Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilaçların tahammül edilemeyen yan etkileri

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • ilaçların tahammül edilemeyen yan etkileri

    Wellbutrin 300,modiwake,dideral...yaklaşık 5 aydır kullanıyorum.bu gün bırakma kararı aldım.sebebleri şunlar:

    1.hiç kesilmeyen bazen çıldırtmaya vardıracak derecede şiddetli kulak çınlaması
    2.giderek artan anormal iştah (dün gece saat 2 de sahanda 5 yumurta yedirecek kadar)
    3.anormal yorgunluk (belki aldığım kilolardandır ama oturduğum yerden kalkmakta artık zorlanmaya başladım)
    4.şiddetli uykusuzluk
    5.sık sık artan intihar düşünceleri,hayata,sıkıntılara tahammülsüzlük.

    5 ay içerisinde kilom 118 den 124 kiloya yükseldi.iştah giderek kontrolsüz şekilde artmaya başladığına göre ,ilaçlara devam edersem 2 ay sonra 130 a erişirim diye düşünüyorum.(ilk aylarda iştah fazla yoktu.sonra kademeli artarak ipinden boşalmış öküz gibi arttı)
    evet dostlar ...
    bu ilaçların bizi tedavi ettiğine inanıyor musunuz ? sağlımızı elimizden aldıktan sonra ve ilaçları bıraktıktan sonra tekrar eski halimize döneceksek bu ilaçları niçin içiyoruz ?
    senelerce ilaçları kullandım.bazen az bazen fazla kilo vermeye çalışsamda sık sık obez oldum.diyabete yakalandım,karaciğerim 13 sene önce neredeyse iflas etmişti.şimdi daha iyi olsamda arada nüks eden aşırı halsizlikle neredeyse komaya girmiş gibi oluyorum.bu normal bir halsizlik değil.son nefesinizi verecekmiş gibi hastalıklı bir halsizlik.normal halsizliğe can kurban.bahsettiğim halsizlik pislik bir şey.ölümün üvey kardeşi.
    artık kilo vermemde zorlaştı.bu gün ilaçları bıraksamda (ki bıraktım) kilo vermek 20 sene öncesine göre daha zor.
    dostlarım,kardeşlerim .ilaç şirketlerinin acaba umurlarındamıyız ? bu ilaçlar yüzünden sağlığını kaybetmiş ,tedavi olamamış,yılları ilaçların yan tesirleriyle heba olmuş insanlar olarak umurlarındamıyız ?
    sağlığımızı düşünerek , bir an önce iyileşsinlerde, ilaç kullanmak zorunda kalmadan mutlu bir hayat sürsünler diye mi o ilaçları ürettiler ? yoksa ilaçlara bağımlı yaşamamız için, ilaçları tedavi edici nitelikten uzak imal edip,bizleri morfin bağımlısı mı yapmayı amaçladılar ? aslında bizi tedavi edebilecek teknolojiye eriştikleri halde hedefleri sadece para mı ?
    Last edited by birzamanlarben; 30-04-2019, 01:59 PM.

  • #2
    ahhh bu antidepresanlar ahhhh hayatımızı hem mahveden ham düzene sokan ilaçlar Allah kimseyi bu illet hastalığa bulaştırmasın bende zamanında çok çektim hem hastalıktan hemde ilaç yan etkisinden... eğer birine beddua edeceksiniz Allah seni depresyona soksun deyin.....

    Yorum

    İşleniyor...
    X