yarabbim canımı al da sen de bende herkes kurtulsun.Yeter artık böyle hayatın benim salak kafamın herşeyin .................
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
allahım al canımın da kurtal ne olur...
Collapse
X
-
allahım al canımın da kurtal ne olur...
Bu gün daha çok sardı sensizlik
daha çok hissettim yokluğunu
sabah uyandığımda odamda kokun vardı
sanki o pamuk ellerin uyandırmıştı beni
dünyaya adım atmam için bana uzanan eller
çok mu özledim seni çok mu olsu sen gideli
sıcak kucağını özledim be meleğim
yollarımı gözleyen yeşil gözlerini. canım babanneme...Etiketler: Yok
-
neden böyle oluyor güzel güzel anlatmama rağmen neden sadece anlayan taraf ve dinleyen taraf ben oluyorum.Sus kalbim sen benim en büyük düşmanımsın.Ben mi düzelmek zorundayım ben mi yanlışım ben mi hatalıyım.Hiç karşıdaki düşünmüyor ki bunun bu hale gelmesinin sebebi benim diye.İnsan sevdiğinden nasıl intikam alır.En büyük bedduam şu dünyada en sevdiğin insanın canıyla sınasın seni göreceksin böle diye diye sonum senin yüzünden gelecek.Gördüğündede Allahım ben ne yaptım neden yaptım diyeceksin ama anlamayacaksın işte..........Bu gün daha çok sardı sensizlik
yollarımı gözleyen yeşil gözlerini. canım babanneme...
-
sakin sekerim sakin...
ne beddua et, ne de o beddua donup dolasip sana gelmesin...
anlik bir skinti dusmustur icine..cik bi guzel havada yuruyus yap, etrafindakileri izle, gulen insan suratlari bul,onalrin gulen yuzunden eglenmeye bak,sonra derin nefes al,iyice icine cek ve ver...en sonunda da iyi ki yasiyorum de...
kimse icin degil kendin icin yasadigini unutma ve bunun tadini cikart...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sebosakin sekerim sakin...
ne beddua et, ne de o beddua donup dolasip sana gelmesin...
anlik bir skinti dusmustur icine..cik bi guzel havada yuruyus yap, etrafindakileri izle, gulen insan suratlari bul,onalrin gulen yuzunden eglenmeye bak,sonra derin nefes al,iyice icine cek ve ver...en sonunda da iyi ki yasiyorum de...
kimse icin degil kendin icin yasadigini unutma ve bunun tadini cikart...
bende gülüyorum.Kendim için yaşıyorum ama artık batıo valla yavaş yavaş.Tam topladım diyorum olmuyor.Olmuyor denesemde olmuyor...<div>yoklukmuş en zor olan,yok ben yok hayat yok</div><br />
Yorum
-
önce seninle atıştım şimdi de kendimle atışıyorum.Göreceksin bu gün dediğim gibi tabutumun arkasından bakacaksın benim kıymetimi ve sana olan sevgimi o zaman anlayacaksın.Bu yaşattıklarının ne kadar boş olduğunu o zaman anlayacaksın.Ama o toprak beni kabul etmiyor.Çok yoruldum allahım daha fazla kirlenmeden özümden kaybolmadan ne olur allahım ne olur...<div>yoklukmuş en zor olan,yok ben yok hayat yok</div><br />
Yorum
-
baş harfi sen ama hala anlamadın.Sen böyle yap bakalım daha ne kadar dayanacak benim yüreğim...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: masioropamönce seninle atıştım şimdi de kendimle atışıyorum.Göreceksin bu gün dediğim gibi tabutumun arkasından bakacaksın benim kıymetimi ve sana olan sevgimi o zaman anlayacaksın.Bu yaşattıklarının ne kadar boş olduğunu o zaman anlayacaksın.Ama o toprak beni kabul etmiyor.Çok yoruldum allahım daha fazla kirlenmeden özümden kaybolmadan ne olur allahım ne olur...
masiopram namı diğer hayat işte ;
peki sen ölünce arkandan kıymetını anlayınca sen sırf bu anı görmek için nelerden vazgeçtiğine değecekmi yani bu anı görmek herşeye değermi sana göre
mutlu olacakmısın o zaman gerçekten buna ınanıyormusun
sen biliyormusun bazı insanlar yaşamak için her gün ne çabalar sarfedıyor
inan daha 5 yaşında 12 yaşında 19 yada 20 yaşlarda diyabetli arkadaşlarım var ve her gün yaşamak için kendilerine kendı kendine düşün bu insanlar iğne yapıyor hemde günde en az 4kez vücutları insülin üretmediğinden ki insülinsiz insan ölür yaşayamaz
bu insülin ihtıyaçlarını dışardan iğneyle kendileri yaparak tekrar ediyorum bak hemde gunde 4kez yaşamak için yapıyorlar ,canlarını yakıyorlar
korktun demi iğne deyınce ıyyyy ben korkarım der gören
işte yaşama azmıyle canının yanma pahasına
sen elindekilerın değerini bilmıyorsun
yaşamak için hiç bişey yapmadığın gibi bide isyan ediyorsun neden sırf senin gibi bir kul için kendini ona adamışsın
onun içinmi yaratıldın
kaldır başını bak etrafına görmek istersen bir sürü güzellik var ama sen görmek istemıyorsun
her şey gönlunce olsun dilerım arkadaş
:idea:
Yorum
-
arkadaşlar demenize gerek yok ikisi de benim...Fırtına sabaha kadar sürüyor fakat acı sabaha kadar sürmüo keşke öle olsa da atsam içimden ...Bu gün daha çok sardı sensizlik
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: zifirOrjinal yazı sahibi: masioropamönce seninle atıştım şimdi de kendimle atışıyorum.Göreceksin bu gün dediğim gibi tabutumun arkasından bakacaksın benim kıymetimi ve sana olan sevgimi o zaman anlayacaksın.Bu yaşattıklarının ne kadar boş olduğunu o zaman anlayacaksın.Ama o toprak beni kabul etmiyor.Çok yoruldum allahım daha fazla kirlenmeden özümden kaybolmadan ne olur allahım ne olur...
masiopram namı diğer hayat işte ;
peki sen ölünce arkandan kıymetını anlayınca sen sırf bu anı görmek için nelerden vazgeçtiğine değecekmi yani bu anı görmek herşeye değermi sana göre
mutlu olacakmısın o zaman gerçekten buna ınanıyormusun
sen biliyormusun bazı insanlar yaşamak için her gün ne çabalar sarfedıyor
inan daha 5 yaşında 12 yaşında 19 yada 20 yaşlarda diyabetli arkadaşlarım var ve her gün yaşamak için kendilerine kendı kendine düşün bu insanlar iğne yapıyor hemde günde en az 4kez vücutları insülin üretmediğinden ki insülinsiz insan ölür yaşayamaz
bu insülin ihtıyaçlarını dışardan iğneyle kendileri yaparak tekrar ediyorum bak hemde gunde 4kez yaşamak için yapıyorlar ,canlarını yakıyorlar
korktun demi iğne deyınce ıyyyy ben korkarım der gören
işte yaşama azmıyle canının yanma pahasına
sen elindekilerın değerini bilmıyorsun
yaşamak için hiç bişey yapmadığın gibi bide isyan ediyorsun neden sırf senin gibi bir kul için kendini ona adamışsın
onun içinmi yaratıldın
kaldır başını bak etrafına görmek istersen bir sürü güzellik var ama sen görmek istemıyorsun
her şey gönlunce olsun dilerım arkadaş
:idea:
iğneden korkmuyorum.Çünkü ben zaten nami diğer iğne yapan insanlardan o korkulan öcülerdenim
...Kafamı kaldırıyorum her türlü güzelliği de görüyorum.İlaç bile kullanıyorum ama hayat şu dört duvarlı odamın içşne girdiğimde bitiyor ve işte o zaman ölüyorum.İnsan gündüz başka oluyor o zaman vicdanının sesi yok yanında ama gece olunca yalnızsın ve sen herşeyi duyuyorsun...Beni kaybetme lüksünü ona yaşatıyorum ama hala bensizlik ne anlamadı.Ama Allah bilio ya ben artık güçsüz tükenmiş hale geldim.Hep çevremdekilere kızardım ama insan işte düşünce anlıyor nerde...
Yorum
-
iğneden korkmuyorum.Çünkü ben zaten nami diğer iğne yapan insanlardan o korkulan öcülerdenim
iğne kendine yapmakla başkasına yapmak arasında çok fark var
burda nevzu bu değil zaten demek istediğim yaşamak için çırpınan insanları göstermek amacım
herneyse uzatmayım sen alacağını almışsın yazımdan
umarım mutlu olursun
Yorum
-
Sevgili '' Hayat İşte'' arkadaşım...Yazılarını uzun süredir takip ediyorum ama düşüncelerimi toplayıp cevap yazabilmek bu geceye kısmetmiş...
Zor günler geçiriyorsun,hem de çok zor günler geçiriyorsun..Şu an sana verilecek hiçbir ilaç, ağrını dindirmez acını hafifletmez,çünkü sen şuan dış dünyaya kendini öylesine kapatmış ve öylesine acınla yoğuruyorsun ki kendini...
Şimdi sana değmez desek de, iyi tarafından bakmaya çalış desek de,ne dersek diyelim kar etmez,çünkü senin acını anlayamayız, damdan düşenin halini damdan düşen anlar demiş Hoca Nasrettin...
Seni anlayabiliyorum demek yerine, senin sıkıntını paylaşmak istiyorm desem,o zaman hafifler mi acıların,yüreğinin üstüne binen o tarifsiz ağırlık...
Sana verebileceğim bir sürü tavsiye olabilir elbette ama, dünyadaki madde yüzünden bu kadar ızdırap duyan bir kardeşime, maddeye yönelik bir tavsiye versem, sana iyilik yerine kötülük ederim,biliyorum...
Dediğim gibi yaşadığın günler zor, yükünü taşıyamıyorsun...Ama sana tavsiyem,böyle zor günler yaşıyorken,tüm hayatın yükünü,kahrını taşımak yerine,sorumluluklarını,acılarını,sıkıntıları,yükü nü paylaş ki kurtulasın...
Bak istersen ben brdayım,gerçekten...
Samimiyetime inanırsın inanmazsın,bilemem ama sıkıntılarını paylaşabileceğin bir insansa , o ben olabilirim...
Dua ve ibadet insanı, maddi bunalımlardan,buhranlardan kurtarabilecek bir nevi psikoterapi yöntemidir.
Okursan inşallah faydalı olacağına inanıyorum...
Bildiklerimi paylaşmakda fayda görüyorum:
Ebû Hüreyre (ra) buyuruyorlar ki:
"Bir gün karnım çok ağrıyordu. Kıvrılarak yatmakta iken, Aleyhisselâm Efendimiz beni görüp:
- Karnın mı ağrıyor? buyurdular. Cevaben:
- Evet yâ Resûlâllah, dedim. Bana o vakit:
- Kalk namaz kıl! Zira namaz kılmak şifa vasıtasıdır, diye emrettiler." Peygamberimizin bu tavsiyesinin sebeb ve hikmetini, âlimler şu şekilde îzah etmektedirler: Nefis, namaz kılmakla meşgul iken duyduğu maddî acıları unutacak, böylece keder ve elemden kurtulacaktır. Ünlü tabibler vücudun kuvvet ve direncini desteklemek üzere pek çok yolları denerler. Bâzan gıdalarla, bâzan ümitlendirmek ile, bâzan utandırmak veya korkutmak suretiyle insandaki tabiî kuvveti yani, vücudun mukavemet gücünü takviye etmek yoluna giderler. Namaz kılmak ise, tabiblerin başvurdukları bu gücü artırma ve şiddetlendirme yollarının çoğunu kendisinde toplamıştır. Şöyle ki:
Bir kul için namazda bulunduğu sırada korku, dehşet, ümid, sevgi, utanma, âhireti hatırlama gibi insanın tabiî gücünü takviye edecek ve göğsünü genişletip ferahlatacak mânevî tecellilerin meydana geleceğinde ve bu sebeble hastalığın eleminin def`edileceğinde şübhe yoktur. Misâl olarak, Hz. Ali`yi (ra) gösterebiliriz. Bedeninde meydana gelen yaranın tıp açısından, kesilmesi, açılması gerekiyordu. Halbuki buna imkân bulunamamıştı. Bunun üzerine bizzat kendileri razı oldular. Ve ameliyat sırasında namaza durdular. Tabibler hemen ameliyata başladılar. Hz. Ali`nin ise namazı edâ esnasında aldıkları lezzetten dolayı, yaranın açılmasını bile duymadıkları bilinen sağlam ve mevsuk rivayetlerdendir. Ebu Eyyûbe`l-Ensarî Hazretleri evinde iken aile efradına susmalarını emrederler, fakat namaza durunca konuşmalarına müsaade buyururlar, sebeb olarak da aile ferdlerine: - Ben namazda iken sizin söylediklerinizi işitmem, derlerdi. Hattâ bir defa namazda iken mescidin duvarı yıkıldığı halde onunla hiç ilgilenmedikleri de sahih rivayetlerdendir.Olmadığın insan olarak sevilmektense, olduğun insan olarak nefret edilmek iyidir.
Yorum

Yorum