Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Başarı mı mutluluğu getirir, mutluluk mu başarıyı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Başarı mı mutluluğu getirir, mutluluk mu başarıyı?

Arkadaşlar, sizce başarı mı mutluluğu getirir yoksa mutluluk mu başarıyı getirir?

Ben, yıllar önce başarının mutluluğu getirdiğine inananlardandım, ne kadar çok çalışır ve başarırsam mutlu olurum derdim. Ama sonradan bir psikolog bana, önce hayata güzel gözlerle bakmalı ve güzel yönlerini görmelisin, hayata pozitif bakar ve mutlu olursan, başarı da gelir demişti.

Şimdi, o psikoloğa hak veriyorum. Böylelikle kendini yıpratmadan, yaptığın her işe eğlence gözüyle bakarak, başarıya adım atabiliyorsun.

Benim fikrim bu ama forum üyeleri ne der acaba..
    Sizin düşüncelerinizi neler.?
    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
    Malcolm X

Somut şeyler hiçbir zaman mutluluk vermez (para, kariyer...) ben de mutluluk başarıyı getirir diyenlerdenim hatta başarı getirmese de olur mutlu olalım yeter

Yorum

mutluluğu başarı ile ilişkilendirmemek gerekir.
      mutlu insanların büyük çoğunluğu başarılı insanlar değildir. ortalama insanlardır.
      başarıyı hedeflemek çoğu zaman mutsuzluk getirir.
      başarılı insanlar çok mu mutlu sanki? Merlin Monroe intihar etti mesela.

Yorum

bence ikiside birbirini getirebilir. ama en büyük etmen şans bana göre şans oldummu ikiside olabilir.
        HAYAT HARCARIM LAN SENİ...

Yorum

sevdiğiniz şeyleri yaparsanız başırılı sonuçlar alırsınız ve bu mutluluğunuzu arttırır ve mutluluk daha başarılı olmayı zorunlu kılar.. zincirdir bunlar ayrılamaz.. mutluluk başarının motivasyonudur, başarı mutluluğun habercisi

Yorum

domino etkisi yaratır birbiri üstünde ... tabiki ikisini kullanmasını bilirsek yoksa ikisi tek başına bize bir anlam ifade etmeyecektir.

KuzuZade
            Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
            BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
            Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Bence başarılı olugun zaman mutlu olursun.Çünkü günümüz şartlarında artık herkes istediği mutlu oldugu işte çalışamıyor.İnsanlar mutsuz oldugu bir işte başarılı olma öğretildi ve ondan sonra tekrar mutlu olma.Mesela ben hatırlıyorum bi defa bi şirkete gitmiştim ama öyle stajyer gibi getir götür aynı zamanda yazılım dersi alıyodum lisedeyken.Ama yazılım çok zor karışık ki o yaşta ilk defa görünce ben çok mutsuz oluyodum.Bana hep şey derlerdi.İşte ilk başlarda çok zor olucak istemeye istemeye yazıcaksın ama ilk programını yazdıgın zaman herşey değişicek senin için.Daha sonra savaşıcaksın seviceksin bunu..Ve gerçekten de o oldu.Yazılım kursuna para vermeme ragmen kaçan ben ilk programımı yazdıktan sonra ekstra olarak derslerden sonra 1-2 saat daha kalmaya başladım.Bu soru sorulunca hep aklıma bu anım gelir.

Yorum

başarı mutluluk getirmez..başarılı olmamak ,problem kaynagı olabilir..mutsuz olmak bunlardan biridir..

mutluluk ise asla başarı getirmez..mutlu ama başarı hanesi düşük pekçok insan var..

farklı şeyler aslında..

mutlu olma halini, her koşulda yakalayabilmeliyiz hayatı doya doya yyaşamak için .ille başka şeylere endekslediğimizden mutluluğu hayatta mutsuz akıp geçiyor..

mutluluk bir varış değil..yolculuğun kendisidir..

Yorum

Herşey düşüncede biter mutlu olduğunu düşünürsen mutlusundur

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kabiliyet View Post
                    Herşey düşüncede biter mutlu olduğunu düşünürsen mutlusundur
                    mutlu oldugunu düşünen kişi zaten mutludur ..
                    Kara saç ak defterle geldik, Ak saç kara defterle gidiyoruz..

Yaşlı Çocuk.!

Yorum

ya soru nasıl mutlu olunur değil başarı ve mutluluğun ne derecede birbirinin tetiklediği.. ilk önce soru kökünün altını çizelim Bir cevap enteresan geldi ama yanılgı , insan mutsuz olduğu işte başarı ile mutluluğu sağlar cümlesi?? Bilakis bu mutluluk değildir, başarının sağladığı hırs dır ve insan mutluluğundaki en büyük engeldir.. Mutlu olmanın çok yolu var ve mutluluk kafada biter hiç bir maddi güç bu içsel mutluluğu sağlamaz , yine soruya dönersek ,sevilen her iş, sevilerek yapılılan herşey mutlu sonuçlarla bize döner..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: İstanbul34 View Post
                        mutlu oldugunu düşünen kişi zaten mutludur ..
                        olay kısır döngüdür, bardağın dolu kısmını görürsen mutlu olursun mutlu oluncada bardağın dolu kısmına bakarsın

----------

Başarı olayıda kişiden kişiye değişir bazı kişiler için başarı buluş yapmaktır bazıları için barışı sağlamaktır bazıları içinde cinselliği çok yaşamaktır

Yorum

basarı mutlulugu getirir mutluluk basarıyı getirir ikisi de birbirini getirir..........

Yorum

aslında kısır döngü ikisi de birbirini çekiyor.
                            daha çok başarı mutluluğu getiriyor gibi.
                            ama mutlu olduğun zamanlarda da genelde daha verimli çalıştığın için başarılı olma ihtimalin artıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
                              Arkadaşlar, sizce başarı mı mutluluğu getirir yoksa mutluluk mu başarıyı getirir?

Ben, yıllar önce başarının mutluluğu getirdiğine inananlardandım, ne kadar çok çalışır ve başarırsam mutlu olurum derdim. Ama sonradan bir psikolog bana, önce hayata güzel gözlerle bakmalı ve güzel yönlerini görmelisin, hayata pozitif bakar ve mutlu olursan, başarı da gelir demişti.

Şimdi, o psikoloğa hak veriyorum. Böylelikle kendini yıpratmadan, yaptığın her işe eğlence gözüyle bakarak, başarıya adım atabiliyorsun.

Benim fikrim bu ama forum üyeleri ne der acaba..
                              Sizin düşüncelerinizi neler.?
                              Viktor Frankl der ki; başarı da mutluluk da iyi bir amacın sonucu ve ödülüdür. Yani başarı ve mutluluk amaç değil araçtır. Başarıya veya mutluluğa odaklanırsak garip bir durumu yaşarız: odaklandıkça elimizden ha bire kaçarlar çünkü amaç başarı veya mutluluk olamaz.

Bir de şöyle bir laf duymuştum hep aklımdadır: evde mutlu olmaya, işte ise başarılı olmaya çalış, ikisini birbiriyle karıştırma ne kadar doğru tartışılır. benim genel bakışımla çelişiyor olsa da pratikte işe yarıyor.
                              Last edited by bagurel; 13-08-2013, 11:11 AM.

Yorum

İşleniyor...
                              X