...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
bağımlı kişilik meyra
Collapse
X
-
Erkek arkadaşınızın bu durumu kullanması hiç hoş değil :evil: Sizin bu durumu rahatsızlık olarak algılayıp tedavi görmeye başlamış olmanız sorunun çözümünde büyük bir adım.
Arkadaşınıza "HAYIR" diyebilmelisiniz. Çoğumuz bazen aslında "HAYIR" demek isterken "EVET" diyoruz. "HAYIR" demek daha zor
Birden bire bağımlılıktan kurtulmak mümkün değil ama ufak ufak girişimlere başlayabilirsiniz. Hayatta hiç kimse vazgeçilmez değildir. Mezarlıklar vazgeçilmez olduğunu düşünen insanlarla doludur.
Karşınızdaki insanın niyeti çok önemli, sizin bu durumunuzu biliyor ve kullanıyor aksi de olabilir size yardımcı olmayada çalışabilirdi. Bu noktayı düşünmenizi tavsiye edebilirim.
Umarım ve dilerim ki en kısa sürede daha iyi olursunuz
Hoşça kalın.Ya bir yol bul ya bir yol ac ya da yoldan cekil.
-
Tedaviye başlamış olmanız gerçekten de büyük ve önemli bir adım. Kendinize biraz zaman tanımak, sabretmek ve inanmak size çözümü getirecektir. Yeter ki umudunuzu kaybetmeyin, mücadeleye devam edin. Mutlaka başaracaksınız.
Not: Söylemek kolay tabii ki dediğinizi duyar gibi oluyorum. Lâkin inandığım şeyleri yazıyorum. Kendinize iyi bakın olur mu :?:Ya bir yol bul ya bir yol ac ya da yoldan cekil.
Yorum
-
Sevgili meyra, okumaktan büyük keyif aldığım Behçet Necatigil'in bir şiirini sizin de okumanızı tavsiye ediyorum.
Çaresizseniz, Çare sizsiniz
Sular yükselince, balıklar karıncaları yer..
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer..
Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir...
Çünkü kimin kimi yiyeceğine..
"Suyun akışı" karar verir...
Gidene kal demeyeceksin...
Gidene kal demek zavallılara,
Kalana git demek terbiyesizlere,
Dönmeyene dön demek acizlere,
Hak edene git dimek asillere yakışır.
Kimseye hak ettiğinden fazla değer verme,
Yoksa değersiz olan hep sen olursun...
Düşün... Kim üzebilir seni senden başka?
Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen?
Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?
Kim yıkar, yıpratır seni sen izin vermezsen?
Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?
Herşey sende başlar, sende biter...
Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini...
Hep hatırla: "Çaresizseniz, Çare "sizsiniz"...
Behçet NecatigilYa bir yol bul ya bir yol ac ya da yoldan cekil.
Yorum
-
Sevilmek, beğenilmek, takdir edilmek çok güzel duygular, insan bunun keyfini çıkarabilir ama karşındaki kişiye de saygı göstermek koşuluyla.
Birisi kendisine fazla ilgi gösteren bir başka kişinin bu durumunu kullanmaya çalışıyorsa bunun ahlaki olmadığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda kişi böyle davranmakla kendi kişiliğini de sergilemiş olmaktadır. Yalnız her insan da böyle değildir. İnsanların olaylara yaklaşımları, tepkileri farklı farklıdır. Önemli olan doğru insanı bulabilmektir diye düşünüyorum.
Umarım sizi mutlu edebilecek, yardımcı olabilecek doğru insanı bulursunuz.Ya bir yol bul ya bir yol ac ya da yoldan cekil.
Yorum
-
,Orjinal yazı sahibi: meyraçok aciz göründüm dimi gözünüze
Sevgili meyra,
Bu durumun acizlikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. (psikoloji alanında uzman değilim sadece hayat tecrübem doğrultusunda yazmaya çalışıyorum
) Siz bağımlı olduğunuzu kabul edip tedavi görmeye başlamışsınız, bunun neresi acizlik :?: Umudunuzu kaybetmemeniz ve sabırlı olmanız temennisiyle...
Hoşçakalın...Ya bir yol bul ya bir yol ac ya da yoldan cekil.
Yorum
-
'Bir ilişkide ciddi sorunların üstesinden gelebildiysen, güç günleri anımsayarak zaman harcama, hayat sınavlarından birini daha geçtiğini düşünüp neşelen. Uzun süren bir tıbbi tedaviden geçmişsen, katlandığın acılar üzerinde kafa yorma, bunun yerine senin iyileşmene yardımcı olan Tanrı'nın lutfunu düşün.
Hayatının sonuna kadar, yaşadığın güçlüklerden doğan iyi şeyleri aklında tut. Bunlar senin ustalığının kanıtı olacak ve başka engellerle karşılaştığında sana güven aşılayacaktır.'
Işığın savaşçısı, gündelik yaşamın küçük mucizelerine yoğunlaşır.
Kendi içinde güzellik taşıdığı için neyin güzel olduğunu görebilir, çünkü dünya bir aynadır ve herkese kendi yüzünü yansıtır. Savaşçı kendi kusurlarını ve zayıf yanlarını bilir ama kriz anlarında morali bozulmasın diye elinden geleni yapar.
Ne de olsa dünya ona yardım etmeye çabalamaktadır, çevresindeki her şey bunun aksini söyler gibi görünse de.
Alıntı: Paulo Coelho, "Işığın Savaşçısının El Kitabı"Ya bir yol bul ya bir yol ac ya da yoldan cekil.
Yorum

Yorum