Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yine lanet olası bir gün

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• yine lanet olası bir gün

annemle kavga ettik,bağırdım ona beni delirtmek istiyor sanki .kardeşinin ödevini yap dedi nette bulamadım.yok anne bulamadım dedim.kızım sen ne kadar kötüsün kardeşine bir faydan dokunsa ne olur diye diye beni çıldrttı bulamadım anne dedikçe beni dinlemeyen bir tavırla tekrarlamaya başladı. arkadaşı ödevini netten bulmuş sen nasıl bulamadın diyor laftan anlamıyor.delirecem.

Delirmene gerek yok , benzer şeyler benimde başıma geliyor. Eğer sinirlenip yanlış konuşmalar yaparsan yada yanlış davranırsan , sen suçlu olursun. En güzeli yumuşak bir dille derdini anlatmak , anlamadığında , bir bahane bulup uzaklaşmak. Mesela ben böyle durumlarda , " anne araştırma yapacağım , bir iki saat yokum " deyip kaçıyorum. O arada zaten konu kapanıyor

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
    ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
    ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
    уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

iyi demişsin dostum ama ben dayanamıyorum biri bana bağırdığında susmak bana göre değil bende bağırdım annemi kırdım aslında o beni daha çok kırdı ancak kendimi çok kötü hissediyorum.

Yorum

ben dayanamıyorum biri bana bağırdığında susmak bana göre değil bende bağırdım
        Açık söylemek gerekirse ; o zaman kaybeden sen olursun Bazen susmak en iyi cevaptır , sus ve odana git. Ortam yumuşasın , kimse kırılmadan konu kapanır , yoksa böyle kendini daha kötü hissedersin. Ben eskiden kavga ederdim hatta bir keresinde evin ortasındaki çok değerli bir sehbayı kırmıştım yumruk atıp. Ama böyle meseleler sinirlenerek çözülmüyor bunu tecrübe ettim , bana güven sakin ol , gerekli açıklamanı yap gerekirse odana gir başka şeylerle uğraş bir süre yada dışarı çık hava al. Böylece yanlış şeyler söylememiş olursun , konu da uzamaz

Yorum

haklısın galiba bağırarak kendimi haklı çıkarmaya çalışıyorum ama kalp kırıp kendimi huzursuz hissediyorum.

Yorum

Kavgayla yada bağırarak kendini haklı çıkarmaya çalışmak acizlik göstergesidir. Bende senin gibi , önceden savunduğum düşünceler için kavga ederdim. Sonra farkettim ki ; bunun doğrusu bu kavgayı fiziksel olarak yada kırıcı sözlerle değil , daha yapıcı daha insana yakışır yapmak. Şimdi sesimi bile fazla yükseltmiyorum. Emin ol böylesi daha etkili hemde daha sağlıklı oluyor , kimse kırılmıyor , sende huzursuz olmuyorsun. Birde şu boyutu var ; seni dünyaya getiren melekle atışmak akıllıca değil , ( çünkü sinirlendiğin için arada saygısızlık yapıyorsun istemeden ) o melek kızarsa , cehennemiyle tanışırsın Hani ben benimkisinden biliyorum. " Ben senle sevgililerinin ettiği gibi çen çen kavga etmem , saygısızlık etme diyor " bu şu demek ; iktisadi ve idari yaptırım E susmak zorunda kalıyorsun , yüksek mahkemeye başvuruyorsun , " babaaaa , bir baksana annem laf anlamıyor ya ! "

Yorum

önceden bende bağırırdım anneme, sesini çıkarmazdı, sinirli agresif tavırlarım, memnuniyetsiz hallerim yüzünden annemi kırdığım oldu, sonradan o kadar pişman oluyo ki insan anne kalbinin yüceliği karşısında aslında o kadar aciziz ki yeryüzünde en saygı duyulası insan annedir bence.
              ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

Ben oğluma bağırmamaya çalışırım eğer ben bağırırsam ona kötü model olurum çünkü, ayrıca ben bağırınca o da bana bağıracak ve bir sonuca gidemeyeceğiz.
                bazen elimde olmadan, ki ben de insanım bazen hata yapabiliyorum, bağırmışsam oğlumdan özür diliyorum. bir gün bağırmıştım oğlum bana sakin bir şekilde "anne hatam var tamam anladım ama birşeyi anlamadım, bana niye bağırdın" dedi. Çok utanmıştım.
                Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

bizde bağıran bağırana anam ayrı bağırır babam ayrı...alıştım bu hallerine, ilk zamanlar onlar bağırdıkça kendimi suçlu hissederdim,bana bağırdıkları zaman bende cevap verip kendimi savunmaya çalışırdım öyle olunca hepten giderdi babam.ben cevap verince sinirlenir bi temiz döverdi
                  şimdi yine aynı bizimkiler.ben davranışlarımı değiştirmeye çalışıyorum.onlar bağırdıklarında susuyorum daha da sinirleniyorlar ama cevap verince ben sinirleneceğim için susmak iyi geliyor.
                  ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

İşleniyor...
                  X