Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Biktim yalnizliktan

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Biktim yalnizliktan

Ara ara canima tak ediyor. Hic duzenli bir hayatim olmadi. Universiteyi baska bir sehirde okudum. 4 yil ailemden ayri kaldim. Orada bir cevrem oldu. Ama sonra master icin baska bir sehre geldim. Orada iki yil kaldim. Orada da bir cevrem oldu. Ama sonra memleketime dondum ve ise basladim, ailemin yanindaydim. Memleketimde bir bucuk sene kadar calistim. Sonra doktora icin yurt disina ciktim. Is yerimdeki arkadaslarimi ve ailemi yine geride biraktim. Simdi yurt disinda 4 bucuk senemi doldurmak uzereyim. Burada da cevrem var ama daha farkli. Kendimi burada daha cok yalniz hissettim. Ama yine de ozleyecegim kisiler ve seyler var. Sonunda ulkeme donecegim ama Turkiye'de de kalip kalmayacagim belli degil. Ise girdigim yerde devamli calisip calismayacagim belli degil. Yine duzenli bir hayatim olmayacak. Yas 34 oldu ve hala bekarim da. Bir yere kok salamayinca iliski de kuramiyor insan. Boyle bir hayata sahip olmak belki bastan cazip gelebiliyor ama sonradan yarattigi yalnizlik hissi dayanilmaz bir hal alabiliyor. Para kazandik, kariyer yaptik da nooldu sonunda? Keske eskisi gibi olsaydi dunya. Simdiki gibi oraya gideyim buraya gideyim, daha yuksegini okuyayim, daha fazlasini kazanayim, daha iyisini bulayim turunden istekler, zorlantilar, saplantilar olmasa idi. Icim daraldi, paylasayim dedim.

güzel misin ben de bekarım

Yorum

Yakisikli misin diyecektin sanirim diyerek hayal kirikligina ugratayim seni.

Yorum

al işte sonra neden hasta oluyoruz..)

Yorum

Hep hayal kirikligi hep hayal kirikligi. Off, saka maka yalnizlik zor ya, belli bir yastan sonra hele.

Yorum

İnsanlara yanlis bir özgürluk anlayisi aşilanmıs durumda.yani evlilik,aile ile birlikte yasama vs. Bunlar hep ozgurlugu kısıtlayıci seyler olarak gösteriliyor.aslinda bu aile yapisina göre degisen bi durum.her istedigimi yasiyacagim sanrisinla özgürluk adina bu gibi seylerden kacanlar aslinda kendini yine baska ihtiyaclarindan mahrum biraktiginin farkinda olmuyor.

Ne istedigimizi cogu zaman kendimiz bile bilemiyoruz.pesinden kostugumuz seyler genelde ya toplumun istekleri ya da cevremizin bizi nasil takdir edecegi yolunda.genclerin beyni yikaniyor resmen.deneyimleyip kendi karar vermesine izin verilmiyor.

toplum elestiriyor aile elestiryor.herkes genclere yol gösteriyor.yol secmesini ögretmiyor.secenekler belirli.sanki baska yol yokmus gibi.
            su yasta okul bitmeli.master yapmalisin.kariyer yapacaksin.aman. su yasta evelen evde kalacaksin.su yasta cocuk doguracaksin.

Sonra insan bütun istenilenleri yerine getirince mutlu olacagini saniyor.sonra o yol bitince ben buraya nasil nicin geldim demeye basliyorsun.cunku insanlar sana artik oldu gözuyle bakiyor ve sesleri kesiliyor.yol göstermiyorlar.yol secmesini de ögrwnmemis olarak.sap gibi ortada kaliyorsun.

Senin yazinda düsüncelerimi beni buraya kadar getirip sap gibi ortada birakti
            sonuc:bu saatte kafam felsefe kaldirmiyor.geldigi gibi yaziyorum
            Last edited by YerGökHayat; 23-11-2014, 11:48 PM.

Hayat kúcúk seylerden olusur.
            Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Dogru diyorsun yergokhayat. Ote yandan rekabetci duzen nedeniyle eger bir okul bitirmezsek, bitirip de bir ustunu okumazsak, onu da yapip yurt disina cikmazsak icimizde hep birseylerin eksik kaldigini hissediyoruz. Keske yapsaydim dusuncesi bu. En azindan icimde kalmadi diyorum. Bu nedenle simdi onca okul bitirip, onca ulke gezip en sonunda ulkesine donen ya da ne bileyim mutevazi bir hayat yasayan insanlari anlayabiliyorum. Oyle cok sorumluluk gereken yerlerde olmak yerine boyle mutevazi bir pozisyonda olmak daha iyi diyor insan. Makul olcude beklentisi olmali insanin.

Yorum

tek sıkıntın bu olsun...

boşver gitsin

yalnızlık en güzeli...
                GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: unver View Post
                  Dogru diyorsun yergokhayat. Ote yandan rekabetci duzen nedeniyle eger bir okul bitirmezsek, bitirip de bir ustunu okumazsak, onu da yapip yurt disina cikmazsak icimizde hep birseylerin eksik kaldigini hissediyoruz. Keske yapsaydim dusuncesi bu. En azindan icimde kalmadi diyorum. Bu nedenle simdi onca okul bitirip, onca ulke gezip en sonunda ulkesine donen ya da ne bileyim mutevazi bir hayat yasayan insanlari anlayabiliyorum. Oyle cok sorumluluk gereken yerlerde olmak yerine boyle mutevazi bir pozisyonda olmak daha iyi diyor insan. Makul olcude beklentisi olmali insanin.
                  bu saydıklarını yapmasaydın belki kendini daha kötü hissederdin bazı gerçekler vardır canlı bir organizmaya sahip oldugumuzdan dolayı acıkırız uyuruz çişimizi yaparız bunlar canlı bir organizmanın yapması gereken zorunluluklardır ve gerçektirler bunun dısında hiçbirşey net ve gerçek değildir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: istemsizhareket View Post
                    tek sıkıntın bu olsun...

boşver gitsin

yalnızlık en güzeli...
                    Dogru diyorsun sen de. Gerci bende tik bozuklugu da var ama ona da sukur diyorum. Daha kotu olabilirdi.
                    Nickinden sanki senin de benzer seylerin varmis gibi anlasiliyor ama farkli bir nedenden dolayi da almis olabilirsin o nicki.

Yorum

Hamilton 10, bence de en temel seyler en gercek olanlardir. Digerleri illuzyon aslinda. Ornegin hayatta birseyler basarabilmek... Basarili olmanin kriteri bizden oncekiler tarafindan belirlenmis birseydir. Basarili olmussam bu neye ve kime goredir degil mi? Sistemin yarattigi bir illuzyon bu: Basari.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: unver View Post
                        Hamilton 10, bence de en temel seyler en gercek olanlardir. Digerleri illuzyon aslinda. Ornegin hayatta birseyler basarabilmek... Basarili olmanin kriteri bizden oncekiler tarafindan belirlenmis birseydir. Basarili olmussam bu neye ve kime goredir degil mi? Sistemin yarattigi bir illuzyon bu: Basari.
                        evet ama bu düşünce sıkıntılı oluyor hersey boş ve değersiz geliyor

Yorum

Bende 26 yaşındayım.Senin paran var gezip tozmuşsun.Biz okuyamadık gezip eğlenip gençliğimizi yaşayamadık.5-6 senedir tek arkadaşım yok.
                          Sabrediceksin...Başka çaren yok..
                          Sürünün içinde bir kümes hayvanı gibi zevk peşinde koşup kendimi boş gevezeliğe kaptırmaktansa yalnız kalıp, insanın insanı sevdiği, ilgi gösterdiği, dinlediği, dışlamadığı bir dünyayı hayal etmek daha iyi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Post
                            bu saydıklarını yapmasaydın belki kendini daha kötü hissederdin bazı gerçekler vardır canlı bir organizmaya sahip oldugumuzdan dolayı acıkırız uyuruz çişimizi yaparız bunlar canlı bir organizmanın yapması gereken zorunluluklardır ve gerçektirler bunun dısında hiçbirşey net ve gerçek değildir
                            "BELKİ" peki ne zaman belki olmayacak..eger insallah Evlenip cocuk sahibi olursa (ya da bu sekilde yasayarak mahrum kaldigi seyleri yasama sansi olursa) asil gercegini o zaman bulacak.
                            burda önemli olan zaten net olmayan gercekler degil.cocugu ve karisi olmadigi gecmis yillara üzulebilir ya da dogru olan buymus diyebilir.
                            burda tek önemli olan secimi kimin yaptigi.kimin icin bunlardan mahrum kaldim ya da kimin icin bunlari yasadim.bak arkadas ne diyor."rekabetci düzen" icin icimde ukde kalacak.bu bile mutlu olmasina engel.

özgüvensizlik salgininin bir nedeni de bu.senaryoyu baskalari yaziyor.sana da rol yapmak düsuyor.sonrasinda da asil sekilde mutlugunu veua mutsuzlugunu sagiplenemiyorsun.cünku senin bahanen var.ipler senin elinde degildi.bütun suc senaristteydi.ya da basarini senaristle paylasmak zorunda kalirsin.o basari hic bir zaman sadece sana ait olmaz.o zaman bagimsiz olmadigini ve kendi basina bir seyler yapamadigina inanirsin.

basari nrdir.ulven iyi demis ilizyon.ama basari kisiden kisiye degisir.insanlarin cogu bu ilizyonun etkisindedir.basarisi toplumun iki dudagi atasindadir.o yuzden toplumla iyi gecinmelisin.o inanctaysan tabi ki.seni tek bi lafinla tuz buz edebilir.ve sen bu basaridan mutluluk beklersin.isin sansa kalmistir artik.ama her zaman ici bos bilan gibi olacaktir mutlulugun.o bosluk hissi dedigin sey tam da bu iste.

ama asil basari su olmali.

Kusura bakma en heyecanli yerinde kesmek zorundayim.cunku bi cay molasina ihtiyacim var.
                            Sakın bi yere ayrilmayin.bomba gibi itiraflar.
                            AZ SONRA!!!!!
                            Last edited by YerGökHayat; 24-11-2014, 09:52 AM.

Hayat kúcúk seylerden olusur.
                            Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Çok şey başarmışsın. Eğitimin, kariyerin adına gayet güzel şekilde yol almışsın. Kimse seni zorla okutmadı ve yurt dışına göndermedi. İdealist ve gözü kara olmasan yurt dışına çıkamazdın zaten. Hem yerinde durmadan şehir şehir, ülke ülke gezmiş, okumuş, çalışmışsın, hem de ben yerleşik hayata geçemedim diye dert yanıyorsun. Eğer kendi seçimlerinden nefret ediyorsan nedne yaptın bu seçimleri diye sormak istiyorum sana. Son işinde karar kıl ve sabit kal orada o halde ama sen yine sıkılırsın ve yeni maceralar, yeni ünvanlar peşinde koşarsın gibi geliyor bana.

Yorum

İşleniyor...
                              X