Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Kitap Cümlesi ve Kitap Cümlesinin İnsan Ruhu Üzerine Etkileri!.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bir Kitap Cümlesi ve Kitap Cümlesinin İnsan Ruhu Üzerine Etkileri!.

Bir Kitap Cümlesi; İnsanı Nerelere Götürür?. Kimi Zaman; Yaşanmak İstenilen Bir Düştür Kitap Cümlesi, Kimi Zaman; Yaşanmış Bir Hayat Gerçeğinin Kısa Bir Anısıdır Kitap Cümlesi!. Okumak Gerekli; Yaşamasını Öğrenmek İçin!. Yazmak Gerekli; Çünkü İnsan Yazarak Da Öğrenebiliyor Yaşamasını!. Paylaşmak Gerekli; Her İnsanın Mutluluktan Yana Payının Çoğalabilmesi İçin, Her İnsanın Mutluluktan Yana Payının Artabilmesi İçin!. Bencil Değilim Çok Şükür; HER İNSANIN MUTLU BİR HAYAT SÜREBİLMESİNİ İSTEYEN BİRİLERİNDENİM BENDE!.

http://www.psikoloji.gen.tr/blog.php?3105-FURKANCELL

Bir İnsan, Olgunluk Arayışını Daimi Kılabilirse Eğer Ki; Öğrendiği Her Yeni Bilgi ile: Baktığı Her Şeyden, Olgunluğun Verdiği Değişik Duygularda, Erdemlilik Yüklü Tat Almalara Erişecektir!.

Yorum

Ben Başkaları ile Kavgamı Bitirdim Çok Şükür; Şimdi, Bir Kitap Cümlesini, Hakkıyla Anlayabilmek İçin Kendimle Kavga Ediyorum Artık!. Nasıl Mı Kavga Ediyorum Kendimle; İYİ OLANIN KAZANACAĞINA DAİR KENDİMİ İNANDIRMAYA ÇABALIYORUM, DAİMA!. İYİ NİYETLERİMİ ASMAMAK İÇİN; KENDİMLE KAVGA EDİYORUM!. Öfke, Kin ve Nefret Dolu Bir Kitap Cümlesinden, OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKARMAK İÇİN KENDİMLE KAVGA EDİYORUM HEP!. İNANMIYORUM; DÜNYA HALİNİN DAHA DA KÖTÜYE GİDECEĞİNE!. ÖNGARGIMI PARÇALAMAK İÇİN; KENDİMLE KAVGA EDİYORUM ve HEP İYİ KEMAL KAZANSIN İSTİYORUM; İYİLİKLER GÜN IŞIĞINA ÇIKIVERSİN ve HER İNSAN MUTLU OLUVERSİN, DİYE!. ANNEM ve BABAM İÇİN; İYİ BİR EVLAT, AĞABEYİLERİM ve ABLAM İÇİN; İYİ BİR KARDEŞ, DAYIM, AMCAM, HALAM ve TEYZEM İÇİN; İYİ BİR YEĞEN!. AMCA, DAYI, HALA ve TEYZE ÇOCUKLARINA; İYİ BİR KUZEN, DEDELERİME ve NİNELERİME; İYİ BİR TORUN, YEĞENLERİME; İYİ BİR AMCA, İYİ BİR DAYI OLABİLMEK İÇİN; KENDİMLE SÜREKLİ KAVGA EDİYORUM!. ANLAMLI ve COŞKULU BİR YAŞAM İÇİN; KENDİMLE KAVGA EDİYORUM!.

e. e. cummings der ki;

“Seni Diğerlerinden Farksız Yapmaya Bütün Gücüyle Gece Gündüz Çalışan Bir Dünyada, Kendin Olarak Kalabilmek, Dünyanın En Zor Savaşını Vermek Demektir. Bu Savaş Bir Başladı Mı, Artık Hiç Bitmez!...”

Kendimizle Kavgamızı Bitirmemek İçin ve Hep İyi Yanımızın Zaferi İçin; Okumak, Düşünmek, Yazmak ve Paylaşmak İNSANLIK GÖREVİMİZDİR!.

Yorum

"Tüm idealistler, hizmet ettikleri davaların her şeyden önce dünyanın tüm öteki davalarından üstün olduğunu düşünürler. Kendi davalarının biraz olsun başarılı olması için, bu davanın tüm öteki insan girişimlerine gerekli olan aynı pis kokulu gübreye açıkca ihtiyacı olduğuna inanmak da istemezler."

Yorum

Kendine Saygı, Diye Bir Doğruluğumuz Var!. Birinin Kalbini Kırsan, Birinin Gönlünü Yıksan; Asıl Kıran ve Yıkan Pişmanlığı Derinlemesine Yaşar Hep!. Kıran ve Yıkan; Kendine Saygıyı Yitiriverir; Bu Sebeple Başkaları ile Kavgaya Girmek; Bir İnsanın Kendine Yapabileceği En Büyük Zulümdür!. Kırdığın Kalbi ve Yıktığın Gönlü Tamir İçin Özür Dilemek Zorunda Kalacağına, İlk Başta Kalbi Kırma ve İlk Başta Gönlü Yıkma Ki; ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALMAYASIN!. İsteklerimizi Dizginlemeliyiz; Bir Aşağılayıcı Yaklaşımda, Aşağılayıcı Yaklaşım Sergileyen ZAFERE ULAŞAN DEĞİLDİR Kİ!. Psikolojin Sağlam Olacak İllaki KENDİNE SAYGIYI MUHAFAZA İÇİN!. BİR İNSANI İYİLİĞE SEVK EDEBİLİYOR MUSUN; KALP KIRMADAN, GÖNÜL YIKMADAN: BUDUR İNSANLIĞIN YASASI!.

SEVGİ NEREDE VAR İSE; ORADAN BAŞARI FİLİZ VERİR DAİMA: BAŞARAN İNSANLAR ÇOĞALIR ZAMANLA!. TOPLUM NEREYE GİDER BEN BİLEMEM; BEN KENDİNE SAYGI İLKESİNDE: BAŞARIYA AÇ BİR İNSANIMDIR!. AYNI BAŞARIYI ve HATTA DAHA FAZLASINI; BAŞKALARINDA GÖRMEK İSE: KENDİ BAŞARIMIZIN SEVİNCİNDEN DAHA DA BÜYÜKTÜR DAİMA!.

Yorum

“Yüreğinde Sıkıntı Var!. Çabalıyor!. Anlamak İstiyor, Yapmak İstiyor!. Destek Bulamıyor!. Ve Yalnız!.”
            {SAVAÇŞI, Doğan CÜCELOĞLU}

Ben Bekar Biriyim!. Yüreğimdeki Sıkıntı; Bekarlığımdan Kaynaklanmıyor: Çünkü, Bilmiyorum Ki Babalık Etmek Ne Demek?. Bekar Oluşum; Aile İlişkilerini Düşünmeme Mani Olmadı!. Bir Eşim Varmış Gibi Yaşıyorum!. Bir Babaymış Gibi Davranıyorum ve Şiirler, Metinler Yazıyorum Ben!. Bir Babaymışım Gibi, Bir Evladım Varmış Gibi, Evladıma Bir Öğüt, Eşim Varmış Gibi, Eşime Tatlı Bir Söz Arayışı İçerisindeyim Hep!. Düşünmeye Çabalıyorum Genellikle!. Baba Olsaydım Eğer; Eşimin ve Evladımın Mutluluğundan Daha Büyük Bir Mutluluk Yaşamak İstemezdim!. Tek Başıma; Eşimin ve Evladımın Mutluluğunu Arttırabilmek İsterdim!. Kitapları İyi Anlamak ve Kitap Öğütleri ile Ailemi Motive Edebilmek İsterdim!. Anti-sosyalim ve Yalnızlığa Alışığım Çok Şükür!. Yapmak İstiyorum, Gerçekleştirmek İstiyorum Herhangi Bir Başarıyı; Başarılarıma Destekçi Aramak Yerine, Ailemin Başarısına Destekçi Olmak Bana Daha Da Doğru Olan Oluyor Benim İçin!. Yalnız Değilim; Kitaplarım Var Okuyorum, Yalnız Değilim Okuyorum ve Düşünüyorum, Yalnız Değilim Düşünüyor ve Yazıyorum, Yalnız Değilim Yazıyorum ve Paylaşıyorum Ben!.

Yorum

Ben Şu An İçin; Takipçisi Olacağım Yolun Keşfindeyim!. Okumayı ve Öğrenmeyi Tercih Ediyorum Şu Anda!. ŞÜKÜR!. Öğrendiğimi; Paylaşabildiğimce: BAŞARILARA Sunuyorum!. Altı Buçuk Milyar İnsanın Hepsi Birden BAŞARIlı Olsa!.

{ Yazan: Kemal KABCIK - ANTALYA - 25 Temmuz 2013 Perşembe 08:10:07 }

Yorum

Sen, Elden Geldiğince, Hakka İnançla; Eyle Bir Güzellik Uğruna: Vatanımıza Bir İyilik!. Hak Seversen, Hakkı Tembih Edersen; Hem Hırka Bulunur Hem De Aba: Tüm Vatani Aşklarda!. İyiliğe; İyilikle Karşılık Vermek: Tüm İnsanların Duyarlılığında Azimli ve İsteklidir!. Sen, Bir Kötülüğe, Bir Kötü Davranış Biçimine; Sabrınla İyilik Eyle: Cömertlik İçinde!.

{Kaleme Alan: Kemal KABCIK / ANTALYA / 02 Ekim 2011 Pazar 15:56:26}

Yorum

“AKLA KONUŞMAK / BİREYİN DİNLEMESİNE KONUŞMAK: Konuşulan Kişinin Fenomen Dünyasını Göz Önünde Bulundurarak, Söyleneni, Onun Anlamasını Önemseyerek Konuşmaktır.”

{ Kitap Adı: KEŞKESİZ BİR YAŞAM İÇİN İLETİŞİM DONANIMLARI – Kitap Yazarı: Doğan CÜCELOĞLU – Yayınevi: REMZİ KİTABEVİ/2002 – Sayfa:193 / Paragraf:07 }

“FENOMEN: Olayın Bizim Zeminimizden Geçerek Algılanması ve Yorumlanmasıdır. Algılanıp Anlam Verilen, Yorumlanan Şeye Fenomen Denir. İnsanlar, Yalnız Algıladığı Kadarını Bilir; Yani Ancak Fenomen Dünyasının Farkındadır.”

{ Kitap Adı: KEŞKESİZ BİR YAŞAM İÇİN İLETİŞİM DONANIMLARI – Kitap Yazarı: Doğan CÜCELOĞLU – Yayınevi: REMZİ KİTABEVİ/2002 – Sayfa:194 / Paragraf:10 }

Biz, Bir Ahenk İçinde; VATANDAŞ BAŞARISI İÇİN: İÇ ÂLEMİMİZİ AÇIĞA VURMAYA ÇABALASAK BİLE; İÇ ALEMİMİZİN ANCAK ZERRESİNİ ANLATIYA ALABİLİR, ANCAK HAKK TAKDİRİNCE ANLAŞILABİLİRİZ!. VATANDAŞ BAŞARISI ADINA; VATANDAŞIN İÇ ÂLEMİNİ KEŞFETMELİ ÖNCE ve SONRASI: MOTİVASYON!. VATANDAŞIN İÇ ALEM MESELESİ HAKKIYLA ANLAŞILIRSA; MOTİVASYON ETKİLİ OLUR VATAN AŞKINA!.

ÖFKEMİZİ YENMELİYİZ! İLETİŞİM HALİNDE OLDUĞUMUZ VATANDAŞIMIZI DA; ÖFKEDEN ARINDIRMALI!. ÖFKE; ALGILAMA BAKIŞ AÇISINA DİREKT ETKİ YAPAR ve İLETİŞİM HAKK OLAN DEĞERE UZAK KALIR!. ÖNCELİKLE; NE VERMEK İSTEDİĞİMİZİ ve SONRASINDA; VATANDAŞA ULAŞILABİLİRLİĞİ KEŞFETMELİ: VATANDAŞIMIZIN KALBİNE İNEREK, FENOMEN DÜNYASI İNCELİĞİNE: KAZANIMLARI SAĞLAMAK ADINA!. BİZİM ALGI ZEMİNİMİZ ve VATANDAŞIMIZIN ALGI ZEMİNİ; BİR OLMALI Kİ ANLAŞILMA OLABİLSİN!. KENDİ ALGI ZEMİNİMİZİN İLETİŞİME KATKISI AZ OLUR; VATANDAŞ HANGİ ALGI ZEMİNİNİNDE BAK!. VATANDAŞA ULAŞILABİLİRLİK; VATANDAŞIN ZEMİNİNİ KEŞFETMEKLE ELDE EDİLEN! ÇOK DİKKAT ET!. BİR MOTİVASYON GEREKSE VATANDAŞA; VATANDAŞIN KENDİNİ ÖNEMSEMESİNİ SAĞLAMALI ÖNCELİKLE!.

{Kaleme Alan: Kemal KABCIK / ANTALYA / 02 Ekim 2011 Pazar 06:45:16}

Yorum

KEMALİN GÜNCESİ:
                    GÜNCE ESİNİ

= OKUMANIN ÜMİDİNDE YENİ HAYATLAR! =
                    = BAĞLANTI: ---/---/--A =
                    = OKUMA AHDİ İLE; İKRARINDA DURMAK! =
                    = BASAMAK: 000.000.001 =
                    = ÜMİT; BELKİ DE SONRAKİ SAYFADAYDI! =

“JANE EYRE” Adlı Romandan Kısa Bir Anlatı:

{…/././…} Emily’nin tek romanındaki kişilik çözümlemesi derinliğinden {…/././…}

{JANE EYRE – Charlotte BRONTE - Roman – Türkçesi:Burhan AYSEVEN – KARINCA KİTABEVİ – Sayfa:008, Paragraf:01 -/- 30 Haziran 2007 Cumartesi 06:41:21}

= ARAYIŞLARIMIZI “’AŞK’”A SUNMALIDIR =
                    = HER ŞEY “TÜRKÇE”MİZ İÇİNDİR!.. =
                    = “OKUMAK YAŞAMAKTIR” =
                    = “AŞK”A DAİR NE VARSA OKUMALI =
                    = HUZUR; DİLİMİZİN UCUNDA BİR AŞK!. =

Yorum

KEMALİN GÜNCESİ:
                      = OKUMANIN ÜMİDİNDE YENİ HAYATLAR! =
                      = BAĞLANTI: ---/---/--B =
                      = OKUMA AHDİ İLE; İKRARINDA DURMAK! =
                      = BASAMAK: 000.000.002 =
                      = ÜMİT; BELKİ DE SONRAKİ SAYFADAYDI! =

{…/././…} güçlü iradeli bir kadını tanımlamak için {…/././…}

{JANE EYRE – Roman – Charlotte BRONTE - Türkçesi:Burhan AYSEVEN – KARINCA KİTABEVİ – Sayfa:009, Paragraf:02 -/- 30 Haziran 2007 Cumartesi 06:52:54}

= ARAYIŞLARIMIZI “’AŞK’”A SUNMALIDIR =
                      = HER ŞEY “TÜRKÇE”MİZ İÇİNDİR!.. =
                      = “OKUMAK YAŞAMAKTIR” =
                      = “AŞK”A DAİR NE VARSA OKUMALI =
                      = HUZUR; DİLİMİZİN UCUNDA BİR AŞK!. =

Yorum

Eyvallah okumak lazım. Bir cümelde neler gizli. Yazmak lazım. Bunları 15 yıldır yaptım ve şimdi filmlere geçtim. İzlemek lazım diyorum.
                        Orjinal yazı sahibi: FURKANCELL View Post

Bir Kitap Cümlesi; İnsanı Nerelere Götürür?. Kimi Zaman; Yaşanmak İstenilen Bir Düştür Kitap Cümlesi, Kimi Zaman; Yaşanmış Bir Hayat Gerçeğinin Kısa Bir Anısıdır Kitap Cümlesi!. Okumak Gerekli; Yaşamasını Öğrenmek İçin!. Yazmak Gerekli; Çünkü İnsan Yazarak Da Öğrenebiliyor Yaşamasını!. Paylaşmak Gerekli; Her İnsanın Mutluluktan Yana Payının Çoğalabilmesi İçin, Her İnsanın Mutluluktan Yana Payının Artabilmesi İçin!. Bencil Değilim Çok Şükür; HER İNSANIN MUTLU BİR HAYAT SÜREBİLMESİNİ İSTEYEN BİRİLERİNDENİM BENDE!.

http://www.psikoloji.gen.tr/blog.php?3105-FURKANCELL

Yorum

“AİT OLMA GEREKSİNİMİ: İnsanın Doğuştan Getirdiği Bir Gereksinimdir. İnsanoğlu Bir Aileye, Derneğe, Spor Kulübüne, Dine, Millete, Bayrağa Ait Olmak İster. Ait Olmadığını Hissettiğinde Yalnızlık Çeker.”

{ Kitap Adı: KEŞKESİZ BİR YAŞAM İÇİN İLETİŞİM DONANIMLARI – Kitap Yazarı: Doğan CÜCELOĞLU – Yayınevi: REMZİ KİTABEVİ/2002 – Sayfa:193 / Paragraf:01 }

Biz, Bir Ahenk İçinde; Dostluğa Hizmette Olmalıyız: VATANIMIZ İÇİN, BAYRAĞIMIZ UĞRUNA!. Biz, Bir İnancın İçinde; YETMİŞ MİLYONLUK HUZUR ve UMUDA ADANMALIYIZ: MİLLETİMİZ İÇİN!. Biz, Bir Azmin İçinde; DAİMA YÜRÜMELİYİZ SAMİMİYET İÇERİSİNDE: VATANDAŞ BAŞARISI İÇİN!. Biz, Birlik İçinde; Çalışmalıyız: Ben Bende Bulunanla, Sen Sende Bulunanla DAİMA AŞKA!.

{Kaleme Alan: Kemal KABCIK / ANTALYA / 02 Ekim 2011 Pazar 05:29:14}

Yorum

=29 Ağustos 2013 Perşembe 08:48:33=

Her Hatada HAYATA YENİDEN DOĞMAK, YENİDEN PAYLAŞMAK!.
                            =00.000.001=
                            HAYATI SEVDİM; AHENK İÇERSİNDEKİ YILDIZLARI GÖRÜNCE!.

KOCA MUHASEBE BÜROSU ELEMANI KEMAL KABCIK; OKUMAKTA!.

KEMAL’İN GÜNCESİ:
                            GÜNCE ESİNİ

=OKUMANIN ÜMİDİNDE; YENİ HAYATLAR!=
                            =BAĞLANTI: ---/---/--A=
                            =OKUMA AHDİ İLE; İKRARINDA DURMAK!=
                            =BASAMAK: .000.000.001=
                            =ÜMİT BELKİ DE SONRAKİ SAYFADAYDI!=

{…/././…} Emily’nin tek romanındaki kişilik çözümlemesi derinliğinden {…/././…}

{JANE EYRE – Charlotte BRONTE - Roman – Türkçesi:Burhan AYSEVEN – KARINCA KİTABEVİ – Sayfa:008, Paragraf:01 -/- 30 Haziran 2007 Cumartesi 06:41:21}

=ARAYIŞLARIMIZI AŞKA SUNMALIDIR=
                            =HER ŞEY TÜRKÇE AŞKI UĞRUNADIR!=
                            =OKUMAK YAŞAMAKTIR=
                            =AŞKA DAİR NE VARSA; OKUMALIDIR=
                            =UMUT DİLİMİZİN UCUNDA BİR AŞK!=

Yorum

“AİT OLMA GEREKSİNİMİ: İnsanın Doğuştan Getirdiği Bir Gereksinimdir. İnsanoğlu Bir Aileye, Derneğe, Spor Kulübüne, Dine, Millete, Bayrağa Ait Olmak İster. Ait Olmadığını Hissettiğinde Yalnızlık Çeker.”

“Seni Diğerlerinden Farksız Yapmaya Bütün Gücüyle Gece Gündüz Çalışan Bir Dünyada, Kendin Olarak Kalabilmek, Dünyanın En Zor Savaşını Vermek Demektir. Bu Savaş Bir Başladı Mı, Artık Hiç Bitmez!...”

Ben Bekar Biriyim!. Yüreğimdeki Sıkıntı; Bekarlığımdan Kaynaklanmıyor: Çünkü, Bilmiyorum Ki Babalık Etmek Ne Demek?. Bekar Oluşum; Aile İlişkilerini Düşünmeme Mani Olmadı!. Bir Eşim Varmış Gibi Yaşıyorum!. Bir Babaymış Gibi Davranıyorum ve Şiirler, Metinler Yazıyorum Ben!. Bir Babaymışım Gibi, Bir Evladım Varmış Gibi, Evladıma Bir Öğüt, Eşim Varmış Gibi, Eşime Tatlı Bir Söz Arayışı İçerisindeyim Hep!. Düşünmeye Çabalıyorum Genellikle!. Baba Olsaydım Eğer; Eşimin ve Evladımın Mutluluğundan Daha Büyük Bir Mutluluk Yaşamak İstemezdim!. Tek Başıma; Eşimin ve Evladımın Mutluluğunu Arttırabilmek İsterdim!. Kitapları İyi Anlamak ve Kitap Öğütleri ile Ailemi Motive Edebilmek İsterdim!. Anti-sosyalim ve Yalnızlığa Alışığım Çok Şükür!. Yapmak İstiyorum, Gerçekleştirmek İstiyorum Herhangi Bir Başarıyı; Başarılarıma Destekçi Aramak Yerine, Ailemin Başarısına Destekçi Olmak Bana Daha Da Doğru Olan Oluyor Benim İçin!. Yalnız Değilim; Kitaplarım Var Okuyorum, Yalnız Değilim Okuyorum ve Düşünüyorum, Yalnız Değilim Düşünüyor ve Yazıyorum, Yalnız Değilim Yazıyorum ve Paylaşıyorum Ben!.

bayıldım şunlaraaa bende bendekileri yazarım belki kendimi iyi hissedersem

Yorum

İşleniyor...
                              X