Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Birilerinin sizi sevmesi için onun istediklerini yapmanız mı gerekir? Bana hep bunu yapmazsan seninle arkadaş olmam,bunu yapmazsan seni sevmem,seninle yaşayamam gibi sözlerle gelen insanlara nasıl davranmalıyım anlamadım. hiç duymamazlıktan mı gelmeliyim yoksa istediklerini mutlaka yapmalı mıyım?
    Ailem,sevdiklerim beni şartlı kabul ediyorlar belkide bu yolu ben onlara veriyorum.İstediklerini yaparak,onların arkadaşlığını,sevgilerini kazanmaya çalışıyorum.Bazen bende isteklerimin yapılmasını istiyorum ve yapmak zorundalarmış hissi var.yapmadıklarında da onlara karşı kin besliyorum.İnsanların her istediklerini yaparak onların sevgisini kazanmak doğru değil biliyorum ama kınanma ve dışlanma korkusu yüzünden yapmak zorunda kalıyorum.
    Kendimle ilgili herşeyi ikinci plana atarak onları mutlu etmeye o anki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum,ancak bende aynı şeyi bekliyorum olmadığında da nefret etmeye başlıyorum...
    ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Neden insanlar seni şartlı sevsinlerki..Niçin böle davranıyorlar anlamadım..Çok saçma geldi.Elbetteki onlar için bişiy yapman gerekmiyor, sen tatlı dilin ve güler yüzünü onlara gösterdikçe, dostluğunu, onlarda senden başka bir şey istemezler bence böyle olmalı..Yani benim çevrem böle..hmm ara sıra maddi çıkarcılar var, ama para vermezsemde benle görüşmeyi kesmezler yani..değişik geldi çevren..hadi aileni bıraktımda çevreni değiştir canım..onlardan sana bişiy olmaz..
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Sonbaharcım sorun bende sanırım çevreyi değiştirsemde bende bu kafa varken aynı hatalara düşeceğim.Yani illa yap demiyorlar ama ben istediklerini yapmayınca kendimi rahatsız hissediyorum,dışlanma korkusu başlıyor.
      ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Sana sadece karşılaştığım olaydan gördüğüm hususlar konusunda yazabilirim . Uyguluyabilmek ve hayata geçirebilmek senin elinde . . .

---İnsanlara kesinlikle ödün verme , eğer ödün verdiğini görürlerse (işte asıl bu sefer seninle çıkar için birlikte olurlar)

---İnsanlara doğal davran (yapamıyosanda öyle gözük)

---Her zaman neşeli ol , (mantıklı bişeyler yapman gerekmez) aktif ol , konuş sürekli ( eğer bunu yaparsan olaylar karşısında söz hakkın olur)

---Rol yap ,,doğal olacaksın ama işine gelmeyeni yapmayacaksın ,,birazcık kıvırmasını bileceksin

---İnsanların üstüne gelmesini bekleme ,, sen onların üstüne git (böylelikle 1-0 önde olursun hep)

---Politik ol ,, susman gerektiğin yerde sus ,,,

Yorum

cevabın için teşekkür ederim Nnetmaniaa
          ---İnsanların üstüne gelmesini bekleme ,, sen onların üstüne git (böylelikle 1-0 önde olursun hep) bunu yapabilmem için bir fırın ekmek yemem lazım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Post
            cevabın için teşekkür ederim Nnetmaniaa
            ---İnsanların üstüne gelmesini bekleme ,, sen onların üstüne git (böylelikle 1-0 önde olursun hep) bunu yapabilmem için bir fırın ekmek yemem lazım

Bunu yapabilmek için birazcık dayanıklı ve vurdumduymaz olman gerekir.

Çünkü bunu yapabilmek , aktif , konuşkan ,, ayakları yere basan ,,olayları görebilen ,,, insanların hatalarını analiz eden ,, zayıf yönlerini gören ,,,

ve gerektiğinde bunları koz olarak kullanabilen biri olmayı gerektirir ki

çok zordur.

Eğer böyle birisi olursan ,, insanlar senden korkar ,

Sen çok konuşkan ve aktif birisiysen ,,,(bazı insanlar) seninle birlikte aynı ortamda bulunmak istemez (çünkü kendilerinde eziklik duygusunu hissedeceklerdir ve sana karşı kendilerini savunamayacaklardır büyük ihtimalle)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Post
              Sonbaharcım sorun bende sanırım çevreyi değiştirsemde bende bu kafa varken aynı hatalara düşeceğim.Yani illa yap demiyorlar ama ben istediklerini yapmayınca kendimi rahatsız hissediyorum,dışlanma korkusu başlıyor.
              Anlıyorum bir şekilde aranızın bozulmaması için, dediklerini yapmaya çalışıyorsun.Yanlış yaptığının farkındasın..Boşver yaa senin onlara ihityacın yokki, istemezse istemesinler seni, biz varız hem, şartsız koşulsuz dostluğunu isteyen..
              Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
                Anlıyorum bir şekilde aranızın bozulmaması için, dediklerini yapmaya çalışıyorsun.Yanlış yaptığının farkındasın..Boşver yaa senin onlara ihityacın yokki, istemezse istemesinler seni, biz varız hem, şartsız koşulsuz dostluğunu isteyen..
                teşekkür ederim canım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Nnetmaniaa View Post
                  Bunu yapabilmek için birazcık dayanıklı ve vurdumduymaz olman gerekir.

Çünkü bunu yapabilmek , aktif , konuşkan ,, ayakları yere basan ,,olayları görebilen ,,, insanların hatalarını analiz eden ,, zayıf yönlerini gören ,,,

ve gerektiğinde bunları koz olarak kullanabilen biri olmayı gerektirir ki

çok zordur.

Eğer böyle birisi olursan ,, insanlar senden korkar ,

Sen çok konuşkan ve aktif birisiysen ,,,(bazı insanlar) seninle birlikte aynı ortamda bulunmak istemez (çünkü kendilerinde eziklik duygusunu hissedeceklerdir ve sana karşı kendilerini savunamayacaklardır büyük ihtimalle)
                  haklısın valla
                  ama gelde böyle biri ol,can çıkar huy çıkmaz derler yaa....öyle işte...
                  ne kadar iyiysen o kadar ezilliyorsun insanlara kötü davrandıkça kıymetleniyorsun.

Yorum

zaten dostluğun temelinde şartsız ve koşulsuz luk vardır hiç bir çıkar olmadan.....beklenti menfaatten uzak ama nerde şimdi öle dostluklar ,,,,

Yorum

yaren25 ne kadar kötü insan olursan,, bencil olursan,,insanları ezersen,kıymetlenirsin çevrende yemin ediorum değerin artar..
                      .iyi insanın bu dünyada yeri yoktur saygı görmez kardeşim unutma bu dünya kötülerin üstünde dönüyor,,,iyiler bu düzende eşantiondur yaren,,,, bir paçavra gibi kullanılır ve atılırlar ................................................
                      Last edited by biyolog; 19-02-2010, 03:01 PM.

Yorum

Gerçekten de öyleymiş ancak ben bunu çok geç anladım,he iyi olmam,iyi davranmam gerektiği söylenildi. Birilerini hep altatn aldım,kendi isteklerine,kendi isteklerimden çok değer verdim.Elime hiçbir şey geçmedi sadece daha fazlasını istemeye başlayarak beni daha çok sıktılar.Bu dünyada kötü olmak varmış,iyi oldukça birilerini önemsedikçe değersizleşiyorsun. Bakıyorum bu işyerinde de böyle. Kimseye selam vermeyen tipler el üstünde tutuluyor benim gibi herkese haddinden çok değer verenler de adamdan sayılmıyor.

Yorum

sen 4*4 lük bir insan olabilirsisn ama karşındaki öyle değildir genellikle . . .

Bir insanı ne kadar çok sevsende ona bağlansanda ,, fazla belli etme ,,

Duygularını ne kadar çok belli edersen o kadar kaybedersin ( sadece mış gibi yap)

Dışarıya çıktığında biraz farklı olman lazım ,, oynayabilmen lazım (kendi potansiyelini kullanman lazım sonuna kadar ) ,,buna bizi koruyan zırh da denebilir.

Çünkü unutma o dışarda gördüğün başarılı insanların ,, ev hallerinde senden bir farkı yok

Yorum

Çünkü unutma o dışarda gördüğün başarılı insanların ,, ev hallerinde senden bir farkı yok

Öyleymiş ben onların hiç hata yapmadıklarını düşünürdüm bir ben kuusrluyum bir ben hata yapıyorum sanırdım.Üniversite okudum dönem anladım,kimsenin benden bir üstünlüğü yok afedersiniz tek fark onlar işin p*çliğini biliyorlar. Herkes her haltı yiyiyor bunu yaparken kimse en ufak bir suçluluk hissetmiyor ancak başkası aynı şeyi yaptığında hemen suçlama ve aşağılamaya varan tavırlarla insanı ikinci sınıf bir insan konumuna getiriyorlar,insanların oyununa gelmemk lazım ama yetiştirilme tarzından kaynaklanan birşey hemen kanıyoruz ve kendimi aşağılamaya başlıyoruz.

Yorum

Tabi şunuda unutmamak lazım , bazı insanların yaptıkları sizi çok etkiler cezbeder , ama aslında siz kendi kıymetinizi görmemekten başka bişey yapmıyorsunuzdur.

Yani birisi çok fırlama bir tiptir , bir sürü kızla çıkar , çevresi geniştir , her haltı yiyodru , mutlu gözüküyodur ,

sizde ona imrenirsiniz .

Ama unutmayın bir işin iç yüzü farklıdır dış yüzü farklıdır , onun kendi dünyasında ne tür zorluklara uğraştığını , ne tavizler verdiğini ,, bilemezsiniz .

Yani bir öğrenci neden fırlamadır , haşarıdır ? Sizin yapamadıklarınızı kolayca yapabilmektedir ?

Belkide sizin anladığınız gibi derse kafası basmadığından tek çaresi ,, tek tutunacağı dal o kalmıştır da ondan öyledir.

Bu tipler genelde 15 - 25 yaşları arasında popülerdir.

ama sonra sonları hiç de iyi olmaz genelde

Yorum

İşleniyor...
                              X