Merhaba arkadaşlar 4 ay sonra yurtdışına gideceğim okumaya en büyük hayallerimden birisiydi fakat internette rastladığım arkadaşlar çok zor yenildik döndük diyorlar. Homesick denen olay ya benimde başıma gelir ve aniden dönersem diye çok korkuyorum bunlar farkındayım lakin bir anlık depresyona yenilmek istemiyorum tavsiyesi veya bu konuda tecrübesi olanlar var mı acaba? Daha önce okul değiştirmiş alışamamış geri dönmüştüm sonrasında tabikide pişman olmuştum onun gibi bir olay yaşamak istemiyorum lütfen yardım edin...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Geri dönmekten çok korkuyorum
Collapse
X
-
Eger gercekten yurtdisinda okumak istiyorsan butun zorluklara dayanikli olmalisin. Baskalarinin sozleriyle gozun korkmasin.
elbet kolay olicak farkli bir ortama farkli culturde insanlarla tanisicaksin.
ama ne icin gittigini ve hedefine odaklanirsan sorun yasamazsin.
kendine guven ve odaklan. Hic bir guzellik kolay elde edilemez. Zoeluklara hazirlikli ve direncli olmaya calis. Eger bunu basarirsan zor donemden sonra eline alicagin diplomayi dusun.
-
Ukrayna'ya gideceğim. Bu konularda zayıfım alışma problemim var bunu aşmak istiyorum korkak biri gibi annesinin yanına pusan çocuk olmaktan kurtulmak istiyorum.Orjinal yazı sahibi: bir umut View PostKorku ile adim atma. Attigin adimlar saglam olsun ki geri donusu olmasin. Saglam adim atmazsan dusersin.
daha once okul degistirdiysen ne demek istedigimide anliyorsundur. Bu arada okumaya hangi ulkeye gidiceksin?
Yorum
-
-
Dediklerini yapacağım ve oraya gittiğinde bu dediklerini unutmayıp sana iyi bir teşekkür yazısı yazacağım oradanOrjinal yazı sahibi: bir umut View PostAmin cumlemizden insaAllah umarim yardimim dokunmustur. Bu arada arkadaslarinla bu konuyu fazla konusma onlar gozunu korkutmasin. Insan isterse herseyin ustesinden gelir inan kendine
Yorum
-
Nasıl tahmin ediyorsun bunu? Ben şuan aklı selim halimle dönmeyi asla düşünmüyorum. Ve diğer arkadaşımız gibi olumlu yapıcı eleştiri yaparsan sevinirim negatif halime negatiflik katmayın rica edeirm.Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View PostKolay değil, işin açığı ben de döneceğini tahmin ediyorum. Bakalım bir dene gör, yenilmek olarak değerlendirme bunu. Nerede rahatsan ora senin vatanın.Last edited by ruguh9; 12-05-2014, 10:58 PM.
Yorum
-
Bu senin tercihin . Eger orda okumak istiyorsan her turlu sabreder dayanirsun , ne kadar cok istedigine bagli . Eger aile ve burdaki sosyal yasamina cok duskunsen ciddi bi yanlizlikla mucadele etmek zorunda kalirsin , o noktada da hayati kararin buraya donmekle sonuclanir . Keske dememek senin elinde . Aeni senden iyi kimse taniyamaz . Keskelere firsat verme
Yorum

Yorum