Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EBRU

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Sadece o EBRU adlı köpek için değil tabiikide bunlar,niceleri var tekmelenerekten kovalanan,tekme darbeleriyle oracıkta can veren sokak hayvanları çooooook....

İyide hangimiz onları sahip çıkıyor,hangimiz elinden geldiğince birşeyler yapmak arzusu içerisinde....

Geçen senemiydi neydi tam olarak hatırlamıyorum,gözümün önünde bir araba kediye çarptı ve kaçıp gitti....

O kedicik nasıl havalarda zıplayıp can çekişiyordu resmen,her yeri kan içerisindeydi....

Peki hangi insan evladı ona bakıp yardım etti.. :?:

Belki orada bir müdahale söz konusuda olabilirdi,yaa bilemiyorum işte toplumca çok duyarsızız....

Ben bunu bilir bunu söylerim,lafla peynir gemisi yürümüyor işte :!: :!: :!:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zerrin35
      Sadece o EBRU adlı köpek için değil tabiikide bunlar,niceleri var tekmelenerekten kovalanan,tekme darbeleriyle oracıkta can veren sokak hayvanları çooooook....

İyide hangimiz onları sahip çıkıyor,hangimiz elinden geldiğince birşeyler yapmak arzusu içerisinde....

Geçen senemiydi neydi tam olarak hatırlamıyorum,gözümün önünde bir araba kediye çarptı ve kaçıp gitti....

O kedicik nasıl havalarda zıplayıp can çekişiyordu resmen,her yeri kan içerisindeydi....

Peki hangi insan evladı ona bakıp yardım etti.. :?:

Belki orada bir müdahale söz konusuda olabilirdi,yaa bilemiyorum işte toplumca çok duyarsızız....

Ben bunu bilir bunu söylerim,lafla peynir gemisi yürümüyor işte :!: :!: :!:

zerrincim çok haklısın duyarsız bir toplum olduk
      ben çevremdeki en azından ulaşabildiklerime yardım etmeye çalışıyorum hepimiz bir şeyler yapsak en azından ulaşabildiklerimiz kurtulur
      kış aylarında pencere kenarlarına ekmek bırakıyorum ,yaz gelince su koyalım apartman kenarlarına millet sokak hayvanları saldırır alıştırmayın desede ben vazgeçmiyorum
      bir kış annesiz kalmış yavru köpüşleri büyüttük saolsun eşimde bu konuda çok duyarlı kızımda
      çocuklarımızıda hayvan sevgisi hakkında bilinçlendirmeliyiz eziyet etmemeleri konusunda

ne yalan söyleyim kargaları hiç sevmiyorum ama
      zarar vermem ama balkonumuzda ki iki güvercin yavrusunu yedikleri için onlara çok kızgınım :x
      halen anne ve babası gelip onları arıyor için acıyor onları gördükçe
      biz gözümüzden sakınırken bu olay başımıza geldi :cry:

Yorum

bu gün tarafta aşagıdaki haberi okudum.
        ama çelişkili geldi bana.
        "29 mayıs cuma günü olan olay" diyor.
        "maç çıkışı fanatiklerce" diyor.. maç 30 mayıs cumartesi oldu.

http://www.taraf.com.tr/haber/34874.htm

ardından sitedeki başlığı gördüm,, tabi hemen arkası arkasıya gelişen durumlar değil,, çok çok ardından,, gazete haberi de gözüme ilişti ilkin sadece.
        linklenen haberi okudum,, köpeğin otopsisi gibi bir şey vardı orada ve bir veterinerden bahsediliyordu çok ağır bir tablo geldi gözümün önüne ve bunun belki bir araba vs çarpması sonucu olabileceğini düşündüm.
        ayrıca kameralara takılmaması mümkün değil bu olayın,,taksim öyle bir yer.
        bunları belli belirsiz düşündüm ama üzüntü hissetmekle beraber...
        "münevver" haberlerini de okudum bu arada,, duygularım karışıklaştı,
        başlığa yazmak istiyordum ama ne yazabileceğimden emin değildim.
        biraz araştırayım dedim sonra,, boşluklar vardı bana göre.
        aşağıdaki haberi gördük,, aynı gazetenin.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11773673.asp

tabi bu durumlar başlıktaki konu ile ayrı konular,, habercilik ile ilgili sorunlar bunlar.
        ama paranoyak ötesi olmak gerekiyor bu toplumda yaşamak için.
        bu kadar olur mu dedirten durumlar bunlar.

hayvana eziyet ise elbette bir sorun,,, eziyetten öte varlığına tahammül etmemek sorunu var.
        bu dünyayı hayvanlarla bitkilerle diğer insanlarla paylaşmak sorunu var.
        şiddet sorunu var,
        herkes şiddet uygulayamıyor ,, bahçede çocukları gözlüyorum bazen,, bazıları bunu çok kolay uygularken,, bazıları bilmiyorlar.
        öğreniliyor bence ve öğretiyoruz.
        şiddet üreyen ve çoğalan bir şey.
        ben insanın şiddeti öğrenmese uygulayabileceğini de düşünmüyorum.
        mutsuzluk bunda etken , mutsuz insanlar şiddet ile deşarj olma yoluna başvurabiliyorlar.

bunları yazarken "sahip çıkalım"derneğini incelemeden yazdım,, eksikliklerin cevabı orada verilmiş olabilir.

Yorum

http://letsadopt.wordpress.com/

siteyi az önce inceledim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cupido
            http://letsadopt.wordpress.com/

siteyi az önce inceledim.
            Simdi ben de inceledim sayende. Tesekurler Cupido.

Yorum

kesin ismi ebru olan biri yapmıştır

hayvana insanlara has isimmi verilir. eminim ismi ebru olan herkes bundan rahatsız olur.

Yorum

Ebru

Bakınız kişi; sizinde bahsettiğiniz üzere kediden,köpekten korkabilir,çekinebilir,kendisine yaklaştırmek istemeyebilir..Ama konuştuğumuz ve konumuz sanırım o değil...
                Kim yapar vahşeti...Vahşi insan dediğinizi duyuyorum..
                Geçmişte yani çocukluğumuzda kişiliğimiz şekilenirken tanık olmuşuzdur,kimilerimiz hayvanların açlıklarını giderip onları sahiplenirken ve ailenin bir ferdiymiş gibi davranırken,bazılarımız apartmanın 3.katından aşağıya kedinin kuyruğundan bağlanmış bir ip ile onları sallandırır sallandırır dururlardı.Veya yine benzer bir şey;tenekeyi kedinin kuyruğuna iliştirip, onun tenekenin sesinden korkarak kaçması,kaçtıkça tenekeden daha çok ses yankılanması ve kısır döngü işte yine alabildiğine kaçması...
                Neydi aramızdaki fark?
                Sanırım en önemli etken ailemizin bize sevgiyle yaklaşması,sevgiyi aşılaması ve hayvanlara dokunmamıza izin verirken de,onların birer canlı olduğunu unutmamamızı,onlarla iletişim kurulabildiğini ve gerçekten de bu duygunun bizlere gelecek yaşamımız da onulmaz bir hümanizmi getireceğini öğretmeleri olmuştur..
                Şimdi siz söyleyin bana yukarıda bahsettiğim ve örneğini verdiğim,6 -7 yaşlarındaki bu yaşanmışlıklar,Ebru ve benzer cinslerine bu tür davranışların neden yapılıyor olduğunu açıklar mı?
                Ayrıca Ebru'nun yaşlılıktan hayatını kaybettiğini öğrendik ancak isimsiz diğer Ebru'lar için tartışmayı sürdürmek gerek diye düşünüyorum..

Yorum

İyi de bu Viktor Larkhill diye bi adamın ortaya attığı iddia.The Marmara Oteli açıklama yapmış köpek yaşlılıktan öldü diye.Bilmiyorum ben inanmıyorum dövülerek öldürüldüğüne pek.
                  öldü bu kız ; kesik boğazı bir vazo artık , geç gönderilmiş azap çiçeklerine...

Yorum

Enyax ve Rustikalem,

Yaslilik nedeni ile bir canlinin icorganlari ameliyatla yerlestirilecek hale gelmez. Tabii ki yasliliktan olmedi. Marmara Oteli'nin bu aciklamasi tek kelime ile IGRENC.

Yorum

Toplumların medeniyet seviyesini, hayvanlara olan yaklaşımları gösterir. Eğer bir ülkede, bir toplumda hayvanlara kötü muamele ediliyorsa, o toplum geri bir toplumdur. İleri ve uygar toplumlarda hayvanlara kötü davranmanın cezası büyüktür.

İki örnek; İran'da köpek gezdirmek, Avrupa'da ise köpeğe kötü davranmak suçtur...

Yorum

İşleniyor...
                      X