Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yalnızım mutsuzum ne zamana kadar böyle olacak

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: sessiz- View Post
    kimdenn talep edebilirimki??
    samimi ilişkiler geliştirmek süreç ister. kendine en yakın olan kişileri belirlersin. onlarla ilk diyaloğa geçersin. onları tanımaya başlarsın. bu aşamada yol senin için ikiye ayrılır, tanıdıkça arkadaşlık yapıp yapamayacağına karar verirsin. tabi muhatabında aynı süreçlerden geçtiği için onunda bu yakınlığı onaylaması gerekir. kısacası samimi dostluk ilişileri de sevgili ilişkilerine benzer bir süreçten geçer.

bu aşamaları geçirmeden samimi yaklaşım beklemen gerçekci değildir. samimiyet tanıdıkca ve tanındıkça gerçekleşecek bir olgudur. tabi sadece tanıma ve tanınma yeterli değil. kabul ve onayda gerekli.

kimden talep edebilirim diye sormuşsun. çevrende kendine en yakın hissettiğin birinden başlayabilirsin.
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

alışmak zorundayım bunu biliyorum. sadece herşeyin dha güzel olmasını isterdim. bunun için de zamanın geçmesi gerek diyorlar ama bilmiyorum bu şekilde olmuyor. ben netten uzaklaşmak istedikçe nette buluyoru m kendimi. yalnız oldukça net arkadaş oluyor bana. yada tel. artık canlı hayata atılmak istiyorum. tel de yada nette arkadaşlıklar edinmek istemiyorum. ama iiçinde bulunduğum durum beni buna itiyor

Yorum

alışmak zorundayım bunu biliyorum. sadece herşeyin dha güzel olmasını isterdim. bunun için de zamanın geçmesi gerek diyorlar ama bilmiyorum bu şekilde olmuyor. ben netten uzaklaşmak istedikçe nette buluyoru m kendimi. yalnız oldukça net arkadaş oluyor bana. yada tel. artık canlı hayata atılmak istiyorum. tel de yada nette arkadaşlıklar edinmek istemiyorum. ama iiçinde bulunduğum durum beni buna itiyor
        sadece zaman geçmesi gerekmiyor. o geçen süreç içinde etkin de olman gerekiyor. kendini uzak tuttuğun sürece geçen zamanın faydasını göremezsin.

tabi önce şu konu var. biten ilişkinin kapanmayan yaraları varsa ilk onu kapatmaya çalış. yeni girdiğin ortamdaki insanlardan ziyade eski dostlarınla görüş. onlara açıl. birlikte tatile çıkabileceğin biri varsa onunla tatile çık. eğer yaralar çok rahatsız edici ise uzman danışmandan yardım alabilirsin.
        ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

tatile çıkamam çalışıyorum. çıksma bile yanımda gelebilecek kimse yok. uzman lada görüşmek istemiyorum. kendim başaçıkabilirim. onunla sürekli tel de konuşurduk. yalnız olunca beni anlayan tek kişi onun olduğunu düşünüp arıyorum. 1 ayı geçti ayrılık kararını verişimiz ama hergün arıyorum onu.ve onulada sanaldan tanışmıştık

Yorum

tatile çıkamam çalışıyorum. çıksma bile yanımda gelebilecek kimse yok. uzman lada görüşmek istemiyorum. kendim başaçıkabilirim. onunla sürekli tel de konuşurduk. yalnız olunca beni anlayan tek kişi onun olduğunu düşünüp arıyorum. 1 ayı geçti ayrılık kararını verişimiz ama hergün arıyorum onu.ve onulada sanaldan tanışmıştık
            sosyal ilişkiler, sosyal deneyimler yaşayıp sosyal beceriler kazanmak ile geliştirilir. sürekli sanal takılmak ise bu becerileri köreltebilir.

Yorum

Sessiz, seni çok iyi anlıyorum. Benimde aynı sorunlarım var. Derdimi, üzüntümü dinliyecek dosta, yanında rahat olabileceğim birine o kadar ihtiyacım var ki. Esintili24, çok güzel yazmışsın kendimi terapideymişim sorunlarıma cevap veriyormuşum gibi hissettim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: semihaaysun View Post
                Sessiz, seni çok iyi anlıyorum. Benimde aynı sorunlarım var. Derdimi, üzüntümü dinliyecek dosta, yanında rahat olabileceğim birine o kadar ihtiyacım var ki. Esintili24, çok güzel yazmışsın kendimi terapideymişim sorunlarıma cevap veriyormuşum gibi hissettim
                sorgulama ve doğru matığı bulma terapilerin genel özelliğidir. sorunlarda yapılan hataların kaynağını iyi bilirsek düzelteceğimiz şeyi de iyi biliriz. sorunun temel kaynağını bulursak sorunun kendisiyle ve türevi tüm sorunlarla başaçıkma yöntemlerini iyi belirleriz ve sorunlardan kurtulma hızımız artar.

Yorum

bence diğer kişiliğin olan hani bazen kendi kendine yetebiliyormuşsun ya sen onu dene....
                  ailen madem uzakta yalnızlık çekeceksin arkadaş çevren yok (çok da önemli değil) yalnız sinemaya git, yalnız, tiyatroya git, yalnız yemeğe git...zorla kendini git bakalım ne hissedeceksin...
                  kendine yettt

Yorum

Bi tavsiye de bulunmak isterim yaparmısın bilmiorum kitap alıskanlığın varmı bilmiorum belli saatlerde kitap oku ve hergün okuduğun kitaplar öykü olabilir insanlar üzerine olabilir veya kendini gelştirme üzerine kitaplar olabilir faydasını göreceksin ve sosyal olarak her faaliyete katıl sağlam arkadasların oluncaya kadar ve belli seyleri oturtmalısın kafanda örneğin hayattan neler beklediğini neleri sevdiğini hangi takımı tuttugunu hangi yemekleri sevdiğini . gibi bunları durmadan değiştirmek yerine hepsini sabitlersen hayatını belli biryere oturtturursan emin ol çok güzl bi hayatın olacak.

Yorum

İşleniyor...
                    X