Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yemek ve psikoloji

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yemek ve psikoloji

Yediğimiz,içtiğimiz gıdalar bizim psikolojimizi ne kadar etkiler.Acaba birçoğumuz gıdalardan ihtiyacımız olan besin,vitamin ve mineralleri yeterli düzeyde alıyormuyuz.Olaylara tersden bakarsak,eğer psikolojik rahatsızlıklarda (folik asit ,selenyum,niasin...VS) kişilerde az çıkıyorsa,biz gıdalarla ve desteklerle bunları fazla alsak psikolojik olarak daha dayanıklı olurmuyuz ?Yeteri kadar su içiyormuyuz ?Sadece niasin takviyesiyle depresyonu tedavi eden tıp doktorları var.Balık yağının insan psikojisini olumlu etkilediğini biliniyor.Depresyon oranı en az olan ülke Japonya,Mikro düzeyde acaba yeterlimiyiz ?bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum

OKB'liler için bir kaç faydalı yiyecek biliyorum. ancak gençler için söylüyorum annenizi-babanızı zor durumda bırakmayın "anne/baba şu yiyecek bana iyi geliyomuş bana illede ondan alın" demeyin. İlaç öncelikli kaynak sizin için. ama mesela peynir, çikolata, portakal, mandalina, domates, çilek, muz, yoğurt vs. OKB'ye iyi geliyor. ayrıca süt OKB'ye iyi gelen bir içecek.

Yorum

Bazı besinlerin psikolojiye katkıları olduğu doğru.Bitki çayları diyebiliriz(Melisa,sarıkantoron).Bunlar heyecan,korku gibi anksiyetelere ilaç deniliyor.Ben bunları kullanıyorum ve bana biraz faydası oldu.Yani besinleri fazla ya da az tüketmek psikolojik durumlara yol açtığı doğru.Yalnız düzenli beslenmek psikolojiyi sağlam yapmaz.Ben öyle insanlarda gördüm.Çevre,koşullar,aile de önemli.Japonyada bu kadar az olmasının nedeni bana göre orada olan imkanlar olabilir.Sen peki ne düşünüyorsun?Soruyu doğru anlamışımdır umarım.

Yorum

Güzel konu açmışsın. Yediğimiz gıdalar sağlığımızı, gücümüzü, direncimizi doğrudan etkiler. Beslenme insan hayatında son derece önemli bir konudur. Vitamin, mineral noksanlıkları vücutta hastalıklara yol açar. ama şu da var ki bazen görüyorum; sağlığına hiç dikkat etmeyen, deli gibi sigara içen, diş fırçalamayan, spor yapmayan insanlarda ne bir çürük, ne bir ağrı görüyorum. Acaba genetik yapıdan mı kaynaklanıyor diyorum. Yine de bedeninize elinizden geldiğince bakmalısınız.
        Orjinal yazı sahibi: HANS View Post
        Yediğimiz,içtiğimiz gıdalar bizim psikolojimizi ne kadar etkiler.Acaba birçoğumuz gıdalardan ihtiyacımız olan besin,vitamin ve mineralleri yeterli düzeyde alıyormuyuz.Olaylara tersden bakarsak,eğer psikolojik rahatsızlıklarda (folik asit ,selenyum,niasin...VS) kişilerde az çıkıyorsa,biz gıdalarla ve desteklerle bunları fazla alsak psikolojik olarak daha dayanıklı olurmuyuz ?Yeteri kadar su içiyormuyuz ?Sadece niasin takviyesiyle depresyonu tedavi eden tıp doktorları var.Balık yağının insan psikojisini olumlu etkilediğini biliniyor.Depresyon oranı en az olan ülke Japonya,Mikro düzeyde acaba yeterlimiyiz ?bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bülbül View Post
          Bazı besinlerin psikolojiye katkıları olduğu doğru.Bitki çayları diyebiliriz(Melisa,sarıkantoron).Bunlar heyecan,korku gibi anksiyetelere ilaç deniliyor.Ben bunları kullanıyorum ve bana biraz faydası oldu.Yani besinleri fazla ya da az tüketmek psikolojik durumlara yol açtığı doğru.Yalnız düzenli beslenmek psikolojiyi sağlam yapmaz.Ben öyle insanlarda gördüm.Çevre,koşullar,aile de önemli.Japonyada bu kadar az olmasının nedeni bana göre orada olan imkanlar olabilir.Sen peki ne düşünüyorsun?Soruyu doğru anlamışımdır umarım.
          Bencede çevre,koşullar ve ailenin etkisi mutlaka var.Japonyadaki imkanlarında rolü vardır.genel kanı deniz ülkelerinde,deniz ürünlerini fazla tüketen özellikle balığı bu ülkelerde depresyon gibi vakalar oldukça düşük seviyelerde görülüyormuş.Benim düşüncem balık yağının depresyondan koruyucu etkisinden dolayı sofralarımıza balığı daha fazla koymamız gerektiği yada balık yağı kapsülü kullanmalıyız.Bağırsak floramızı beslememiz gerektiğini düşünüyorum.kefiri hayatımıza daha fazla sokmalıyız.Daha doğal gıdalar tüketmeye çalışmalıyız.Şu 3 şey bana çok ilginç geliyor 1)vücuttaki serotoninin % 95inin bağırsaklarda bulunması 2) iç organlarla beyin arasındaki en önemli sinir olan vagusu oluşturan liflerin % 90ının beyinden mideye değil de mideden beyne bilgi taşıması 3)bağırsak mikroorganizmalarının nörotransmitter üretebilmesi

Yorum

Sağlıklı beslenmek bence çağın en zor işlerinden biri. Zaman mekan sıkıntısı bir yana yediğimiz ürünlerin ne kadarı hormonsuz ?? Dikkat etmeye özen göstersek de bence en önemli iş doğal ürünlerle beslenmeyi sağlamak.. İşte sırf bu yüzden bahçemde salatalık yetiştirenileceğim bir yerde yaşamak istiyorum.
            ........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
              Güzel konu açmışsın. Yediğimiz gıdalar sağlığımızı, gücümüzü, direncimizi doğrudan etkiler. Beslenme insan hayatında son derece önemli bir konudur. Vitamin, mineral noksanlıkları vücutta hastalıklara yol açar. ama şu da var ki bazen görüyorum; sağlığına hiç dikkat etmeyen, deli gibi sigara içen, diş fırçalamayan, spor yapmayan insanlarda ne bir çürük, ne bir ağrı görüyorum. Acaba genetik yapıdan mı kaynaklanıyor diyorum. Yine de bedeninize elinizden geldiğince bakmalısınız.
              Bende genetik yapının etkisi olduğunu düşünüyorum.Çevresel koşullar sigara içmek,spor yapmamak vs hastalığın ortaya çıkmasını tetikleyen unsurlar

Yorum

Karatay prensiblerinin,insanın psikolojinede olumlu yansıyacağını düşünüyorum.başta fabrikasyon paketlenmiş ürünlerden ve şekerli gıdalardan uzak durmak lazım

Yorum

Fabrikasyon paketlenmiş gıdalardan uzak durun diyor da piyasadaki gıdaların %90 ı paketlenmiş ve raf ömrü olan şeyler. Modern hayat, nakliyecilik, globalleşme, makineleşme doğal hiçbirşey bırakmadı.
                  Orjinal yazı sahibi: HANS View Post
                  Karatay prensiblerinin,insanın psikolojinede olumlu yansıyacağını düşünüyorum.başta fabrikasyon paketlenmiş ürünlerden ve şekerli gıdalardan uzak durmak lazım

Yorum

Yaşadığımız çağda doğal olan azalıyor.Anca kendiniz biçeceksiniz,üreteceksiniz.

Yorum

İşleniyor...
                    X