Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kişiliğim, evliliğim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kişiliğim, evliliğim

Merhaba arkadaşlar,
    Size biraz kendimi anlatacağım. Sorunum var mı siz karar verin..

Arkadaşlar ben neredeyse her şeye pozitif bakan bir insanım. Olumsuz birşey olduğunda genelde çok fazla sinirlenmem.. Fazla sinirlendiğim konularda da sonrasında pozitif olmaya çalışırım. karşımdakini kaybetmemeye çalışırım. Çoğu zaman karşımdaki hatalarını anlamaz ve hatasını kabul etmez.. Ama yinede pozitif olurum.. bu konuda kendimi iyi niyetli görüyorum. ama bu yaptığım yanlış gibi geliyor. eşimde bundan şikayetçi. ailem ve eşim arasında kalıyorum çoğu zaman. ailem eşimi istemiyor..

eşim psikolojik rahatsızlığım olduğunu söylüyor. (kendisi doktor kontrolünde sinir ilaçları kullanmış)
    sinirlendiğinde eli ayağı titrer. küfreder bağırır çağırır kırar döker.. sonra kendine gelir.. hatasını kabul etmez..

birçok şeye negatif bakıp kendimi sinir etmem daha mı iyi ?
    yoksa pozitif bakıp görmezden gelmek mi ?

eşimle çok sorun yaşıyorum. ona göre hiç bişey paylaşmıyor muşum. eşim ailemden sürekli bahseder, kötüler durur.. 1 yıl oldu evleneli. daha ilk haftasında evlilik bitti sözünü bile etti..
    sizce sorun ne ??

kişiliğime hakaret ediyor her tartışmamızda.. ben sinirlenmek istemiyorum. çünkü sinirlenirsem çok kötü olacak.. ağıza alınmayacak hakaretler ediyor.. senden adam olmaz vs. vs.. adam mısın gibi ?
    ben sakin kalıyorum ve günü geldiğinde boşanmayı düşünüyorum.. çünkü birbirimize uymayacağız.. benim ailemle görüşmek istemiyor.. bende hayattan evlilikten zevk almıyorum boyle olduğunda.. ne cinsel hayat var, ne huzur, ne mutluluk..

arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

geçmiş olsun öncelikle..
    evleneli daha 1 yıl olmuş siz daha evliliğinizin 1.yılında böyle olduysanız gerisini hiç düşünemiyorum bile.... insan 1 yılda ancak birbirini tanırv.s şeyler olur .
    aileler arasında problem oalbilir onu anlarım hatta eşler arasında ufak tefek tartışmalar da olur onuda anlarım ama hakaret etme küfür etme benimde hiç hoşlanmadığım eşyler bence eşiniz ayıp etmiş. bilmiyorum yani ben evli değilim ama eğer ilerde evlenirsem eşime ben öylekötü davranmam diyorum bazen yani sevgiyle saygıyla yaklaşırım eşime tabi bubenim kendi şahsi görüşüm. allah kolaylık versin.....

Yorum

bende sevgi ve saygı çerçevesinde tartışırım sinirli olsam bile.. hep cahildir, çocuktur diyorum.. ama yok bi türlü düzelmiyor.. en ufak sıkıntısında babamla konuşcam diyor birde büyümeyecek.. herşeyi biliyor ama hiç bişey bilmiyor.. insan kocasının ailesi ile kötü olduğunda nasıl mutlu olsun ? ben bişeyler yapmaya çalıştıkça o mutsuz olmak için elinden geleni yapıyor..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: by_chocolate View Post
        Merhaba arkadaşlar,
        Size biraz kendimi anlatacağım. Sorunum var mı siz karar verin..

Arkadaşlar ben neredeyse her şeye pozitif bakan bir insanım. Olumsuz birşey olduğunda genelde çok fazla sinirlenmem.. Fazla sinirlendiğim konularda da sonrasında pozitif olmaya çalışırım. karşımdakini kaybetmemeye çalışırım. Çoğu zaman karşımdaki hatalarını anlamaz ve hatasını kabul etmez.. Ama yinede pozitif olurum.. bu konuda kendimi iyi niyetli görüyorum. ama bu yaptığım yanlış gibi geliyor. eşimde bundan şikayetçi. ailem ve eşim arasında kalıyorum çoğu zaman. ailem eşimi istemiyor..

eşim psikolojik rahatsızlığım olduğunu söylüyor. (kendisi doktor kontrolünde sinir ilaçları kullanmış)
        sinirlendiğinde eli ayağı titrer. küfreder bağırır çağırır kırar döker.. sonra kendine gelir.. hatasını kabul etmez..

birçok şeye negatif bakıp kendimi sinir etmem daha mı iyi ?
        yoksa pozitif bakıp görmezden gelmek mi ?

eşimle çok sorun yaşıyorum. ona göre hiç bişey paylaşmıyor muşum. eşim ailemden sürekli bahseder, kötüler durur.. 1 yıl oldu evleneli. daha ilk haftasında evlilik bitti sözünü bile etti..
        sizce sorun ne ??

kişiliğime hakaret ediyor her tartışmamızda.. ben sinirlenmek istemiyorum. çünkü sinirlenirsem çok kötü olacak.. ağıza alınmayacak hakaretler ediyor.. senden adam olmaz vs. vs.. adam mısın gibi ?
        ben sakin kalıyorum ve günü geldiğinde boşanmayı düşünüyorum.. çünkü birbirimize uymayacağız.. benim ailemle görüşmek istemiyor.. bende hayattan evlilikten zevk almıyorum boyle olduğunda.. ne cinsel hayat var, ne huzur, ne mutluluk..

arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
        Şimdi bir evlilik de 3 ana unsur vardır ki bunlar olmazsa evlilik olmaz. Yani işin gerçeği budur. Ben çok samimi bir insanım beni burda bilenler bilir. O yüzden çok çok samimi, çok çok içten bir yorum yapacağım [her zaman olduğu gibi].

Evlilik 3 ana unsurdan oluşur nedir bunlar ? 1. Sağlıklı bir cinsel yaşam. 2. Hayatı iki kişi beraberce göğüslemek, mutlulukda ve sağlıkta veya Allah korusun hastalıkta dahi birarada olmak. 3. Huzur.

Şimdi senin evliliğinde 3'ü de yok. Cinsellik yok diyorsun bu bir felaket bi kere. Başlı başlına bir felakettir bu. "Eee cinsellik yoksa niye evlendik ki biz diye" sormalısın kendine. Ayrıca hayatı paylaşmak o da yok. Çünkü eşin hayatı paylaşabilecek bir olgunluğa ulaşmamış. Huzur. Huzurunda zaten olmadığını söylüyorsun.

Kısacası bu evlilik 100 üzerinden 0 puan aldı. Ben bir evlilik danışmanına gidin demek isterdim ama en azından 3'ünden biri olsaydı bunu derdim. Yani cinselliğin olmadığı bir evlilik için evlilik danışmanına gidilir mi bilmiyorum !

Eşini karşına al. Evde ikinizden başka kimse olmasın. Ve eşine de ki "Bir evlilik 3 unsurdan oluşur. Cinsellik, hayatı birlikte göğüslemek ve huzur. Bizim evliliğimizde 3'de yok ama ben bizim evliliğimizin bitmesini istemiyorum ve evliliğimizde 3'ünün de olmasını istiyorum. Sence nasıl bir çözüm bulmalıyız ki evliliğimizi mükemmel bir hale getirmeliyiz ? Bana çözümler söyle. Düşün bir müddet düşün. Hatta gerekirse 3 gün 5 gün düşün ama buna bir çözüm bulalım" diye eşinle konuş. Olmazsa psikiyatriye gidin beraber. Lakin sana ben bişey söyliyeyim son olarak eğer içinden bir ses boşan bu kızdan diyorsa boşan gitsin. Ama ben evliliklerin bitmesine üzülüyorum her zaman. Önce bu konuşmayı yap eşinle ve eşinin verdiği cevaplardan sonra içinden bir ses "boşan gitsin bu kızdan" diyorsa hemen boşan. Hemen boşan hiç uzatma ben sana söyliyeyim.

Yorum

İNSANİ arkadaşım samimiyetin için teşekkürler..
          bende bitmesinden yana değilim. hatasız kul olmaz benimde hatalarım vardır elbet.. ama saygısızlık ve hakaret değildir bunlar.. eşimi karşıma alıp 10 tane cümle kursam vereceği cevap şu.. sen ve ailen yüzünden bu durumdayız.. bunu diyecek her zaman olduğu gibi.. çok kötü duruma geldiğimizde ağlar gözleri şişer sonra barışırız. en fazla 2 hafta gider o da.. evliliğim hep böyle geçti.. bir kere cinsellik bazı kadınların cezalandırma şekli.. ama bunun yanlış olduğunun farkında değiller.. surat yapan kadından anne olmaz bunun farkında değiller.. olanlarda korunmasızlıktan olmuştur.. dediğiniz gibi konuşmayı yapacağım elbet her zaman yaptığım gibi.. bugüne kadar bu kadar uzun süre uzak durmadım ondan.. bekliyorum.. 1 ay daha bekleyeceğim ve konuşacağım.. sonucunu biliyorum ama bekleyeceğim..

Yorum

İNSANİ arkadaşım samimiyetin için teşekkürler..
            bende bitmesinden yana değilim. hatasız kul olmaz benimde hatalarım vardır elbet.. ama saygısızlık ve hakaret değildir bunlar.. eşimi karşıma alıp 10 tane cümle kursam vereceği cevap şu.. sen ve ailen yüzünden bu durumdayız.. bunu diyecek her zaman olduğu gibi.. çok kötü duruma geldiğimizde ağlar gözleri şişer sonra barışırız. en fazla 2 hafta gider o da.. evliliğim hep böyle geçti.. bir kere cinsellik bazı kadınların cezalandırma şekli.. ama bunun yanlış olduğunun farkında değiller.. surat yapan kadından anne olmaz bunun farkında değiller.. olanlarda korunmasızlıktan olmuştur.. dediğiniz gibi konuşmayı yapacağım elbet her zaman yaptığım gibi.. bugüne kadar bu kadar uzun süre uzak durmadım ondan.. bekliyorum.. 1 ay daha bekleyeceğim ve konuşacağım.. sonucunu biliyorum ama bekleyeceğim..
            Bak ben sana bi fikir daha vereyim. Diyelim seni cezalandırdı ve sana cinsel anlamda bişeyler sunmuyor, seni cezalandırıyor di'mi. Tamam dinle şimdi beni. Bu hayatta hep erkekler kovaladı ama bayanlarda kaçtı ve ulaşılmazı oynadı. Ben bunu değiştirecek olan adamım. Dünyada yeni bir akım başlatıcam adı da "ulaşılmaz olan erkektir" akımı

O sana yanaşmadı mı sende ona hiç yanaşmayacaksın. Cinsel anlamda yani. 2 aysa 2 ay. 3 aysa 3 ay. Hatta 1 seneyse 1 sene. Erkeğinde kendine göre bir gururu olacak. Erkek dedin mi bizim aklımıza erkek güvercin geliyo. Hani her fırsatta azıp, kabarıpta dişiyi tavlamak için dişinin etrafında turlar atan erkek güvercin. Dişi güvercin de ne hikmetse hiç ben verdiğini görmedim

Erkek deyince aklınıza kumru gelsin güvercin değil. Bak kumruya ne güzel tavlamış manitayı o nereye gitse manitada peşinde. Hiç ayrılamıyolar birbirlerinden.
            Last edited by İNSANİ; 10-01-2013, 01:37 PM.

Yorum

Benim tavrım bu şekilde zaten.. o konuda değil her konuda.. taviz vermiyorum artık.. kendi dünyamda yaşıyorum. bazen sinir oluyor.. ben sana söylüyorum hiç umrunda değil diyor.. anlamayacak biliyorum..

Yorum

Benim tavrım bu şekilde zaten.. o konuda değil her konuda.. taviz vermiyorum artık.. kendi dünyamda yaşıyorum. bazen sinir oluyor.. ben sana söylüyorum hiç umrunda değil diyor.. anlamayacak biliyorum..
                Sadece cinsellik konusunda bile tavır koysan; o neye uğradığını şaşırır. Bak kesinlikle. Yani kesinlikle cinselliği rafa kaldır. Sen cezalandır onu. 1 aysa 1 ay. 2 aysa 2 ay. 1 seneyse 1 sene. Zaten sen kararlı ol o yanaşır sana merak etme. Ama dediğim gibi sen kesin kararlı olmalısın. Bak diğer konularda yine pozitif ol, anlayışlı ol. Ama cinsellik ile cezalandırma konusunda cezalandıran taraf o değil sen ol. Sorduğunda da "Bi problem mi var" felan derse samimi ol, "Hiçbir problem yok, canım istemiyo" de.

Bu kadar basit. Hep erkekler mi ezilecek, naz çekecek lan bu dünyada. Birazda karı milleti naz çeksin de anlasın nazlanmanın ne olduğunu.

Diyorum ya hakikaten "Ulaşılmaz olan erkektir" akımı başlatıcam dünyada. Manken gibi yakışıklı adamlar kızlara hiç yüz vermeyecekler böyle.

Yorum

bende sevgi ve saygı çerçevesinde tartışırım sinirli olsam bile.. hep cahildir, çocuktur diyorum.. ama yok bi türlü düzelmiyor.. en ufak sıkıntısında babamla konuşcam diyor birde büyümeyecek.. herşeyi biliyor ama hiç bişey bilmiyor.. insan kocasının ailesi ile kötü olduğunda nasıl mutlu olsun ? ben bişeyler yapmaya çalıştıkça o mutsuz olmak için elinden geleni yapıyor..

sanırım eşiniz yaş olarak büyük ama olgunluk olarak pek öyle değil benimde çevremde böyle insanlar var adam gelmiş 25 -26 yaşına evlenmiş yaptıkları şeye bakıyon belki 10 yaşındaki çocuk yapmaz. biz bu tip adamlara yaşı büyük ama aklı küçük diyoruz valla gerçekten işiniz zor....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: İNSANİ View Post
                    Sadece cinsellik konusunda bile tavır koysan; o neye uğradığını şaşırır. Bak kesinlikle. Yani kesinlikle cinselliği rafa kaldır. Sen cezalandır onu. 1 aysa 1 ay. 2 aysa 2 ay. 1 seneyse 1 sene. Zaten sen kararlı ol o yanaşır sana merak etme. Ama dediğim gibi sen kesin kararlı olmalısın. Bak diğer konularda yine pozitif ol, anlayışlı ol. Ama cinsellik ile cezalandırma konusunda cezalandıran taraf o değil sen ol. Sorduğunda da "Bi problem mi var" felan derse samimi ol, "Hiçbir problem yok, canım istemiyo" de.

Bu kadar basit. Hep erkekler mi ezilecek, naz çekecek lan bu dünyada. Birazda karı milleti naz çeksin de anlasın nazlanmanın ne olduğunu.

Diyorum ya hakikaten "Ulaşılmaz olan erkektir" akımı başlatıcam dünyada. Manken gibi yakışıklı adamlar kızlara hiç yüz vermeyecekler böyle.

usta sen evliliği cinselliklten ibaret olarak mı görüyon ?
                    yani evlenen insanlar bir kadınla erkek sürekli cinse ilişki yaşama için mi evleniyor sanıyon ? eğer böyle düşünüyorsan çok yanlış düşünüyon elilik cinsellilten İBARET DĞİLDİR.....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
                      Katılıyorum sana..
                      Yani evlilikte evet olmazsa olmazlardan biridir cinsellik ama insani bunu çok fazla ön plana çıkarmış.

Benim için ise en önemlisi saygıdır..eşinin sana olan saygısı bitmiş maalesef. Evlilik, aile, işyeri vs eğer ki bir yerde saygı bitmişse orada asla sağlıklı bir gelişim bekleyemeyiz.
                      Sana adam mısın diyen eşin maalesef sana saygı duymuyor demektir. Ancak şu da var, biraz da kendine bakmalısın, yani bu kadar pozitif olmaman gerekiyor belki, arada sırada yumruğunu masaya vurman gerekiyor. Her olayda olumlayıcı olmak sıkar insanları,
                      Sinirlenirsem çok kötü şeyler yaparım demişsin, buna gerek var mı sence, işin o raddeye gelmemesini sağlayacaksın, bir anda büyük bi lokmayı yutmaya çalışmak olacaktır bu. Çok pozitif olma yeri geldiğinde sert yüzünü göstermelisin.

yani...
                      evlilikte cinsellikten daha önemli şeyler vardır sevgi saygı bağlılık.. bunun gibi şeyler yani bir insan sadece cinsel ihtiyaçları için evlenmemeli.....

Yorum

Merhabalar, 3 ay önce 15 yıllık evliliği kişilik sorunları yüzünden biten biri olarak çabanızı takdir ettiğimi belirtmek istiyor. Cinsellik bir koz olarak kullanıldığında zaten herşeyin bittiğini düşünüyorum . Hatta bence çocukca. Henüz 1 yıl olmuş evleneli ama daha başından yıpratmışsınız ilişkinizi.
                        Bazen 2. şans vermek gerekiyor. Aile ortamı kolay kurulmuyor kolayda dağılmıyor.
                        Saygılarımla

Yorum

Kesinlikle evliliğe cinsellik olarak bakmadım, bakmamda.. sadece yaşanması gereken şeyler zamanında yaşanmalıdır ve gereklidirde. cinsellik için bu kadar şey söyleyebilirim.. bir aile kolay kurulmuyor kolayda yıkılmıyor bu çok doğru.. hatta yıkması daha zor diyebilirim.. ben kendimde hata arıyorum zaten. hatasız değilim elbette..ama işin bu duruma gelmesi yanlış. saygı ve sevgi bittikten sonra ne bekliyor benden ???

bişey yaparken bunu düşünmüyor. sorun çözmek değil sorunu büyütmekle uğraşıyor. kendince hayatımı yöneterek herşeyi düzelteceğini sanıyor.. ben ona karıştığımda ise sen ne biliyosun ben böyle biliyorum, her yaptığıma bi kulp takıyosun diyor.. vs vs..
                          ve şunuda söyleyeyim.. ağzınıza ...çarım diyen bir insan.. siz kimsiniz diyen bir insan..
                          ama zaman geçince ben o manada mı söyledim diyen bir insan.. ne bekliyor gerçekten ??
                          ben bu evliliği bitireceğim bu kafamda sadece zaman verdim kendimi alıştırmak için..
                          çünkü huylu huyundan vazgeçmez.. zaman geçse tek bir hatada aynıları yaşanacak..
                          Aileme bu lafı eden kişinin hayatımda işi ne.. dua etsin ailemin yanında etmedi o lafı.. etse..
                          Last edited by by_chocolate; 10-01-2013, 04:52 PM.

Yorum

belkide sizin çok hatalarınız var

eşin de artık sabrı kalmadı
                            olabilirmi

sinir hastası oldum derlerya , kız belki çileden çıktıı

bazı erkekler aileyle eşi karıştıyorrr

Yorum

tavşan da haklı olabilir..misal kendimden bir örnek vereyim bende okb var okbli olanlar nasıl katı bir insan olabildiklerini nasıl saplantı ve takıntı sahibi olduklarını iyi bilirler... onlar bu sahip olduklarının bir çoğunu n farkında olmazlar normal sayarlar hayatlarında ... ben ilaç kullanmadığım zamanlarda okb yi hissedebiliyorum yaşadıklarımda , çünkü ilaç etki ettikçe okbnin etkisi azalıyor normalleşiyorum ilaçsız zamanda okbli halimi alıyorum...
                              sadece bir örnekti sende okb olmayabilir. sen kendinde ki halleri normal sayıyor olabilirsin ama ona göre hiçte normal olmayabilir....

KuzuZade
                              Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                              BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                              Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

İşleniyor...
                              X