Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Düşünce okuyorum:(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Düşünce okuyorum:(

hayatım başkalarının ne düşüneceği üzerine kurulmuş ne yapsam bu düşüncelerden kurtulamıyorum.bunu söylersem bunu düşünür,bunu yaparsam bunu düşünür diye diye kafayı yiyecek gibi oldum.şizofren miyim?psikopat mıyım anlamıyorum

Bende öyleyim ama yenmeyi çalışıyorum sende bir yardım alırsan bence iyi olur günlük yazmaya başlarsan neler yaptığını neden o konulara taktığını neden korktuğunu kendine sorar ve cevabını bulursun cevabı bulduktan sonrada çözmek için ailenle,yakınlarınla ve araştırıp iyi bir psikologla çözümü arayabilirsin inan bulacaksın kendini üzmemeye çalış...

Yorum

merhaba kimsesiz..kaygı bozukluğu duymuşsun bence..ama arada sırada her insan kaygı bozukluğu duyabilir..sen çok sıkma canını..çok kötü bir duruma gelirse yardım da alabilirsin..kendine iyi bak..
      :10:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kimsesiz000 View Post
        hayatım başkalarının ne düşüneceği üzerine kurulmuş ne yapsam bu düşüncelerden kurtulamıyorum.bunu söylersem bunu düşünür,bunu yaparsam bunu düşünür diye diye kafayı yiyecek gibi oldum.şizofren miyim?psikopat mıyım anlamıyorum
        aynısı bende var bu yüzden kimseyle özellikle yabancıularla iletişim kuramıyorum böyle yapsam ne yapar ne düsününür doru seymi yapıyorum vsvs buna sanırım endişe diyolar doktorum bana citoles kullandırıo kulanıom suan ama nebilim pek elle tututlur bir yanını görmedim sanki su iki gün haric kendimi dısari cikmaya zorluom ama bilgisayara bagımlılıgm agar basıo içerimde bişeyler ilaca direnio sanki o anda aklıma bişey gelmese bile sunu düsünürmü gibisinden karsımdaki yinede agzımı açıp konusamiom yaw

Yorum

Üniversite 1-2. sınıfa kadar bende öyleydim. Baskaları ne düşünür diye kendi hayatımı onlara göre yaşardım. Son olayla tamamen değiştim.

Bir gün moda olan oduncu gömleği almak için bir magazaya girdim. Çok güzel modeller vardı. En son 2 model üzerinde kararsız kaldım, giydim çıkardım vs. Bir türlü karar veremedim. Yaklşık 30 dk. sonra bana çok kararsız birisi diyecekler diye birisini aldım çıktım. Eve geldiğimden florasanda değilde gün ışığında rengin hiç beğenmedim. Ancak değiştiremezdimde bana gülerlerdi, yarım saatte begendiği gomlegi degistirmeye gelmiş, kararsız, şaşkın aptal vs.

Düşündüm pek beğenmediğim bir gömleği 3-5 sene giymek mi iyi yoksa belki ömrümde belki bir daha hiç görmeyeceğim tezgahtar bir kızın benim hakkındaki düşünceleri mi daha iyi dedim. Değiştirmek benim hakkım hiç giymedim ve tüketici kanunlarına göre değiştirebilirim dedim. Gerekirse floran ışığında değişi görünüyormuş falan gibi açıklamalar yaparım dedim.

Sonra kendi hayatımı başkalarının düşüncelerine göre yaşamam çok saçma diye düşündüm. Ben nasıl istersem öyle yaşarım kim ne düşünürse düşündüm dedim. Gömleği de değiştirmeye gittiğimde floranda rengi farklı görünüyor falan diye hiç bir açıklama yapmayacağım, beğenmedim değiştirmeye geldim sadece diyeceğim dedim. ve öyle yaptım. onlar da hiçbirşey sormadılar. Çıktığımda o kadar mutlu oldum ki anlatamam 15 yıl oldu o gömlek hala dolabımdadır. Kim ne düşünürse düşünsün ben kendi düşüncelerime bakarım hangisi daha dogru ise onu yaparım.

Yorum

çok güzel anlatmışsın sevgili tthunderboltt,keşke bizde öyle davranabilsek...başkaları ne düşünür die düşünmesek ne güzel olurdu. benim arızalı olduğumu düşünecekler korkusuyla çoğu zaman istedikleri yapmaktan vazgeçiyorum.onlar yaptığında arızalı olmuyoda biz yapınca neden oluyoz onu da anlamıyom.
            ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Post
              çok güzel anlatmışsın sevgili tthunderboltt,keşke bizde öyle davranabilsek...başkaları ne düşünür die düşünmesek ne güzel olurdu. benim arızalı olduğumu düşünecekler korkusuyla çoğu zaman istedikleri yapmaktan vazgeçiyorum.onlar yaptığında arızalı olmuyoda biz yapınca neden oluyoz onu da anlamıyom.
              Etrafımızda o kadar insan var ki, hepsine göre nasıl yaşayacağız. Ayrıca bu bizim kendi hayatımız onların değil. o yüzden istediğimiz gibi yaşayabilmeliyiz.

Bunu yaparken diğer insanların da fikirlerini önemsemeli ve bize en uygun olanı neyse kendimiz karar verip o şekilde yaşamalıyız.

MEvlana ne güzel söylemiş, Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Yorum

Aman arkadaşım hiç umursama kim ne düşünürse düşünsün hastalık bile olsa bunu kafanda yenmeye çalış kimseyi umursama boş ver gitsin
                BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

paranoid şizofrenide var bu olay kendimden biliyorum hep öyleyim bazen değilim ama.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kimsesiz000 View Post
                    Sadece başkalarının ne düşüneceğini fazla önemsiyorsun. Tamam, bunu önceden düşünmek elbette güzeldir, çoğu insan düşünmeden hareket eder. Fakat bunu problem haline getirmemek gerek.
                    Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

İşleniyor...
                    X