Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu hayatta hiçkimsemiz olmadan da yaşayabilir miyiz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bu hayatta hiçkimsemiz olmadan da yaşayabilir miyiz?

Bizi koruyan,kollayan bir ailemiz ve bizi seven yakın bir çevremiz olmadan yaşamak zor mu? Anne,baba,kardeş ve sevdikleriniz yanınızda olmadan hayatınızı idame ettirebilir misiniz? zorlukları nelerdir?
    ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Bunu yapanlar ve yapabilenler var.
    Ama ben bunun yerine bir süre ailemden uzak yaşamayı ve sonra ara sıra görüşmeyi tercih ederim
    Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

bende ailemden uzaklaşmayı düşünüyorum ama yapabilecek miyim,zorlukları neler bilmiyorum...
      ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
        maddi anlamda sıkıntın yoksa..ailenle ciddi problemlerin varsa...senin için en güzeli sanırım
        maddi problemim yok,ailemle ciddi bir problemimde yok ancak ,ailemden olumsuz etkileniyorum.bazen aileme uzaklaşmak istediğimi anlattığımda bana sen yapamazsın,edemezsin,kolay mı sanıyorsun...bekar bayansın sapığı var,hırsızı var yaşamayazsın deyip caydırıyorlar,bu şekilde de rahat değilim,hayatımı başkalarına göre yaşıyorum.
        Last edited by yaren25; 07-05-2010, 02:05 PM.

Yorum

merhaba yaren..ailesiyle bir arada yaşamaktan mutlu olan da var ayrı yaşamak isteyen de..

ama bence ailenle çok ciddi problemlerin yoksa onlardan ayrılma derim..çünkü aile gibi güzel şey yok..
          :10:

Yorum

evet haklılar ama ben bu şekilde yaşamaktanda mutlu değilim.herşeyden çok çabuk etkileniyorum.özellikle ailemin çok fazla etkisinde kalıyorum.sağlıklı kararlar veremiyorum.

Yorum

kendi hayatlarını önemsememeleri hep başkaları için yaşamalarını istemiyorum,bende onlarlayken kendimi kaptırıyorum aynen onlar gibi yaşıyorum.herkesi kendilerinden üstün görürler aynı benim gibi başkalarının isteklerini yapmak için hepimizi çizerler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Post
                maddi problemim yok,ailemle ciddi bir problemimde yok ancak ,ailemden olumsuz etkileniyorum.bazen aileme uzaklaşmak istediğimi anlattığımda bana sen yapamazsın,edemezsin,kolay mı sanıyorsun...bekar bayansın sapığı var,hırsızı var yaşamayazsın deyip caydırıyorlar,bu şekilde de rahat değilim,hayatımı başkalarına göre yaşıyorum.
                Benim bir arkadaşım ailesinden ayrı başka bir şehirde yalnız başına yaşıyor. İlk başlarda sıkıntı çekti bazen yalnız olduğunu hissediyordu. Ama zamanla çok alıştı buna. İyi bir semte iyi bir şehirde kendine güvenerek yaşayabilirsin.Kamuda çalışıyorsan tayini isteyip yeni bir başlangıç yapabilirsin. Sen ailenle anlaşamıyorsun, birazda ayrı yaşamayı dene, ama önce kendine güven. Sapığı, hırsızı heryerde var, ama daha neziz bir yerde otursan güvenli bir sitede sorun olmaz gibi bence..
                Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

zaman zaman inzivaya çekilmek gerekiyor. can yücel gibi kendine yeten insanlar bunu yapmışlar. ama topluma aykırı kişilik geliştirmişler.

bir insanın yalnız kalması için kendine yetiyor olması gerekir. başka türlü yaşayamaz.
                  ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
                    Benim bir arkadaşım ailesinden ayrı başka bir şehirde yalnız başına yaşıyor. İlk başlarda sıkıntı çekti bazen yalnız olduğunu hissediyordu. Ama zamanla çok alıştı buna. İyi bir semte iyi bir şehirde kendine güvenerek yaşayabilirsin.Kamuda çalışıyorsan tayini isteyip yeni bir başlangıç yapabilirsin. Sen ailenle anlaşamıyorsun, birazda ayrı yaşamayı dene, ama önce kendine güven. Sapığı, hırsızı heryerde var, ama daha neziz bir yerde otursan güvenli bir sitede sorun olmaz gibi bence..
                    ben ayrı eve çıkacam dediğimde annem elalem ne der diyor...bu kız anne babasıyla geçinemedi kimseyle yapamaz felan...psikolojim bozuluyor böyle şeyler duyunca...sürekli insanların ne dediği önemli bizim ne hissettiğimizin hiçbir önemi yok...kamudayım ancak farklı bir ile gitmeyi düşünmüyorum büyükşehirde yaşıyorum uzak bir ilçede ev tutup kalmayı düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
                      zaman zaman inzivaya çekilmek gerekiyor. can yücel gibi kendine yeten insanlar bunu yapmışlar. ama topluma aykırı kişilik geliştirmişler.

bir insanın yalnız kalması için kendine yetiyor olması gerekir. başka türlü yaşayamaz.
                      kendime yetip yetmediğimi bilmiyorum...ama bu şekilde de kendimi yaşıyor hissetmiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Post
                        ben ayrı eve çıkacam dediğimde annem elalem ne der diyor...bu kız anne babasıyla geçinemedi kimseyle yapamaz felan...psikolojim bozuluyor böyle şeyler duyunca...sürekli insanların ne dediği önemli bizim ne hissettiğimizin hiçbir önemi yok...kamudayım ancak farklı bir ile gitmeyi düşünmüyorum büyükşehirde yaşıyorum uzak bir ilçede ev tutup kalmayı düşünüyorum.
                        Aynı şehirde ailenden ayrı yaşaman ailenin böyle tepkisine yol açabilir. Ama dediğimi düşün bir istersen, tayinini iste, hem o zaman bahanende olur. Dediğin gibi çevreyi boşver canım sen, sen üzgün olduğun sürece çevre ne kadar ilgiliki seninle? hiç takma sen insanların dediklerine..
                        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

yıllar geçer, kişiler değişir, ama yaşanan problemler aynı kalır.

http://www.psikoloji.gen.tr/showthre...8-YALNIZLIK-MI
                          ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

İşleniyor...
                          X