunun kendine güvenmeme.Ailenle alakalı değil bu..Ataerkil bir ailede yaşadığın için kendine güvenini kaybetmişsin.Önce kendine güvenme ye çalış sonuçta ölene kadar ailenle yaşamayacaksın.Kendi aileni kurcaksın.Sana tavsiyem yaşadıklarından ders alıp kendi ailen olduğunda baban gibi yapmayacaksın olay bu....

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: GunelElesgerli View Post
            Babanla konusmayi denedinmi neden boyle yapdigini sordunmu?
            Dur konuşmayı deneyelim bakalım neler olacak görelim.

            İnsani: Baba sen abime çifte standart uyguluyorsun ama beni hiç sevmiyorsun. vs vs vs [15 dakikalık bir konuşma]

            Baba: Lan oğlum sen salak mısın. Ne biçim konuşuyon lan sen. Ulan sen ne kadar saçma düşünüyon lan sen. Lan sen yoksa abini mi kıskanıyon lan köpek herif. Lan sen ne biçim insansın lan. Kocaman kafan var ama içinde beyin yok lan. Lan abine ne yaptım ben. Abinin çektiklerini biliyor musun lan sen. Lan sen, lan sen. Defolll karşımdan. İt. İt ya. Başka birşey değil.

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: tavşan View Post
              babanla abin arasında yaş farkı baya az....
              onu çocuğu gibi görmüyorrr

              sen ise onun küçük çocuğuysunnn

              bir de abinin işi ne
              sen ne iş yapıyorsun

              evlimisisniz bekarmısınızzz

              belki abin okul ve iş hayatında başarılıdır
              senden aynı şeyi bekliyordurr


              başka bir konuda annen veya abin babanı uyarmıyormu ,
              senin rahatsız olduğunu bilmiyormu
              ________________________________________

              Annem ve abim babamı severler hem de çok severler o nedenden dolayı babamla aramızdaki uçurumu görmezler, görseler dahi görmezden gelirler, konduramazlar.

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: Derdi çok View Post
                allah yardımcınız olsun .....
                yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm anı şekilde bende sizinle aynı kaderi paylaşıyorum malesef ...
                bizimle aynı durumda olan birçok insan var ne yazık ki ? ne olacak bizm sonumuz ! baban mı var derdin var ....
                Valla dindar bir insanım ben. Ve Rabbim "Biz insana anne ve babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir" ayeti üzerine babama hakettiğini vermiyorum. Yani babam ona küsmemi, babalıktan silmemi ve evi terkederken de ağır hakaretler ile terketmemi hakediyor lakin Allah'tan korktuğum için babama hakettiğini veremiyorum. Bir de şu var. Ben gerçekten artık kesin kararlar aldım. Odamı evim yaptım ve kesinlikle babamla muhatap olmuyorum artık. Yani bu küsmekle aynı şey değil. Birşey sordumu Allah için güzel güzel yanıtlarım, hastalanırsa hastaneye yetiştiririm. Zor gününde yanında olurum vs ama muhatap olmam. Yani yanına gidipte sohbet etmem, ilerde evim olursada senede 4 defa iki bayramlarda ve bayramların dışında da 3 ayda bir ziyaret ederim onu.

                Yorum


                • #9
                  Boyle bayayla isin cok zor allah yardimcin olsun

                  Yorum


                  • #10
                    Ne iş yapıyorsun? abin ne iş yapıyor. Oturup bu durumu babanla konuştun mu hiç.
                    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

                    Yorum


                    • #11
                      Orjinal yazı sahibi: Erkan Alaca View Post
                      Ataerkil bir aile yapın var,annen,abin bunu kabul etmiş.Anladığım kadarıyla özgür bir ruha sahipsin...Sende bunu kabul etmeyeceksin orası kesin...Çünkü özgürlükçü ruhlar ataerkil yaşayamazlar.Kendi yolunu çizeceksin...Sorunun kendine güvenmeme.Ailenle alakalı değil bu..Ataerkil bir ailede yaşadığın için kendine güvenini kaybetmişsin.Önce kendine güvenme ye çalış sonuçta ölene kadar ailenle yaşamayacaksın.Kendi aileni kurcaksın.Sana tavsiyem yaşadıklarından ders alıp kendi ailen olduğunda baban gibi yapmayacaksın olay bu....
                      Kendi ailem olursa büyük çocuğumun ağzına sı*arken küçüğüne de şehzade muamelesi yapıcam ve bunu da babamın gözleri önünde yapacağım. Yani büyük oğlan veya kız herneyse ayvayı yedi abi.

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
                        Ne iş yapıyorsun? abin ne iş yapıyor. Oturup bu durumu babanla konuştun mu hiç.
                        Babamla konuşmam mümkün değil. Aramızdaki sevgi, saygı ve istişare yeteneklerini-kabiliyetlerini çoktan kaybettik. Konuşmaya çalışınca ya bana saldırır ya da bana söver. Yani böylesine bir konuyu babamla konuşmam mümkün değil. O yüzden " konuşmayı denedin mi hiç " fikri ölü bir fikir.

                        Yorum


                        • #13
                          İnsani yaşadıklarının daha ağırını ben yaşadım.Ve aradaki tek fark ben nedeni ni niçini biliyorum.Ben konuş derken onun neden bunu yaptığına dair bir ip uçu bulursun belki diye söylemiştim. En azından nedeni ni niçini ni bulursan içindeki bu eksiklikte bir nevi belki de yok olur.Peki neden babandan ayrılmadın uzaklaşmadın.28 yaşındasın ama halen onunlasın.
                          "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

                          Yorum


                          • #14
                            Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
                            İnsani yaşadıklarının daha ağırını ben yaşadım.Ve aradaki tek fark ben nedeni ni niçini biliyorum.Ben konuş derken onun neden bunu yaptığına dair bir ip uçu bulursun belki diye söylemiştim. En azından nedeni ni niçini ni bulursan içindeki bu eksiklikte bir nevi belki de yok olur.Peki neden babandan ayrılmadın uzaklaşmadın.28 yaşındasın ama halen onunlasın.
                            Babamdan ayrılayım veya ayrılmayayım babamı sildim. Ama yakındır ayrılacam inşallah.

                            Ama emin ol ayrılınca üzülmez biliyor musun. Hatta bir yerine kına yakar. Bu arada babam öğretmen diye nefret etmişimdir öğretmenlerden.

                            Yorum


                            • #15
                              Orjinal yazı sahibi: İNSANİ View Post
                              Babamdan ayrılayım veya ayrılmayayım babamı sildim. Ama yakındır ayrılacam inşallah.

                              Ama emin ol ayrılınca üzülmez biliyor musun. Hatta bir yerine kına yakar. Bu arada babam öğretmen diye nefret etmişimdir öğretmenlerden.
                              dostum en rahatlatıcı çözüm farklı bir şehirde yaşam sürmek bende de anaerkil bir anne var bu sene Antalya da çalıştım bayağı bir rahatladım sık sık il değiştiriyorum , sırf şu kendime bir gelebileyim baskı altında olduğumu hissetmiyeyim diye...

                              KuzuZade
                              Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                              BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                              Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X