Duyuru

Collapse
No announcement yet.

selam arkadaşlar bir şeyler derseniz sevinirim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• selam arkadaşlar bir şeyler derseniz sevinirim

Selam arkadaşlar
    ben bipolar bozukluk hastasıyım depakin chorono 1000 mg ve selectra 50 mg kullanıyordum doktorum 750 mg düşürdü onun yanında abilify 5 mg yazdı lakin kontrol günüm gelmişti kendisi de elinden ameliyat oldu ve süresiz izne ayrıldı
    ve yeni doktorum babamı çağırdı derken
    abilif ilk hafta babam gelmeden önce 20 mg çıkardı ve huzursuz bacak sendromu gerginlik yerinde duramama konsantrasyon kaybı oldu
    sonra gittik babam ile bana abilif 10 mg a düşürdü buspon diye bir ilaç yazdı
    birde cedrina yazdı uyku için halbuki uyku problemim yüksek doz sadece tek ilaç olarak kullandığım abilifydan kaynaklıydı
    birde lithuril yazdı 1200 mg 300 mg 2X2 olarak
    ben lithuril den korktum internettte araştırınca hem kan testi gerekiyormuş bir sürü meşakkat ve
    uyku için olan cedrina ile lithurili bu gün bıraktım ve çok iyi hissediyorum sanırım buspon sayesinde
    sizce arkadaşlar doktor yeni olduğu için ve abilify beni sıktığı için mi yazmış yani beni atak geçiriyor sandığı için mi olabilir lithurili cedrinayı falan

Doktor yenide olsa senin eski kayitlarin sistemde vardur.. Doktorlar o belgelerdn yola cikarak tedaviyi surduruyo. Doktor ne diosa yap bipolari bilmiom ama zor olsa gerek ilaclara devam et. Bazen yan etki korkusu bile ciddi titreme kasilma vb yapabilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: inanç.22 View Post
      Doktor yenide olsa senin eski kayitlarin sistemde vardur.. Doktorlar o belgelerdn yola cikarak tedaviyi surduruyo. Doktor ne diosa yap bipolari bilmiom ama zor olsa gerek ilaclara devam et. Bazen yan etki korkusu bile ciddi titreme kasilma vb yapabilir
      zaten son tedaviye göre değil sisteme göre hareket etti bana dediki eğer sen o ilaçları değiştirmeseydin şimdiye daha da toparlanmıştın dedi sanmıyor ki abilifnin hbs sendromundan konsantrasyon kaybından öyle oluyor beni atak geçiriyor sandı son ilacım da depakindi ya bunları muhakeme eder yazdı lithuril ve uyku ilacını

en iyisi doktoru görmeliyim haftaya gel demişti bazen hasta da tedavinin seyrini olumlu yönde değiştirir mi? benim durumum misali?

Yorum

Tabiki cnm.. Sonucta tercubeli oluoz doktor deiliz ama neyin ne derece iyi olucagini saptirioz.. Ama doktor ne diosa ole yap kafana gore yapma.. Ben yaptim yan etkisi fena oldu.. Ama yarin git bence.. Devlet ha stanesi ilgilenemio fazla ama cunku fazla hasta olunca onlarda ilgi gosteremio..

Yorum

lityum bipolar ve depresyon içindir. kan testi litirulün ne kadar işe yaradığını tespit eder.kan da eser miktarda bulunan lityum, eksikliği depresyona neden olur, bu nedenle lityum takviyesi gerekir. besinlerde tuz da bulunduğu söyleniyor. . liturilden korkma. iyi ilaçtır. abilify uykusuzluk ve düşünce de artışa neden olur yani lituril ile ters olan bir ilaç. sabah alınması tavsiye edilir, uykusuzluk yaptığı için. doktor ne yaptığını biliyor mu seni ne kadar tanımış anlayamadım. bence doktorunu değiştir ve hep aynı doktora git. doktor değişikliği iyi değildir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: macabre View Post
            lityum bipolar ve depresyon içindir. kan testi litirulün ne kadar işe yaradığını tespit eder.kan da eser miktarda bulunan lityum, eksikliği depresyona neden olur, bu nedenle lityum takviyesi gerekir. besinlerde tuz da bulunduğu söyleniyor. . liturilden korkma. iyi ilaçtır. abilify uykusuzluk ve düşünce de artışa neden olur yani lituril ile ters olan bir ilaç. sabah alınması tavsiye edilir, uykusuzluk yaptığı için. doktor ne yaptığını biliyor mu seni ne kadar tanımış anlayamadım. bence doktorunu değiştir ve hep aynı doktora git. doktor değişikliği iyi değildir.
            Arkadasa katiliom.. Bana iki ilac cok iyi geldi doktor deistirdm ilacta deisti ii gelmedi.. Sabit bi doktor olsa daha iyi her acidan.. Off ilaclari sevmiom cirkinlestirio

Yorum

Orjinal yazı sahibi: macabre View Post
              abilify bana bilhassa akşamları al dedi ama huzursuz bacak sendromuna neden olduğundan sanırım akşamları al dedi bir de uyku ilacı verdi ama uykuda sorunum yok
              babamdan hakkımda bilgi aldı sen dışarı çık dedi bana sonra ben geldim ama benimle hiç ilgilenmedi o gün özel konuşamadık
              aman eksik olsun fazla olsun hayatta lithuril kullanmam o yan etkileri o troid tehlikesini görünce
              besinlerde tuz da bulunduğu söyleniyor dediniz anlamadım?
              bu arada doktor değişikliği fayda sağlar zarar sağlamaz buna inanıyorum sonuçta doktor mu doktor
              10 yıl eğitim almış mı almış o kadar!!!
              ben hep aynı doktorlara gittim zarar gördüm bilhassa özel doktorum hiç işe yaramadı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: inanç.22 View Post
                Tabiki cnm.. Sonucta tercubeli oluoz doktor deiliz ama neyin ne derece iyi olucagini saptirioz.. Ama doktor ne diosa ole yap kafana gore yapma.. Ben yaptim yan etkisi fena oldu.. Ama yarin git bence.. Devlet ha stanesi ilgilenemio fazla ama cunku fazla hasta olunca onlarda ilgi gosteremio..
                benimki devlet hastanesin de ama mesela daha 2 gün önce doktordaydım bence en azında 1 hafta geçsin öyle gideyim diye düşünüyorum

Yorum

Bilin canim.ilaclari dún biraktiysan bugun nasil hissettigin ónemli degil.yani en az 1 haftada anlasilir sonucu.
                  doktorunu da sevmistin oysa ki.ilgiliydi de..ama cok ilac yazmis ya..insan ilaclari bile karistirir

Hayat kúcúk seylerden olusur.
                  Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View Post
                    Bilin canim.ilaclari dún biraktiysan bugun nasil hissettigin ónemli degil.yani en az 1 haftada anlasilir sonucu.
                    doktorunu da sevmistin oysa ki.ilgiliydi de..ama cok ilac yazmis ya..insan ilaclari bile karistirir
                    babamı çağırdı beni dışarı çıkarttı ve sonra benimle ilgilenmedi özel olarak sistemden gördü ya eğer sisteme göre bakılsa zaten ben çok ilaç değişikliğinden akıl hastahanesine yatırılsam yeridir
                    ama ana ilacım abilify oldu depakinden sonra ve bu onun yerine lithurili yazdı ya abilif yazdı ya depakni bıraksam olur mu dedim 1 hafta kullanma bakalım dedi
                    kafam karıştı ama neticede eczacımlada konuştum bunları ne diye yazdı sana diye canı sıkılmış nidalar atmıştı
                    ama böyle iyi olarak 1 hafta sonra gideceğim tekrardan en azından kararımı paylaşacağım
                    görüşmeden sonra yazarım konuya

Yorum

bu gün doktora gittim
                      lithurili kullanmadığımı ve kullanmaktan istemeyeceğimi söyledim hoşuna gitmedi
                      bu sefer busponu 10 mgdan 15 mg a çıkardı
                      abilifyı ise 10 mgdan 20 mg a çıkardı
                      elindeki ilaçlar bitince gel dedi
                      sonra ne yapacağım seninle ben of of dedi

Yorum

söylediğin şeyler çok teknik bilgi isteyen ve araştırma isteyen şeyler....Birinci kural doktoruna güvenmiyorsan onu değiştirmen gerekiyor...Ondan sonra iletişimin olmalı, seni dinlemeli sende anlatacak bir doktor olmalı...Aksi durumda forum üyeleri seni yanlış da yönlendirebilir ve daha kötü sonuçlar alabilirsiniz.
                        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
                          söylediğin şeyler çok teknik bilgi isteyen ve araştırma isteyen şeyler....Birinci kural doktoruna güvenmiyorsan onu değiştirmen gerekiyor...Ondan sonra iletişimin olmalı, seni dinlemeli sende anlatacak bir doktor olmalı...Aksi durumda forum üyeleri seni yanlış da yönlendirebilir ve daha kötü sonuçlar alabilirsiniz.
                          bu 3. doktorum uzun sürelilerden sonra
                          2. doktorum da duygu durum düzenleyiciden en düşük dozda olsa almalı antipsikotik ile desteklenmelisin diyordu
                          ayrıca antipsikotiği abilifyı arttırdı yanında busponu da arttırdı duygu durum düzenleyici almak istemediğim için
                          eczacım ise bipolarda duygu durum düzenleyici olmadan tedavi edilenler çok var diyor forumda öğrenmek istediğim ise
                          duygu durum düzenleyici kullanmadan bipolar tedavisi gören arkadaşlar var mı?
                          her ne olursa olsun koruyucu tedavi istemiyorum doktorumda ilaçların bitince gel bakalım diyor
                          atak geçirseydim şimdiye kadar geçirirdim neredeyse 2 haftadır depakini kullanmıyorum
                          kesinlikle kullanacaksın diyor ama aman napıyorsun sen çok tehlikeli bir şey bu yaptığında demiyor doktor hani burası bana manidar geliyor işte
                          Last edited by bilin; 12-11-2014, 01:30 PM.

Yorum

Duygu durum bozukluğu, seni yıpratır ama ilaç almadan, evet tabi olabilir ama durduk yere ağlamalar ve birden karamsar duygulara kapılmalar yaşarsın ve ilaç alımını istemezsin bipolar için aldığın ilaçları...Ve bipo da aniden tedavi edilen bir şey değil, bir ömür ilaç kullanımı gerektiren bir şey...10 yıl iyisindir bir gün öle kötü olursun ve o bir gün 10 yılına bedel olur...Gel gitli...O yüzden malesef duygu durum bozukluğu için de ilaç alman faydası var diye düşünyorum. tabi sen kendini daha iyi bilirsin.Aşa bileceğine inancın nedir dirençli misin? kendine bakarmısın?
                            "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::. View Post
                              Duygu durum bozukluğu, seni yıpratır ama ilaç almadan, evet tabi olabilir ama durduk yere ağlamalar ve birden karamsar duygulara kapılmalar yaşarsın ve ilaç alımını istemezsin bipolar için aldığın ilaçları...Ve bipo da aniden tedavi edilen bir şey değil, bir ömür ilaç kullanımı gerektiren bir şey...10 yıl iyisindir bir gün öle kötü olursun ve o bir gün 10 yılına bedel olur...Gel gitli...O yüzden malesef duygu durum bozukluğu için de ilaç alman faydası var diye düşünyorum. tabi sen kendini daha iyi bilirsin.Aşa bileceğine inancın nedir dirençli misin? kendine bakarmısın?
                              ben neredeyse 2 yıldır o tür duyguları atlatıyorum hele 2 haftadır iyiyim ama hastalıktan kaynaklı enerjik ve iyi olma hali değil
                              ağladıysamda durduk yere ağlamadım
                              ama duygudurum düzenleyici alırken durduk yere ağlamalarım sinir krizlerim oluyordu
                              aşabileceğime inanıyorum fakat aynı kötü günlere dönmek istemediğimden doktor değiştirdim ve ona danışarak duygu durum düzenleyicilere alternatif olarak dozu arttırdı anksiliyolitik ve antipsikotiğimi
                              doktor hastasın sadece normal insanlaradan az daha farklı ve biraz rahatsız olduğunu düşünüyorsun diyor ama bi dönem gelecek ve ben kendimi asıl o zaman ifade edeceğim her anlamda sadece toparlamam lazım biraz daha

Yorum

İşleniyor...
                              X