hayatım başkalarının ne düşüneceği üzerine kurulmuş ne yapsam bu düşüncelerden kurtulamıyorum.bunu söylersem bunu düşünür,bunu yaparsam bunu düşünür diye diye kafayı yiyecek gibi oldum.şizofren miyim?psikopat mıyım anlamıyorum
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Düşünce okuyorum:(
Collapse
X
-
Bende öyleyim ama yenmeyi çalışıyorum sende bir yardım alırsan bence iyi olur günlük yazmaya başlarsan neler yaptığını neden o konulara taktığını neden korktuğunu kendine sorar ve cevabını bulursun cevabı bulduktan sonrada çözmek için ailenle,yakınlarınla ve araştırıp iyi bir psikologla çözümü arayabilirsin inan bulacaksın kendini üzmemeye çalış...
-
Orjinal yazı sahibi: kimsesiz000 View Posthayatım başkalarının ne düşüneceği üzerine kurulmuş ne yapsam bu düşüncelerden kurtulamıyorum.bunu söylersem bunu düşünür,bunu yaparsam bunu düşünür diye diye kafayı yiyecek gibi oldum.şizofren miyim?psikopat mıyım anlamıyorum
Yorum
-
Üniversite 1-2. sınıfa kadar bende öyleydim. Baskaları ne düşünür diye kendi hayatımı onlara göre yaşardım. Son olayla tamamen değiştim.
Bir gün moda olan oduncu gömleği almak için bir magazaya girdim. Çok güzel modeller vardı. En son 2 model üzerinde kararsız kaldım, giydim çıkardım vs. Bir türlü karar veremedim. Yaklşık 30 dk. sonra bana çok kararsız birisi diyecekler diye birisini aldım çıktım. Eve geldiğimden florasanda değilde gün ışığında rengin hiç beğenmedim. Ancak değiştiremezdimde bana gülerlerdi, yarım saatte begendiği gomlegi degistirmeye gelmiş, kararsız, şaşkın aptal vs.
Düşündüm pek beğenmediğim bir gömleği 3-5 sene giymek mi iyi yoksa belki ömrümde belki bir daha hiç görmeyeceğim tezgahtar bir kızın benim hakkındaki düşünceleri mi daha iyi dedim. Değiştirmek benim hakkım hiç giymedim ve tüketici kanunlarına göre değiştirebilirim dedim. Gerekirse floran ışığında değişi görünüyormuş falan gibi açıklamalar yaparım dedim.
Sonra kendi hayatımı başkalarının düşüncelerine göre yaşamam çok saçma diye düşündüm. Ben nasıl istersem öyle yaşarım kim ne düşünürse düşündüm dedim. Gömleği de değiştirmeye gittiğimde floranda rengi farklı görünüyor falan diye hiç bir açıklama yapmayacağım, beğenmedim değiştirmeye geldim sadece diyeceğim dedim. ve öyle yaptım. onlar da hiçbirşey sormadılar. Çıktığımda o kadar mutlu oldum ki anlatamam 15 yıl oldu o gömlek hala dolabımdadır. Kim ne düşünürse düşünsün ben kendi düşüncelerime bakarım hangisi daha dogru ise onu yaparım.
Yorum
-
çok güzel anlatmışsın sevgili tthunderboltt,keşke bizde öyle davranabilsek...başkaları ne düşünür die düşünmesek ne güzel olurdu. benim arızalı olduğumu düşünecekler korkusuyla çoğu zaman istedikleri yapmaktan vazgeçiyorum.onlar yaptığında arızalı olmuyoda biz yapınca neden oluyoz onu da anlamıyom.”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Postçok güzel anlatmışsın sevgili tthunderboltt,keşke bizde öyle davranabilsek...başkaları ne düşünür die düşünmesek ne güzel olurdu. benim arızalı olduğumu düşünecekler korkusuyla çoğu zaman istedikleri yapmaktan vazgeçiyorum.onlar yaptığında arızalı olmuyoda biz yapınca neden oluyoz onu da anlamıyom.
Bunu yaparken diğer insanların da fikirlerini önemsemeli ve bize en uygun olanı neyse kendimiz karar verip o şekilde yaşamalıyız.
MEvlana ne güzel söylemiş, Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kimsesiz000 View Posthayatım başkalarının ne düşüneceği üzerine kurulmuş ne yapsam bu düşüncelerden kurtulamıyorum.bunu söylersem bunu düşünür,bunu yaparsam bunu düşünür diye diye kafayı yiyecek gibi oldum.şizofren miyim?psikopat mıyım anlamıyorumCevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)
Yorum
Yorum