Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Annem ve Babam..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Annem ve Babam..

zaman geçtikçe beni endişelendiriyorlar.
    zamanında Babannem için çabalıyan Babam şimdi aynı şeyi yapmaya çalışmama kızıyor.ileri yaşın dezavantajı olan etkileri azaltmak için yardım almaktan kaçıyorlar.
    aslında kardeşimle benim yanlarında olmasının avantajını kullanmak istemiyorlar.
    ikna çabaralımın ters tepmesi çok üzüyor beni.
    sorunlarını iyi tahlil edebiliyorum ama belkide onlara iyi anlatamıyorum.
    basit bir konuşma hemen gerginliğe dönüşüyor.
    sesler yükseliyor,konuşmaktan kaçıyorlar.
    kendimi sorumlu hissediyorum,haklılığımda hep ispatlanıyor.
    geç olmadan doğruları uygulamalarını istiyorum,zaten sağlık konusunda çok kaçamak davranıyorlar.
    isteksizlikleri adeta benide etki altına alıyor.sanki çaresi olmayan hastalık için ölümü bekler gibi.
    Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

anladım ,elime önemli bir koz geçmesi lazım ki ikna etkisi olsun.aslında aile içinde böyle şeylerin olmaması lazım.
    normalde aile bireylerinin birbirine koşulsuz güvenmesi lazım.

diğer bir yandan bakılınca onların halleri ister istemez beni psikolojik olarak etkiliyor.zaten sorunlarım var.
    onlara yardımcı olamadıkça ,ilerleme katedemedikçe üzülüyorum.
    Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

Bu benim başıma kardeşlerim konusunda geldi, bir seçim yaptıklarında olayın nereye varacağını görüyorum, çünkü kabak gibi ortada Söylüyorum ama bir yanım biliyor kabul etmeyeceklerini, ve benim bu öngörümü dikkate almıyorlar. Sonra canları yana yana dediğim yere geliyorlar. Yani yaşanacak kayıpları ve olumsuz sonuçları engelleyemiyorum, o kişi benim gördüğümü görmüyor ve kendi duygusal seçimini yapıyor. Oysa ben işin içinde olmadığım için olayı temiz görebiliyorum. Ama işte illa yaşanıyor, sonuçta babasız çocuklar, para ve yıl kayıpları, emek kaybı vs. Bana seyretmek düşüyor. Başta bu beni çok yıpratıyordu, göz göre göre verilen kayıplar çünkü benim açımdan. Ama sonra bi mekanizma geliştirdim, idare ediyorum işte.

Keşke yaşamadan ikna olabilsek, idrak edebilsek.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yuleli
        Bu benim başıma kardeşlerim konusunda geldi, bir seçim yaptıklarında olayın nereye varacağını görüyorum, çünkü kabak gibi ortada Söylüyorum ama bir yanım biliyor kabul etmeyeceklerini, ve benim bu öngörümü dikkate almıyorlar. Sonra canları yana yana dediğim yere geliyorlar. Yani yaşanacak kayıpları ve olumsuz sonuçları engelleyemiyorum, o kişi benim gördüğümü görmüyor ve kendi duygusal seçimini yapıyor. Oysa ben işin içinde olmadığım için olayı temiz görebiliyorum. Ama işte illa yaşanıyor, sonuçta babasız çocuklar, para ve yıl kayıpları, emek kaybı vs. Bana seyretmek düşüyor. Başta bu beni çok yıpratıyordu, göz göre göre verilen kayıplar çünkü benim açımdan. Ama sonra bi mekanizma geliştirdim, idare ediyorum işte.

Keşke yaşamadan ikna olabilsek, idrak edebilsek.
        benimde benzer çözüm bulmam lazım.2 saat önce babam evden çıktı.kardeşim tlf. babam hastanede çabuk git dedi.hemen gittim tahlil ,rontken,EKG falan çekildi.göya temiz çıktı.ben inanmadım tabi.diyorumki bu hafta Muğlaya git ayrıntılı muayene ol.
        buradaki doktor daha yeni mezun ,üstelik pratisyen iyi anlamıyor ayrıntılardan. yürürken sol kolu karıncalanmış nefesi daralmış,kalbine yakın yerde ağrı oluşmuş.yaş 69 böyle şeyler şakaya gelmezki.
        bi türlü dinletemiyorum.Diyelim ki gerçekten temiz.Bu seferde psikolojik olması muhtemel.
        kardeşimle benim halimiz malum devamlı üzüntü kaynağıyız hep.

Yorum

İşleniyor...
        X