Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Olumsuza odaklanma

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Olumsuza odaklanma

hayatımı olumsuz varsayımlar yüzünden cehenneme çeviriyorum. ya bana kötü bir söz söylerse...ya beni terlerse...ya beni dışlarsa...ya redderse...ya aşagılarsa...vs
    ortada hiçbirşey yokken kendi kendime sorun yaratıyorum.hep insanların bana kızacaklarını,beni bozacaklarını düşünüyorum ee böyle düşününce de genellikle istemediğim sonuçla karşılaşıyorum.
    neden bu kadar olumsuz şeylere odaklanıp savunma yapıyorum anlamıyorum.olumsuz sonuçlar yüzde yüz olacakmış gibi düşünüyorum ve peşinen bir savunma yapıyorum.bir örnek vereyim size mesela annem ablan bunu duyarsa sana kızar diyor ben kızmayacağı ihtimali üzerine hiç durmuyorum.kızarsa bende ona böyle derim diye savunma yapıyorum yani olumlu düşünemiyorum.
    ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

merhaba yaren..

canım olumsuz düşünmekle hayat çok zor geçer..mutlu anlarını bile kendine zehir edersin.

hani hep olumlu düşün herşey olumlu olur diye bir söz vardır ya hakkaten öyle..sen zor olsada olumlu düşünmeye çalış olurmu
    :10:

Yorum

İlaç tedavin var mı yaren25? Eğer yoksa mutlaka ilaç desteği gerekir. Varsa doktorunla konuş ve bu durumunu anlat, ilaçlarında düzenleme gerekebilir.
      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

bulgar bi kahinden söz ediyorlar. ne demişse çıkmış. yaptığın şeye falcılık hatası diyorlar. gelecekle ilgili sonuçları kestirme yetisi her insanda olmuyor.

bu tarz düşüncelere öngörü deniyor. geleceği kesirebilme becerisi yani. daha olmamış birşeyin olacağını tahmin etme. aslında bu yeti gerçekci bir yeti. her ne kadar sonuçları bilemezsin, geleceği tahmin edemezsin deselerde, bu söylenenlerin hepsi yalan. özgüvenin yoksa, sosyal becerilerin ortam içine çıkacak kadar gelişmemiş ise, ortamda nasıl davranacağını bilemiyor isen ve ne konuşacağın hakkında bir fikrin yoksa, insanların senden uzaklaştığına hep şahit olacaksın. ta ki bu açıklarını giderirsen durum değişecek. tabi öngörülerinde !
        ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
          bulgar bi kahinden söz ediyorlar. ne demişse çıkmış. yaptığın şeye falcılık hatası diyorlar. gelecekle ilgili sonuçları kestirme yetisi her insanda olmuyor.

bu tarz düşüncelere öngörü deniyor. geleceği kesirebilme becerisi yani. daha olmamış birşeyin olacağını tahmin etme. aslında bu yeti gerçekci bir yeti. her ne kadar sonuçları bilemezsin, geleceği tahmin edemezsin deselerde, bu söylenenlerin hepsi yalan. özgüvenin yoksa, sosyal becerilerin ortam içine çıkacak kadar gelişmemiş ise, ortamda nasıl davranacağını bilemiyor isen ve ne konuşacağın hakkında bir fikrin yoksa, insanların senden uzaklaştığına hep şahit olacaksın. ta ki bu açıklarını giderirsen durum değişecek. tabi öngörülerinde !
          Bu kadar realistlik insanları kırıp üzebilir aman dikkat diyorum
          Without You I'm Nothing

K M
          Aşk demek sen demek
          Sen demek ben demek..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: searchope View Post
            Bu kadar realistlik insanları kırıp üzebilir aman dikkat diyorum
            yarenle aynı sorunları yaşadığım için bana kırılacağını sanmıyorum. yorumumda ne demek istediğimi anlayıp, sorunları ortaya çıkaran nedenlerin üstüne gitmeli bence. hayatımızdaki bir şeylerin değişmesi için ona neden olan şeyleri değiştimemiz gerekiyor. bu işin çözümünün başka yolu yok.
            ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

aynı duyguları bende yaşıyorum yaptığım herşeyin sonucunun kötü olacağını düşünüyorum bu duygulardan vazgeçebilmek o kadar zor ki

Yorum

evet birçoğunuz beni anlamışsınız ve benzer şeyleri yaşadığınızı söylemişsiniz...peki bunun çözümü nedir???
                ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

Yorum

sonucun kötü olması üzerine yoğunlaştıkça kötü sonuçlarla karşılaşıyorum.iyi hissetmek kitabını okumuştum kendini gerçekleştiren kehanet diyor bu duruma aynen öyle...iyi düşünün iyi olsun diyor ancak gel de düşün....

Yorum

bendeki de yaşam biçimi olumlu düşünürsem ve kendi bildiğimi yaparsam yanılmaktan korkuyorum,bu yüzden bütün olumsuz telkinleri dinliyor ve inanıyorum....

Yorum

gerçekten öyle arkadaşım...alışkanlıklar ilerleyince değiştirmek zor oluyor...
                      birde doğru olduğunu bildiğimiz için bu davranışlarda ısrarcıyız,olumsuz düşünmenin bize birşeyler kazandıracağını düşünüyoruz yoksa gerçekten yanlış olduğuna inanırsak uzaklaşırız.yani beynimiz ve bilinçaltımızın buna inanması lazım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Post
                        evet birçoğunuz beni anlamışsınız ve benzer şeyleri yaşadığınızı söylemişsiniz...peki bunun çözümü nedir???
                        öngörüyü oluşturan şey geçmiş deneyimlerdir. bir kaç tecrübe sonucu elde edilen sonuçlar zihnimize yerleşir. bundan sonra bu tarz olaylarda "hep benzer sonuçlara maruz kalacağız" diye öngörülerde bulunuruz. bunu yıkmak için farklı sonuçları elde edeceğimiz deneyimler yaşamamız gerekir. farklı sonuçlarında elde edilebildiğini kendimize göstermemiz gerekir.

Yorum

öngörüyü oluşturan şey geçmiş deneyimlerdir. bir kaç tecrübe sonucu elde edilen sonuçlar zihnimize yerleşir. bundan sonra bu tarz olaylarda "hep benzer sonuçlara maruz kalacağız" diye öngörülerde bulunuruz. bunu yıkmak için farklı sonuçları elde edeceğimiz deneyimler yaşamamız gerekir. farklı sonuçlarında elde edilebildiğini kendimize göstermemiz gerekir.
                          hımmmmm
                          daha somut bir açıklama yapabilir misin sevgili arkadaşım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yaren25 View Post
                            hımmmmm
                            daha somut bir açıklama yapabilir misin sevgili arkadaşım
                            neden reddedileceğim korkusu yaşar insan. geçmişte bu örnekleri yaşamıştırda ondan. ben çok yaşadım. benim öngörülerimde böyleydi. çünkü geçmişte çok defa başıma geldi. bundan sonra başıma gelmemesi için nedenim yok gibiydi. işte bu sonuçları yıkıcak, farklı sonuçları bize açacak daha farklı bir deneyim yaşarsak, mesela kabul görülen bir ortam veya sevgili vs. işte o zaman bu inancımız bu öngörülerimiz değişiyor. daha farklı bakar hale geliyoruz hayata. onu anlatmaya çalışıyorum.

Yorum

neden reddedileceğim korkusu yaşar insan. geçmişte bu örnekleri yaşamıştırda ondan. ben çok yaşadım. benim öngörülerimde böyleydi. çünkü geçmişte çok defa başıma geldi. bundan sonra başıma gelmemesi için nedenim yok gibiydi. işte bu sonuçları yıkıcak, farklı sonuçları bize açacak daha farklı bir deneyim yaşarsak, mesela kabul görülen bir ortam veya sevgili vs. işte o zaman bu inancımız bu öngörülerimiz değişiyor. daha farklı bakar hale geliyoruz hayata. onu anlatmaya çalışıyorum.
                              haklısın arkadaşım geçmişte yaşadığımız deneyimler geleceğe dair bir öngürü oluşturmamızı sağlıyor...ancak olumlu sonuçlar almamış birinin olumlu öngörü de bulunması da zor...ben öyleyim mesela olumsuz sonuçlarla karşılaştığım için olumluyu hiç düşünemiyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X