yaptıklarımdan dolayı üzgünüm arkadaşlarım benim şizofren olduğumu düşünüyor bütün arkadaşlarım biliyor artık hasta olduğumu insanlarla anlaşamıyorum
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
beni üzen şeyler var en baştada ben kendimi üzüyorum
Collapse
X
-
sn.theangel,siz bir kere baştan rahatsız oldugunuzu kabullenerek konuya (1-0) yenik balıyorsunuz, bir başkasının size rahatsızsınız demesiyle siz nasıl oluyorda hasta oldugunuza inaıyorsunuz, demekki sizin önce kendinize güveniniz yok! yani kendinizle barışık degilsiniz! (beyin olarak ben hastayım) kelimesini kabulenndiginiz zaman hasta olmasanız dahi artık siz bir hasta olmaya aday birey oluyorsunuz.bu nedenle beyin olarak daima (+) düşünün bakın nasıl rahatlıyacaksınız.Tabiki bu arada ilgili Dr. kontrolüzü yaptırın. Gecmişinize fazla takılmadan "HERDOGAN YENİ BİR GÜNÜN YENİ BİR HAYATIN BAŞLANGICI OLDUGUNU UNUTMAYIN!" :?: :?: :?:
Yorum
-
hasta olduğumun düşündüm çünkü davranışlarım garipti
onlar dedi diye değil anladınızmı 6 sene önce tedavin bitti dedi doktor ama tam olarak bitmemişki yeniledi anoreksiaydım şimdi sadece anksieyetm var o daha zordu şimdi daha kolay sadece kavga etmeden yaşamasını öğrenem gerek evet kendimi sevmiyorum insanları kırıyorum çünkü
Yorum
-
Hasta olduğunuz kanısına bu kadar kolay varmayın bence. Ansiyete bozukluğu türkçe manasıyla kaygı bozukluğu demek. Siz arkadaşlarınızı kırmaktan bahsediyorsunuz. Ama eğer kaygılarınızı sonlandırmak için, yada kaygı duyduklarınızın başınıza gelmemesi için arkadaşlarınıza elinizde olmadan kırıcı davranıyorsanız o başka tabi.
Kaygı bozukluğunu yenmek için buna sebep olan daha önce yaşamış olduğunuz olaylara inmelisiniz bence. Sizi iyileştiricek olan düşünce tarzı, "kaygı verici düşüncelerime son vermeliyim, artık bunlara engel olmalıyım, böyle davranmamalıyım" değil, daha çok "ben de diğer bir çok insan gibi bu tür sorunlarla karşılaşabilirim, bende böyle hatalar yapabilirim, daha önce benim gibi binlerce insan bu sorunları yaşadı" dır.
Özellikle kendi açınızdan kötü birşey yaptığınızda (mesela kaygı bozukluğunuzu tetikleyecek utanç verici birşey) kendi üstünüze gitmemeniz gerekir.
Suçluluk duygunuzu azaltmak için bu davranışlarınızı (sorununuzu tetikleyecek davranışlarınızı) güven duyduğunuz birileriyle paylaşın. Zira suçluluk duygunuzla doğrudan alakası var anksiyetenizin. Birde o kişinin sizin yaşadığınız sorunları yaşamış olması faydalı olur.
Yorum

Yorum