Duyuru

Collapse
No announcement yet.

beni üzen şeyler var en baştada ben kendimi üzüyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• beni üzen şeyler var en baştada ben kendimi üzüyorum

yaptıklarımdan dolayı üzgünüm arkadaşlarım benim şizofren olduğumu düşünüyor bütün arkadaşlarım biliyor artık hasta olduğumu insanlarla anlaşamıyorum

Herşeye rağmen yaşamak güzeldir arkadaşım

Yorum

yok benim davranışlarım sonucu insanlar hakkımda kötü

düşündüler ben kötüyüm herşeyin suçlusu benim

Yorum

bir insan hasta olunca kendini suçlamamalı....

neden kendini suçluyorsunki... :?:

Yorum

arkadaşların psikiyatrist miymiş, sana nasıl tanı koymuşlar
          şizofren olsan bile psikiyatrik hastalıklar hastanın suçu değildir ki.
          kendini kötü ve bunalmış hissediyorsun sanırım. bir psikiyatristle görüşsen?

Yorum

yarın gidicem ama psikoterapi görmemde gerek

arkadaşlar çok bilmiş ondan asabımı bozdular şimdi hepsinden uzağım bir süre yok olucam ortalıktan iyileşmek istiyorum artık

Yorum

hastalığınız nedir acaba ?

Yorum

yaygın anksiyete

6 sene önce tedavi gördüm tekrar etti

Yorum

herzaman bir uzman kontrolünde olmalısın hasta olunca insan duygularını kontrol edemeye bilir ama senin şimdi eskisinden daha kuvvetli olman gerekiyorki hastalığını yenebilesin

Yorum

Re: yaygın anksiyete

Orjinal yazı sahibi: theangel
                    6 sene önce tedavi gördüm tekrar etti
                    Tekrar eden ney? Yani 6 sene önce tedavi görmenizin sebebi neydi?

Yorum

sn.theangel,siz bir kere baştan rahatsız oldugunuzu kabullenerek konuya (1-0) yenik balıyorsunuz, bir başkasının size rahatsızsınız demesiyle siz nasıl oluyorda hasta oldugunuza inaıyorsunuz, demekki sizin önce kendinize güveniniz yok! yani kendinizle barışık degilsiniz! (beyin olarak ben hastayım) kelimesini kabulenndiginiz zaman hasta olmasanız dahi artık siz bir hasta olmaya aday birey oluyorsunuz.bu nedenle beyin olarak daima (+) düşünün bakın nasıl rahatlıyacaksınız.Tabiki bu arada ilgili Dr. kontrolüzü yaptırın. Gecmişinize fazla takılmadan "HERDOGAN YENİ BİR GÜNÜN YENİ BİR HAYATIN BAŞLANGICI OLDUGUNU UNUTMAYIN!" :?: :?: :?:

Yorum

geçmiş olsun

Yorum

merhaba ben bugun üye oldum sizlerle tanışmak ve hayatın sıkıntılı yollarında birşeyler paylaşmak isterim ütfen kendini üzme güçlü olmaya çalış

Yorum

hasta olduğumun düşündüm çünkü davranışlarım garipti

onlar dedi diye değil anladınızmı 6 sene önce tedavin bitti dedi doktor ama tam olarak bitmemişki yeniledi anoreksiaydım şimdi sadece anksieyetm var o daha zordu şimdi daha kolay sadece kavga etmeden yaşamasını öğrenem gerek evet kendimi sevmiyorum insanları kırıyorum çünkü

Yorum

Hasta olduğunuz kanısına bu kadar kolay varmayın bence. Ansiyete bozukluğu türkçe manasıyla kaygı bozukluğu demek. Siz arkadaşlarınızı kırmaktan bahsediyorsunuz. Ama eğer kaygılarınızı sonlandırmak için, yada kaygı duyduklarınızın başınıza gelmemesi için arkadaşlarınıza elinizde olmadan kırıcı davranıyorsanız o başka tabi.

Kaygı bozukluğunu yenmek için buna sebep olan daha önce yaşamış olduğunuz olaylara inmelisiniz bence. Sizi iyileştiricek olan düşünce tarzı, "kaygı verici düşüncelerime son vermeliyim, artık bunlara engel olmalıyım, böyle davranmamalıyım" değil, daha çok "ben de diğer bir çok insan gibi bu tür sorunlarla karşılaşabilirim, bende böyle hatalar yapabilirim, daha önce benim gibi binlerce insan bu sorunları yaşadı" dır.

Özellikle kendi açınızdan kötü birşey yaptığınızda (mesela kaygı bozukluğunuzu tetikleyecek utanç verici birşey) kendi üstünüze gitmemeniz gerekir.

Suçluluk duygunuzu azaltmak için bu davranışlarınızı (sorununuzu tetikleyecek davranışlarınızı) güven duyduğunuz birileriyle paylaşın. Zira suçluluk duygunuzla doğrudan alakası var anksiyetenizin. Birde o kişinin sizin yaşadığınız sorunları yaşamış olması faydalı olur.

Yorum

İşleniyor...
                              X