Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lütfen sıkılmadan okuyun çok dertliyim yardımınıza ihtiyacım var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• lütfen sıkılmadan okuyun çok dertliyim yardımınıza ihtiyacım var

arkadaşşlar öncelikle merhaba ben 8. sınıf öğrencisiyim SBS yehazırlanıyorum ama kafamı sürekli yoran bazı şeyler yüzünden derslerime iyi çalışamıyorum morlim bozuk oluyor. bunun nedenini açıklayayım. bizim sınıfata bir çocuk var bu çocuğa herkes gıcık olur snıfta bn de dahil geçen bu çocukla kavga ettik tabi herkes bnm dövmemi istiyo ve bekliyo. ama bir türlü yenişemedik birbirimizi dövemedik yani. bu olaydan sonra çocuk önceden asla bna yapamıycaı el şkaları yapmaya başladı. bn de karşılığını verip ona yapıorum tabi. geçenlerde bzm çete gttik bunu tehdit ettik bi daa yaparsan ağzın yüzün daılır şaftın kayar el şakaları yapmayacn bundan sona kimsye die ondan beri hiçbişi yapamıo çocuk. ama akşamları eve geldiimde kafamda sürekl, o çocuk oluyo kavga ettiiğimiz gün oluyo buna gururuma dokundu dielim bidaa kavga çıkar da sınıfın önünde rezil olurmuyum korkusu sanırım bu. aradan 1.5 ay geçti nerdeyse herkes unuttu ama ben bir türlü unutamıyorum sürekli kafamı yoruyor sürekli içimde bir sıkıntı oluyor. bunun yüzünden ders de çalışamıorum lütfen yardım edin bunu kafamdan nasıl atabilirim?

ya arkadaşlarlütfencevap yazn çok sıkıntı yapıo içimde

Yorum

bu yaşadığın olayın üzerinden 1,5 ay geçmiş arkadaşların bile unutmuşlar. Sınava da hazırlanıyorsun ya sıkıntın bundan dolayı da artmış olabilir. fazla da önemseme çok mu sıkıldın bu konu aklına geldiğinde kafanı dağıtmak için dışarı çık biraz yürüyüş yap ya da spor aktivitelerin varsa onlarla uğraşabilirsin . Küçük sıradan bir olayı fazla büyütme bu yaşlarda arkadaşlar arasında böyle uyumsuzluklar oluyor. dert etme geçecektir.

Yorum

Neden rezil oluyorsun anlayamadım.
        Öncelikle sırf güç gösterisi için kavga çıkarıyorsan ya da kavgaya giriyorsan zaten yenmen ya da yenilmen mühim değil; rezalet bir iş yapmış olursun. Ve sınıfın geri kalanının gözünde bir kahraman değil kavgası ve rahatsız bir insan olarak kalırsın.
        Eğer haklı bir kavgaya girip de yenilirsen, sen rezil olmazsın. sana destek çıkmayan arkadaşların rezil olur.
        Eğer haklı bir kavgaya girip de yenersen, bil ki yine kahraman değil kavgacı olarak hatırlanırsın.
        Öyle bir dünya ki telif hakkıyla korunmuş; ve yalnızca piyasaların hakkıymış serbestlik.

Yorum

Düşündüğün şeye bak ya

Hangimiz kavga etmedik bu zamana kadar

boşver ilerde bunları düşünürken gülersin kendine ben neleri sorun etmişim diuye

Yorum

Boş verde senin yaştaki cocugun ders çalışma vakti
            BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

Onu tehdit ettin ve o da hiç birşey yapamaz oldu, sen şimdi suçluluk duyuyorsun. Bence o arkadaşınla samimiyet kur, ona ilgi göster, herkesin gıcık olduğu biri ise eğer çok yalnız biridir, hiç arkadaşı yoktur, yazık ona. Onun da arkadaşa, sevilmeye ve ilgi görmeye ihtiyacı var. Bunu sen yaparsın eminim.
              Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

bence bu suçluluk duygusundan olmuş bişey Bence Barışmayı denemelisin

Yorum

bu olayı aklına getirdiğinde,yaşadığın anı ister istemez gözünde canlandırırsın. bu canlandırmayı yaparken de kendin,i sanki kameraya alınmış gibi düşünmeni istiyorum. sanki olayı bir film izliyormuş gibi izlemeye ve kendinden uzaklaşarak,kendine bakmaya çalış. kendine dışarıdan baka bilrsen olay gözünde küçülür ve sende problem haline getirmezsin artık
                  Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ellez View Post
                    Neden rezil oluyorsun anlayamadım.
                    Öncelikle sırf güç gösterisi için kavga çıkarıyorsan ya da kavgaya giriyorsan zaten yenmen ya da yenilmen mühim değil; rezalet bir iş yapmış olursun. Ve sınıfın geri kalanının gözünde bir kahraman değil kavgası ve rahatsız bir insan olarak kalırsın.
                    Eğer haklı bir kavgaya girip de yenilirsen, sen rezil olmazsın. sana destek çıkmayan arkadaşların rezil olur.
                    Eğer haklı bir kavgaya girip de yenersen, bil ki yine kahraman değil kavgacı olarak hatırlanırsın.
                    bu haklı bi kavga da deildi güç gösterisi de deildi güreş turnuvası düzenliyoduk bu yüzden kavga ettik ama biz birbirimizi yatırmayınca çocuk olayı büyüttü oyunu oyun olmaktan çıkardı gerçek boyutlara taşıdı

2. si ben bununla arkadaş olmaya daha önceden çalışmıştım buna dediğiniz gibi acımıştım hiç arkadaşı yok diye ama yüz verdik ayıya geldi s..tı kapıya derler ya aynen öle yapıyo ikimizi bi grup olarak görüyo kendini de grubun başkanı olarak görüyo sürekli gel len şuraya gdioz gel len buraya gdioz dio bn de seninle arkadaş fln olunmaz yürü git ddim

Yorum

arkadaşlarım da güreş turnuvası olduu için desteklemediler ama büyüttüğü için tehdite ettik

Yorum

yapmayın böyle çeteydi falan dı filandı önünüzde güzel bir gelecek var bu geleceği kazanmakta kaybetmekte sizin elinizde gün gelir ben ne yaptım dersiniz arkadaşlarınızı düzgün seçin yaşınız ufak şimdi deli dolu çağlarınız ama bir gün gelir elinizde çok şey yada hiç bir şey kalır derslerinizi çalışın
                        Last edited by eflin; 19-01-2010, 10:43 PM.

Yorum

yavrum siz daha küçüksünüz.böyle şeylerle kafanı yorma.derslerinize bakın kimseyi takma..
                          o gelir sana sataşsa bile sakın hiçbir şekilde cevap verme. onu dikkate alma.bu onu önemsemediğin anlamına gelir...ve asla seviyeni deşürme oldumu aslanx96
                          ama delikanlılık dönemi bugünlerde geçecek.............
                          testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

İşleniyor...
                          X