Iyı aksamlar herkese arkadaslar yarından ıtıbaren vize haftam baslıyo 4 gundur calısmaya calısıyorum fakat okb rahatsızlıgım oldugu ıcın kendımı veremıyorum bır saat calısıyosam yarım saat ara vermek zorunda kalıyorum anlamadıgım eksık hıcbısey kalmamalı mantıgında calısıyorum elmde olmadan yarın ılk sınavım var ve cok streslıyım bıtırmem gereken notlar var elımde sabaha kadar calısmalıyım lutfen tavsıyesı olanlar yazabılır mı bekliyorum herkesten bir oneri??:RpS_thumbup:
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ders calısmak için?
Collapse
X
-
Benım de 12 dersım var aynı sekılde alttan ders bırakmamam lazım bı sekılde calısılcak bılıyorum farkındayım ama bunu daha kolay daha cekılebılır bı hale getırebılsek keske..
♏ Bir insanı melek diye sevmek budalalıktır. insanları, bütün pislikleri, hırsları ve zayıflıkları ile sevebilmek kahramanlıktır.''
Yorum
-
bende üniversite zamanında 12 dersten sınava girerdim gerçekten çok zor bi durum tabi ben nasıl yapardım geçme notu bizde 50 liydi tabi o iş 50 almakla bitmiyor ama derslere 60-70 alacak kadar çalışırdım vizenin konuları az olurdu zaten ne bilim bir şekilde ayarlardım onu mesela günde 2 dersten girdiğim olurdu bildiğim anladığım derse iyi çalışırdım diğer dersede 50-60 alacak kadar çalışırdım çünkü ikisinide kusursuz bir şekilde çalışıpta benim girmem imkansızdı birine çalışşan diğer dersteki çalıştıklarımı unutuyordum o yüzden böyle bir yöntem denedim dersleri bu şekilde geçmiştim yani beyine fazla yüklenmeden dersi geçecek şekilde beyne bilgi yüklemiştim tabi arkadaşlar sizin beyniniz nasıl çalışıyor onu bilemicem ama kendi yöntemimi bi paylaşayım dedimOrjinal yazı sahibi: Pigettt View PostBenım de 12 dersım var aynı sekılde alttan ders bırakmamam lazım bı sekılde calısılcak bılıyorum farkındayım ama bunu daha kolay daha cekılebılır bı hale getırebılsek keske..
Arsız Ayaklar Altında Alın Teri...
Yorum
-
ya benım beynım herseyı anlıycaksın dedıgı ıcın cok ayrıntılı calısıyorum o da baya zamanımı calıyo sımdı senın dedıgın gıbı denıyorum cok zorlamadan kendımı anlayabıldıgım kadar.. mantıklı davranmıssın en azından cok calısıp hıcbısey yapamamak emın olup az yapmaktan daha kotu.. mezun olduguna gore bıldıgın bıseyler vardır
♏ Bir insanı melek diye sevmek budalalıktır. insanları, bütün pislikleri, hırsları ve zayıflıkları ile sevebilmek kahramanlıktır.''
Yorum
-
Ayrıntıya girme bence. yani demek istediğim hocanın sorabileceği yerlere göz gezdir.Orjinal yazı sahibi: Pigettt View Postya benım beynım herseyı anlıycaksın dedıgı ıcın cok ayrıntılı calısıyorum o da baya zamanımı calıyo sımdı senın dedıgın gıbı denıyorum cok zorlamadan kendımı anlayabıldıgım kadar.. mantıklı davranmıssın en azından cok calısıp hıcbısey yapamamak emın olup az yapmaktan daha kotu.. mezun olduguna gore bıldıgın bıseyler vardır
ben eğitim sınavına 1 kere göz gezdirip girmiştim ve sınıfta iyi notlar arasındaydı
.
ayrıntılara takılırsan genel noktaları da kaçırabilirsin. insan beyni herşeye kısa sürede anlayamaz.
zaten bi bilimi baştan sona öğrenmek imkansıza yakın. bu bilim adamı gibi bişey demek oluyor.
fen edebiyattaysan bilemem tabi
. ama yine de dediğim gibi yap bence.
boşver 1-2 soru da kaçır ,kimse mükemmel değil
Yorum
-
arkadaşın dediğide mantıklı hocaların nerden soracağını felanda tahmin edebilirsin ben öyle de yapardım sizin hocalar nasıldır bilmem ama bizim birçok hoca işte not aldırırdı mesela bu konudan sorabilirim arkadaşlar derdi sınavdada ordan gelirdi muhakkak yani hocalarıda tanımak lazım birde ben birşey daha hatırladımOrjinal yazı sahibi: sbsbsb View PostAyrıntıya girme bence. yani demek istediğim hocanın sorabileceği yerlere göz gezdir.
ben eğitim sınavına 1 kere göz gezdirip girmiştim ve sınıfta iyi notlar arasındaydı
.
ayrıntılara takılırsan genel noktaları da kaçırabilirsin. insan beyni herşeye kısa sürede anlayamaz.
zaten bi bilimi baştan sona öğrenmek imkansıza yakın. bu bilim adamı gibi bişey demek oluyor.
fen edebiyattaysan bilemem tabi
. ama yine de dediğim gibi yap bence.
boşver 1-2 soru da kaçır ,kimse mükemmel değil
sınav mesela atıyorum öğleden sonra diyelim ben sabah okula giderdim başka arkadaşların notunada bakardım onlardan konuları anlatmalarını isterdim hani mesela bi konunun özetini bana az anlatırmısınız derdim öylede kafama girerdi karşımdaki konuyu anlatınca daha çabuk anlar kalıcı olarak kafama girerdi
Arsız Ayaklar Altında Alın Teri...
Yorum
-
önemli olan işi son günlere bırakmamaktır...
ders çalışma son günlere kalınca insan sıkışır ve kalan 1-2 günde sabahlara kadar çalışmak ister..
bu durum "sağlıklı" değildir...
hiç uyumadan imtihana gidilmez...
tamam, çalışmak son günlere kaldı.. o zaman 3-5 saat uyumalı ve kalan zamanın tamamını derse ayırmalı...Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum

Yorum