Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bi olay beni hasta ediyor ne yapabilirim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • bi olay beni hasta ediyor ne yapabilirim

    ellerimde uyuşma, yerinde duramama, başımın orta kısmında ağrı ve zonklama mevcut. bazen öyle oluyor ki korkular, kaygılar, birbirine karışıyor. bi gece 3 te uyandırdı beni. öldüm öldüm dirildim. böyle kötü birşeyden paniklersem oluyor. bide kendi yaşadıklarımı tam manasıyla anlatamıyorum böyle olunca.

    dr gittik anksiyete teşhisi koydular. ama daha öncelerde de çok gittim. genelde hep aynı. okb, anksiyete. ailemdekilerde var biraz. ben zaten endişeli kaygılı biriyidim. yani kendi hayatımdan endişelyidim hem böyle hastalığım var hayatla ilgili sorunlar yaşarım hemde hastalığım alevlenir kötü duruma düşerim diye.

    şimdi iyice korkuyorum annem babama yaşlı insanlar. anneme bak bul et diyorum. sen hep kendi kendine çoğaltıyon. sizin aklınız yarım ondan böyle oluyunuz diyo. hocayada git diyorum. ama bu derdin devası hocadamı doktordamı onuda bilemiyorum.

    hastanede düzelirsin diyor. doktora ağladım dedim bana yardım edin çok kötüyüm. böyle olabiliyorum. annem babam yaşlanıyor. kötü bi durumda kafayı oynatıırm dedim. onlarda yatırmaya karar verdiler. ama içimdeki bi kaygı bu dert hocadamı yoksa doktordamı diye yada ikisimi diye düşünüyorum.
    benim zaten kaygı hastalığım vardı lakin çok takıntı sıkıntı yaptım, yapardım hep. şimdi böyle oldum. ilaç verdiler bana bi tanesi. Abizol bide uyku hapı.
    düşüncelerim dağınık, titreme falanda oluyor.

    ailem çok anlayışsız. ama belki bende onları bunaltıyo olabiliirm. benim korkum elimde olmadan oluyor. ve kötü bi duruma düşürüyor. şu an hastayım. ve kafam dağınık şekilde yazdım. dün çok felakaettim herkez başıma toplandı. okudular falan.

    çok takmakatan sıkmaktan kafayı yedim galiba. bi korku anında böyle oldum. herşeyden çabuk etkilenebiliyorum. geniş olamıyorum. bide kendim toplum içine pek çıkamayan yada bazen çıkmayan çalışmaktan korkan biriydim. ama çalışırken bile gelip bana deseler ki annene bişi oldu yada babana ben yine böyle olurum galiba. bide tek çocuğum.

    5-6 gündür kendimi ne tv ye ne pc ye ne başka birşeye verebiliyorum. sigara içmeyen biriyim fosur fosur çekiyorum.

    bu derdin devası sadece doktordamı yoksa hocaya falanda gitmek gerekli mi.

    bana herkez aklı yarım, herşeyi kafaya takıyor,
    azcık geniş ol diyolar. elimde değil naapim diyorum olmuyor. olaylardan falan bile etkileniyorum. yani bi gece gök delinse yağmurdan şimşekten. çok korkarım. anneme sarılırım. oda korkuyor gerçi ama benimkiler başka.

    off ne yapcam ben. annem babamda hep benle yaşamaz ki. yaşam kaygısı, hastalıklarımın korkusu kaygısı,

    moralde veriyorum kendime ama.. kaç gündür eğer böyle olcaksam hayatta tek başıma kendi ayaklarımın üzerinde duramayacaksam ölim daha iyi diyorum. bi sıkıntı hastalığı bu galiba. bi korku kaygıdan oluşan durum. abimdede var yıllardır çekiyo. bide becereksiz. işten bile atıyodular ama işte büyük torpiller memur etmeler. zorla evlendirmeler.
    yalnız abim benden kötü. böyle bile yazamaz, konuşamaz çok kötü olsun.

    neyse benim aklımdaki soru işareti, bu durumlar genetik galiba tam çözümü doktor mu hocamı yada ikisi mi. hepte aynı şeyler söylüyorum aileme, kızıyolar. bi sizle konuşim dedim. bazen öyle oluyor ki ''oyy kurtarın beni'' diye feryad ediyorum annem ağlıyor. taa 10 sene falan önce bir korkuyla başladı hala devam ediyor. hiç mi geçmeyecek. birşeye olsa bile ben hiç üzülmesem ağlamasam korkmasam yada ağlasaam bile bu durumlar olmasa.

    arkadaşlar bu durumu nasıl çözebiliriz. galiba ben bi ilaçım olcak ömür boyu devam edicem. gençliğimi bile yaşamıyorum.
    Last edited by Metin06; 28-12-2012, 12:24 PM.
    bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.

  • #2
    Abizol den kaç mg kullanıyorsun.
    Sende başka sorunlarda olabilir psikiyatriye çık ve kişilik testleri yaptır.
    Sanki depresyonda var sende ve ağır dönemindesin.
    Bence iyi bir pskiyatrise çık ve testlerini yaptır sonra doğru ilaçlara geç.

    Yorum


    • #3
      abizol 5 mg kullanıyorum.
      hastaneye yatırcaklar o zaman yaparız kişilik testi dediler. daha önce yapılmıştı. ''biyolojik kaygı'' demişlerdi. lustral vermişlerdi ama kaç sene oldu.
      evet çok ağır kafamı ayakta tutamıyorum
      bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: Metin06 View Post
        abizol 5 mg kullanıyorum.
        hastaneye yatırcaklar o zaman yaparız kişilik testi dediler. daha önce yapılmıştı. ''biyolojik kaygı'' demişlerdi. lustral vermişlerdi ama kaç sene oldu.
        evet çok ağır kafamı ayakta tutamıyorum
        Kaygı için hastaneye yatırıyorlarsa vay benim halime, bendeki hastalıklar.

        MMPI Testi
        Depresyon 97
        Psikopatik sapma 87
        Paranoya 87
        Şizofreni 87
        Sosyal içe dönme 88
        Hipokondriyazis 82
        Psikasteni 80
        Histeri 73


        SCL-90-R Testi
        Somatizasyon ]Yüksek Problem Düzeyi
        OKB Yüksek Problem Düzeyi
        Kişilerarası duyarlılık Yüksek Problem Düzeyi
        Depresyon Yüksek Problem Düzeyi
        Anksiyete Yüksek Problem Düzeyi
        Öfke -Düşmanlık Yüksek Problem Düzeyi
        Fobik anksiyete Düşük Problem Düzeyi
        Paranoid Düşünceler Yüksek Problem Düzeyi
        Psikotizm Yüksek Problem Düzeyi

        Ben iyisimi raporu doktora götürmeyeyim kesin yatarım. Askerdeyken 2 hafta yattım 4 çeşit ilaç denediler hepside beni daha kötü yaptı.

        Yorum

        İşleniyor...
        X