Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Beni Bunların Elinden Kurtaracak Bi Allah'ın Kulu Yok Mu?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Beni Bunların Elinden Kurtaracak Bi Allah'ın Kulu Yok Mu?

Ben bıktım ailemden. Millet ailesine git gide bağlanır ben git gide uzaklaşıyorum. Bugün telefonum kitlendi ve açamadık abimden yardım istedim esip gürledi. Okulu araya kattı. "Sen başarısız bi öğrencisin, o kadar karnede zayıf olur mu yav!" diye bağırdı. O kadar kendimi ezik hissettimki o an ölmek istedim. Sanki ben istemişim böyle olmasını gibi davranıyolar. Yeter artık. 8. sınıf son şansımmış. Eğer kötü gelirse karne liseye göndermiyceklermiş. Bide büyüyüp meslek sahibi ol diyolar. Kendileri çökertiyolar geleceğimi. Anca es gürle. Psikiyatri değil profösör doktor çözemez bunların hallerini. Abimle evde konuşmuyoruz artık evin içinde. Selam sabah yok artık. Çok sinirliyim zaten bugün. Bide kavga edince tam oldu zaten.
    Ben büyük abimden yardım almak istemedim. Annem söylemiş. Ben ortanca abimden yardım istiycektm o da işten sonra arkadaşında kalcakmış. Annem dedi. Ve kıyamet koptu.

Nasıl sakin oluyum? Sen böyle bi ortamdasın ve sakin olma ihtimali?

Yorum

Herkes gibi sen de kendini haklı görüyorsun. 15 yaşında bir kız eve giriş çıkış saatlerine, giyim kuşamına, derslerine gereken özeni gösterirse birşeyler düzelebilir. Çekilecek dert değilsin. Ailene sabırlar.
      Orjinal yazı sahibi: serenayss View Post
      Ben bıktım ailemden. Millet ailesine git gide bağlanır ben git gide uzaklaşıyorum. Bugün telefonum kitlendi ve açamadık abimden yardım istedim esip gürledi. Okulu araya kattı. "Sen başarısız bi öğrencisin, o kadar karnede zayıf olur mu yav!" diye bağırdı. O kadar kendimi ezik hissettimki o an ölmek istedim. Sanki ben istemişim böyle olmasını gibi davranıyolar. Yeter artık. 8. sınıf son şansımmış. Eğer kötü gelirse karne liseye göndermiyceklermiş. Bide büyüyüp meslek sahibi ol diyolar. Kendileri çökertiyolar geleceğimi. Anca es gürle. Psikiyatri değil profösör doktor çözemez bunların hallerini. Abimle evde konuşmuyoruz artık evin içinde. Selam sabah yok artık. Çok sinirliyim zaten bugün. Bide kavga edince tam oldu zaten.
      Ben büyük abimden yardım almak istemedim. Annem söylemiş. Ben ortanca abimden yardım istiycektm o da işten sonra arkadaşında kalcakmış. Annem dedi. Ve kıyamet koptu.

Yorum

Dreamer sana boyun devril diyecem ama eninle boyun eşit olduğu için yatıkta yaşayabilirsin.
        Last edited by serenayss; 26-06-2013, 03:14 PM.

Yorum

ah ah serenays bana geçlik yıllarımı hatırlatıyorsun gerçi benim o kadar zayıfım yoktu ama
          HAYAT HARCARIM LAN SENİ...

Yorum

çok da fark yokmuş aslında aramızda. ben de 17 yaşındayım. babamın bi halt olamazsın sen bu kafayla dediği çok oldu çünkü ben ne ezik hissederdim ne başka bir şey. hepsine her şeye cevap verirdim. tabii benim karnemde zayıf yoktu en azından bi teşekkür alırdım. neyse. ilköğretimde zayıf denecek notları almak gerçekten büyük bir başarı. öncelikle seni üstün çabaların dolayısıyla tebrik ediyorum. normal şartlar altında bu kadar ağır konuşmam ama sen kendi hayatını rezil edecek kadar, kendini harcayacak kadar düşmüşsün. bunu yapma. insan neyi kullanmazsa o işlevini yitirir. beyin bizim bir ömür kullanacağımız bir organ. sen onu böyle itemezsin bir kenera. çocuksun daha ben de öyleyim sen sbs'ye giriyorsun bak ben de seneye ygs'ye lys'ye gireceğim. dönüp arkama baktığımda deli gibi çalışmama rağmen hep bir boşluk bir eksiklik görüyorum. neden daha çok çalışmadım diyorum. bak bugün dersaneden geldim yarın dersaneye gideceğim sonraki gün ve sonrasında da. üzüldüğüm de ne biliyor musun? dersaneye git gellerimin enerjimi tüketmesi ve ders çalışamayacak hale getirmesi beni. bunları sen de hissetmelisin. benim arkamda koskoca bir 4 yıl var onca konuyu öğrenmem ve çalışmam gerek. seninse sadece 1 yıl. ders çalışmak o kadar zor bir eylem değil eminim sen ders çalışırsan abin de annen de hatta hiç kimse bir şey demez. benim kardeşim de geçen sene sbs'ye girdi. inan onunla çok kavga ettim çünkü onun benden iyi olmasını isterim, şu hayatta en çok da ona değer veririm tabii o zamanlar hatta belki de şimdi onu bu kadar sevdiğimi bilmiyor, görmüyor.
            kadının değer kazanması ekonomiyle alakalıdır. eğer sen evlendiğinde bir gelirin olursa eşin sana saygı duyar. gelirinin olması da bir tek derslerine bağlı. kendini geliştirmiş bir insan üniversiteyi kazanmasa da iş bulur ben buna inanıyorum. ve eğer sen şimdi o derslere çalışmazsan ileride eşin sana abinin ettiklerinin kat kat fazlasını edecek. geleceğini garantiye alamazsın kimse alamaz ama onun için bir şeyler yapabilirsin.

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
            Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
            birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
            Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serenayss View Post
              Dreamer sana boyun devril diyecem ama eninle boyun eşit olduğu için yatıkta yaşayabilirsin.
              bir de terbiyesizlik ediyorsun. abin haklıymış dedirtme insanlara.

Yorum

Ne terbiyesizliği ya! Sinirlerim üzerimde eğer üzerime daha gelirseniz gözüm bişeyi görmez!

Yorum

iyiliğini istedik diye ne diyeceksin ne yapacaksın bize? gerçekten abin haklı. kendine gelmelisin.

Yorum

Abin kaç yaşında? senden bir iki yaş büyükse o da senin gibi ergen. Ergenlikte böyle anlaşmazlıklar oluyor.

Senin eğitimine abin karar verecek değil. Annenle oturup güzelce konuş. İletişim çok önemli.

Kimse kimsenin hayatı hakkında önemli kararlar alamaz. Sen okumak istediğin sürece çift dikiş de gitsen okursun. Derslerin kötü olabilir ama bir yerde herşey değişebilir sen değişebilirsin derslerin iyiye gidebilir. Çok insan tanıyorum ortaokulda dersleri kötü sonra Lisede düzelmiş üniversite okumuş meslek sahibi olmuş.

Eğitimini sakın bırakma.
                    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OsmanCeto
                      İyiliğini isteyen düzgün davranır. Siz kendi ezikliğizden yola çıkarak yol gösterirken ipin ucunu kaçırdınız. Herkesin ezikliği kendine kalsın adamı hasta etmeyin
                      Kendi ezikliğinizden demeden önce düşünmenizi öneriyorum zira öneri bekleyen de düzgün davranmalıdır.

Yorum

Ailene söyle seni tez zamanda kocaya versinler.Çok şımarıksın. Burda yazman bile insanları sinirlendirmeye yetiyor.Sen benim kız kardeşim olsan seni her gün döverim. Allah ailene sabır versin

Yorum

insanlar köşeye sıkıştığında karşıdakini yaralamak için yaptıkları ilk şey zayıf noktasını bulup onu oradan vurup yaralamak.. buna ben de dahilim sonuçta insanız işte huyumuz kurusun. okulla telefonun kilitlenmesinin ne alakası var yani değil mi? ne diyeyim inşallah düzelir aranız, ilişkileriniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OsmanCeto
                            Sende benim kardeşim olsan bende seni döverdim. mantığa bak. Ne oluyo dövünce neyi düzeltecen?
                            ''de'' ayrı yazılmalı.

Yorum

biz bir kavga ederdik ailecek mahalledekiler camlarından bizi dinlerdi.Bol bol tüm samimiyetinle,inancınla Allah'a dua et aramız düzelsin diye

Yorum

İşleniyor...
                              X