Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Asosyalik utangac cekingen gereksiz biri gibi hissediyorum.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Asosyalik utangac cekingen gereksiz biri gibi hissediyorum.

Garip bir utangaclık duygusu.sözlerimin degersiz yersiz ve gereksiz söylenmiş sözleri oldugu düşüncesi hep aklımda.ne yaparsam yapayım sanki birileri beni eleştirecek gereksiz anlamsız saf bir insan olarak görecek gibi geliyor.
    bulundugum topluluktan hemen kacmak istiyorum.kacmassam biri bana birşeyler sordugunda rezil olacagım.veya sessiz kaldıgım için (gerçek kişiligim böyle degil ve onu benimseyemedim)beni saf biri gibi göreceklerini düşünüp hemen kacmak istiyorum.
    ve degişik bir şey daha var..
    bu herzaman olmuyor birgün öyle hissediyorsam öbür gün baska oluyor.bazen 1 hafta bazen 1 saat bazen 1 gün sürüyor ama o hislere kapılınca sadece yanlız kalmak istiyorum herkezden kacmak..
    ne yapmalıyım abilerim ?
    ....Engeller Takılmak İçin Değil,Aşılmak İçindir....

benzer durumlar yasiyorum ve terapi goruyorum.
    kendi kendine basarmak mumkun mu bilemiyorum,ben kendi kendime yardimci olamadigim icin uzman destegi almaya karar vermistim zaten

Yorum

evet bende öyle düşünüyorum..hep aklımda aslında uzman destegi göremek peki nasıl sizce.işe yarıyormu..
      aslında kişide bitiyor bence.istersem yapabilirim.ama istedigim bir şey olmayınca kendi kendime diyorum ki..
      "hayat yine istedigim olmadı ..bu zamana kadar istedigim hiçbirşey olamadı.bundan sonrada olmaz..olmasın zaten hayat bana karşı cephe almış.."
      ve kendime birsürü hakarette bulunuyorum :S
      okudugum gelişim kitaplarında kendinize hakaret etmeyin diyor.
      ve diyorki" bazı insanlar hayatın kendilerine karsı oldugunu zannedeer.öyle büyük insanlarki bunlar hayat onlara savaş açmış"".diyor yazar haklı ama benimseyemiyorum.

Yorum

Anladığım kadarıyla bu duygular oldukça yoğun sende, yani kendini değersiz hissetme vs, sen önce bir psikiyatr'a git belki ilaç tedavisi verir, sonra da psikolog desteği alırsan herşey düzelir merak etme.
        İlaç tedavisinin yanısıra alacağın Psikolog desteği sayesinde aslında bildiğin ama yapamadığın şeyleri yapmak için yol öğreniyorsun, çok faydalı bence eğer gitme imkanın varsa hiç durma.
        Ülkemizde bir psikologa gitmek sanki ayıpmış gibi düşünülüyor halbuki adı üstünde onlar danışman ve sen de nasıl davranman gerektiği konusunda yardım alıyorsun. Yalnız seçici ol, araştır, her psikolog bir değildir. Gittim işe yaramadı dersin sonra.
        Last edited by iyimser; 15-12-2009, 03:28 PM.
        Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

psikoloa gitmeyi cook düşündüm ama bu konuda bilgisizim hiç gitmedim.kime giderim nasıl giderim bilmiyorum.hem ögrenciyim gurbetteyim.mali sorunlar boyumdan büyük dertler desen hç bitmedi kenim bldim bileli varlar.dışarıya sızdırmıyorum iç poziyomu ama içten içe bitiriyorum kendimi.
          ve bunun sebebi eskilere hiçöç umsanmamak olsa gerek.siz beni umursayıp mesaj yazdınızya o bile cok sevindirdi beni
          aslında bi sorunuma kenim olamamakkendi hareketlerimi yapamamak.rahat olamamak.
          bunlardan bazen krtuluyorum şöyle 2-3 gün harika gidiyor ama sonra eskiye döüyor.çözemedim.

Yorum

Bu sorununu kafana kesin koyarak, etrafına notlar yazarak, günlük tutarak çözmeyi denesen diyorum... insan aklına koyduğunu yapar ya hani sen kendinde eksik olan yönü keşfetmişsin şimdi sıra uygulamada.
            Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

evet ama neler yapabilecegimi bilmiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: megalaz View Post
                psikoloa gitmeyi cook düşündüm ama bu konuda bilgisizim hiç gitmedim.kime giderim nasıl giderim bilmiyorum.hem ögrenciyim gurbetteyim.mali sorunlar boyumdan büyük dertler desen hç bitmedi kenim bldim bileli varlar.dışarıya sızdırmıyorum iç poziyomu ama içten içe bitiriyorum kendimi.
                ve bunun sebebi eskilere hiçöç umsanmamak olsa gerek.siz beni umursayıp mesaj yazdınızya o bile cok sevindirdi beni
                aslında bi sorunuma kenim olamamakkendi hareketlerimi yapamamak.rahat olamamak.
                bunlardan bazen krtuluyorum şöyle 2-3 gün harika gidiyor ama sonra eskiye döüyor.çözemedim.
                maddi durumun ne düzeyde bilmiyorum. ama ilaç tek başına bir çözüm değil. ben "iyimser"in aksine açıkçası önce bir psikoloğa gitmeni öneririm. o gerekli görürse zaten seni ilaç yönlendirmesi için bir psikiyatriye yönlendirir. neden önce bir psikolog çünkü o ilaç düşünürse senin iyi bir şekilde yönlendirmeni yapar ancak bir psikiyatr kolay kolay bir psikoloğa yönlendirmez.(deneyimlerime ve tanıdıklarıma göre) tabi ki hepsi bir değil ancak istersen sana işinde gerçekten uzman olan birini tavsiye edebilirim
                Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

sakaryada yom eger yakın cevrede bildiginiz varsa olabilir.

Yorum

ya tek sorun 1 gün iyi gidip 1 gün kötü gitmesi ...bazılarında hergün kötüyken bende 1 iyi bir kötü durumu oluyor.bunu cözemedim..
                    mesela bugün gayet iyi gitti ama yrn baska biyerde olacagım mekan deişik olacak sevmedigim insanlarla birlikte olmak zorunda olacagım ve kendimi nasıl hissedecegimi tahmin ediyorum..:S

Yorum

ya tek sorun 1 gün iyi gidip 1 gün kötü gitmesi ...bazılarında hergün kötüyken bende 1 iyi bir kötü durumu oluyor.bunu cözemedim..
                      mesela bugün gayet iyi gitti ama yrn baska biyerde olacagım mekan deişik olacak sevmedigim insanlarla birlikte olmak zorunda olacagım ve kendimi nasıl hissedecegimi tahmin ediyorum..:S

Olumsuz düşünürsen olumsuz sonuçlanır. Yarının çok güzel geçecek, hiçbir sorun yaşamayacaksın. Sevmediğin insanlar olabilir insan hep sevdikleri ile birlikte olamıyor ki.
                      Sen değerlisin, herkes gibi bir insansın ve toplum içinde herkesle aynı haklara sahipsin.

Yorum

bunları kendi kendime o kadar cok tekrarlıyorum ki bu aralar...ama başaracagımı biliyorum..1 his var sanki kendini kanıtmala ihtiyacı duyar ya insan.yani herkes duyarmı bilmiyorum.ama ben bazı insanlara karsı duyuyorum..özellikle bayanlara.ve beni daha önceden o saf(mal ) halimle tanımıs insanların karşısında yeni kendimi göstermek geliyo içimden ozaman batıyo :S

Yorum

İçinde bulunduğunuz durum pek çoğumuzun zmanında yada halen yaşadığı bir durum. Forumda sosyal fobiyi yenmekle ilgili çok faydalı bilgiler var. Biraz kurcalayın derim.

Yorum

Bir kitapta okumuştum: İnsan beyninde zamanla nöral düşünce otoyolları oluşuyormuş. Buna nöro-asosiyatif şartlanma bilimi deniyor. Yani bir ortama girdiğinde bir nevi plak gibi bütün duygu durumu devreye giriyor. Nasıl ki plakta belli oyuklar var ve iğne bunların üzerinden geçerek müziği oluşturuyor. İnsanında zamanla zihninde nöral yollar oluşuyor. İki çeşit çözüm var: Birincisi psikoterapi süreci, yani eski nöral yollarla yüzleşme süreci, diğeri ise nöro asosiyatif şartlanma bilimi, bunda ise eski otoyolla uğraşılmaz, yeni bir otoyol inşa edilir ve eskisi kullanılmadıkça silinir. Bu konu burada özetlenemeyecek kadar detaylı. Bahsi geçen kitapta yazar, yılan korkusunu senelerce terapiyle yenememiş bir kişinin sahnede yarım saatte bu teknikle yılan korkusunu yenmesini sağlıyor. Senelerce sigarayı bırakamamış birine yarım saatte sigarayı bıraktırıyor. İlk etapta inandırıcı gelmiyor. Fakat kitabı bütünsel olarak incelediğinizde ve pratikleri uyguladığınızda gerçekten etkili olduğunu anlıyorsunuz.
                            Kitaplar şunlar:

İçindeki Devi uyandır - Anthony Robbins

Sınırsız Güç - Anthony Robbins
                            &quot;Yaşamınıza seyirci kalmayın&quot;<br /><a href="http://www.gelisimdunyasi.com/">http...unyasi.com</a>

Yorum

bu otoyol dediginiz eşy nörallar.bende eskiden kalma birsürü nöral var.bunlar dan birtaneside sf dir elbette bunu saglayan şeylerdir..yani bu kitaplarla kurtulabilirmiyim bu hastalıklardan ?

Yorum

İşleniyor...
                              X