Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yardım edinnnnnn.......

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• yardım edinnnnnn.......

merhaba.yeniden aranızdayım..
    bana neler oldğunu bilmiorum analayamıorum.arada kriz geliyo hastanelik oluyorum.titremeye başlıyorum gözümü açamıyorum kasılıp kalıyorum...bazı geceler beynim uyuşuyor.vücüdum büyüyüp küçülüyor.kafamın ufacık olduğunu hissediyorum.bazı geceler uyanıp birilerini görüyorum konuşuyorum uykumda onlarla... nedir bu sizce???

doktora geçen sene gittim anksiyete bozukluğu vardı..ilaç kullandım geçmişti ama arada oluyor bunlar

Yorum

ilaç tedavisi de görmek istemiorum artık hayattan tat alamıorum öle

Yorum

arkadaşlar yorumlarınızı bekliorum lütfen.........

Yorum

psikolojik sorunlar yaşayan insanlar bazı dönemlerde yoğun sıkıntı yaşanır. o dönemler kişinin hayatının en kötü olduğu dönemlerdir. kişi o dönemde yaşadığı yoğun bunalımı ölünceye kadar aynı şiddette yaşayacakmış gibi hisseder. o anda yaşanılan yoğun sıkıntının üstüne "yaşadığım süre boyunca şu anki sıkıntılarım aynı şiddette devam edecek" inanışı eklendiği zaman sıkıntıların kat sayısı artar ve tahammül edilemiyecek düzeye ulaşır. anksiyete gibi rahatsızlıklarda siddetli anksiyete atakları zaman zaman gelir. bu anksiyetenin normal durumlarındandır. ama bu geçici bir durumdur.
          ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
            psikolojik sorunlar yaşayan insanlar bazı dönemlerde yoğun sıkıntı yaşanır. o dönemler kişinin hayatının en kötü olduğu dönemlerdir. kişi o dönemde yaşadığı yoğun bunalımı ölünceye kadar aynı şiddette yaşayacakmış gibi hisseder. o anda yaşanılan yoğun sıkıntının üstüne "yaşadığım süre boyunca şu anki sıkıntılarım aynı şiddette devam edecek" inanışı eklendiği zaman sıkıntıların kat sayısı artar ve tahammül edilemiyecek düzeye ulaşır. anksiyete gibi rahatsızlıklarda siddetli anksiyete atakları zaman zaman gelir. bu anksiyetenin normal durumlarındandır. ama bu geçici bir durumdur.
            geçici diyorsunuz yani.neden bedenimle ilgili öle şeyler hissediyorum onu anlayamıorum işte

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serpil-atak View Post
              geçici diyorsunuz yani.neden bedenimle ilgili öle şeyler hissediyorum onu anlayamıorum işte
              anksiyete aynı zamanda biyojlojik bir rahatsızlıktır. panik atak gibi rahatsızlıklarda bedensel duyumlar korku verici şekilde yorumlanır. doktora gidersin. doktorun sağlığın hakkında olumsuz giden bir şeyin olmadığını söyler sana. ama sana inandırıcı gelmez. bunun nedeni anksiyete rahatsızlığının (panik atak türü), kişide duyumsattığı ve kişinin bu duyumları "anormal bir durum" diye yorumladığı bedensel duyumları yaşatan bir yönünün olmasıdır.
              Last edited by esintili24; 27-04-2010, 01:47 AM.
              ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

şizofrenle alakası yok dimi bu durumun

Yorum

ne olduğunun önemi yok

anlattıkların psıkoz turune benzıyor(ben teshıs koymuyorum sadece bıldığım kadarıyla bı tahmınde bulunuyorum) ama sızın yoneldığınız nokta yanlıs bence.adı ıster psıkoz ıster okb ,anksıyete, bıpolar, depresyon vs.. içinde bulunduğun anın sıkıntısının seklı semalı deısmeyecek sadece toplum tarafından goz korkutulan bı sorun olmasından kaynaklanıyor.bence sorununuza kılıf gıydırmekten cok ondan nasıl kurtulacağınıza yonelın .tabı buda ancak sorununuzun ne olduğunu bılmeden cozum aramanız yanlıs olur burda sıze hak verıyom ama yıne vurguluyorum akıl hastası teshısı bıle konsa suankı sorununuzun hıc bı etkısı deısmez sadece gozunuzde korkutarak buyutursunuz ve sunu eklemek ıstıyorum; herkesın cektığı bı acı wardır elbette onun boyutunu ancak o sıkıntıyı yasayanlar bılır ben cıplak gozle gorulecek kadar şizofrenının bıle tedavısınde cok guzel gelısmelere sahıt olmus bırıyım .kansere bıle cozum bulanan bu cağda asılamayacak sorunun olduğuna inanmıyorum. aklı kullanarak cevrenızden faydalanarak yenemeyeceğınız hıc bısey yoktur buna ınanın Allah kımseye kaldıramayacağından fazla yuk yuklemedığını KURAN-I KERİM de belırtmıs.umudunu asla yıtırme cunku en buyuk ılacımız budur ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serpil-atak View Post
                    şizofrenle alakası yok dimi bu durumun
                    hayır yok. anksiyete beynin bir bölgesinden tetiklenir. bu tetiklenme sonrası kalp çevresi tarafında ürpertici bir duyum yaşanır. bu duyum sağlığa yönelik bir tehdit gibi algılanır. anksiyete sırasında zihin dağınıklaşır. bunu yaşayan insanlar aklını kaybetme korkusu yaşar. bu durum, anksiyetenin yol açtığı bir durumdur. akli melekelerin yitimi söz konusu olamaz. anksiyete zamanlarında herkes bu sorunları yaşarlar. sonuç olarak anksiyete zamanlarında ne yaşarsan yaşa, yaşadığın çok farklı şeyler olsun, daha önce bu yaşadıklarını hiç yaşamamış ol, o yaşadıklarının hepsi anksiyetenin ürettiği semptomlardır. anksiyeteden doğan doğal sonuçlardır.
                    Last edited by esintili24; 28-04-2010, 03:16 AM.

Yorum

hayır yok.
                      Bence kimse bu kadar kesin yazmasın.
                      Arkadaşlar tabii ki bildiklerimizi söyleyeceğiz ama bence, bana göre, tahminim falan demeliyiz. Doktorlar bile sizi görmeden konuşmadan hakkınızda uzun konuşmlardan sonra bilgiler almadan tam olarak kesin bir tanıya zor varıyorlarken, bizim burada birkaç cümle ile kendini anlatan insanlara tanı koymamız mümkün olamaz değil mi?
                      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                        Bence kimse bu kadar kesin yazmasın.
                        Arkadaşlar tabii ki bildiklerimizi söyleyeceğiz ama bence, bana göre, tahminim falan demeliyiz. Doktorlar bile sizi görmeden konuşmadan hakkınızda uzun konuşmlardan sonra bilgiler almadan tam olarak kesin bir tanıya zor varıyorlarken, bizim burada birkaç cümle ile kendini anlatan insanlara tanı koymamız mümkün olamaz değil mi?
                        kesinlik ifadesi kullanmanın hatalı bir davranış olduğunu unutmuşum. edindiğim bilgilere göre fobi ve anksiyete türü rahatsızlıklarda "zihinde karışıklık, düşüncelerini toparlayamama" gibi semptomların neticesinde kişiler şizofren olma kaygısı yaşıyorlar. her birey olmasada bazı bireyler bu korkuyu yaşıyor.

okuduğum vaka örneklerinde kaygılanma problemi yaşayan bireylerin bir kısmının şizofren olma kaygısı yaşadıklarını, terapisyenlerin ise böyle bir kaygının yersiz olduğunu onlara anlatmaya çalıştıklarını gözlemledim. bu tarz kaygılar yaşayan bireylere şizofrenin ortaya çıkış aşamaları anlatılıyor. kaygılarınının yersiz olduğunu onlara ıspatlanmaya çalışılıyordu.

ben serpil atak nikli arkadaşın problemi hakkında kesin bir hüküm vermek istemedim. benim anlatmak istediğim anksiyete ile yaşanan "düşünememe problemi" ile şizofrenlerin durumunun farklı olduğu idi.

Yorum

kesinlik ifadesi kullanmanın hatalı bir davranış olduğunu unutmuşum. edindiğim bilgilere göre fobi ve anksiyete türü rahatsızlıklarda "zihinde karışıklık, düşüncelerini toparlayamama" gibi semptomların neticesinde kişiler şizofren olma kaygısı yaşıyorlar. her birey olmasada bazı bireyler bu korkuyu yaşıyor.

okuduğum vaka örneklerinde kaygılanma problemi yaşayan bireylerin bir kısmının şizofren olma kaygısı yaşadıklarını, terapisyenlerin ise böyle bir kaygının yersiz olduğunu onlara anlatmaya çalıştıklarını gözlemledim. bu tarz kaygılar yaşayan bireylere şizofrenin ortaya çıkış aşamaları anlatılıyor. kaygılarınının yersiz olduğunu onlara ıspatlanmaya çalışılıyordu.

ben serpil atak nikli arkadaşın problemi hakkında kesin bir hüküm vermek istemedim. benim anlatmak istediğim anksiyete ile yaşanan "düşünememe problemi" ile şizofrenlerin durumunun farklı olduğu idi.

Hassasiyetine teşekkürler esintili24
                          Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

merhaba..şizofreniyle ilgisi yok serpil...yalnız nörolojik bi muyene ol..bazı epilepsi türlerinde kişi vücudunun küçüldüğünü falan hissediyor..mr çekebilirler.ama çok büyük ihtimal anksiyetedendir ilaçlara başla tekrar..dr a git...

Yorum

çok geçmiş olsun serpil...bence de ciddi bir doktor kontrolünden geçmende fayda var..belki vücudunda olan bu durumlar yada hissettiğin şeyler biyolojik de olabilir..
                              :10:

Yorum

İşleniyor...
                              X