Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insanlar neden kötü??

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

bu kadar kötümser bakmayın lütfen, öyle iyi insanlarla karşılaşıyoruz ki bazen (((((: bu kadar genellemeyin
    just a smile

Yorum

kendını ıyı bılen kotulere ne yararkı benim iyiligim..

böyle oluyor işte... ya bırde çekım yasası bence kotulerdede işe yarıyor nerde bır ıkıyuzlu varsa kotu kalplı varsa bakmıssın yakın arkadas oluvermısler.. ama henuz bır saf temız kalplı bulamadm kendıme :P
      sus

Yorum

bulursun mutlaka vardı ama sen göremiyosundur, iyi bak
        just a smile

Yorum

su an cevremde goremiyorum ama.. sonunda kazanan iyiler oluyor elbet. ben hala inanıyorum bu masala. hatta ıyı bır cocuk olursanız sırınlerı gorebılırsınız gıbı gelıyor bu bana gulmeyın :lol: o kadar bosskı ıcım.. bır kac kısının ıyımser bırsey soylemesı bıle benı anlık gaza getırıyor.. ınanıyorum ama belkı bırgun bulucam.. ama bu cevrede degıl sanırım..
          sus

Yorum

bu kadar eminsen değişik çevrelere girmeyi, farklı insanlar tanımayı dene, önyargıdan uzak dur ve evet çekim yasasına ben de inanıyorum, çok iyi çalışıyor
            just a smile

Yorum

arkadaslar iyi kötü yorumlarınızdan dolayı tşkr ederim.ellerinize sağlık,,insanı kötü yapan 1 tek neden yoktur bence birçok neden vardır,,insanların birbirine kötü olmasını sebebi yine başka bir insan,,hiçbir insan kötü doğmuyor.şartları onu kötü yapıyor...
              mutlu sonlar henüz bitmemiş masallar içindir...

Yorum

Insanlarin görüs acilari farkli oluyor, geldikleri bölge, gördükleri egitim, yasadiklari hayat, düzenleri farkli ve herkes yasadigina göre kafalarinda alismis olduklari bir tavir ve karakterlere sahiplerdir.

Kötü olmak herkes icin farklidir, ama bunlarin en Kötüsü, kötüyü iyi olmadigini bilerek KÖtülüyü yapmak.

Kimse yaptiginin altinda kalmaz (INSALLAAAHHH), ben de cok cektim böyle kÖtülük yapmakla mutluluk duyan insanlardan.

Neden kötülük yapiyorlar ?? Belki kiskandiklari icin, cekemedikleri icin, basit seylerden mutluluk alamdiklari icin, her zaman daha fazlasini istedikleri icin hic bir zaman doymak bilmedikleri icin.....

Yorum

bence butun insanların içinde biraz kötülük, bencillik, düşüncesizlik, yalancılık... vardır. Ama onemli olan sizin bunlara ne kadar izin verdiğinizdir. insanlar sınırlarını bilmedikleri kişilerin sınırlarını deneyerek oğrenirler bu durumda sizin kendi sınırlarınızı,size ne kadar kötülük yapabileceklerini gostermesi gereken yine sizsinizdir. javascript:emoticon(':!:') ilkokul öğretmenim bize empatinin ne kadar onemli oldugnu soylerdi hep ama malesef etrafınıdaki herkesin empati yapamadığı gerçeği zamanla öğrendiğiniz bir gerçek oluyor. bu nedenle herkese empati kurmayın derim ben. cunku kimse sizi düşünerek davranma hassasiyetini gösteremeyecek kadar bencil bu zamanlar.

Yorum

KÖTÜ

Kötü kim?Ben değilim.Can yakmıyorum,insanların hakkını gasbetmiyorum,küçük yalanlarla mutsuz etmiyorum,düşene tekme vurmuyorum,insanlarla konuşurken onların kendilerini değerli hissetmelerini sağlıyorum,arkalarından konuşmuyorum,yüzlerine söylemem gerekenleri yapıcı söylemeye çalışıyorum,işimi doğru yapıyorum,küçükleri seviyor büyükleri sayıyorum.Bu liste uzayıp gider.Çevrenin tüm etik değerlerini yapmaya çalışıyorum ama hep mutsuzum ve psikolojik rahatsızlıklar beni buluyor .
                    Yaptıklarının karşılığında tam tersi tavırları görüyorsan bunun adı kötülük değil mi?
                    Her güzel günün bir yerinde keder okunur.

Yorum

Ben insanların genel anlamda kötü olduklarını düşünmüyorum.Gerçekten kötü ve zalim olan insanlarda var hayatta, çok şükürki sayıları çok çok fazla değil henüz.Mesela hiçbirimiz dört dörtlük değiliz..bende kasıtlı olarak birisine kötülük yapamam fakat benimde kötü olduğum insanlar vardır yani beni kötü bilen insanlar vardır.Ve bunun arkasında da çok mantıklı gerekçelerim vardır.Bize kötülük yapan kişi içinde bu şekildedir.O kişi de bize kötülük yaparken kendine göre haklı sebepleri vardır.Fakat kim gerçekten masum ve kim gerçekten haklı bunu ancak Allah bilebilir.

Bence insanlar kötü diye düşünerek hayata bakışımızı olumsuzlaştırmamalıyız..herkesi olduğu gibi kabul etmeliyiz..kendime söylüyorum bu arada..

Yorum

konu biraz geniş oldugu icin ve cevaplarda "insanlar neden iyi" gibi bir yazı gordugum ıcın bende cevap vermek istedim biraz işi felsefeye cekmis arkadaşlarımız ;

şöyleki aslında en başta kader olmak üzere hepsi bizim bakış açımıza yönelik oluşan şeyler mesala yalan söyleyemek kötü bir şey bize yalan söyleyen birisi bize göre kötülük yapıyor ama kendi çıkarları olduğundan dolayı kendisi için iyilik yapmış oluyor peki onun için iyilik nedir ? kendi çıkarlarını korumak peki bu kendi çıkarlarını korumayı kim istiyor ? kendi nefsi dimi ! peki insanın kendi nefsi kendisi için kötülük isterken başkasına nasıl iyilik yapmasını bekleyebiliriz.
                        Demek istedigim herkezde aslında kötülük var ama bunun üstüne çıkan ve bunu kontrol edebilen herkez kendisi ve başkası için iyilik yapmış oluyor.
                        Tabi birde unutmadan her insanın subjektif görüşü var iyilik ve kötülük üzerine benimkide bu sizinkiside bir başka olabilir zaten ne demişler evrendeki en uzak mesafe 2 birbirine olan karşıt düşüncesinin mesafesidir.

Neden iyilik yapma ihtiyacı duydugumuzun yada bekledigimizin cevabı ise bana göre herkezin en hat safhada olsa bile bir tanrı inancı var eger tanrının bizlere getirdigi ilahi olaylar ve diger etkenler olmasaydı ve gelecegimiz için bir şüphe yada merak bizde olmasaydı herkez emin olunki kötülük yapardı. Herşeyin meraktan geldiğini herşeyin başlangıcı olduğunu biliyoruz öyle diilmi arkadaşlar bir elma yüzünden

Yorum

İşleniyor...
                        X