Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Uyku Bozukluğu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Uyku Bozukluğu

Arkadaşlar, ben okula gidiyorum fakat benim uyku düzenim iyi değil. Hemde hiç iyi değil. Benim haftaiçleri uykum gelmiyor. Tatilde uykudan geberiyorum, hafta içleride uykusuzluktan geberiyorum dersede konsantre olamıyorum. Şuan saat 4'e 10 var.. Gecenin yarısı gene uyuyamadım. Yarın sabahta geç kalkacağım ve erken yatamayacağım annem gene kızacak...
    İlaç milaç istemiyorum. Nasıl düzeltebilirim bu durumuu ?

Uyku saatini düzenleyerek , bunun için bir kaç gün uykusuz kalabilirsin ama elbet düzene gireceksin, gün içinde aktivite yaparak bünyeni yorgun düşürebilirsin , uykusuzluk özellikle hafta içi yoğunlaşıyorsa kaygıdan da kaynaklı olabilir, okul fobisi ya da sıradan bir stres herşey olabilir. Ilık süt içerek ve uykunun gelmesini sağlayacak bir yığın doğal bitki var , şaşıracaksın ama elma, muz , yoğurt , melisa çayı gibi.. bu gıdaları tüketebilirsin ama işin aslı şu, bünyenin saatini ayarla , saat sabah 4'e kadar uyumayan birisi akşama kadar da uyur ve bu kısır döngüden çıkamazsın Geçmiş olsun

Yorum

Doktora gidip yan etkileri olmayan melatonin haplari isteyebilirsin, avrupada ismi cirkadin olan bu haplari saat 22de alacaksin . Dogal uyku getiriyor. Genelde jetlagdan dolayi cok SIK seyahat eden insanlara veriliyor, avustralyaya giden bir insanin geceden gündüze gecmesi zor olacagi icin doktorlar bu haplari veriyor, bi kac gün kullanirsin düzene girince birakirsin eger yok bunuda almam diyosan yukardaki govinda arkadasimizin dedigini uygulayacaksin.

Yorum

tamam o halde ben ilaç kullanmak istemiorum govinda teşekkürler erbay sanada tesekkurler

Yorum

İşleniyor...
        X