Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bipolar Bozukluk

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bipolar Bozukluk

Merhaba arkadaşlar, uzun bir süredir depresyon,anksiyete ve okb tedavisi görüyordum. Son zamanlarda bende ve yaşadığım sorunlarda değişimler yaşamaya başladım. Artık kontrolüm dışında gelişiyor bazı şeyler. Depresyonum ağır geçmişti, sonraları tekrarlayınca korku başladı işte yeniden hasta olucam diye... Derken bipolar olduğumu öğrendim. Sevgilim vardı ayrıldım, işe başladım bıraktım, sınavı da kazanamadım. Süreklilik gerektiren hiçbir şeyi yapamıyorum. İlaçlara başladım. Henüz hala kabullenmiş sayılmam, bir yandan da çok umursamazım sanki... Yaşayanlar varsa nasıl baş ediyorlar önerileriniz varsa dinlerim arkadaşlar İyi geceler herkese...

beni sadece ilaçlar rahatlatıyor ama aynı zamanda tembelleştiriyor.
    hem kafa rahat hem aktif olmanın yolunu bulamadım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: peacelover View Post
      beni sadece ilaçlar rahatlatıyor ama aynı zamanda tembelleştiriyor.
      hem kafa rahat hem aktif olmanın yolunu bulamadım.
      multivitamin al.

Hayat kúcúk seylerden olusur.
      Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Su an tegretol,rexapin ve lustral kullaniyorum. Biraz yatistim nobetlerim gecti biraz. Ama hayatima nasil devam edebilirim? Elbette asabiliriz caresiz olamayiz... O ani karar verip sacma sapan seyler yapmak bende de var, engellemeye calisiyorum. Ailem konduramiyor mesela sizinkilerin tepkisi nasil, sosyal yasantiniz vs... Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Murat1234 peacelover dertli biri

Yorum

dertli biri Bu arada lutfen ilaclarinizi aniden birakmayin denedim evvelden sonum iyi olmadi... Hic olmazsa bende size bunu soyleyebilirim ancak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Predestination View Post
            Su an tegretol,rexapin ve lustral kullaniyorum. Biraz yatistim nobetlerim gecti biraz. Ama hayatima nasil devam edebilirim? Elbette asabiliriz caresiz olamayiz... O ani karar verip sacma sapan seyler yapmak bende de var, engellemeye calisiyorum. Ailem konduramiyor mesela sizinkilerin tepkisi nasil, sosyal yasantiniz vs... Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Murat1234 peacelover dertli biri
            geleneksel anlayışta akıl hastalığı olarak bilinenler çok kötü şeyler olarak görülür.
            halbuki psikiyatrik sorunlar çok yaygındır ama insanlar gizlediği için pek haberimiz yoktur.
            yaklaşık toplumun yüzde 20'sinde psikiyatrik sorun var diyebiliriz ama ortaya çıkmasın diye doktora gitmekten çekinen çok sayıda gizli hasta var.
            ben ise bipoların avantajlı hastalık olduğunu düşünürün. tarihteki deli dahilerin çoğu bipolardır. yaratıcılığı artıran bir hastalıktır.
            üstelik günümüzdeki bipolar hastaları çok daha avantajlı çünkü etkili ilaçlar var. eski ilaç olmayan zamanlarda bile bi sürü bipolar deha ortaya çıkmıştı.
            sanat ve edebiyat ile ilgilenmeni öneririm. yaratıcılığını ortaya çıkarabilir.
            bende aile ile sorun yok ama sosyal hayat sıfır.

Yorum

Sosyal hayatim epeydir "Ertelemelerle" zirve yapiyor. Evden disari cikasim gelmiyor,cikinca anlik mutlu olup eve donunce sanki kotu bir sey yapmisim gibi pismalik cekmekle geciyor... Evde iyiyim bende neyse ki Bu arada ilgi alanlarim tahmin edersin ki sureklilik getirememden kaynakli cok degisken yazmayi birakmistim tekrar baslayabilirim tesekkurler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Predestination View Post
                Sosyal hayatim epeydir "Ertelemelerle" zirve yapiyor. Evden disari cikasim gelmiyor,cikinca anlik mutlu olup eve donunce sanki kotu bir sey yapmisim gibi pismalik cekmekle geciyor... Evde iyiyim bende neyse ki Bu arada ilgi alanlarim tahmin edersin ki sureklilik getirememden kaynakli cok degisken yazmayi birakmistim tekrar baslayabilirim tesekkurler
                evden çıkmadan da sanat, edebiyat, müzik, vs hakkında internet üzerinden bilgi alışverişi yapabilirsin ve çalışmalarını internette sergileyebilirsin!

Yorum

Predestination teşhisini buldukları için sevinmelisin. Insanın en iyi doktoru kendisidir derler. ilaçlarını düzenli olarak kullanmaya devam ettikçe dahada iyi bir duruma gelebilirsin bende bipolarim sadece akşamları 5 mg zyprexa kullanıyorum. Şu anda çok iyiyim tabi normal insanlar gibi olmayı beklemiyorum. Bende ilk başlarda bunu kabullenemedim. Bir ara ilacı altı ay kullanmadım ve bayagi bir sorunlar yaşadım. Insanların hep zittina gittim. Beş yıldır bipolar bozuklugum var. insan zamanla böyle yaşamaya alisiyor. Ilaci icmeyip kötü olacağıma iciyorum daha iyi oluyorum.

Yorum

m.ilhanpeker Merhabaiyi olmana sevindim öncelikle... Bende her ne kadar şu an için iyiyim diyemesem de henüz hala düşünebiliyor ve saçma da olsa kararlar verebiliyorum. Sanırım buna da sevinmeliyiz, çünkü delirmedik. Arada bir saniyelik yıldırım çarpması gibi kopmalar yaşıyorum bunu henüz anlayamadım iki kez oldu. Sosyal hayatıma ara vermiştim ama ilaçlar mı işe yarıyor bilmiyorum ama uyuşuk bir halde olsam da buluşmalara katılmaktan geri kaçınmıyorum. Bu site bizler için çok iyi değil mi? Paylaşım yapabilmek özellikle de birbirini anlayabilen insanlarla iyi geliyor.Hepinize iyi dileklerimle

Yorum

ilaçlar işe yaramış olmalı. sosyal hayatını sürdürmen sevindirici. bu rahatsızlığı olumsuz etkileyebilecek en büyük şey eve kapanmaktır.

Yorum

forgetten Evet daha iyiyim onceki halimden, sadece iste bi beyin uyusuklugu var isteksizlik oluyor tabi ama en basitinden bugun bi arkadas bulusmasina gitmekten vazgecmistim annemn israriyla gittim, kotu mu oldu hayir. Ama evden cikmadan anlayamiyorum bu da heep tekrarlaniyor. Sizler nasilsiniz ? Ayni dertten mi muzdaribiz?

Yorum

İşleniyor...
                        X