Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gençlikte bunama (?)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Gençlikte bunama (?)

Demans, yaşlılarda bunama hastalığı demek ama bi de gençlikte yaşlanma hastalığı mı vardı öyle bi hastalık var mıydı ?
    "Ben anlamadığım şeyleri ciddiye almam."

Gençlikte tükenme sendromunu duymuştum ama bunamaya hemen hemen hiç rastlamadım .Genç bir insanın bu noktaya gelmesi için hayattan tamamen kopmuş olması beklentilerinin ve hayatın hiç bir anlam taşımaması gerekir ki ,genç birine bunu hiç yakıştıramam.

Tamam hayat acı ,zor ,acımasız ,ikiyüzlü riyakar olabilir ama tum bunların üstesinden gelebilmek pekala mumkun .Hayatı başkaları için değil kendimiz için yaşadığımızda ,her şeyi kafaya takmadan sadece mutlu olmak istediğimizde hayat çok daha keyifli olacak ,kafamızı karma karışık eden duşuncelerden uzaklaşacak ve bizde bunamaya neden olacak sorunlardan arınmış olacağız .

Yeterki hayatı sevelim ve mutlu olmak isteyelim .
    ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

gençlikte çok zor bir ihtimal .65 yaşından snra sık görülmeye başlıyor 80 li yaşlarda artık tavan durumundadır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Menessa View Post
        gençlikte çok zor bir ihtimal .65 yaşından snra sık görülmeye başlıyor 80 li yaşlarda artık tavan durumundadır
        Hmm anladım.. bi sorum daha var ama nasıl soracağımı bilmiyorum:

Şizofrenideki varsanı kavramı internette çok mu çarpıtılıyor acaba
        çünkü ben uzun bi dönem optik ve işitsel halüsinasyonlar yaşadım
        o dönemde ço akıllı,zeki ve dışadönük bi insandım karakter olarak bi de yaşadıklarımın hangisi şizofreni anlayamadım.. şizofrenide kişi bişeyleri yetenek haline getiriyomuş ama neyi bilmiyorum.. ayrıca halüs. görmek veya işitmek özgüvenin yüksek olduğunu göstermez mi ?
        "Ben anlamadığım şeyleri ciddiye almam."

Yorum

varsanılar yaşıyosunuz diye bu teşhisi kendinize siz mi koydunuz yoksa doktor onaylı mı şizofren oluşunuz ?
          şizofrenideki varsanılar hastalığın şiddetini de belirler aynı zamanda.arada büyük bir ilişki var.siz çarpıtma olduğu kanısına nasıl varabildiniz ?
          ayrıca varsanılarla yaşadığınız dönem daha zeki olmanız halüsinasyonların özgüven verici yada özgüveni yüksek insanlarda meydana gelmesi de demek değildir.
          zekiliğin varsanıyla kazanıldığını söylemişsiniz apaçık.o halde şizofreniyle kazandığınız sizin yeteneğinizde bu olsa gerek.
          ama şu anda zeki akıllı dışadönük biri değilmiş gibi bahsetmenizden şizofreniyi atlatmış olduğunuz kanısına varıyorum.zor bir başarı olsa gerek

Yorum

Tam tersine işitsel ve görsel sanrılar özgüveninizin dibe vurmasına sebeb olabilir. Bunların şiddeti arttıkça özgüveninizinde o oranda azalacağı durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TheBrain View Post
              Demans, yaşlılarda bunama hastalığı demek ama bi de gençlikte yaşlanma hastalığı mı vardı öyle bi hastalık var mıydı ?
              Bunama demede kullanilan agir ilaclardan dolayi kendini sersem gibi hissedebilirsin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TheBrain View Post
                Hmm anladım.. bi sorum daha var ama nasıl soracağımı bilmiyorum:

Şizofrenideki varsanı kavramı internette çok mu çarpıtılıyor acaba
                çünkü ben uzun bi dönem optik ve işitsel halüsinasyonlar yaşadım
                o dönemde ço akıllı,zeki ve dışadönük bi insandım karakter olarak bi de yaşadıklarımın hangisi şizofreni anlayamadım.. şizofrenide kişi bişeyleri yetenek haline getiriyomuş ama neyi bilmiyorum.. ayrıca halüs. görmek veya işitmek özgüvenin yüksek olduğunu göstermez mi ?
                Varsanılar şizofrenin bir belirtisidir. Büyük ihtimalle o dönemde varsanılar dışında kendi benliğinizi yüksek gören hezeyanlarınız da vardı bu yüzden sahte bir özgüvenle dışa dönüktünüz. Şimdi kendinize dönmüşsünüzdür büyük ihtimalle. Şizofrenide hafıza ve zeka ile pek alakası yok. Hastalanmadan önce ne iseniz şimdi de osunuz. Gerçi şizofreni ağır yıkımla seyreden bir hastalık olduğu için bu söylediklerimde de bir miktar düşüş olur.

Yorum

İşleniyor...
                X