arkadaşlar çok fazla varlığı sorguluyorum kendşme engel olmadan takıntı yaptım gibi psikiyatr prozac verdi 5 aydır kullanıyorum bi etkisi yok düşünceden kurtulamıyorum ne yapmam lazım hastalıpım varsa adı nedir teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
varlığı sorgulamak
Collapse
X
-
Seni yanlış bilgilendirmek istemem ama okb takıntılı düşünce olabilir düşüncelerine yön veremiyorsan istemeden düşünüyosan böyledir eğer düşünüp aşırı endişe duyuyosan anksiyete bozukluğuda olabilir bende yaşadım bunları için rahat olsun insanların hayatlarında zaman zaman böyle düşünceler oluyor yinede sen takmamaya çalış ne zaman takmassan ozaman etkisini yitirir bu hastalık sana tavsiyem psikiyatrik yardım al şu konudada için rahat olsun insan düşündüklerinden sorunlu değildir istediğini düşünebilir ancak ağzıyla söyleyip bedeni ile yaptıklarından sorumludur
Yorum
-
metafizik dediğin dipsiz kuyudur kesin cevaplar istiyorsan pozitif bilimlere yönelmek zorundasın eğer dşünmek eğlenceli felsefe yapmak istiyorum dersen bu işlerin sonu olmadığını bilerek hobisine yapıp, hiç bir şeyi ciddiye almayacaksın.Orjinal yazı sahibi: asell82Yardım almalısınız.Bende bu evrelerden geçtim.Çok fazla acı çekiyor
insan o zaman ortaokuldaydim.Din Kültürü hocamızla konustum. Bana bu konuyla ilgili bir kitap tavsiye etmişti.İlk iş gittim o kitapları aldım. Belli. bir süre rahatladım ama sonra başka sorular geldi peşisıra. Gelsin diyeceksin ne olursa olsun bir uğraş bul kendine bedenen yorul Felak. ve Nas. sürelerini oku. geçecek emin ol
Yorum
-
Varlığı sorgulaman ne hastalığı,hastalık mıdır bilmiyorum.Ben de ara sıra sorguluyorum ama sorguladıkça işin içinden çıkamıyorsun,takıyorsun.Seninkisi meraktan başlayan ama sonucuna çıkamadıkça daha da sorguladığın için takıntı olabilir.
Umarım bu sorunlardan rahatlamışsındır.
Yorum
-
Aynı şeyler bende de yerleşti. Ama herşey intihar kararımdan sonra oldu. Ölüme o kadar yaklaştım ki sonrasında ölümden sonra ne olacak, sonsuza kadar yok mu olacağız, yoksa başka birşeyler olacak, hayatın bir anlamı var mı bunun gibi konularda kafamda kurgulamaya başladım. O kadar kafamda kurguladım ki bunun gibi şeyleri ölümden müthiş şekilde tırsmaya başladım. Bunda geçen sene vefat eden babamın payı büyük. Çevrende yakınlarından birinin ölümünü görürsen etkileniyorsun da. Bildiğim kadarıyla bu tarz felsefik konularla uğraşmak pek te sağlık belirtisi değil. Zaten bir sonuca da götürmüyor. Kaldi ki insanlar var olduğundan beri bu gibi şeyleri sorgulamışlar ama bir çözüme ulaşamamışlar. Boşlukları tanrı denen kavram ile doldurursan en kolay çözüm yolu. Eğer inancın da yoksa dipsiz bir kuyuya doğru inersin. Kafanı başka şeyler ile oyala çünkü boşuna olan bir zihin aktivitesi.
Yorum
-
Ölümden sonra buranın 5 duyun kadar gerçek olduğunu göreceksin.Ve gerçek olan şey madde olmayandır yani tanrıdır bizlerse onun hayali.
Varlığı sorgulayarak bir yere varamazsınız.Önemli olan ne kadar var olduğumuz değil ne için burada olduğumuzdur.Hayatınızı yaşayın.
Yorum

geçiyor zamanla
Yorum