Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anlamsızlık Duygusu Nasıl yenilir ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Anlamsızlık Duygusu Nasıl yenilir ?

Bu hayatın bir sonu var ve bi gün hepimiz hayatını kaybedecek. Boşu boşuna bu salak dünyada mücadele vermenin ne gereği var demeye başladım

Bu artık kronikleşti sanki, uzun senelerden beri herşey anlamsız geliyor, O kadar bu durum büyüdüki artık insanalrla iletişim kuramaz hale geldim . Çünkü konusmak bile anlamsız geliyor .

herşey 4*4 lük olsa ne yazar demeye başladım artık

değermi sizce
    Last edited by Nnetmaniaa; 30-01-2010, 04:28 AM.

Ölüm gerçeğini kabullenerek yaşamaya başlamışsın iyi çok güzel...
    Peki ötesini düşünmüyor musun?
    Cennete gideceğimizi bilsek hemen ölelim hepimiz.
    Ama ne bunu bilebiliriz ne de hayatı boş verebiliriz.
    Sen hayatı boşvermeye başlamışsın.
    Şöyle düşün...
    "1 günlük ömür için, hiçbir şeyi kafaya takmaya değmez. Nasıl olsa öleceğiz. Önemli olan nasıl değil, neyle (iyilik/kötülük) öldüğümüz."
    Kaç yaşındasın! Gözünü kapat da bir düşün. Doğduğun günü zaten hatırlayamazsın da hatırlayabildiğin kadarını bir düşün. Sonra sor kendine. Gerçekten de bu kadar zaman mı geçmiş? Daha dün gibi değil mi herşey." diye.
    İşte ölünce de böyle olacak. Şimdi bize geçmek bilmiyormuş gibi gelen bu zaman diliminde yaptıklarımız hesabı elbet sorulacak...
    Anlamsızlık değil bu!

Yorum

anlamsızlık duygusunu yenmek o kadar kolay değil.insan içine düştümü çıkamıyor.kendimden biliyorum.
      en son keşfettiğim şey; hayatı anlamak sebepleri anlamakmış.Yani neyi neden yapıyorsun. olaylar karşısında "Neden?" sorusuna verdiğin cevaplar çok önemli

Yorum

seni anlayabiliyorum ,bu bendede vardıı ölüzcez nasılsa niye calısyoruz niyee insanlar hertgün işe gidip geliyorlar?bugibi sorular...ama inan geçiyorr bu anlamsızlıkk ilk önce ilaç kullanmaya başladım sonraa geçti emin ol geçiyor korkma yılmaaa kendini motive ett..inan hayat cok anlamlı ve her şeye ragmen bi okadrda güzel

Yorum

Bu hayatı sorgulamadan önce kendini sorgularsan cevaplara daha net ulaşabilirsin....

Hayatın anlamını sana başkası anlatırsa pek bir anlamı kalmaz...
          Herkes için hayatın anlamı kendinedir...Herkesin doğrusu yanlışına kendine olduğu gibi....

Hayatın anlamı o kadar basitdir ki...O yüzden bunu kolay kolay kimse anlamaz....
          'Ben' diye başlamayı hakkettiğim tek cümle var,'Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilâh yoktur!...'

Yorum

şu an hissettiğim gıbı yanı
            zaman zaman oluyor bu hissediliyor demekki

ama hayat yaşanmaya değer yınede dıyorum..

http://elifnazmmislina.blogcu.com/

Yorum

Hayatın anlamı insanın bu dünyaya kim tarafından ve ne için gönderildiği sorularına verilecek cevaplarla ilgilidir. İnsanın bu dünyaya gönderilme gayesi, bütün kutsal dinlerin üzerinde birleştiği şekliyle kâinatı ve insanı yoktan yaratan bir Allah'a inanmak, O'nu tanımak O'nu sevmek ve O'na kulluk etmektir. Bunların temelinde de sağlam inanç yatmaktadır.

Bu kaitatı yaratan Allahdır. Kainat kusursuzdur ve Allah'ın kanunlarına göre hareket eder. Bilim sadece bu kanunların nasıl olduğunu açıklayabilir. Kütleler birbirini çeker der ve nasıl çektiğini anlatır, formülize eder. Kütleler birbirini niye çeker? Bilim cevap veremez Allah istediği için çeker.
              Last edited by tthunderboltt; 01-02-2010, 11:42 AM.

Yorum

Gerçekleri nasıl bilebilirizki. Her şey, tahminlerimizden, duyup okuduklarımızdan ibaret. En azından yararlı bir şeyler, keyif alabileceğimiz şeyler yapmak lazım. Bunları da deneyerek bulmak gerek, içinizden hiçbir şey yapmak gelmiyorsa.
                Onu ben de çok düşünüyorum, hani sonuçta öleceğiz. Ama bazı insanların yaptığı kötülükleri veya saçmalıkları duyunca, sinir oluyorum. Bazen sırf onlara inat, güçleniyorum. Yaşama hakkı verilmişse, kullanmadan vermemek lazım!
                Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

Anlamsızlık,boşluk duygusu benim de hiç yabancı olmadığım konular,anlam verememek ,zevk alamamak işkence gibidir bence.Bunun sonucu da çöküntüye yol açıyor ve gelgitler,kısırdöngü içinde zamanımız heba oluyor.

Yorum

Anlamsız olan nedir?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tthunderboltt View Post
                      Anlamsız olan nedir?
                      Güzel bir soru. Aslında, bu soruya verilecek cevap ile konuya yaklaşılmalı.
                      Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

sanıyorum insan bedenine ve ruhuna kodlanmış olan, yaratılıştan gelen inanma dürtüsü ile alakalı bu sorunun cevabı. dünya üzerinde yüzlerce inanç var. hatta inançsızlık bile bir inanç sistemi. yani görülüyor ki insan, inanmazken bile bir şekilde inanıyor. belki de hayatı önemli kılan da bu dürtüden elde edebildiklerimizle doğru orantılıdır. anlam verilen tek birşeyin bile anlamının saatlerce tartışılabilmesi aslında anlam zenginliğinden geliyor. bu da bakış açısı ile gelişebilir sanıyorum. psikoterapilerde bile temel, farklı bakış açıları kazandırabilmek. öğrenilmişleri, ya da öğrendiğimizi sandıklarımızı, topyekün elden geçirmek. belki size de gereken budur. hayat kesinlikle anlamlı. akıl alamayacak düzeyde.
                        küçük dere, denize ulaşınca; şaşırır işte...

Yorum

İşleniyor...
                        X