Duyuru

Collapse
No announcement yet.

mantıklı insan olmak insanı mahvediyor

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• mantıklı insan olmak insanı mahvediyor

Bu yazıyı öylesine, içini dökme babında yazıyorum.

Ben de okb kişilik özellikleri var. Herhangi bir konuda herşey aklıma yatmadığı sürece harekete geçemiyorum. Sık sık hafif depresyon diyebileceğim bir duruma giriyorum. Tedavi falan da şu anda olmayı düşünmüyorum. Niyesini sormayın.

Eskiden böyle biri değildim. Saçmalardım ederdim ama hareketli biriydim.
    Ne baş belasi birşeymiş mantıklı, aklı başında insan olma çabası.
    Kendini kasmak, düzgün insan olma çabası ne kötü şeymiş
    Herşeyi kafaya takmak, daha iyi olucam diye kendine bunalımlara sokmak ne kötü seymiş.
    Senden daha iyi özellikleri olanları görüp kıskanmak ne kötü şeymiş
    bay doğru olma gayreti ne can sıkıcıymış
    Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

evet dogru soyluyosun her zaman her zaman daha dogru olan ıcın kendını bunaltmak benımde yaptıgım bıseydı.ama sonunda sınırlerım dayanamadı buna.ben nasıl boyle bısey yaparım dedıgım durumaa dustum.mıllete bakıyorum ne rahatlar.oyle de olsa olur boyle de olsa olur dıyolar.ıclerıne sıne sine gulebılıyolar.ne guzel

Yorum

sizdeki mükemmeliyetçilik olabilir...
      ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Doğrusunu söylemek gerekirse yorumlarını severek okuduğum birkaç kişiden birisiniz.Bu herkese nasip olmaz öncelikle onu söyleyim Bende de OKB var ilaç kullandığım halde takıntılarım,anksiyete ataklarım devam ediyor.Bu illetten kurtulmaya çalıştıkça sanki daha çok içine batıyor gibiyim.İnce detaylara takılmamız,hassas düşüncelerimiz hastalığın bize bir hediyesi diye düşünüyorum.Ama her zaman karşımızdaki insanlar bizler kadar düşünceli olamayabiliyorlar,yada bizler kadar hassas.Yara alan bizler oluyoruz.Ortaya bir laf söyleniyor ama,lafın nereye gideceği bilinmiyor;bir hareket yapılıyor,altından neler çıkacak bilemiyoruz.İnsanları da suçlayamazsın ki.Sen neden böyle düşünemedin diye.Sınırları çizme konusunda ise mükemmeliyetçi kişilik yapısı herşeyin daha da iyisine,iyinin de iyisine,mükemmele ulaşmak için vücudumuzu son damlasına kadar sömürür durumda.Bazen yorgun düşüyorum ne olur takmayayım,birşey görmeyeyim,düşünmeyim diyorum,sanki beyin hücrelerim benden habersiz yine bir çalışma çabasına giriyor gibiler...

Yorum

Yazdıklarınız için teşekkürler hepinize. Tiramisu35 güzel şeyler söylediğiniz kişi ben miyim yoksa forte-donna mı tam anlayamadım. Eğer onaysa sitede benim de beğenerek okuduğum kişilerden kendisi. Gerçi ben herkesin anlattıklarında ilginç birşeyler buluyorum. Bu arada sizin (Tiramisu35) yazılarınız da dikkat çekici. Herkese teşekkür ediyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tiramisu35 View Post
            Doğrusunu söylemek gerekirse yorumlarını severek okuduğum birkaç kişiden birisiniz.Bu herkese nasip olmaz öncelikle onu söyleyim Bende de OKB var ilaç kullandığım halde takıntılarım,anksiyete ataklarım devam ediyor.Bu illetten kurtulmaya çalıştıkça sanki daha çok içine batıyor gibiyim.İnce detaylara takılmamız,hassas düşüncelerimiz hastalığın bize bir hediyesi diye düşünüyorum.Ama her zaman karşımızdaki insanlar bizler kadar düşünceli olamayabiliyorlar,yada bizler kadar hassas.Yara alan bizler oluyoruz.Ortaya bir laf söyleniyor ama,lafın nereye gideceği bilinmiyor;bir hareket yapılıyor,altından neler çıkacak bilemiyoruz.İnsanları da suçlayamazsın ki.Sen neden böyle düşünemedin diye.Sınırları çizme konusunda ise mükemmeliyetçi kişilik yapısı herşeyin daha da iyisine,iyinin de iyisine,mükemmele ulaşmak için vücudumuzu son damlasına kadar sömürür durumda.Bazen yorgun düşüyorum ne olur takmayayım,birşey görmeyeyim,düşünmeyim diyorum,sanki beyin hücrelerim benden habersiz yine bir çalışma çabasına giriyor gibiler...
            Açık söylemem gerekirse ben de sizin yazılarını takip ediyor ve beğeniyorum. İlginç ve okunulası buluyorum. Dün siz güzel şeyler söyleyince, önce ben de benzer birşeyler yazmaya başladım, ama sonrasında gene içimden bir ses "içinden geldiği gibi davranma" dedi ve resmi - kendini kolay koyvermeyen bir tarzda yazdım. Oysa size yazılarınızı takip ettiğimi söylemek istedim ama hemen söyleyemedim.

Yorum

Düşüncelerimiz karşılıklı anlaşılan.Forte-donna bir tane zaten ona diyecek yok.Ama sözlerim sizeydi tabii ki bir dost,sizin de benim hakkımda olumlu düşündüğünüzü okuyunca memnun oldum gerçekten.Resmi kişilik yapısının altında yine OKB yatıyor,bir yandan beden için yorgunluk yaratırken öte yandan bu hastalığın güzel tarafları da yok değil.Yada en azından ben böyle diyip kendimi pohpohlayıp rahatlamaya çalışıyorum.Bizler birbirimize benzediğimiz için anlaması da daha kolay oluyor.O, sizin tabirinizle kendini kolay koyvermeyen tarzınızda bile bir samimiyet var.Bunu yazdıklarınızı okur okumaz sezebiliyorum.Düşünce yapısı aynı olan insanların birbirleriyle paylaşım yapması kadar güzel birşey yok.Genelde dertlerimiz aynı,çekincelerimiz aynı,yakınmalarımız aynı...Böylece birbirimizi daha bir güzel anlayıp hak verebiliriz.Bazen yazılarınızı okurken ben de yazsam böyle yazardım diye düşünüyorum.Benim elimden çıkmış gibi yazılarınız.Mantığın yolu birdir derler gerçi...Bir yandan da düşüncelerimiz farklı bile olsa "Bak ben bu açıdan düşünmemiştim" diyerek kendime pay çıkarıyorum her seferinde.Birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyler var,sürekli irtibat halinde kalalım birbirimizi anlayabiliyoruz nihayetinde bir derdimiz sıkıntımız olduğunda birbirimize danışırız,gerçekten forte-donnanın dediği gibi sakın ayrılmayın siteden siz başta olmak üzere sonbaharr,forte-donna,iyimser ve ilksenin yorumlarıyla birlikte,sıkıntılı günlerimiz olsa dahi daha kolay bir şekilde atlatabiliriz diye düşünüyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
                tiramisu35 benim canım arkadaşım..onun benim hakkımdaki düşüncelerini ben biliyorum zaten...o güzel sözleri sizeydi...katılmamak mümkün değil...böyle güzel dostların fikirlerini okumak bana da iyi geliyor..

bir dost;sakın ayrılma bu siteden...senin güzel fikirlerine ihtiyacımız var...
                Teşekkürler ben de neredeyse hemen herkesi seviyorum. Aslında forum ortamlarında da, bu sitede de yeni sayılırım. Dolayısıyla bir yere gittiğim yok inşallah

Yorum

Aynı fikirdeyim. Gerçekten bu sitede bir insanın moral toplaması, kendini yenilemesi, enerji kazanması oldukça kolay. Çok sayıda değerli insan var. Çok farklı ve faydalı görüşler oluyor. Yazdıklarınız için teşekkürler Tiramisu35. Bu sitede bulunmak, yorumları okumak, derdine ortak olmak veya derdini anlatmak hepsi çok güzel.

Yorum

OKBDirencli

Bence bunları anlatmanız iyi oldu. İnsanın anlatması yenmesine yardımcı oluyor

Omen

Okb kişilikteki kişiler özellikle tepemizde, yöneten konumundaysalar, insanı zorlayabiliyorlar kimi zaman. Siz bunu aşmışsınız gördüğüm kadarıyla

Yazılanların hepsi için teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kayipruh
                      senin işinde zor valla her nabza göre göre seker vereyim mükemmel olayım derken kendi kişiliğini unutmussun. bence oldugun gibi dürüst ol belki hastalıgın geçer
                      Her nabza göre şerbet, şeker vereyim pek de bana uymuyor. Herkesle iletişim kuran veya yakın olan biri değilim ki. Genelde benimle aynı frekansta olanlarla konuşurum. Mecburi durumlar dışında öyledir. Mükemmel olayım evet o mantıksız ama, o da tam beni anlatmıyor. Benim bahsettiğim daha çok, çok fazla ayrıntılara takılıp meselelerde ana hedefe yönelememek.
                      Neyse orta bir yol bulmam lazım. Hem geçmişteki gibi heyacanlı, hareketli...hem de gene de dikkat eden biri olmak en uygunu benim için belki de
                      Last edited by bir dost; 08-04-2010, 02:42 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: invasor
                        ne mantığı salçalamayın
                        invasor ne demek istiyorsun sen?

Yorum

Bir dost arkadaşım bahsettiklerin gibi davranışları ben kendimde de görüyorum,mantık kuruyorum sürekli, bi soru sorulduğunda hemen cevap veremiyorum bi durup düşünüyorum,bazen sanki o soruyu duymamışım gibi oluyor ve 'sana diyorumm' gibi bi yaklaşımla karşılaşıyorum,sonrada kötü oluyorum keşke içimden geldiği gibi bişey deseydim ve ardına hiç düşmeseydim diyorum. yakın çevrem benim söylediklerimi çok dinliyor yani bişey olduğunda gelip bana danışıyor fikirlerime saygı duyduğunu söyleyip ruhumu okşadıktan sonra sıkıntısını anlatıyor,bende iyi yöne yönlendirici bir cevap verebilmek için kendimi strese sokuyorum, bazen olumsuz sonuç aldığımda oluyor ben anlatıyorum anlatıyorum,anlattığım kişi yine gidip bildiğini yada bir başkasının gaza getirmesiyle yanlış hareket ediyor,dönüp suçu kendimde buluyorum koyver gitsinde diyemiyorum. okb nedir cidden bilmiyorum acaba bendede varmı ki kuşkusu kapladı şimdi örnekleri kendime yakın buldukça. umarım yoktur ve sizlerde olanlarda (ki bahsederken illet diyosunuz) hemen biran önce geçer.
                          ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OKBDirencli
                            (Bir dost) arkadaşım,

Okuduğum kadarıyla hepimiz ne olduğumuzun farkındayız.Ancak farkındalık sorunlarımızı çözmüyor.OKB kişilik yapısının olmazsa olmaz özellikleri ile bir bütün olmuşuz.Tabiki burada önemli olan uzun zamanda oluşmuş bu yapının çözülmesi,yeni davranış biçimleri,yeni hayata bakış açıları,olumsuz düşüncelerin ılımlaştırılması,yapabiliyorsak olumlu düşünceyi hayatımızın rehberi yapmak.Ama çok şey söylendi ve söyleniyor bu konuda.İllaki paylaşacağız,anlatacağız,derdimize çare arayacağız.Ben 10 yıllık süreçte kitaplar,internet,doktorlar,ilaçlar,forumlar,sohbe tler hep çare aradım.Hep klasik temel öğe şu denildi.Evet ben doktor olarak sana destek vereceğim ama senin bu düşüncelerini ve davranışlarını değiştirmek için ödev yapman lazım.İşin çözümü senin gayretine bağlı.Nefret ediyorum bu tespitten.Çocuk iken anne babanın üzerimdeki hataları,dar çevrenin baskı ve yanlış öğretileri,imkansızlıklar,eğitim vb.etkisi ile oluşmuş kemikleşmiş bir kişiliğin çözülümü için hadi yap bakalım demek ne kadar kolay.
                            Ben burada OKBli kişilik yapısına sahip üstelik birde psikiyatrik rahatsızlıkların pençesindeki arkadaşlara Allah kolaylık versin diyorum.Tabiki anlatmak lazım birbirimize durumumuzu.Belki bir nebzede olsa rahatlama için.Selamlar.
                            Merhaba OKBDirencli arkadaşım.
                            Cevabım geç olduğu için kusuruma bakmayın lütfen. Bazı sebeplerden ötürü siteye gelememiştim.
                            Yazdıklarınız çok bilgilendirici ve konuyu güzel özetler şekilde olmuş, benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla. Teşekkür ediyorum.
                            Sizin ayrı bir başlık daha açtığınızı gördüm bu konuyla ilgili. Geçmişte sıkıntılar çekmişsiniz ve bu yaşamınızı etkilemiş.
                            Ben de muhtemelen okkb olan bir ebeveyn tarafından yetiştirildim ve yaşadıklarım büyük oranda onunla da ilgili oldu.
                            Umarım bu sorunları aşar ve daha mutlu günler yaşarız.
                            Görüşmek üzere, sevgiler- saygılar
                            Last edited by bir dost; 10-04-2010, 02:22 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: e_can View Post
                              Bir dost arkadaşım bahsettiklerin gibi davranışları ben kendimde de görüyorum,mantık kuruyorum sürekli, bi soru sorulduğunda hemen cevap veremiyorum bi durup düşünüyorum,bazen sanki o soruyu duymamışım gibi oluyor ve 'sana diyorumm' gibi bi yaklaşımla karşılaşıyorum,sonrada kötü oluyorum keşke içimden geldiği gibi bişey deseydim ve ardına hiç düşmeseydim diyorum. yakın çevrem benim söylediklerimi çok dinliyor yani bişey olduğunda gelip bana danışıyor fikirlerime saygı duyduğunu söyleyip ruhumu okşadıktan sonra sıkıntısını anlatıyor,bende iyi yöne yönlendirici bir cevap verebilmek için kendimi strese sokuyorum, bazen olumsuz sonuç aldığımda oluyor ben anlatıyorum anlatıyorum,anlattığım kişi yine gidip bildiğini yada bir başkasının gaza getirmesiyle yanlış hareket ediyor,dönüp suçu kendimde buluyorum koyver gitsinde diyemiyorum. okb nedir cidden bilmiyorum acaba bendede varmı ki kuşkusu kapladı şimdi örnekleri kendime yakın buldukça. umarım yoktur ve sizlerde olanlarda (ki bahsederken illet diyosunuz) hemen biran önce geçer.
                              Merhaba e_can arkadaşım
                              Size de geç yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen
                              Malesef siteye gelemedim.
                              Ben eski yazılarınızı da arada görüyordum. Siz de okkb var mı yok mu onu tabi dışardan bilemiyorum. Zaten aslında kendi kendimize teşhis koymamalıyız. Ama eski yazdıklarınızda şu dikkatimi çekmişti. Siz çocukken bir şehri bırakıp, başka bir şehre yerleşmek zorunda kalmışsınız. Ve geride arkadaşlarınızı bırakmışsınız. Öyle hatırlıyorum. Yeni ortamda da arkadaş edinmek için kendinizi sevdirmeye gayret etmişsiniz. Bu kendini sevdirmek için fazla gayrette bulunma bende de vardı ve hala oluyor bazen. Ama bunun okkb ile hiç ilgisi olmayadabilir. Bilmiyorum. Ben de çocukken çok fazla semt değiştirmek zorunda kalmıştım. Sabit bir arkadaş çevrem olmamıştı. Bu sebeple kendimi sevdirmek önemli olmuştu. Bu davranış kalıbı yetişkin olduktan sonra bile devam edebiliyor. Bence bunda aşırıya kaçmamak lazım. Mesela insanlara karşı aşırı sorumluluk duyarak yaklaşmak çok da iyi değil. Neticede herkes kendi hayatından mesuldur. Sizden akıl alan kişi de belli bir riski alarak size geliyordur. Siz kahin, medyum değilsiniz ki söylediklerinizden kesin sonuç beklenebilsin...ki onlardan bile beklenemez. İnsanların hepsini de fazla iyi olarak kabul etmemek lazım. Tabiki iyi olan kişiler de var, ama neticede kendimizi daha fazla düşünmek zorundayız. Kendimizi üzmemeliyiz başkaları için. Dediğim gibi siteden okuduklarımıza bakarak kendi kendimize teşhis koymamalıyız. İyi dilekleriniz için teşekkürler, umarım herkes iyi olur. Sevgiler, saygılar
                              Last edited by bir dost; 10-04-2010, 03:00 AM.

Yorum

İşleniyor...
                              X