Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aşk Herşeyi Affeder mi ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Aşk Herşeyi Affeder mi ?

Bundan 1 sene kadar önce bu forumdan ayrılmamı sağlayan bir kız arkadaşım vardı, 18 yaşındayız ikimizde birkaç kez girip akıl danışmıştım burada ilişkimiz hakkında. Sevgilimin annesi birkaç uygunsuz mesaj görmüş ve ayrılmamız için baskı yapıyordu kıza, şiddet uyguluyordu.

Sevgilimin annesi kaslarla ilgili bir problem yaşıyor, ani şoklarda kasları kasılıyormuş, felç olma ihtimali olan bir hastalıkmıi. Kız arkadaşımın kalbi de delikti ve evden sürekli şiddet görmesi hem onu üzecek hem de sağlığını bozacaktı. Doktorlar buna kalbin kendiliğinden kapanabilir demiş, ben bunu duyduğum gibi ayrılmayı teklif ettim. Hem annenin hem senin sağlığın için en azından bi süre ayrı kalalım dedim. Oda beni çok sevdiğini söyledi ayrılsakda görüşmek istediğini döyleyip ayrılmayı kabul etti.

Benden ayrıldıktan sonra 2 ay boyunda biz telefonda görüştük geceleri, sanki ayrılmamış gibi konuştuk güldük ağladık, eskiden nasılsa öyleydik.

Bu kişi benden bir hafta sonra ortak bir arkadaşımızla msn aracılığıyla çıkmaya başlamış, bu çocukla çıkarken benle de geceleri görüşüyordu yani. Sonra bu çocukla öpüşürken falan fotoğraflar çektirmiş, bunlar msn ve facebookta sergilenmiş bi güzel.

Ben bunu daha dün öğrendim ve telefonu kaptığım gibi hesap sordum. Bana birlikte olduu çocuu sevmediğini ama onun kendisini sevdiği için mutlu olduğunu söyledi, beni unutmadığını yineledi.

Kalbi iyileşme sürecindeyken acı çekmesin, tedaviyi aksatacak birşey olmasın diye onu düşünerek mutluluğumuzu bölüyorum ben, bölmüyorum aslında erteliyorum. O kalkıp başkalarıyla öpüşürken fotoğraflar çektiriyor. Annesi bunu gördüğü zaman, duyduğu zaman benle çıkarken yaptıklarından beter edecek kızı, biz ayrıldığımızla kalacaz herşey tekrar eski hamam eski tas olacak.

Açıkcası çok mantıklı çok düzgün düşünen birisi gibi hissetmiyorum kendimi. Bu nedenle size danışmak istedim. 1.5 senem yalanmış gibi geliyor, son 2 ay boynuz takıp milletin içinde gezmem herkesin bilip benim bilmemem bir kenara dursun.

O kadar çok seviyorum ki onu, beni kullandığı için onu asla affetmiycem. Sizce bu kız üzülmeyi haketmiş mi ? Onu üzmek için elimden geleni yapmak istiyorum, hayatı mahvolsun istiyorum. Elimde bunu yapacak büyük kozlarda var. Sizce uğraşmaya değer mi ? En azından şuanki sahte mutluluğunu bitirsem, birlikte olduğu insandan ayırsam olmaz mı sizce ? Hiçbişey düşünemiyorum açıkcası, akıl danışabileceğim bir yer arıyordum aklıma eski dostum, sırdaşım olan bu site geldi. Lütfen yön gösterin bana, yardımcı olun....
    Ben deli değilimmmmmm

Yaptıkları yanına kar mı kalsın arkadaşlar, benim yerimde siz olsanız hiçbişey yapmazmıydınız cidden, nasıl dayanırdınız anlayamıyorum gerçekten..
    Ben deli değilimmmmmm

Yorum

Memlekette kız mı tükendi dostum? Ne yapacağı belli olmayan bu fesat kafalı kızı gönder gitsin. Senin yerinde olsam iki tane çarpar, ilgimi keserdim. Hayatta tek kız o değil ki...

Hülasa amiyane tabirle yapacağın işi söyleyeyim; çek s......ri gitsin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tugrul_Sad
        Memlekette kız mı tükendi dostum? Ne yapacağı belli olmayan bu fesat kafalı kızı gönder gitsin. Senin yerinde olsam iki tane çarpar, ilgimi keserdim. Hayatta tek kız o değil ki...

Hülasa amiyane tabirle yapacağın işi söyleyeyim; çek s......ri gitsin.

Bu nasil bir yorum? Nasil bir lisan? Dunya uzerinde kapladiginiz hacim icin uzuldum. Devam ederseniz banlanirsiniz. Yazdiklariniza bir ceki-duzen verin. Kimseyi zihninizin derinliklerindeki balciga tanik etmeyin, kendinize saklayin. Bunu moderator olarak yaziyorum bu arada... Yani bu sefer o buyuk yildiza dikkat edin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: satanstoystore
          Bu nasil bir yorum? Nasil bir lisan? Dunya uzerinde kapladiginiz hacim icin uzuldum. Devam ederseniz banlanirsiniz. Yazdiklariniza bir ceki-duzen verin. Kimseyi zihninizin derinliklerindeki balciga tanik etmeyin, kendinize saklayin. Bunu moderator olarak yaziyorum bu arada... Yani bu sefer o buyuk yildiza dikkat edin.
          Arkadaşımız içinde bulunduğu durum hakkında görüş istemiş, görüşümü sundum. Böyle sitem edeceğinize yanlışın nerede olduğunu söyleseydiniz daha bilgilendirici olurdu sanırım.

Sizi bu derece sinirlendiren durum nedir?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tugrul_Sad
            Orjinal yazı sahibi: satanstoystore
            Arkadaşımız içinde bulunduğu durum hakkında görüş istemiş, görüşümü sundum. Böyle sitem edeceğinize yanlışın nerede olduğunu söyleseydiniz daha bilgilendirici olurdu sanırım.

Sizi bu derece sinirlendiren durum nedir?
            KUFUR beyfendi... KUFUR! Bu kadar mi zor "neyin" yanlis oldugunu anlamak? Size sitem etmiyorum; kufretmeniz durumunda banlanacaginizi acik acik yaziyorum. Kullandiginiz lisana dikkat edin. Portal kurallarina uydugunuz surece uyemizsiniz.

Iyi gunler.

Yorum

Küfür etmedim, farkındaysanız nokta işareti koydum. Yani ortada bir küfür yok. Ama bu derece rahatsız olduysanız bundan sonra onu da yapmayacağıma emin olabilirsiniz.

Rahat olun...

Yorum

aşk herşeyi affedermi?

bu sorunun cevabı senin değerlerine ve ne kadar sevdiğine bağlı.

Yorum

ihaneti affetmez sanırım..yani adamakıllı aşıksan :roll:

Yorum

kızın hasta olması durumu var bir de..eğer kocaman bir yüreğin varsa onunla arkadaş kal ve yardımcı ol..ben beceremezdim ama bir dene bakalım..sana ihanet eden birini de sevme arkadaşım..birini sevmek için bir sebebin olmalı..en azından ahlak babında güçlü sebeplerin olmalı derim ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
                      kızın hasta olması durumu var bir de..eğer kocaman bir yüreğin varsa onunla arkadaş kal ve yardımcı ol..ben beceremezdim ama bir dene bakalım..sana ihanet eden birini de sevme arkadaşım..birini sevmek için bir sebebin olmalı..en azından ahlak babında güçlü sebeplerin olmalı derim ben
                      Dün gece 1'den sabah 5'e kadar konuştuk. Kızıyorum bağırıyorum çağırıyorum tehdit ediyorum ancak en sonunda kalbini almadan kapatamıyorum telefonu. Arkadaş kalalım dedim dün gece ama bu sabah birşeyler oldu tekrar bozuldu durumlar. Böyle bi durum nasıl atlatılabilir allahım ya nasıl çıkıcam ben bu karmaşadan...
                      Ben deli değilimmmmmm

Yorum

O yüzden burda sevginin derecesi çok önemli. İçinizde beslediğiniz sevginin büyüklüğü karşınızdakini size affedilebilir kılar. Yaptığı hataları görmezden gelmenizi sağlar.

Böylesine büyük sevgiye verebileceğim tek örnek, bizi yaratan Allah' tır. Bizi öylesine sevmektedir ki, ne hata yaparsak yapalım, tövbe etmemiz karşılığında bizi affetmektedir. Bizim ona karşı yaptığımız bütün hataları görmesine rağmen, bir anne, bir baba doğurduğu çocuğunun onu inkâr etmesine dayanamazken, hiç bir karşılık beklemeden yarattığı varlığın, onu inkâr etmesine dayanabilen, hatasını kabul edip, bir daha yapmamasını söylediği takdirde onu affeden Allah' tır. Onun bize olan sevgisi, bizi ona affedilir kılmaktadır.

Affetmek büyüklüktür. Büyüklük Allaha mahsustur.

Gelelim size. Sizin onun bütün hatalarını görmenize rağmen, onu affetmeniz, sizin ona olan sevginizi gösterecek, sizi yüceltecektir. Ama takdir edersinizki, böylesine üstün bir sevgiyi insan bünyesinde taşımak zordur. Affetmezseniz anlaşılır bir durumdur.

Yorum

çok sevmek demek ne olursa olsun hep onun mutlu olmasını dilemektir mutlu olmasını istemektir bak bir de rahatsızlığı varmış birlikte geçirdiğiniz güzel günler hatrına sakın yanlış şeyler yapma

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bahoa
                            Orjinal yazı sahibi: hale46
                            Dün gece 1'den sabah 5'e kadar konuştuk. Kızıyorum bağırıyorum çağırıyorum tehdit ediyorum ancak en sonunda kalbini almadan kapatamıyorum telefonu. Arkadaş kalalım dedim dün gece ama bu sabah birşeyler oldu tekrar bozuldu durumlar. Böyle bi durum nasıl atlatılabilir allahım ya nasıl çıkıcam ben bu karmaşadan...
                            Sen onun için hic birseysin ve ne yaparsa yapsanın seni kaybetmedikce ki kaybetmediğini anlamış onun için senin değerini anlamıycak... Anlasa ne olcak başa döncek. Arkanı dön git bazen en büyük ceza acıklama bile yapmamaıktır.

Yorum

İşleniyor...
                            X