Yıllardır öğrenime pek meraklı olamadım, yetenekli olduğum bazı konular var fakat önümde üniversite sınavı gibi büyük bir problem var bu problem canımı artık o kadar sıkıyor ki bu gece kalkıp bu konuyu açtım bana edeceğiniz yardımları düşünerek. haftalardır üzerimde bi tembellik var sorumluluklarımı durmadan aksatıyorum her şeyi boşluyorum aşırı derecede sigara tüketiyorum ve sadece bütün gün bilgisayar karşısında vaktimi geçiriyorum oysa önümde çok büyük bir sınav var ve her geçen gün daha da eriyorum. resmen bir yırtılmış bir kağıt gibi hissediyorum bantlasanızda artık eskisi gibi olmayacak. durmadan yatma isteği çalışmak yerine daha eğlenceli yerlere yönelme isteği sene başından beri aldığım kitaplar dergiler resmen bana bakıyor sadece bir kaç tanesi çözdüm yapamıyorum beceremiyorum konsantre olamıyorum hep bi bahaneler uydurup yapmam gereken sorumlulukları yapmıyorum artık bıktım ailem durmadan ders çalış diye baskı yapıyor onlar öyle dedikçe ben daha da zıtlarına gidiyorum piskolojim çok bozuk çok yalnış şeyler düşünüyorum saçma şeylerle vakit geçiriyorum saçma olduğunu biliyorum ama en azından o kitapların karşısında geçirdiğim vakitten daha anlamlı geliyor hiç bir şeyi sevemez oldum her şeyden sıkılır oldum her şeye eskisi gibi sevinemiyorum 1 gün önce doğum günümdü o kadar mutsuzdum ki hiç bir şey yapmak istemiyodum ne hediyelere sevindim ne bana karşı yapılan onca zahmete insanların gelip benimle vakit geçirmelerine bana değer vermelerini bile önemsemiyorum hiç bir şey beni heyecanlandıramıyor eskisi gibi her şeyin tadı kaçtı ne yapacağımı bilmiyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kendime yaptiğim ihanet
Collapse
X
-
iyi geceler ve doğum günün kutlu olsun bence psikolojik olrak baskı yapıyosun kendine sene boyunca yeterli birikimin varsa endişelenme bu sene olmazsa seneye tekrar denersinHayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!
Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .
-
-
Hmm biz de kardeşime dedik derslerine çalış çalış diye ama fayda etmedi.Şimdi inanılmaz derecede pişman ve aklı başına geldi.Ama iş işten geçti.Fiziksel olarak yorulmak istemiyorsan muhakka bir diploma ve mesleğin olmalı.Zamanı geri getiremezsin.Ayrıca ben de sigara içiiyorum ama 10 tane.Sigara kısır yapıyor, cinsel gücü düşürüyor, ciğerleri mahvediyor, gribe dayanıksız oluyorsun, tat alma duyunu azaltıyor.Sen de bol bol içiyorsun.Çözüm bul.Orjinal yazı sahibi: beroo View PostYıllardır öğrenime pek meraklı olamadım, yetenekli olduğum bazı konular var fakat önümde üniversite sınavı gibi büyük bir problem var bu problem canımı artık o kadar sıkıyor ki bu gece kalkıp bu konuyu açtım bana edeceğiniz yardımları düşünerek. haftalardır üzerimde bi tembellik var sorumluluklarımı durmadan aksatıyorum her şeyi boşluyorum aşırı derecede sigara tüketiyorum ve sadece bütün gün bilgisayar karşısında vaktimi geçiriyorum oysa önümde çok büyük bir sınav var ve her geçen gün daha da eriyorum. resmen bir yırtılmış bir kağıt gibi hissediyorum bantlasanızda artık eskisi gibi olmayacak. durmadan yatma isteği çalışmak yerine daha eğlenceli yerlere yönelme isteği sene başından beri aldığım kitaplar dergiler resmen bana bakıyor sadece bir kaç tanesi çözdüm yapamıyorum beceremiyorum konsantre olamıyorum hep bi bahaneler uydurup yapmam gereken sorumlulukları yapmıyorum artık bıktım ailem durmadan ders çalış diye baskı yapıyor onlar öyle dedikçe ben daha da zıtlarına gidiyorum piskolojim çok bozuk çok yalnış şeyler düşünüyorum saçma şeylerle vakit geçiriyorum saçma olduğunu biliyorum ama en azından o kitapların karşısında geçirdiğim vakitten daha anlamlı geliyor hiç bir şeyi sevemez oldum her şeyden sıkılır oldum her şeye eskisi gibi sevinemiyorum 1 gün önce doğum günümdü o kadar mutsuzdum ki hiç bir şey yapmak istemiyodum ne hediyelere sevindim ne bana karşı yapılan onca zahmete insanların gelip benimle vakit geçirmelerine bana değer vermelerini bile önemsemiyorum hiç bir şey beni heyecanlandıramıyor eskisi gibi her şeyin tadı kaçtı ne yapacağımı bilmiyorum.
Yorum
-
Hiçbir zaman hiçbir şeyin sonu değil öncelikle bunu unutma. Bu yıl olmadı mı, seneye tekrar gir. Kendini sıkarsan daha da soğursun. Çalışma demiyorum ama mesela normal bir öğrencinin 30 dakika çalışıp 5 dakika mola vermesi gerekiyorsa sen 20 dakika çalış 10 dakika mola ver. Ya da örneğin "şu testi bitirince gidip film izleyeceğim" gibi ödüllendirmeler koyabilirsin.
Ve sakın inancını yitirme. Güçlü ol. Mutlu olmak için çok sebep var.
Sana bunları yazıyorum ama ne farkım var senden acaba?
Ders çalışmak en büyük kabusum diyebilirim. Her şeyin bilincinde olup yapmamak daha kötü. Bu sefer vicdan azabı da giriyor işin içine. Bana mutlu olmayı da antidepresanlar öğretti yoksa herhalde senden hiçbir farkım olmazdı.
Neyse, ciddiyim, istersen bana ulaş. Eminim gece-gündüz dertleşebiliriz.Live fast, die young, be wild and have fun.
Yorum

Yorum