Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kendini begenme sorunu.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kendini begenme sorunu.

Ailemden bir yakinim var teyzem.Hic evlenmedi 40li yaslarda annesiyle yasiyor kucuklugunde bazi hastaliklar gecirdigi icin evlenmeyi hic dusunmemis 20yasindan beri pek cok isi kendisi yapiyor ama enisteleri falan da yardim ediyor bu kisiye. Sorun su ki cok degisik bir insan bir hafta farkli bir hafta farkli davraniyor ortada hicbirsey yokken kucucuk bir olaydan sinirlenip aylarca küs kalabiliyor. Daha sonra hic birsey yokmus gibi ne bi ozur ne baska birsey dilemeden gelip herseye eskisi gibi devam ediyor. Bizde hasta oldugu icin ona kiyamiyoruz. Ama bu hep boyle hic arkadasi yok. Insanlari sevmiyor herkesten nefret ediyor. 3ayda 1mutlaka doktora gider en ufak agrisinda bile annesinin agrisinda hemen onu doktora goturur. Hic bir ugrasi yok emekli maasi ile geciniyor. Ve komsulariyla kavga ediyor komsularin cocuklarina kiziyor. Bazen cok mutlu ve sevecen gibi ama bazen bi insanda kucucuk bi hata gorsun onu cehennemin dibine sokuyor. Asla ozur dilemez. Asla kendisinden baska kimse hakli degildir. Asla ben de de hata var su konuda yanlis yaptim asla ama asla soylemez bunu kendini o kadar cok begeniyor ki. Bi yere gideriz aman benim evim daha guzel der hemen burnumzdan getirir. Evlensin demeyin cunku onun icin evlenmesini isteyen olursa yuvasi yikilsin diye beddua etti. Psikologa gitsin demeyin sorunlari oldugunu asla kabul etmiyor mumkun degil bu. Biz ne yapabiliriz bu durumda ben onun yegeniyim ve bu duruma uzuluyorum .

Kucukken ne rahatsizligi oldu?

Orjinal yazı sahibi: eesc View Post
    Ailemden bir yakinim var teyzem.Hic evlenmedi 40li yaslarda annesiyle yasiyor kucuklugunde bazi hastaliklar gecirdigi icin evlenmeyi hic dusunmemis 20yasindan beri pek cok isi kendisi yapiyor ama enisteleri falan da yardim ediyor bu kisiye. Sorun su ki cok degisik bir insan bir hafta farkli bir hafta farkli davraniyor ortada hicbirsey yokken kucucuk bir olaydan sinirlenip aylarca küs kalabiliyor. Daha sonra hic birsey yokmus gibi ne bi ozur ne baska birsey dilemeden gelip herseye eskisi gibi devam ediyor. Bizde hasta oldugu icin ona kiyamiyoruz. Ama bu hep boyle hic arkadasi yok. Insanlari sevmiyor herkesten nefret ediyor. 3ayda 1mutlaka doktora gider en ufak agrisinda bile annesinin agrisinda hemen onu doktora goturur. Hic bir ugrasi yok emekli maasi ile geciniyor. Ve komsulariyla kavga ediyor komsularin cocuklarina kiziyor. Bazen cok mutlu ve sevecen gibi ama bazen bi insanda kucucuk bi hata gorsun onu cehennemin dibine sokuyor. Asla ozur dilemez. Asla kendisinden baska kimse hakli degildir. Asla ben de de hata var su konuda yanlis yaptim asla ama asla soylemez bunu kendini o kadar cok begeniyor ki. Bi yere gideriz aman benim evim daha guzel der hemen burnumzdan getirir. Evlensin demeyin cunku onun icin evlenmesini isteyen olursa yuvasi yikilsin diye beddua etti. Psikologa gitsin demeyin sorunlari oldugunu asla kabul etmiyor mumkun degil bu. Biz ne yapabiliriz bu durumda ben onun yegeniyim ve bu duruma uzuluyorum .

Hayat kúcúk seylerden olusur.
    Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

herkes evlenmek zorunda değil ya da evlenmek sorunları çözecek diye bir şey söyleyemeyiz . ancak aylarca küs kalması , insanlara kızması veya kavga etmesi kötü şeyler . kafa dengi bir arkadaş bulsa iyi olabilir ama yalnızlığı seven bir insan sanırım .
      ego sum qui sum ...

Yorum

Psikolojik bi hastalik degil ama yillarca hastaneyle ugrastigi ve bakima muhtac olmasi falan onun psikolojisinde etkilemis sanirim. Simdi durumu iyi. Ama hic belli olmuyor ne zaman sinirlense falan hemen hastalaniyor doktora gidiyor sorunun psikolojik oldugu ne kadar bariz olsada asla kabullenmez psikologa gitmeyi. Arkadasta cozum degil cunku aileden olmayan kimse dayanamaz bu kaprislere yalan da soyluyor ustelik. Olaylari algilamasi cok farkli sizce sorunu ne olabilir yani. Bizim soylemedigimiz seyleri soylediniz diye ananeme anlatiyor ne kadar hayir soylemedik desekte inanmiyor. Kendi yalanlarina inaniyor. Sizofreni baslangici falan olabilir mi artik bumu dusunmeye basladik o kadar degiskenki.

Yorum

Evlendirip kurtulamıyorsunuz, psikoloğa da götüremiyorsunuz ee öldürün o zaman.
          Geriye tek çare kalıyor ona kendini iyi hissettirecek bir uğraş bulun ama dikkat edin “sen bunu yap, yapmalısın” gibi şeyler söylemeyin. Fikrin kendisinden çıktığını düşünmesini sağlayın. “… şeyler yapmakla uğraşan insanlar var çok ilgimi çekiyor ama ben o kadar yetenekli değilim vb vb” şeklinde yaklaşarak onun kendisine bir uğraş bulmasını sağlayın.

Yorum

onun evlenmesi sorunun ikiye katlanmasi demek bence zaten..
            Hobiler bulmalisiniz,aklini birazda vücudunu yorucak seyler olmali hayatinda..Kitaplar alin,iüler alin atki isteyin size örsün yada resim yapabilmesi icin birseylere tesvik edin..
            'Öldüm' der durur, yine de yaşarsın!...

Yorum

Teyzene anlayış gsterin lütfen. Kırmamaya çalışın. Toleranslı davranın. 40 yaşında bekar olup da psikolojisi düzgün olan bir insan, özellikle de bayan tanımadım. Boşanmış olanları kastetmiyorum. Tek neden bekarlık da değil. Bence onu mümkün mertebe hoş tutun. Elinde olmadan yapıyor. Kırılgandır kadınlar. Allah şifasını, huzurunu, yuvasını verir inşallah.

Yorum

Benim böyle bir teyzem olsa, canı cehenneme derdim.
                İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                Malcolm X

Yorum

Bunun evlenmekle bir ilgisi olamaz, aslında evlenmek istememesi ve o yönde dua edilmesini bile istememesinin nedeni dahi alttan alta ne kadar kaprisli, kendini beğenmiş biri olsa da, evliliğin sorumluluğunu bildiği ve onu istemediğini gösterir. Evlenmek istememesinin bir diğer nedeni küçükken geçirmiş olduğu hastane dönemleri, bunun sürekli tekrar edebileceği korkusu ve aslında ailesi hariç kimsenin onu çekmek istemeyeceğini içinde bilmesi de olabilir. Kendini beğenmek konusuna gelince bu yaşadıklarının getirdiği bir perde olabilir, ayrıca öyle olmasa dahi çevremizde her şeyi ile kendini beğenen, hep kendi giydikleri, kendi eşyaları, kendi düşünceleri daha iyi, daha değerli gibi sanan ve bunu söyleyen çok kişi var, üstelik biz bu insanlara normal deriz. Örneğin başkasının görünüşü ile alay eden misal " aa burnu çilli, sarışın ıyy hiç sevmem, o bacaklara o eteği giymiş bir de... " gibi sözler söyleyenler de hiç farklı değildir aslında.

Teyzenizde en ufak hastalıkta doktora koşma durumu var dediniz, annesi için bile o şekilde endişeleniyor diye belirttiniz bence bunun nedeni yine yaşadıklarının psikolojik geri dönüşleri, hem hastanelere yeniden düşmeye korkuyor, hem de annesini kaybetmek istemiyor çünkü onun kimi zaman ona bağırsa, küsse, kızsa dahi en değerlisi annesi. İçten içe her şeyin farkında olduğunu sanıyorum sadece sorunları var ve açıkça her zaman göstermese bile çok korkuyor. Bunun psikolojik olduğuna onu ikna edememeniz de normal, çözümü nasıl olur bilemiyorum ama keşke iyi bir doktora gitmeye onu ikna edebilseniz. Onun görebileceği somut bir şey olmadığından ikna etmek de oldukça zor olacaktır. Belki de zorla götürmeyi deneyebilirsiniz ama bu da ne tip sonuçlar doğurur bilemiyorum. Ondan önce onu nasıl ikna edebileceğinize dair acaba bir doktordan siz mi görüş alsanız, o doğrultuda belki bir sonuç elde edebilirsiniz.

NOT: 40 yaşına gelip evlenmemiş çok insan var, kimi kendi isteği ile evlenmiyor, kimi kısmet olmadığı için, üstelik benim çevremde ve tanıdıllarım içinde bu şekilde 4-5 kişi var ve hepsi geyet iyi durumda doğrusu, şimdiye kadar ne bir garip hereketlerini, ne aşırı sinirliliklerini, ne de hayata karşı farklı yaklaşımlarını gördüm, bu nedenle 40 yaşında olup evlenmemiş sorunu olmayan kadın yok gibi bir cümleye katılamayacağım. Üstelik bu bahsettiğim kişiler hem gerçekten güzel, hem becerikli yani ellerinden her iş gelir, aynı zamanda çalışan ve hoş sohbet insanlar. Bazen diyorum ki erkekler kör müydü ama isteyen de zamanında olmuş baya sadece tek sonuç kalıyor kısmet, bu sonucu içine sindiren ve mantıklı olan insanlarda da o bahsettiğimiz sorunlar zaten olmuyor. Arzu olabilir, bir yuva özlemi olabilir ama bu insanları zıvanadan çıkartacak ya da psikolojilerini bozacak demek değil illa ki, lütfen bu tip genellemeler yapmayalım.

Bence zaten bu insanlarda psikolojik sorun oluşmasına neden olan şey etrafın davranış şekli, yani sen bir insan illa evlenmeliymiş gibi davranır, o kişilere sürekli öyle imalar yapar, hatta şimdi burada yazmak bile istemeyeceğim kötü sözler, garip alaylar ve daha da beteri malum evlenmemiş ya da dul insan oldu mu bazı saçma insanların davranacağı gibi " erkeklerimizin gözü kayıyor " düşüncesi ile onlara saldırılar yaparsan tabiki onların psikolojisi etkilenir. Sonra da o insanlara sinirli derler, halbuki onlar o tiplere karşı ve tanımadıkları insanlara karşı sert mizacı kalkan olarak kullanıyordur artık. Biz yapıyoruz ya her şeyi insan yapıyor yine insana. Birbirimize sivri dillerimizi, iğnelerimizi sokmasak, başkasının kusuru yerine kendi kusurlarımıza bakabilsek hepimiz pamuk gibi huzurlu olurduk belki de.

Yorum

bence teyzede fazla sorun yok. onu kendi haline bırakın ve onunla görüşmeyin.
                    evlenmemesi uygun olmuş. evlenseydi kısa sürede boşanırdı.
                    onu kendinize uydurmaya çalıştıkça sorun çıkar. onu yalnız bırakın.

Yorum

İşleniyor...
                    X