Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eğlenceli bir psikolojik test :)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Eğlenceli bir psikolojik test :)

Arkadaşlar internete bakınırken bu psikolojik testi gördüm..Eğlenceli bir psikolojik test ben çözdüm sizinle de paylaşmak istedim..Umarım beğenirsiniz,en azından biraz zaman geçirmiş oluruz..

Bu bilinen bir psikoloji testmiş. Cevapların, değer verdiğimiz ideallerle ve kavramlarla bağlantılı olduğu ortaya konulmuş.
    Aşağıdaki soruları okuyun ve manzarayı gözünüzde canlandırmaya çalışın. Sorunun cevabını uzun uzun düşünmeden, aklınıza ilk geldiği şekli ile bir kağıt üzerine yazın.buarada biraz uzun bir test sayılır ama sıkılmadan yapın

Ormanın içinde yürüyorsunuz. Yanınızda kim var?
    Ormanın içinde yürüyorsunuz. Bir hayvan gördünüz.. Ne tür bir hayvan?
    Hayvan ile aranızda nasıl bir karşılaşma yaşanır?
    Ormanın içinde biraz daha yürüyorsunuz. Birden bir açıklığa çıktınız ve karşınızda hayalinizdeki ev duruyor. Bu evi tarif edin.
    Hayalinizdeki evin etrafı çitler ile sarılmış mı?
    Evin içine giriyorsunuz. Yemek odasına gidiyorsunuz ve yemek masasını görüyorsunuz. Masanın üzerinde ve etrafında ne olduğunu tarif edin.
    Arka kapıdan dışarı çıkıyorsunuz. Otların üzerinde yatan bir kap görüyorsunuz. Kap neden yapılmış (seramik, cam, kağıt, demir vs.)?
    Kabın durumu ne? (Kırık, sağlam, eski, yeni). Kap ile ne yapıyorsunuz ?
    Evin kenarına doğru yürüyorsunuz ve kendinizi su kenarında buluyorsunuz. Ne tip bir su (göl, nehir, okyanus vs.)
    Suyun karşısına nasıl geçiyorsunuz ?
    :10:

CEVAPLAR İSE ŞÖYLE ; Sizinle yürüyen kişi hayatınızdaki en önemli kişi.

Hayvanın büyüklüğü kişisel problemlerinizi ne kadar büyük gördüğünüzü temsil ediyor.

Hayvan ile aranızda geçen karşılaşmanın şiddeti, problemleriniz ile nasıl baş ettiğinizi gösteriyor. (pasif, agresif).

Hayalinizdeki evin büyüklüğü problemlerinizi çözmek için ne kadar istekli olduğunuzu simgeliyor.

Evin etrafında hiç çit olmaması açık bir insan olduğunuzu gösteriyor. İnsanlar her zaman evinize ziyarete gelebilirler. Çitlerin olması biraz daha kapalı bir karakteri gösteriyor. İnsanların önce telefon ederek gelmesini tercih edersiniz.

Eğer cevabınızın içinde, yiyecek, insanlar yada çiçekler yoksa genel olarak mutsuz bir insansınız.

Kap ne kadar dayanıklı bir malzemeden yapılmış ise 1. sorudaki arkadaşınız ile olan ilişkiniz de o kadar dayanıklı demektir. Örneğin: kağıt ve cam dayanıklı değildir buna karşılık metal yada plastik dayanıklıdır.

Kap ile ne yaptığınız, 1. sorudaki arkadaşınıza karşı tavrınızı ortaya koyuyor. Örneğin kap bakırdan yapılmış ve içi su dolu ise tekrar eve taşıyorsanız, bu sizin arkadaşınıza değer verdiğinizi gösterir ve ilişkinizin sağlam temellere dayandığını simgeler. Oysa kap seramikten yapılmış ve kırık ise, sizde parçaları evden uzağa atıyorsanız, bu kişi ile ilişkinizde sorunlar olduğunu ve onu uzaklaştırmaya çalıştığınızı gösteriyor

Suyun büyüklüğü sizin cinsel isteğinizi simgeliyor.

Suyun karşısına geçerken ne kadar ıslandığınız seks hayatınızın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Yorum

sizin sonuçlar nasıl çıktı,yapan var mı arkadaşlar?

Yorum

teşekkürler test için

Yorum

gerçeğe yakın çıktı benim sonuçlar ilginç ya

Yorum

benim de gerçeğe yakın çıktı,ilginç gerçekten

Zaten bu bilinen bir psikolojik testmiş..yani bilinen ve uygulanan bir testmiş..

Yorum

ne demek lafı mı olur

Yorum

mavi mavi teşekürler paylaşımın için.nerdeyse doğruydu hepsi.........özellikle çitsiz demiştim ve benim evim her zaman açıktır..
                testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

bunu 7-8 yıl önce bırı bana yapmıştı ve gerçek hoşuma gıtmıştı

gene çok guzel uydu valla ilginç
                  tşk.canım

http://elifnazmmislina.blogcu.com/

Yorum

eh biaraz yakın cıktı sayılır
                    BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

rica ederim arkadaşlar ne demek ben zaten normaldede çeşit çeşit test çözmeyi çok severim..bu test de eğlenceli geldi ondan sizinle paylaşmak istedim..

Yorum

emek vermişsin saol ama

bu böyle yazıyla olunca olmuyor Bu testi bende biliyorum biraz daha değişikti ve resimlerle yapılıyordu o daha uygulanabilir bir testti. bulursam paylaşırım

Yorum

ormanda yürürken yanında kimseyi istemeyen kişi nolucak?
                          sonuçları bu cevaba göre değerlendirmek mümkünmü?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: düttürü dünya (generation)
                            cinsel konular hariç diğerlerinde doğruluk payı var diyebilirim eline sağlık güzel paylaşımın için sevgili arkadaşım mavimavi
                            rica ederim arkadaşım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Nnetmaniaa View Post
                              emek vermişsin saol ama

bu böyle yazıyla olunca olmuyor Bu testi bende biliyorum biraz daha değişikti ve resimlerle yapılıyordu o daha uygulanabilir bir testti. bulursam paylaşırım
                              doğru haklısındır nnetmania,resimli olursa daha da güzel ve daha uygulanabilir olur..eğer bulursan bizimle paylaşabilirsen süper olur gerçekten sevgiler

Yorum

İşleniyor...
                              X