Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstanbul' da yaşamayı seviyor musunuz?..

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İstanbul' da yaşamayı seviyor musunuz?..

şimdi ilgisiz bir konu oldu ama aklıma geldi birden..İstanbul'u ve istanbul'da yaşamayı seviyor musunuz arkadaşlar?...(tabi bu sorum istanbulda yaşayan kişiler için

ben kendi adıma İstanbul'u hiç sevmiyorum..elimde olsa hemen başka bir şehre özellikle sahil kenarı kentlerden birine yerleşirdim,mesela izmir gibi antalya gibi..

İstanbul bana çok hengabeli geliyor..e bir sürü de dezavantajı var,örneğin trafik gibi..

Bir ara kuzenim gelmişti kendisi ayvalıkda yaşıyor..bana istanbula gelince insanların bakışını çok garipsedim,hepsi sert ve deli gibi bakıyorlar dedi,kendimi bu şehirde uzaylı gibi hissettim demişti yani istanbulun çok koşuşturmalı yorucu bir şehir olduğunu anlatmak istedi..burada tabiki istanbulun çok güzel yönleri de var hakkını yemeyelim

ama ben daha farklı bir şehirde yaşamak isterdim..ya siz?
    :10:

aynen forte-donna ya katılıyorum. İstanbulun doğası, tarihi güzellikleri harika.Ben mavi gözlü güzel şehir derim ona ...ama insanları kötü etti İstanbulu.Çok fazla doğudan göç aldı, heryerde her tür insan var İstanbulda, aynen dediğin gibi yamyam gibi çoğu tipler en son gittiğimde Taksimde biri ayağıma bir bastı, afedersini hayvan gibi, ayakkabımın bağcığını kopardı peşime erkekler takılıyordu, her gitmemde Ankarada dönüp bakan olmaz ...İstanbulda bana kısmet çok gibi ne dersin mavimavi
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

doru diyorsunuz arkadaşlar Ankara çok gzüel bir yer hakkaten..

sonbahar buarad haklısın arkadaşım istanbulda kısmetin açılıyor senin

Yorum

buarada İstanbul' da yaşamanın psikolojik sıkıntılarda da etkisi var bence..çünkü istanbul çok stresli bir yer..mesela ben başka bir şehre gittiğimde resmen çok daha huzurlu oluyorum..

özlelikle denizi çok svediğim için deniz kenarı şehirler beni çok dinlendiriyor..çok daha neşeli ve pozitif oluyorum..resmen arınıyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
          ankara tam huzur şehri...memur bürokrasi şehri...kimseler olmaz en işlek caddesinde bile akşam saat 9 da
          evet ankara diyince benim aklıma siyaset,memur ve huzur geliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gölge
            Ne İstanbul'la oluyor, ne de İstanbul'suz
            Aynen hayat gibi, aşk gibi...
            Tatilden döndüğümde ortama alışmak bana da zor gelir, hakkaten ilk başta bazı insanların bakışlarını, tavırlarını falan yadırgayabiliyorsun.
            Sokakta yürürken sana nefretle bakan bir bakışla karşılaşabiliyorsun.
            Minibüste ilk kavganı ettiğinde "tamam artık dönmüşüm" diyorsun.
            Ama açıkçası ben de güneyde bir yerlerde yaşamayı tercih ederdim
            evet haklısın gölge..istanbul insanda alışkanlık yapıyor galiba..ben başka bir yere gittiğimde istanbulu pek özlemiyorum ben tam bir akdeniz insanıyım bana deniz ve sıcak olsun küçücük tyerde bile yaşamak güzel gelir

Yorum

İstanbul 'da yaşamak hem çok guzel hem oldukça zor ,çunku gerek insanların aşırı stresli oluşları gerekse aşırı nufus kalabalıklıgı ve insanı bunaltan trafigiyle yaşamak çok sıkıcı .

Ben İstanbula eglenmek için gelmeyi tercih ederim ,eger İstanbulda yaşamak zorundaysamda şehir dışında ama şehre kolayca ulaşılabilen bir yerde oturmak isterdim .

Hiç olmazsa mesai saatleri dışında birazcık olsun huzuru yakalamış olurum .
              ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

ankara tam huzur şehri...memur bürokrasi şehri...kimseler olmaz en işlek caddesinde bile akşam saat 9 da
                Ankara 'ya ne zaman gelsem dedigin gibi ölu bir şehir gibi ,sokaklar cansız tatsız tutsuz .Oysa bizler alışmışız hayat 9 dan sonra başlar diye .
                Gunun en guzel saatlerinin başladıgı zamanlarda Ankaralılar evlerine çekilmiş oluyorlar .

İzmir 'de saat 9 dan sonra sahil kenarı cıvıl cıvıl olur insanlar gece yarısına kadar sokaklarda olurlar ,gezer eglenirler .Çok mecbur kalmadıkça Ankara'ya gelmek istemem gelsemde hemen işimi halledip geri donerim .

Ankara'nın en çok sevdigim yeri ESENBOGA ,orada kendimi çok mutlu hisseder orada Ankara 'nın tadını çıkarırım ,camdan dışarı bakarken 1.5 saat sonra sahilde olacagımı bilmek bana inanılmaz bir haz verir .
                ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

istanbul bambaşka bir yer. trafiği kalabalığı şunu bunu bir yere kenara atarsak. İstanbul, tarihi mekanları ayasofyası, s.ahmeti, eyübü, galata kulesi, kız kulesi, camileri, hanları, vs. Osmanlının mükemmel tarihini hissediyor insan. ama çoğu insan o güzide eserlerin yanından geçer ve görmezler nedir ne olduklarını, hissedemezler orada yaşananları. bilemezler Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul u almak için canını ortaya koymasını... binlerce yıldır nice büyük insanlara beşiklik etmiş bu güzide şehir. her yeri ayrı bir tarih, ayrı bir güzel, ama üzülerek söylüyorum kirlettiler istanbul' u... yaşama şansım olsa orada yaşardım...
                  hayat, problemlerden ibaret değildir, bakabilene problem odaklı çözümlerden oluşan bir zihin haritasıdır aslında. (inevitable)
                  :RpS_cool:

Yorum

"Dünya tek bir devlet olsaydı kesinlikle başkenti İstanbul olurdu" dediği söylenir Napolyonun...Böylesine güzel bir şehri basiretsizliklerinden ve aymazlıklarından dolayı çekilmez hale getirenlerin hatalarını, o muhteşem güzelliğe yüklemek haksızlık olmaz mı?...İstanbul dünyada eşi ve benzeri olmayan bir şehirdir...
                    aLdırma...

Yorum

Ahhhhhh İzmirim canım izmirim hiç bir yere değişmem ...
                      Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
                      Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

Şehir sevgisi birazda kişilikle alakalı bence. Mesela eğlenceye düşkün, cıvıltılı, gece hayatına düşkün, o ışıltılı dünyayı sevenler İzmir der, Bodrum der, Antalya der...

Tarihi ve doğa güzelliklerini seven İnevitable ve Mavimtrak gibi, ben gibi İstanbul der. Onların gördüklerini ben de görüyorum İstanbulda. Sokaklarındaki tarih kokusunu, bi zamanlar bu güzel şehir için ne savaşlar verildiğini, bir kızkulesi, bir galata kim bilir buralardan kaç insan geçti, tarihi evlerde bu binalarda kaç hayat yaşandı, ne düşündüler ne yaşadılar,ne hissettiler bunlar çok duygulandırır beni.

Bunun yanında yine ben gibi, forte-donna, e-can gibi sakin ve huzurlu bir o kadarda disiplinli, sessiz şehir de yaşarım diyenlerde Ankara der..
                        Last edited by sonbaharr; 13-05-2010, 10:28 AM.

Yorum

işte cevap buydu
                          Teşekkürler seni yazmayı unuttum sakin şehirde ekleyim hemencik

Yorum

benide ekle ankara yı sevenlere, bende çok seviyorum şehrimi, taa antalyadan geldim buraya, orda tek sevdiğim canım sıkıldığında deniz kenarına gidip kafa dinlemekti, ankarada öyle yüksek bi tepe bulursam şehir manzarası olan oda bana yeter diye düşünüyorum.
                            ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: e_can View Post
                              benide ekle ankara yı sevenlere, bende çok seviyorum şehrimi, taa antalyadan geldim buraya, orda tek sevdiğim canım sıkıldığında deniz kenarına gidip kafa dinlemekti, ankarada öyle yüksek bi tepe bulursam şehir manzarası olan oda bana yeter diye düşünüyorum.
                              ankara güzel şehir de ama ben sevemedim, evde kapalıyım çıkamıyorum dışarı
                              ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

İşleniyor...
                              X